Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
tomidix
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la tomidix »

Nikako se ne slazem s ovom izjavom... McM mozda nije bio aerodinamican kao RB ili Ferrari u pocetku sezone ali su imali taj cudotvorni F-duct koji im je u utrkama donosio prednost koju nije niti kers... Jednostavno imali su nesto sto drugi nemaju i samo radi toga su imali najbolji race pace ili odmah tu, iza red bulla... Bolji Ferrarijev bolid smo vidjeli u Turskoj kada su McMovi puhali za vratom RBullovima a gdje je bio taj bolji Ferrari? Onda u Kanadi odlican Ferrari ali i ponovno odlican McLaren kojemu pase puno vise staza nego Ferrariju... Slazem se da je ovo Alonsova sezona za zaborav i da ne vozi onako kako moze, ali nikako se ne slazem da je kroz veci dio sezone Ferrari bio bolji... Tek su se u zadnje 2-3 utrke poboljsali... Treba pitat LH sto bi rekao za F10... Mozda nesto slicno proslogodisnjoj izjavi xD
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kaj je to on izjavio prošle godine? Možda misliš na početak sezone i kantu od bolida. Ali ferrari nije loš ove godine. Dapače. Splet okolnosi i vozačke greške u suradnji sa kaznama su ih stavile u poziciju gdje su sada. Mislim da mclren brži na brzim stazama sa dugim zavojima, a Ferrari na sporijim stazama( Monako su svi zaboravili ? ).
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Dani je napisao/la:Kaj je to on izjavio prošle godine? Možda misliš na početak sezone i kantu od bolida. Ali ferrari nije loš ove godine. Dapače. Splet okolnosi i vozačke greške u suradnji sa kaznama su ih stavile u poziciju gdje su sada. Mislim da mclren brži na brzim stazama sa dugim zavojima, a Ferrari na sporijim stazama( Monako su svi zaboravili ? ).
Pa i na bržim aero stazama kao što je sad bio Silverstone Ferrari nimalo ne kaska za McLarenom, čak bi rekao da je u kvalama nešto i brži. Splet okolnosti i previše pogrešaka što iz cockpita što sa pitwalla su doveli Ferrari tu gdje jesu ove sezone. Inače mislim da u Ferrariju nije problem tehničko osoblje, nego menadžment (prije svih Domenicalli). Ali valjda će se i to brzo promjeniti, jer i magarac nešto nauči iz svojih grešaka (ili dobije otkaz :D )
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ferrari bi u Mađarskoj trebao biti dobar. Možda se budu borili i za pole.
Avanti FER, Avanti!!!
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

One and only je napisao/la:
Dani je napisao/la:Kaj je to on izjavio prošle godine? Možda misliš na početak sezone i kantu od bolida. Ali ferrari nije loš ove godine. Dapače. Splet okolnosi i vozačke greške u suradnji sa kaznama su ih stavile u poziciju gdje su sada. Mislim da mclren brži na brzim stazama sa dugim zavojima, a Ferrari na sporijim stazama( Monako su svi zaboravili ? ).
Pa i na bržim aero stazama kao što je sad bio Silverstone Ferrari nimalo ne kaska za McLarenom, čak bi rekao da je u kvalama nešto i brži. Splet okolnosti i previše pogrešaka što iz cockpita što sa pitwalla su doveli Ferrari tu gdje jesu ove sezone. Inače mislim da u Ferrariju nije problem tehničko osoblje, nego menadžment (prije svih Domenicalli). Ali valjda će se i to brzo promjeniti, jer i magarac nešto nauči iz svojih grešaka (ili dobije otkaz :D )
Pa to je bila zadnja utrka nakon svih poboljsanja koje je Ferrari stavio napokon na bolid... Sto je bilo prije toga? Trenutno priznajem da je Ferrari vjerojatno jaci od McMa... Mislio sam na kantu od bolida... Jer to je prakticki rekao i Alonso nakon sto Ferrari nekoliko utrka zaredom nije donio nikakav upgrade... Samo je to zamotao u rukavice i nije rekao tim rijecima...
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

One and only je napisao/la:
Vrlo vjerojatno.Sto se tice tehnickog osoblja moze se vidjeti da su sposobni za velike stvari.Blown difuzor su jedini uz Wiliams uspjesno implementirali ( kod Ferrari-ja daje vece rezultate ), uveli su brojne preinake u proslih nekoliko utrka koje su bolid enormno ubrzale i u kojim je F10 po cistoj brzini bio brzi od McM-a, a jako malo sporiji od RBR-a.Znaju oni i bez Ross Brawn-a razvijati bolid ( sa Ross-om je bilo obiljezje Ferrari-ja razvoj tijekom sezone, uz naravno dozvolu testiranja ) , te sam i govorio da ne treba napadati Tombazisa, Costu, Marmorini-ja..Krivac je u samom vrhu momcadi, a to je jedino Domenicalli koji ocito nije dorastao zadatku.On je mlad covjek koji je odmah stavljen pod veliki pritisak, sto izgleda ne ide.Mislim da bi se trebao naci covjek koji je sposoban voditi momcad na najvecoj razini, a Domenicalli-ja pomjeriti na drugo mjesto unutar momcadi na kojem je bio do 2008. Nzm koji covjek bi mogao biti taj koji ce preuzeti uzde uzavrlog konjica, ali mora biti strasno jak ( Mozda Briatore :D )..
Interesuje me koliko je ukljucen u posao Pat Fry sto se tice F10 ili je on prebacen na bolid za sljedecu sezonu ( F11 - vjerojatno ce se zvati ), jer Fry sigurno ima dosta znanja o bolidu McLaren-a za sljedecu sezonu ( bolid za sljedecu sezonu kod velikih momcadi pocinje da se konstruira u 3 ili 4 mjesecu, odmah po prezentaciji i testiranjima bolida za sezonu u tijeku ).
FORZA FERRARI!!!
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

Mozda ne bi bilo lose da Domenicalija naslijedi Pat Symonds... Mislim da bi to bilo ok za Ferrari a i za F1... Iako bi njemu vjerojatno bolje lezale neke druge uloge... Al mislim da bi se nasao i tu...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ne vjerujem da bi postavili nekoga ko nije Talijan, a to bi moglo biti loše. Domenicali mi i djeluje da se mnogo trudi i da radi najbolje što može, ali sve mi sve čini da to jednostavno nije dovoljno za veliku momčad kao što je Ferrari. Ni Ross Brawn nije bezgrešan. Ova sezona je to najbolje pokazala, ali ne sumnjam da će on opet izvest momčad na pravi put i imati opet pobjednički bolid. Najsretniji bi bio kada bi taj bolid bio Ferrarijev, ali...
slika

F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

nikolaa je napisao/la:
Vrlo vjerojatno.Sto se tice tehnickog osoblja moze se vidjeti da su sposobni za velike stvari.Blown difuzor su jedini uz Wiliams uspjesno implementirali ( kod Ferrari-ja daje vece rezultate ), uveli su brojne preinake u proslih nekoliko utrka koje su bolid enormno ubrzale i u kojim je F10 po cistoj brzini bio brzi od McM-a, a jako malo sporiji od RBR-a.Znaju oni i bez Ross Brawn-a razvijati bolid ( sa Ross-om je bilo obiljezje Ferrari-ja razvoj tijekom sezone, uz naravno dozvolu testiranja ) , te sam i govorio da ne treba napadati Tombazisa, Costu, Marmorini-ja..Krivac je u samom vrhu momcadi, a to je jedino Domenicalli koji ocito nije dorastao zadatku.On je mlad covjek koji je odmah stavljen pod veliki pritisak, sto izgleda ne ide.Mislim da bi se trebao naci covjek koji je sposoban voditi momcad na najvecoj razini, a Domenicalli-ja pomjeriti na drugo mjesto unutar momcadi na kojem je bio do 2008. Nzm koji covjek bi mogao biti taj koji ce preuzeti uzde uzavrlog konjica, ali mora biti strasno jak ( Mozda Briatore :D )..
Interesuje me koliko je ukljucen u posao Pat Fry sto se tice F10 ili je on prebacen na bolid za sljedecu sezonu ( F11 - vjerojatno ce se zvati ), jer Fry sigurno ima dosta znanja o bolidu McLaren-a za sljedecu sezonu ( bolid za sljedecu sezonu kod velikih momcadi pocinje da se konstruira u 3 ili 4 mjesecu, odmah po prezentaciji i testiranjima bolida za sezonu u tijeku ).
konačno da se kolega @nikolaa i ja složimo oko nečega, tj. da je najslabija karika u Ferrariju Domenicali. :biggrin:
Što se tiče tehničkog osoblja, ja sam uvijek hvalio Tombazisa, što se tiče Coste, dvojica koja su bolja od njega Byrn i Newey nemogu doći u Ferrari, Byrn se bavi nekim drugim stvarima a Newey papučar, tako da je u ovom trenutku Costa najbolje rešenje a što se tiče Marmorini-ja on tek treba da se dokaže, nasledio je motor od Simona i ne može puno toga on, trenutno, što se tiče motora da uradi.
Ja dosta očekujem od Pat Fry. ;)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:
konačno da se kolega @nikolaa i ja složimo oko nečega, tj. da je najslabija karika u Ferrariju Domenicali. :biggrin:
Što se tiče tehničkog osoblja, ja sam uvijek hvalio Tombazisa, što se tiče Coste, dvojica koja su bolja od njega Byrn i Newey nemogu doći u Ferrari, Byrn se bavi nekim drugim stvarima a Newey papučar, tako da je u ovom trenutku Costa najbolje rešenje a što se tiče Marmorini-ja on tek treba da se dokaže, nasledio je motor od Simona i ne može puno toga on, trenutno, što se tiče motora da uradi.
Ja dosta očekujem od Pat Fry. ;)
Byrne je i dalje u Ferrari-ju.Na platnom spisku je te momcadi u funkciji konzultanta.Takodjer je clan OWG ( Owertaking Group ).
Za Newey-a se zna zasto nije stigao u Ferrari, kada je to zelio Jean Todt...sto ti kazes "papucar". :D
Marmorini je uradio nekoliko preinaka na motoru koje su dale rezultate ( dobilo se na snazi, a i pouzdanost je sredjena; takodjer je ispuh mijenjan 2 puta usljed zahtijeva konfuguracije bolida - bez blown difuzora i sa njim - ).Inace je i Simon motor naslijedio od genijalnog Martinelli-ja ( koji sada radi u FIAT-u, tacnije FPT- FIAT Powertrain Technologies ( njegova djela su FIAT grupe motori 2.0 MJT, 1.6 MJT, 1.4 T-JET, 0.9 Twinair ( jedan od mozda najgenijalnijih motora u istoriji autoindustrije), te Multiar tehnologija koja ce krasiti sve benzince FIAT grupe ) )..

Domenicalli radi koliko moze ( kao sto to rece kolega One and Only ), ali to izgleda nije dovoljno.Moze vodja ekipe biti i Talijan, samo treba naci kvalitetnog covjeka.Kada bi morao iskljucivo biti Talijan, tada bi moj favorit bio Massimo Rivola ( sadasnji menadzer u Scuderia-i koji je enorman potencijal iako je mlad ), dok bi drugi favorit bio Flavio Briatore. Od stranaca bi to bio dr. Mario Theissen, dok bi Symondsa postavio na mjesto tehnickog direktora.Tada bi Aldo Costa bio vracen na mjesto sefa konstruiranja sasije, a Tombazis bi ostao na mjestu sefa dizajnera i aerodinamike.Eh kad bi ja bio na mjestu Luce di Montezzemola sve bi to bilo drugacije.. :D

Fry je dobar strucnjak ( jedan od kljucnih elemenata McLarena punih 18 godina ) te se od njega ne ocekuje, vec se zna da ce raditi dobar posao, naravno u okvirima u kojima mu se bude dopustalo da radi.

Sto se tice Talijaniziranja momcadi, mislim da to vise nije slucaj.Montezzemolo izgleda shvatio da od toga nema 'ljeba, te se okrenuo dovodjenju kvalitetnih ljudi bez obzira na nacionalnost ( pr. Pat Fry ).
FORZA FERRARI!!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pat Fry već par mjeseci nije sudjelovao u radu McLarena tako da teško može imati uvid u novi bolid. Ali svakako će biti odličan dodatak ionako dobroj ekipi inženjera u Ferrariju.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
EdijanH
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la EdijanH »

Ja sam sumnjao mnogo u filozofiju ( politiku ) zapošljavanja u Ferrariju i tvrdio sam da promjene trebaju doći, počevši od Domenicallija... I u tom trenutku je uslijedila promjena, u osnovi, ne promjena nego svojevrsni upgrade postave dovođenjem Pat Fry-a... Po meni je to bio savršen početak popunjavanja rupa, jer sam uvjeren da će Fry imati veliki doprinos svojim znanjem i iskustvom i jako sam sretan zbog toga... Neznam da li još treba promjena u stručnom kadru jer je sam Fry dovoljno velik dobitak, pa mi se čini da bi na ovaj način moglo funkcionisati... Ali sam i dalje 100% za to da Domenicalli dobije nogu i nema te situacije zbog koje bih promjenio mišljenje... On jednostavno nije dorastao zadatku, on mi je i dalje crna mrlja... Po meni on nije dostojan te pozicije u Lotusu ili HRT-u, a nekamoli u Ferrari-ju... I ja imam veliku želju ( kao i neki od Vas ) da na njegovo mjesto dođe Flavio Briatore... Nažalost, znam da je to nemoguće i da se neće desiti, ali meni Flavio nedostaje u F1... Znam da se mnogi neslažu, ali Flavio je neizbrisiva tačka povjesti F1 po pozitivnim stvarima koje je postigao i Flavio sa svojim temperamentom i iskustvom bi svakako bio vraški opasan i učinkovit na toj poziciji...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Flavio je inteligentni luđak sa velikim mudima. U svakom poslu bio bi dobar. Schumachera i Alonsa je gurnuo u prvi plan kroz momčadi koje je vodio i omogućio im borbu za naslov prvaka. Na stranu što je pokvarenjak prve klase, čovjek je stvarno jedan od najsposobnijih šefova momčadi u F1.
slika

dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

he he, to bi bilo dobro istina.
nego, da malo skrenem s teme. Izračunajte koliko je bodova FIA ukrala ferrariju u zadnje devije utrke. Meni se čini oko 45 - 55. S tim da je hamiltonu poklonila 10 do 15.
E sad, da je Flavio na čelu ferrarija, bojim se da bi taj broj od 45 - 55 još narastao :)
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ma kakav Briatore [-X , samo mi on još treba u Ferrari-ju, još da dovedu i Kubicu i onda bi prije svake utrke morao popiti neki lijek za smirenje. :biggrin:
Što se tiče sljedeće utrke pojavile su se informacije po inozemnim forumima da će Ferrari doći sa dorađenim difuzorom i da će i Ferrari u Hockenheim-u koristiti tu famoznu elektronsku mapu rada motora koja je u stanju da cijelo vrijeme drži konstanti pritisak ispušnih plinova koji upuhuje u difuzor, bez da vozač pritišće gas. ;)
Brabus
Početnik
Početnik

Post Postao/la Brabus »

dmarijon je napisao/la:he he, to bi bilo dobro istina.
nego, da malo skrenem s teme. Izračunajte koliko je bodova FIA ukrala ferrariju u zadnje devije utrke. Meni se čini oko 45 - 55. S tim da je hamiltonu poklonila 10 do 15.
E sad, da je Flavio na čelu ferrarija, bojim se da bi taj broj od 45 - 55 još narastao :)
Ma daj molim te... FIA je kriva zbog toga sto je ferrari tu gdje je. Ocito si jako isfrustrirani navijac ferrarija koji ne moze realno sagledati cinjenice.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ma kakav Briatore [-X , samo mi on još treba u Ferrari-ju, još da dovedu i Kubicu i onda bi prije svake utrke morao popiti neki lijek za smirenje. :biggrin:
Što se tiče sljedeće utrke pojavile su se informacije po inozemnim forumima da će Ferrari doći sa dorađenim difuzorom i da će i Ferrari u Hockenheim-u koristiti tu famoznu elektronsku mapu rada motora koja je u stanju da cijelo vrijeme drži konstanti pritisak ispušnih plinova koji upuhuje u difuzor, bez da vozač pritišće gas. ;)
ako bi to bilo istina znači da:
- motor kod manje brzine radi prevelikim gasom
a upravo zbog toga:
- strada mjenjač (odnosno lamela) kod svakog kočenja u zavojima
- troši se više goriva - što u sadašnjoj sitaciji može značiti 5 do 10 litara goriva više na startu, a možda i višu potrošnju, čime se taj famozni efekt poništava težinom samog bolida
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

darky je napisao/la: ako bi to bilo istina znači da:
a upravo zbog toga:
- troši se više goriva - što u sadašnjoj sitaciji može značiti 5 do 10 litara goriva više na startu, a možda i višu potrošnju, čime se taj famozni efekt poništava težinom samog bolida
To se koristi samo u kvalifikacijama u Q3, a postoje i neka nagađanja da se možda koristi i u utrci ali najviše 2-3 kruga jer je to štetno za motor. ;)
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

dmarijon je napisao/la:he he, to bi bilo dobro istina.
A koliko je bodova FIA poklonila Ferrariju između 2000. i 2008.?
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

darky je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Ma kakav Briatore [-X , samo mi on još treba u Ferrari-ju, još da dovedu i Kubicu i onda bi prije svake utrke morao popiti neki lijek za smirenje. :biggrin:
ako bi to bilo istina znači da:
a upravo zbog toga:
Koristi se iskljucivo u Q3,a to je samo nekoliko krugova, jer je mapa prilicno stetna za motor i prenos.Goriva se takodjer vise trosi, ali kako se mapa koristi samo u Q3 onda se taj efekat ne ispoljava u utrci.Fazon je sto ce Ferrari biti mnogo blize Red Bull-u u slucaju da koriste ovu mapu motora jer su po race-pace skoro izjednaceni, a u kvalama bi dobili minimum 0.2 - 0.3 sec po krugu ( u zavisnosti od staze )..
Meni nije jasno kako ovo niko njije shvatio do sada, jer se svi ti silni strucnjaci bave F1 po 15 godina.A Adrian Newey je opet pokazao neprikosnovenost u inovacijama te za ovu sezonu sklopio nekoliko revolucionarnih rjesenja koji RB6 cini uvjerljivo najbrzim bolidom na stazi..
FORZA FERRARI!!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

prvo, ne mješajmo kruške3 i jabuke. tko je komke kad i koje godine šta. činjenica je da je ferraru u velikom zaostatku zbog tuđih grešaka, a ne svojih. i to je objektivno, zanima me F1, a ne ferrari. Preciznije, puno više zbog tuđih grešaka nego svojih. Ne znam jesu li te greške namjerne ili slučajne, ali su greške, gotovo pa skandali. Vidio sam svašta u zadnjih 17 godina f1, pa i naklonost ferrariju u schumi fazi, ali ovo iz zadnje dvije utrke nisam nigdje nikada vidio.

MApa rada motora, kada je otrkivena ta red bull tajna, baš mi je zvučalo kao SF, cije ta tehnika. Za razliku od npr F-ducta koji mi izgleda tehnički lakši za izmisliti, otkriti.
Ferarri bi trebao dobiti na kvalifikacijama, vjerojatno po istom principu kao red bull, samo Q3.
Ali možda naprave i neki dodatak, recimo prva dva kruga u utrci na tom sistemu. to bi bilo opasno.
Samo neka se trkaju.
EdijanH
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la EdijanH »

Glede mape rada motora... Mene striktno najviše zabrinjava velika razlika u motorima i njihovim opcijama, pa se pitam, u osnovi, koliko bi štetan utjecaj bio za Ferrari-ev motor jer različiti motori različito reaguju na različite stvari i sama koncepcija i rad Renaultovog i Ferrari-evog motora se razlikuju relativno mnogo... Po ovom što sam čuo, od toga bi moglo biti beneficija, jer uz race pace koji je postignut samo je još falila malo jača kvalifikacijska forma... Sada, sve to dobro zvuči, ali pravi efekat se može vidjeti tek u subotu ili u najgorem slučaju pred kraj sezone, zavisno od stvarne štetnosti po Ferrari-ev motor, jer mi se čini da ako još jedna utrka propadne, ekipa na pit wall-u bi mogla malo pretjerati sa ''zloupotrebom'' tog sustava ili ''guranjem'' istog... Ali svakako, uz sve viđeno do sada i uz sve urađeno, očekujem dobar vikend za Ferrari i nadam se odličnom rezultatu!
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

EdijanH je napisao/la:Glede mape rada motora... Mene striktno najviše zabrinjava velika razlika u motorima i njihovim opcijama, pa se pitam, u osnovi, koliko bi štetan utjecaj bio za Ferrari-ev motor jer različiti motori različito reaguju na različite stvari i sama koncepcija i rad Renaultovog i Ferrari-evog motora se razlikuju relativno mnogo... Po ovom što sam čuo, od toga bi moglo biti beneficija, jer uz race pace koji je postignut samo je još falila malo jača kvalifikacijska forma... Sada, sve to dobro zvuči, ali pravi efekat se može vidjeti tek u subotu ili u najgorem slučaju pred kraj sezone, zavisno od stvarne štetnosti po Ferrari-ev motor, jer mi se čini da ako još jedna utrka propadne, ekipa na pit wall-u bi mogla malo pretjerati sa ''zloupotrebom'' tog sustava ili ''guranjem'' istog... Ali svakako, uz sve viđeno do sada i uz sve urađeno, očekujem dobar vikend za Ferrari i nadam se odličnom rezultatu!
Mislim, da ako se odlucili za promjenu mape rada motora, onda su sigurni da to nece bitno utjecati na Type 056.Renault-ov motor je najveci stedisa na gridu, kao i jedan od najpouzdanijih na gridu.Type 056 je sada jako pouzdan motor ( po situaciji iz Toro Rosso-a i maticne momcadi, jer je Sauber imao kvarova uzrokovanih koncepcijom tog bolida ), a po nekim strucnjacima slovi za najjaci ( poslije povecanja pouzdanosti na pocetku sezone ) motor na gridu.
Ako dodju u Njemacku sa novom mapom, onda su vjerojatno sigurni u ono sto rade.Jer ipak, tehnicka strana momcadi sad za sad radi odlican posao. Costa, Tombazis, Marmorini i sada Fry rade brzo, ali kvalitetno tako da ne bi trebalo sumnjati u tehnicku ispravnost bolida.Najveca enigma ovogodisnjeg Ferrari-ja su odluke sa pitwall-a koje u 1 sekundi mogu sigurno 1-2 okrenuti na 17-18.Jako su nepouzdani i nepredvidljivi, a svemu je naravno najvise kriv covjek koji je mozda i previse tolerantan ( za moj ukus ) Stefano Domenicalli..
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Izgleda da su u Ferrari-ju vidjeli kritiku nas Ferrari-jevih navijača na ovom forumu :biggrin: pa su riješli da ubuduće imaju agresivan pristup što se tiče upgreda. Tako da već za Spa pripremaju veliki upgrade, uglavnom će biti promjena što se tiče aerodinamike i to posebno oko mjenjača i takođe promjene što se tiče prednjeg ovjesa. ;)
Palac gore za Ferrari-je tehnički odjel :thumbup: , samo da te promjene daju i željene rezultate. [-o<
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Izgleda da su u Ferrari-ju vidjeli kritiku nas Ferrari-jevih navijača na ovom forumu :biggrin: pa su riješli da ubuduće imaju agresivan pristup što se tiče upgreda. Tako da već za Spa pripremaju veliki upgrade, uglavnom će biti promjena što se tiče aerodinamike i to posebno oko mjenjača i takođe promjene što se tiče prednjeg ovjesa. ;)
[-o<
Na ovome bi trebalo da radi Pat Fry, zar ne? Zaista se trude u Ferrariju. Samo da sad ove 2 trke prođu kako treba bez ikakvih problema poput onih u Valensiji i na Silverstone-u. Nadam se i da neće padati kiša kako bismo videli koliko F10 i Alonso zaista mogu u normalnim trkama.
Odgovori