Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Schumy.d »

K1M1 je napisao/la: Nove gume ne donose tolku prednost kolko ti misliš. Pošto nemožemo iz ove situacije vidjet kolko je koba bio brz upravo zato jer je imao dvoboje pa mu najbrži krug nije mjerilo, pogledaj na VN Turske gdje je bila slična situacija s Petrovom, isto je par krugova prije kraja otišao po nove gume. Odvozio je najbrži krug utrke u 57. krugu, al taj krug je bio samo 4 desetinke brži od kruga timskog mu kolege Kubice kojeg je isto postigao u 57 krugu al na starim, istrošenim gumama.
Dakle recimo da nove gume donose 7 desetinki, al moraš uzet u obzir i da je ferrari dosta brži bolids od saubera, pa je razlika sigurno manja.
Dakle po ovoj mojoj računici (nzm kolko je točna, možda netko ima bolju) kamui je bio manje od pola sec brzi od alonsa po krugu tada. Dakle alonso definitivno nije smio tako olako dat da ga ovaj pretekne u zadnjem krugu. Pa čak i da je 2 sec sporiji, vozač takvog kalibra jednostavno ne smije tako gubit bodove (u zadnjem krugu!), koji će mu kasnije možda trebat za naslov.
A kamuiu svaka čast, u dosta lošijem bolidu vec je dva svjetska prvaka napravio smješnim. =D>
Zadnji krug:
Alonso: 1:40.783
Kobayashi: 1:39.517

Poprilično osjetna razlika, zar ne? ;)

P.S.
Da podsjetim neke:
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Schumy.d je napisao/la: Zadnji krug:
Alonso: 1:40.783
Kobayashi: 1:39.517
Poprilično osjetna razlika, zar ne? ;)
Ne. :biggrin:
Taj zadnji alonsov krug je tako slab zbog toga jer je odvozio loš krug, a i pogriješio u onom zavoju gdje ga je Kamui pretekao. Samo par krugova prije toga alonso je odvozio 1:39.889, dakle razlika u brzini je ipak bila oko pola sec po krugu. ;)
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

K1M1 je napisao/la: Ne. :biggrin:
Taj zadnji alonsov krug je tako slab zbog toga jer je odvozio loš krug, a i pogriješio u onom zavoju gdje ga je Kamui pretekao. Samo par krugova prije toga alonso je odvozio 1:39.889, dakle razlika u brzini je ipak bila oko pola sec po krugu. ;)
Većina vozača je zadnji krug imala preko 1:40 ;)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Schumy.d je napisao/la: P.S.
Da podsjetim neke:
s time da je ovo bilo za naslov, ali dobro svi znamo da se lewis tada unojio

no, jedno se unojiti, a drugo pustit đapanerosa da ti obriše nos....

doduše, ako tako gledamo alonso je zbog sata izgubio naslov 2007.g.................
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Evo slike Hamiltonovog izlaska iz boksa nakon drive-through kazne, i kolika je bila prednost ispred Kobayashija.

slika
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Kamui je rekao da Alonso nije "propustio" da bi najvjerovatnije došlo do sudara, tako da bolje išta nego ništa ionak mu je utrka bila uništena sa SC-om, pa zašto još da i razbije bolid :D.

obayashi has also thanked Alonso for being so co-operative during their battle - fearing that if the Spaniard had given him a harder time they would have crashed.

"It was very risky for me, but I had no accident," said Kobayashi. "He is a very good driver so he knows everything that happens around his car.

"At the beginning of my move, in one moment, he tried to close the door but he recognised that we would crash if he closed the door. So he just gave it away. It was a great move for him and I really have to say thanks for him."
Michael is faster than you!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

gringo73 je napisao/la:Evo slike Hamiltonovog izlaska iz boksa nakon drive-through kazne, i kolika je bila prednost ispred Kobayashija.
Da je na vrijeme kažnjen i sa primjerenom kaznom, nebi stigao to napraviti. ;)
15 krugova su razmišljali o nečemu tako očitom. :?
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Schumy.d je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Evo slike Hamiltonovog izlaska iz boksa nakon drive-through kazne, i kolika je bila prednost ispred Kobayashija.
Ali bolje (za njega) da su ga jedinog kaznili za vrijeme trke, nego da su ga kaznili kao ostale (nakon trke) i da je dobio 20 sekundi dodatka. Tad bi bio iza Buttona. ;)
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

gringo73 je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Ali bolje (za njega) da su ga jedinog kaznili za vrijeme trke, nego da su ga kaznili kao ostale (nakon trke) i da je dobio 20 sekundi dodatka. Tad bi bio iza Buttona. ;)
Možda bi dobil 5 sekundi :D
Michael is faster than you!!
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Schumy.d je napisao/la:
Pa i nije im baš prvi put da kaznu daju tako kasno. Čak su neki i naveli par primjera iz prošle sezone. Recimo Webber na Nurburgringu...
Kazna je došla pola utrke nakon što ju je on zaslužio u prvom krugu, ako ne i kasnije. Rosberga su također jako kasno kaznili u
Singapuru zbog prelaženja preko crte...

@ Chuck
Nisam ja rekao da onaj 'ko sluša tim automatski mora biti potrčko. Ali očito da je Alonsu to nešto značilo kad je bio onako ljut i
kad je postupio tako kako je postupio. Da, da nije bilo Dennisa... Sve to ja znam. Ali pitanje što bi bilo da Alonso ono nije napravio.
Dennis sigurno nebi imao razloga raspaliti po Alonsu, jer su do tad bili u korektnim odnosima, a Hamilton bi vjerojatno dobio svoje.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Arai je napisao/la:
@ Chuck
Nisam ja rekao da onaj 'ko sluša tim automatski mora biti potrčko. Ali očito da je Alonsu to nešto značilo kad je bio onako ljut i
kad je postupio tako kako je postupio. Da, da nije bilo Dennisa... Sve to ja znam. Ali pitanje što bi bilo da Alonso ono nije napravio.
Dennis sigurno nebi imao razloga raspaliti po Alonsu, jer su do tad bili u korektnim odnosima, a Hamilton bi vjerojatno dobio svoje.
Značilo mu je jer je tu utrku prednost biranja strategije u Q3 imao Alonso a ne Hamilton koji to nije poštovao(a to biranje strategije je bilo naizmjenično jednu utrku FA jednu LH)
...put u raj nije posut ružama...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Schumy.d je napisao/la:P.S.
Da podsjetim neke:
[ http://img687.imageshack.us/img687/2208/90573035.jpg ]
ako si gledo trku vidio si da ga nije pretekao borbom već je tu zasmetao u propuštanju Kubica tada u BMW-u koji je kasnio za krug ;)
usotalom ovo nema veze s Alonsom i Kobayasiem
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Arai je napisao/la: Pa i nije im baš prvi put da kaznu daju tako kasno. Čak su neki i naveli par primjera iz prošle sezone. Recimo Webber na Nurburgringu...
Kazna je došla pola utrke nakon što ju je on zaslužio u prvom krugu, ako ne i kasnije. Rosberga su također jako kasno kaznili u
Singapuru zbog prelaženja preko crte...
Nažalost... :(
Da su odluku donijeli unutar 3,4 kruga (što je logično) onda nema šanse da bi se Hamilton uspio vratiti na 2. mjesto.
A ovako je to bila lakrdija od kazne.
Ćale od Lewisa je napisao/la: ako si gledo trku vidio si da ga nije pretekao borbom već je tu zasmetao u propuštanju Kubica tada u BMW-u koji je kasnio za krug ;)
usotalom ovo nema veze s Alonsom i Kobayasiem
Aha... :^o
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Schumy Ćale ti dobro veli za Kubicu.Jednako, čak i gore je zasmetao Kubica Hamiltonu nego Chandok Alonsu u Kanadi. Nemoj to gledati kroz navijačke naočale.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la:Schumy Ćale ti dobro veli za Kubicu.Jednako, čak i gore je zasmetao Kubica Hamiltonu nego Chandok Alonsu u Kanadi. Nemoj to gledati kroz navijačke naočale.
Ma daj... sad je Kubica kriv, samo Lewis nije. Šta ti ozbiljno misliš da Vettel nebi prošao Lewisa u onom zadnjem krugu?

Pa nebi ni Alonso pustio Kamuiu da mu je bilo bitno ne znam kako.
Međutim, nije ni bitno, samo sam htio replicirati onaj komentar da Lewis nebi izgubio mjesto 3 kruga prije kraja i da kalibar kao Alonso mora obraniti mjesto pa da je i 2s sporiji.
To su gluposti.
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Dani je napisao/la:Schumy Ćale ti dobro veli za Kubicu.Jednako, čak i gore je zasmetao Kubica Hamiltonu nego Chandok Alonsu u Kanadi. Nemoj to gledati kroz navijačke naočale.
Kubica je zasmetao Hamiltonu, ali na čudan način. Kubica je bio krug iza Hamiltona i išao ga je preticat, Hamilton se zbunio jer nije to očekivao i onda je došao Vettel, te ga je i on prešao.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y0apnZ4Q ... re=related[/youtube]
da, ko ne vjerujem ili se ne sjeća neka premota ovaj video na 4 min pa neka pogleda potez kubice koji zaostaje krug, al promjenio je gume pa je vidno brži
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Ćale od Lewisa je napisao/la: da, ko ne vjerujem ili se ne sjeća neka premota ovaj video na 4 min pa neka pogleda potez kubice koji zaostaje krug, al promjenio je gume pa je vidno brži
nema tu nikakvog smetanja, kubica čisto prolazi, ham potpuno dezorijentiran od pišaline u gaćama jednostavno nije pazio

nema s od smetanja
Schumy.d
Legenda
Legenda

sunseeker je napisao/la: nema tu nikakvog smetanja, kubica čisto prolazi, ham potpuno dezorijentiran od pišaline u gaćama jednostavno nije pazio

nema s od smetanja
Baš... kakvo je to smetanje? Čovjek je skroz fulao izlazak iz zavoja.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kao što ni Chandok nije smetao Alonsu. ;) I to još po suhom. :roll:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la:Kao što ni Chandok nije smetao Alonsu. ;) I to još po suhom. :roll:
Pa ovdje je Kubica prošao Lewisa prije zavoja jer je bio brži od njega, a Alonso je u protu-primjeru bio taj brži vozač. :?
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Schumy.d je napisao/la:
Dani je napisao/la:Kao što ni Chandok nije smetao Alonsu. ;) I to još po suhom. :roll:
Pa ovdje je Kubica prošao Lewisa prije zavoja jer je bio brži od njega, a Alonso je u protu-primjeru bio taj brži vozač. :?
a koliko je hami bio blizu kubice pred zavoj??? sigurno mu je prednje krilo pucalo od downforcea...
McLaren u <3
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

McLewis je napisao/la: a koliko je hami bio blizu kubice pred zavoj??? sigurno mu je prednje krilo pucalo od downforcea...
that's the point, nije pazio, potpuno je zaboravio na vettela..............kad ga je kubica prešao bio je toliko izbezumljen da valjda nije niti znao što se događa......to se najbolje vidi nakon što ga prelazi vettel jedva se praktički održao na stazi, poslje se sabrao i ulovio glocka, pomogla je i kiša naravno...

šteta što nikada nećemo čuti team-radio mclarena u tim trenucima, sigurno je bilo zanimljivo
Schumy.d
Legenda
Legenda

King iCool je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la: Ne znam čemu uopće te usporedbe. Vozača kao Sennu ćemo možda vidjeti jednom u 50 godina, ne rađaju se takvi svake godine.
A vozača kao Hamiltona ćemo onda vidjeti svakih 100 godina. Aj,aj nemojte pametovat više tema je JB.
Znači, ti misliš da je Lewis bolji od Senne... :roll:
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Gade mi se ovakvi likovi
Naslovi su im stvarno objektivni - "Hamilton čovjek bez srama" i "Arogantni Hamilton"...
Odgovori