Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Re: Formula 1 team - Ferrari
Eh... ovaj vikend mogu ciljat' na drugu pobjedu (konačno). Izgleda da je proradilo sve (konačno). Možda mogu i na prvi pole.
Avanti FER, Avanti!!!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ja sam očekivao da će Ferrari biti dobar i za sada su se moja očekivanja ispunila, F10 je konkurentan na ovoj stazi ali to je samo jedan segment uspješnog paketa.The Greatest je napisao/la:Eh... ovaj vikend mogu ciljat' na drugu pobjedu (konačno). Izgleda da je proradilo sve (konačno). Možda mogu i na prvi pole.
Vidjet ćemo kakvo će vrijeme sutra biti ja se nadam suhom mislim da je to bolje za Ferrari.
Za sada se F10 što se tiče brzine može nositi sa Red Bull-om ali sutra u Q3 znamo svi da će Red Bull koristiti tu famoznu mapu rada motora i tu je njihova prednost, što se tiče Ferrarija pojavila su se samo nagađanja da će i Ferrari to koristiti, nema službene potvrde iz Ferrari-ja mada i ne vidim razlog zašto bi to Ferrari službeno objavio.
Ja za ovu utrku imam velika očekivanja od Ferrari-ja, samo da ovi sa pitwalla ne naprave neku glupost.
Go Ferrari !
- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
Koliko sam ja skužio alonso je drugi trening odvozio najbolje vrijeme po kiši
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Ferrari nije ove sezone nikad brzi bio kao danas na odnosu druge timove
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Varaš se. Prva 4 su najbrža vremena postavili na super-soft gumama. Kiša je malo bila počela padat' i odmah prestala.tvojnov2 je napisao/la:Koliko sam ja skužio alonso je drugi trening odvozio najbolje vrijeme po kiši
Avanti FER, Avanti!!!
- Barry
- Test vozač
ferrari danas dobro izgledao.. ali opet mislim da ce standardni dvojac biti na pole-u... nadam se da ce pravi race pace crvenih pomoci da se nadoknadi eventualni startni zaostatak....
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
-
- Navijam za: FERRARI
da,tako je i mislim da ce RBR biti opet na polu,mada nada zadnja gine
sljedeci week je VN madarske ako se ne varam,,tu cu gledat na platnu s trga u maranellu:)
sljedeci week je VN madarske ako se ne varam,,tu cu gledat na platnu s trga u maranellu:)
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- Schumy.d
- Legenda
Odličan posao!! Sutra očekujem hrpu bodova.
Ovo je auto konkurentan Red Bullu.
Ovo je auto konkurentan Red Bullu.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Što mi je drago što sam bio u pravu što se tiče Ferrari-jevih šansi na ovoj utrci i što se tiče konkurentnosti F10.
Sutra pamet u glavu, dobro je što Massa starta treći i na taj način će štititi Alonsa na startu, on ne smije napadati Alonsa jedino ako Alonso ne pogriješi na startu, žao mi je Masse ali mora se što se tiče toga žrtvovati.
Ako bude dobro startao Alonso će imati na startu i u prvom krugu priliku da obiđe Vettela, Red bull nema najbolji start a niti jak taj prvi krug u utrci i tu su ranjivi.
Što se tiče tempa u utrci vidjet ćemo kakav će on biti, da li će Alonso ići ranije ili posle Vettela u box, to će umnogome zavisiti od ponašanja guma.
Pohvale i za Massu.
Go Ferrari.

Sutra pamet u glavu, dobro je što Massa starta treći i na taj način će štititi Alonsa na startu, on ne smije napadati Alonsa jedino ako Alonso ne pogriješi na startu, žao mi je Masse ali mora se što se tiče toga žrtvovati.
Ako bude dobro startao Alonso će imati na startu i u prvom krugu priliku da obiđe Vettela, Red bull nema najbolji start a niti jak taj prvi krug u utrci i tu su ranjivi.

Što se tiče tempa u utrci vidjet ćemo kakav će on biti, da li će Alonso ići ranije ili posle Vettela u box, to će umnogome zavisiti od ponašanja guma.
Pohvale i za Massu.

Go Ferrari.
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Prava utrka za Ferrari nakon dugo vremena(od Bahreina).Odlican i Massa nakon dugog vremena.
A mora se i Ferrariju jedna utrka poslozit.
A mora se i Ferrariju jedna utrka poslozit.
Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- dady16
- Navijam za: Felipe Massa
Crveni su u dobroj poziciji,pogotovo Alonso,samo mora dobro startati,ne smije pregorit od želje da dobro starta.
Vettel po meni i nije neki starter,mogli bi ga Alonso i Massa stavit u sendvič pa ga obojica proći.
Ko će dočekat utrku,sav sam na iglama.
Vettel po meni i nije neki starter,mogli bi ga Alonso i Massa stavit u sendvič pa ga obojica proći.
Ko će dočekat utrku,sav sam na iglama.
- bravof
- Početnik
stvarno sjajno,nakon toliko vremena da gledamo pravu brzinu Ferrarija onakva kakva i treba da bude,samo da se i sutra poslozi kako treba.....

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Pola posla je tu, i odradjen je odlicno ( mada je nevjerojatna ta razlika od 0.002 sec. , kad se pogleda moglo se komotno na pole zasjesti ). Sada ih ceka druga polovina, koja je u vecini utrka za Ferrari bila problematicna , a to je konkretni finis i uzimanje bodova.
Bolid je dobar, cak i u kvalama parira Red Bull-u ( mislim da je mapa motora u pitanju ) i prema dosad vidjenom Ferrari bi morao uzeti dobar rezultat sutra.Jer, poznato je da F10 ima jak race pace i tu moze biti kljuc sutrasnje utrke.Massa me jako obradovao i zaista je lijepo vidjeti ovakav rezultat sa kvala za Ferrari.Vraca misli na uspjesne sezone Ferrari-ja.
Jos jednom se ponavljam, tehnicari su odradili odlican posao, a najavljuju jos mnogo toga.Zaista rade fantastican posao. Sada je sve na Managment-u u rukama Domenicalli-ja..
Zelim sutra svu srecu Ferrari-ju!!!
PS: Najvise me brine start utrke.Tu moraju biti oprezni, a u isto vrijeme i spremni zaskociti Vettel-a.Zelio bih da se ponovi start utrke za VN Brazila 2007, kada je Massa jako dobro zastitio od Hamiltona i Alonsa te tako pomogao Kimiju da osvoji svoj prvi , za sada jedini, naslov prvaka.
FORZA FERRARI!!!
Bolid je dobar, cak i u kvalama parira Red Bull-u ( mislim da je mapa motora u pitanju ) i prema dosad vidjenom Ferrari bi morao uzeti dobar rezultat sutra.Jer, poznato je da F10 ima jak race pace i tu moze biti kljuc sutrasnje utrke.Massa me jako obradovao i zaista je lijepo vidjeti ovakav rezultat sa kvala za Ferrari.Vraca misli na uspjesne sezone Ferrari-ja.
Jos jednom se ponavljam, tehnicari su odradili odlican posao, a najavljuju jos mnogo toga.Zaista rade fantastican posao. Sada je sve na Managment-u u rukama Domenicalli-ja..
PS: Najvise me brine start utrke.Tu moraju biti oprezni, a u isto vrijeme i spremni zaskociti Vettel-a.Zelio bih da se ponovi start utrke za VN Brazila 2007, kada je Massa jako dobro zastitio od Hamiltona i Alonsa te tako pomogao Kimiju da osvoji svoj prvi , za sada jedini, naslov prvaka.
FORZA FERRARI!!!
FORZA FERRARI!!!
- Barry
- Test vozač
naprijed nassi
danas sve je bilo za pet... sutra da je prezivjeti prvoj zavoj onda ce utrka tecci nadam se jednom smijeru 

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Vrijeme je i da pitwall Ferrari-ja odradi jednu utrku na vrhunskom nivou, bez gluposti, zar ne?nikolaa je napisao/la:Pola posla je tu, i odradjen je odlicno ( mada je nevjerojatna ta razlika od 0.002 sec. , kad se pogleda moglo se komotno na pole zasjesti ). Sada ih ceka druga polovina, koja je u vecini utrka za Ferrari bila problematicna , a to je konkretni finis i uzimanje bodova.
FORZA FERRARI!!!

Ferrari je imao dobar race pace u mnogim utrkama do sada na nivou Red BUll-a u kojima je mnogo zostajao u kvalifikacijama za Red Bullom. Ovdje bar se za sada čini da bi Ferrari mogao i ja bih rekao i trebao imati bolji race pace od Red Bull, na osnovu onoga što smo do sada vidjeli. Mislim da je Vettel kvalifikacije dobijo zbog te famozne mape rada motora, imao je najbolje vrijem u S3 mislim da tu najviše na ovoj stazi dolazi do izražaja ta mapa rada motora, Ferrari još to nema bar nema službene potvrde iz Ferrarija a ako i ima mislim da to još ne daje rezultat kao kod Red Bulla. Vettel sutra tu mapu neće moći koristiti, ako bude koristio već posle 10-15 krugova biće bye, bye Vettel, eksplozija motora.
Ova staza daje mogućnost preticanja, vidjeli smo u prošlosti, Alonso ima najbolja vremena u S1 i S2 i ako je sporiji od Vettela na pravcu 3.5 km/h mislim da ako mu se dovoljno približi i ako bude u zavjetrini Vettel-ovog bolida da ga na onom dugačkom pravcu može prestitći.

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Izgledaju dobro, bilo je i vrijeme da uhvate korak sa vodećim timovima, sutra se nadam da će obojica završiti na postolju.
-
- Navijam za: Alonso
Danas će biti druga priča. Alonso će startat loše kao i cijele ove godine, neovisno s koje strane starta. Ako uhvati Alonso koji bod bit će dobro.
Nediljko Matijaš
- tomidix
- Test vozač
E pa ako kojim slucajem taj top speed na Alonsovom Ferrariju zavisi od prednjeg krila... Mozda se to moze i neutralizirati... Bolid ce biti drugaciji kad bude natankan... A sa zaostatkom od 3.5km/h u top speedu mislim da nije u predobroj poziciji... Al samo taj cijeli 1. krug da prode normalno... To me i brine nekako... Alonso lose starta u Ferrariju... To je istina... Al zasto se to ne bi promijenilo...F2004_the_best_ever je napisao/la:Vrijeme je i da pitwall Ferrari-ja odradi jednu utrku na vrhunskom nivou, bez gluposti, zar ne?nikolaa je napisao/la:Pola posla je tu, i odradjen je odlicno ( mada je nevjerojatna ta razlika od 0.002 sec. , kad se pogleda moglo se komotno na pole zasjesti ). Sada ih ceka druga polovina, koja je u vecini utrka za Ferrari bila problematicna , a to je konkretni finis i uzimanje bodova.
FORZA FERRARI!!!Ja se nadam da sutra neće biti kiše za vrijeme utrke jer bi u tom slučaju moglo biti problema za Ferrari, što se tiče pitwall a i Massa je u petak po kiši najviše izlijetao van staze, mada se mora priznati da prilikom tih mnogobrojnih izlijetanja nije oštetio bolid niti je ostao zaglavljen pored taze, za to treba sreće ali i znanja.
![]()
Ferrari je imao dobar race pace u mnogim utrkama do sada na nivou Red BUll-a u kojima je mnogo zostajao u kvalifikacijama za Red Bullom. Ovdje bar se za sada čini da bi Ferrari mogao i ja bih rekao i trebao imati bolji race pace od Red Bull, na osnovu onoga što smo do sada vidjeli. Mislim da je Vettel kvalifikacije dobijo zbog te famozne mape rada motora, imao je najbolje vrijem u S3 mislim da tu najviše na ovoj stazi dolazi do izražaja ta mapa rada motora, Ferrari još to nema bar nema službene potvrde iz Ferrarija a ako i ima mislim da to još ne daje rezultat kao kod Red Bulla. Vettel sutra tu mapu neće moći koristiti, ako bude koristio već posle 10-15 krugova biće bye, bye Vettel, eksplozija motora.
Ova staza daje mogućnost preticanja, vidjeli smo u prošlosti, Alonso ima najbolja vremena u S1 i S2 i ako je sporiji od Vettela na pravcu 3.5 km/h mislim da ako mu se dovoljno približi i ako bude u zavjetrini Vettel-ovog bolida da ga na onom dugačkom pravcu može prestitći.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Šta sad bi sa Alonsovim navijačima, otkud ovoliki pesimizam, mene ste kritikovali a sad ste mnogo pesimističniji od mene, iako se F10, kada sam ja bio pesimista, i sada ne može porediti.
Što se tiče top speed-a interesantno je da su svi vozači svoj top speed ostvarili u Q1 i Q2 a ne u Q3 koji je najreprezentativniji za utrku. Sigurno je da će McLaren imati najveći top speed, međutim pitanje je da li će moći da ga iskoristi jer imaju slab S3, čitav vikend gube dosta u S3 i teško da će se to sad puno promjeniti i u utrci, S1 im nije loš ali je ipak lošiji od Alonsovog i Red Bulla, a i S2 ima najbrži Alonso iako McLaren ima najveći top speed, nije sve u top speed-u. Da bi iskoristili svoj top speed McLarenovci moraju biti blizu bolida ispred na izlasku na pravac a teško da će to ostvariti protiv Ferrarija i Red BUll-a sa ovakvim S3 i S1, mislim da svoj top speed McLarenovci protiv Ferrarija i Red Bulla mogu najviše iskoristiti u prva 1-2 kruga i nadam se da će ostati iza Ferrarija, posle će im biti znatno teže da iskoriste brzinu koju imaju na pravcu.
Razlika od 3.5 km/h između Alonsa i Vettela nije velika, da je razlika velika kao sa McLarenovcima onda bi bio problem, zavisi od izlaska na onaj pravac ako se Alonso bude nalazio u repu Vettelovg bolida imat će priliku da ga zaobiđe, takođe i najmanji problem sa gumama kod Vettela Alonso će imati priliku da to iskoristi i da ga zaobiđe.
Kad smo kod guma, po poslednjim procjenama očekuje se da će danas voziti oko 10 krugova, zavisi od uslova na stazi, na mekšim gumama i misilm da je i to Alonsova šansa, mislim da Ferrari bolje fumkcioniše od Red Bulla na mekim gumama i da bolje čuva gume od Red Bull-a to se posebno odnosi na Alonsa.
Ja mislim da će Ferrari danas imati najbolji race pace, e sad da li će to i iskoristiti, vidjet čemo, samo da Ferrari preživi prvi krug , držim im palčeve.
Što se tiče top speed-a interesantno je da su svi vozači svoj top speed ostvarili u Q1 i Q2 a ne u Q3 koji je najreprezentativniji za utrku. Sigurno je da će McLaren imati najveći top speed, međutim pitanje je da li će moći da ga iskoristi jer imaju slab S3, čitav vikend gube dosta u S3 i teško da će se to sad puno promjeniti i u utrci, S1 im nije loš ali je ipak lošiji od Alonsovog i Red Bulla, a i S2 ima najbrži Alonso iako McLaren ima najveći top speed, nije sve u top speed-u. Da bi iskoristili svoj top speed McLarenovci moraju biti blizu bolida ispred na izlasku na pravac a teško da će to ostvariti protiv Ferrarija i Red BUll-a sa ovakvim S3 i S1, mislim da svoj top speed McLarenovci protiv Ferrarija i Red Bulla mogu najviše iskoristiti u prva 1-2 kruga i nadam se da će ostati iza Ferrarija, posle će im biti znatno teže da iskoriste brzinu koju imaju na pravcu.
Razlika od 3.5 km/h između Alonsa i Vettela nije velika, da je razlika velika kao sa McLarenovcima onda bi bio problem, zavisi od izlaska na onaj pravac ako se Alonso bude nalazio u repu Vettelovg bolida imat će priliku da ga zaobiđe, takođe i najmanji problem sa gumama kod Vettela Alonso će imati priliku da to iskoristi i da ga zaobiđe.
Kad smo kod guma, po poslednjim procjenama očekuje se da će danas voziti oko 10 krugova, zavisi od uslova na stazi, na mekšim gumama i misilm da je i to Alonsova šansa, mislim da Ferrari bolje fumkcioniše od Red Bulla na mekim gumama i da bolje čuva gume od Red Bull-a to se posebno odnosi na Alonsa.
Ja mislim da će Ferrari danas imati najbolji race pace, e sad da li će to i iskoristiti, vidjet čemo, samo da Ferrari preživi prvi krug , držim im palčeve.
- tomidix
- Test vozač
To sve stoji al gle sad ovo... Hockenheim, 14:00, Light Rain Shower... Bit ce svega... I nisam toliki pesimist koliko sam zivcan i mogu samo zamisljat pod kakvim je pritiskom sada Alonso... Ovo mu je prakticki biti ili ne biti... Bolid odlican, P2 na startu... Mora uzeti sve sto mu se pruza.. A ja nekako ne zelim bit razocaran ukoliko ne ugrabi hrpu bodova pa imam "strahove"... Ako bude kisa, nista cini mi se od te prednosti Ferrarija s gumama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Vjeruj mi da ni nama navijačima Ferrarija nije lako.tomidix je napisao/la:To sve stoji al gle sad ovo... Hockenheim, 14:00, Light Rain Shower... Bit ce svega... I nisam toliki pesimist koliko sam zivcan i mogu samo zamisljat pod kakvim je pritiskom sada Alonso... Ovo mu je prakticki biti ili ne biti... Bolid odlican, P2 na startu... Mora uzeti sve sto mu se pruza.. A ja nekako ne zelim bit razocaran ukoliko ne ugrabi hrpu bodova pa imam "strahove"... Ako bude kisa, nista cini mi se od te prednosti Ferrarija s gumama...

Što se tiče kiše mislim da će tu najveći problem biti Ferrari-jev pit wall.
Ako bude kiše na startu onda ovi sa neparnim brojevima ne bi imali veliku prednost na startu, čak šta više Alonso bi startovao sa pljavije strane ali sa hrapavije strane ovi sa neparnim brojevima startuju sa čistije strane ali sa glatkije strane i ako pane malo kiše moguće je da ta strana bude skliskija. Nezam kolko ova moja teorija "drži vodu"

- tomidix
- Test vozač
Osim ako P2, odnosno broj 8, ne parkira svoj bolid na bijelu crtu... On valjda voli izazove pa mu je to bolje...
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
kažu da je alonso jedan od najboljih vozača kad je pod pritiskom,vrijeme je da to dokaže
-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Meni se bas cini da u zadnje vrijeme puca pod pritiskom?vidc je napisao/la:kažu da je alonso jedan od najboljih vozača kad je pod pritiskom,vrijeme je da to dokaže
Nadam se da nisam u pravu ovaj put