neko se nasao uvrijedjen izvini nisam znao da istina tako boli hahahahahahaha, a sta cu ja komentarisati zaboli te ona stvar.Bibi je napisao/la:Ajde ohladi malo s tim komentarima i ne pricaj gluposti!rooky je napisao/la:ma alonso je jedna placipicka. kazu da ce mu unarednim trkama uspostaviti direktnu radi vezu sa sudijama da on moze odredjivati koga treba kaziniti i ko koga treba da propusti jadan je on...
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- rooky
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Mclaren mercedes
Re: Fernando Alonso
:...::: // Hamilton United \\...:::
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Svaka cast za pobjedu!!!
Izgledao je cvrsto, bez gresaka i nesmotrenih poteza.
F10 je konacno kompetitivan za pobjedu na osnovu ciste brzine sto je fantasticno.Nevjerojatno je kako je Ferrari izvrsio ovoliki pritisak na Red Bull u zadnjih 2-3 utrke ( naravno uz splet okolnosti to je tek sada vidljivo )..
Horner daje svoje teorije, jer mu je vjerojatno nejasno kako on ne moze iskontrolirati situaciju, jer se kod njega vozaci medjusobno sudaraju ( VN Turske )..
Izgledao je cvrsto, bez gresaka i nesmotrenih poteza.
F10 je konacno kompetitivan za pobjedu na osnovu ciste brzine sto je fantasticno.Nevjerojatno je kako je Ferrari izvrsio ovoliki pritisak na Red Bull u zadnjih 2-3 utrke ( naravno uz splet okolnosti to je tek sada vidljivo )..
Horner daje svoje teorije, jer mu je vjerojatno nejasno kako on ne moze iskontrolirati situaciju, jer se kod njega vozaci medjusobno sudaraju ( VN Turske )..
FORZA FERRARI!!!
- rooky
svaka cast iskrenost je vrlina....... ane kao neki nemogu da se pomire da je masa dans bio bolji....Felipe Massa je napisao/la:@sunseeker aj malo ohladi.Ja znam da si ti sad isfrustran time sto Alonso nije mogao cisto proci Massu ,nego mu je ovaj poklonio pobjedu.Mozes ti pricati sta hoces,ali cijeli svijet je vidio da je Massi nacinjena nepravda...
Al neka mu ta pobjeda,bolje biti i 2. ali kao covjek ,nego prvi kao su*ak.
:...::: // Hamilton United \\...:::
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Kako si ti smjesan.Pa to je bila druga sitacija.Kimi NIJE IMAO MATEMATICKE SANSE ZA NASLOV.Felipe je bio par bodova iza Hamiltona ...sunseeker je napisao/la:misliš ovako?Felipe Massa je napisao/la:@sunseeker aj malo ohladi.Ja znam da si ti sad isfrustran time sto Alonso nije mogao cisto proci Massu ,nego mu je ovaj poklonio pobjedu.Mozes ti pricati sta hoces,ali cijeli svijet je vidio da je Massi nacinjena nepravda...
Al neka mu ta pobjeda,bolje biti i 2. ali kao covjek ,nego prvi kao su*ak.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
A sta ocekivat od Pitarerooky je napisao/la:neko se nasao uvrijedjen izvini nisam znao da istina tako boli hahahahahahaha, a sta cu ja komentarisati zaboli te ona stvar.Bibi je napisao/la:Ajde ohladi malo s tim komentarima i ne pricaj gluposti!rooky je napisao/la:ma alonso je jedna placipicka. kazu da ce mu unarednim trkama uspostaviti direktnu radi vezu sa sudijama da on moze odredjivati koga treba kaziniti i ko koga treba da propusti jadan je on...

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
znači matematička šansa opravdava timsku odredbu?Felipe Massa je napisao/la: Kako si ti smjesan.Pa to je bila druga sitacija.Kimi NIJE IMAO MATEMATICKE SANSE ZA NASLOV.Felipe je bio par bodova iza Hamiltona ...
massi (kako ove sezone vozi) niti matematička šansa ništa ne znači.....osim toga, alonso se bori za naslov, a massa se bori s bolidom......
razlike nema, situacija identična.
2008. nitko nije niti zinuo.....
- rooky
- l3n00x
- Navijam za: alonso
odlična kvale,najbolji race pace,sta reć nego očekujemo to isto i u mađarskoj,bez ikakvog p(r)opuštanja
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Dajte ljudi mi umjesto da se guštamo kako trenutno imamo 5-6 vozača kandidata za naslov, vi se prepucavate ko je kriv i koga treba koliko kazniti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- EdijanH
- Navijam za: Fernando Alonso
Nisam htio komentirati ništa dok nenađem drugi dio utrke i nepogledam ga... Netko gore, neda mi se tražiti jer sam apstinirao od foruma dok nepogledam snimku, reče da nevoli da mu netko-nešto, kako god, kvari sport koji voli... Hmmm... Navijač McLarena... Naravno, neželim vrijeđati, u najmanju ruku započeti neku besmislenu raspravu, ali za takav komentar je 3 utrke zakasnio, tj. nisam siguran da je to govorio-mislio kada je FIA kvarila sport koji voli i servirala prva i druga mjesta ( ako se varam, onda se duboko izvinjavam cjenjenom forumašu )... Također, smješno je to što netko reče, kao, Kimi tada nije imao matematičke šanse, pa ispada kao da su Massa i Alonso na 5 bodova razlike u ravnopravnoj borbi za naslov... Hvatanje za matematičku šansu... Massa je ovu sezonu prokockao i nije uradio ništa vrijedno toga da se prema njemu postupa drugačije... Da je sezona normalna i da se Valencia i Silverstone nisu nikad desili, ja bih prvi ovo osudio, nevezano za razliku, ali Ferrari na neki način mora vratiti ono što im je uzeto, a trenutno je najrealnije očekivati vozačku titulu... Jednostavno je, ljudi ograničavaju štetu i moraju da nadoknade krađu na bilo koji način, nažalost, ovaj je bio jedini dostupan... Naravno, sada bih se prebacio na pit-wall... Ponovno dokaz nesposobnosti i neprofesionalnosti... Smedley je plačko koji je namjerno izrežirao sve ovo da ispadne kako jest... To se u ekipi Ferraria nesmije dešavati... Mogao je reći Massi normalnim tonom, normalnim riječima, a ne ovako, ovako se vidi da aludira na timsku odredbu i potkopava svoju ekipu... Sada se Symonds i Briatore čude kako neko može biti toliko nesposoban ( pit-wall Ferrari-a ) da nešto tako jednostavno nemože izrežirati tako da nitko i neshvati ništa ( jer su prijespomenuta gospoda mnogo veće stvari znali pakovati i progurati )... Kako god, jedno nitko nemože oduzeti i dovesti u pitanje, a to je 1 i 2 za Ferrari... I to ne bilo kako nego zasluženo, uz realnu nadmoćnost u odnosu na konkurente... Još jedna pozitivna stvar je izgubljeni McLaren, kao i Weber... Timske naredbe smo vidjeli i prije i to ne jednom... Šta je to sada strašno, čudimo se timskim naredbama koje smo vidjeli 100 puta, a kada netko pretekne safety car, onda nam je to normalno i nema riječi o tome da je jedina poštena kazna diskvalifikacija... Previše se diže frke oko toga... Vitaly i Michael bi sada trebali imati jednak tretman kao Nico i RobertO iako su ih ova dvojica nadigrala i nadmašila toliko da i najneukiji gledatelj formule zna ko je broj 1... I zaista, čini mi se da Massa vozi dobro jedino kada mu je Ferni u retrovizoru, a to definitivno nije dobra stvar... Naravno, volio bih da sezona i okolnosti nikad nisu natjerale na ovo, žao mi je baby-a, ali sam si je kriv... I naravno, još jednom da ponovim, užasan posao pit-walla... Ja imam utisak da je to sve dogovoreno ranije i da je Massa kao inteligentno ljudsko biće shvatio da je zaslužio takav tretman i naravno, odlučio nešto uraditi za ekipu... Situacija je da mu se Alonso približava i Massa kuži, sada je taj trenutak, moram da ga pustim, čovjek je brži i onda, u zandnjem trenu se predomisli i svojeglavno i tvrdoglavo pruži otpor... Alonso javlja preko team radia da je ovo smješno, vjerovatno iz razloga što nekuži šta je sada Massi da to radi i šta glumi... Alonso zna da je brži, svatko malo upućen u Formulu je vidio da je Alonso brži, ali Alonso će radije u ovakoj sezoni uzeti drugo mjesto nego riskirati sudar, jer i drugo je bolje nego ništa, a on zna šta je ništa... Alonso misteriozno usporava ( iako to Massini navijači nazivaju ''Massa ubrzava'' ), samim tim radi dobar posao sa gumama... Naravno, da je sezona normalna, Alonso bi sam prešao Massu jer su u situaciji kakva je bila i razlici u brzini šanse 75% da ga Alonso pređe, a 24% da se desi nešto ''loše'', ali sezona nije normalna i dešava se to da Ferrari-evi genijalci preuzimaju stvar u svoje ruke... Naravno, Smedley to izrežira tako da Massa izgubi mjesto, ali dobije milione navijača u svijetu jer je on, kako kolege gore kažu, oštećen i pokraden ( mada je sam sebi to uradio )...
- Bara993
- Početnik
- Navijam za: Hamilton i McLaren
Zao mi je Masse, tu naredbu smatram nesportskim potezom, ali Ferrari je to napravio zato jer je Fernando u boljoj poziciji da se bori za prvaka i to opravdavam,ali su to morali bolje izrežirati , da se
Alonso i Massa nemoraju pravit glupi pred medijima. Massa veli kako je to bila njegova odluka, a Alonso veli da nezna kaj se desilo i da je Felipe kao loše izasao ih hairpina i da je iskoristio priliku i prošo ga.
Al najviše me smeta to što sad Ferrari laže cijelom svijetu da nije bilo momčadskih naredbi, i za to laganje neće biti posljedica, kao recimo kada je Hamilton lagao na VN Australije dobio je DSQ al jbg FIA je već nekoliko puta pokazala da nije dosljedna kod donošenja kazni.
I veli Alonso za Valenciju da je izmanipulirana utrka.
Alonso i Massa nemoraju pravit glupi pred medijima. Massa veli kako je to bila njegova odluka, a Alonso veli da nezna kaj se desilo i da je Felipe kao loše izasao ih hairpina i da je iskoristio priliku i prošo ga.
Al najviše me smeta to što sad Ferrari laže cijelom svijetu da nije bilo momčadskih naredbi, i za to laganje neće biti posljedica, kao recimo kada je Hamilton lagao na VN Australije dobio je DSQ al jbg FIA je već nekoliko puta pokazala da nije dosljedna kod donošenja kazni.
I veli Alonso za Valenciju da je izmanipulirana utrka.

- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Ne, Ferrari je izjavio kolko sam ja procitao da su obavijestili svog vozaca o dogadanjima iza njega... Nisu nicim rekli felipe pusti fernanda... Prema tome nisu niti lagali... A istu, odnosno vrlo slicnu stvar radi i Mclaren sa svojom "stednjom goriva"...
Tako da smiri tenzije...
Tako da smiri tenzije...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- goran007
- Profesionalni vozač
S jedne strane razumijem,a s druge mi je smijesan gnjev navijaca Masse...uoci sezone vidjeli smo da nije bilo timskih odredbi....cak je Alonso bio i prenjezan u odnosu na Massu u Australiji...sad se situacija okrenula...kaj se sad toliko cude...i u Brazilu 2007g je propustio Kimija i Kimi mu je 2008.g vratio...potpuno normalna stvar koja se prakticira u F1...argumenti o matematickoj sigurnosti su mi smjesni...sve je to isto,ali malo ljepse izvedeno...mozda je to kod Masse i bio mali revolt pa ga je tako "seljacki" propustio...uglavnom,drzim fige da ferrari nastavi tim tempom
-
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Pa to je to, umjetnicki dojam, boli FIA i momcadi ona stvar za momcadske odredbe, toga je uvik bilo i bit ce, samo to oni sve lipo zakamufliraju pa nije tako ocito, ali ovdje Ferrari tako ocito napravija, mediji svi napisali o kontroverzi i namistanju trka, navijaci digli paniku vise nego inace i FIA sad mora spasavati svoj obraz.goran007 je napisao/la:S jedne strane razumijem,a s druge mi je smijesan gnjev navijaca Masse...uoci sezone vidjeli smo da nije bilo timskih odredbi....cak je Alonso bio i prenjezan u odnosu na Massu u Australiji...sad se situacija okrenula...kaj se sad toliko cude...i u Brazilu 2007g je propustio Kimija i Kimi mu je 2008.g vratio...potpuno normalna stvar koja se prakticira u F1...argumenti o matematickoj sigurnosti su mi smjesni...sve je to isto,ali malo ljepse izvedeno...mozda je to kod Masse i bio mali revolt pa ga je tako "seljacki" propustio...uglavnom,drzim fige da ferrari nastavi tim tempom
Ferrari je ovo sam zasra.
- f1factor
- Navijam za: Nikoga
E ljudi nisam neki pocetnik u ovom sportu, pratim ga od2002 godine, zapravo "snimam" svaku trku od tada. Evo ovo je moj prvi komentar na ovom forumu i naravno nije bas pozitivan sto se tice Alonsa. U stvari ja sam ga bas gotivio 05 i 06 godine dok je bio u reanultu, jer je grizao kao bik i bio je pravi "trkac". Sad vidim da je to bilo jer je imao slabog kolegu u timu koji mu nije ozbiljnije pretio sto se tice prvenstva. Jako sam se radovao kad je dolazio u Mclaren, ali onda se uvidelo pravo licemernje tog coveka, jer kako nazvati nekoga koji je rezao "granu" na kojoj je sedio i bio spreman svedociti protiv vlastitog tima jer nisu hteli da uspore brzeg vozaca. To pisem jer je ove godine isto to pokazao prema svima koji su mu bili pretnja u trci, jednostavno je covek "cray pussy". Danas je izgledao tako debilno na pressici da je to strasno jer nije bio u stanju da sakrije stvarno stanje, ali da ga Massa nije propustio mozda je bio spreman izneti neki prljavi ves iz tima ne bi li im se osvetio.Sto je eneko danas napisao u koji je god tim dosao desavala se neka afera u kojoj je on tvrdio da nema pojma nista( kako vec providno i glupo)osim u aferi s mclarenom gde je on sam bio spreman da iznese neke dokaze protiv tada jos uvek njegovog tima. Za mene je on jedna mrlja u ovom sportu kao covek, ne kao vozac.
- goran007
- Profesionalni vozač
@f1factor
jesi ili nisi pocetnik to je diskutabilno,ali i nebitno za temu...istina je samo jedna...desavalo se oduvijek i dalje ce se desavati...bit ce malo ljepse i zakamufliranije,ali bit ce...isto kad pricate o 2008.g ne pricate o Kini ili vadite glupe argumente...o situaciji u Mcm-u 2007g bi se puno moglo pricat(i pricalo se)iako pravu istinu znaju samo samo akteri tih dogadaja...opet se vracam na pocetak sezone dok su vrijedila pravila o jednakosti...a Massa si je sam kriv kaj ga je za razliku od Kimija Fernando pojeo...on se mora oduzit timu za to kaj je dobio priliku nakon ovakvih predstava potpisat novi ugovor...
i da...slazem se s tim da svi timovi imaju svoje šifre
jesi ili nisi pocetnik to je diskutabilno,ali i nebitno za temu...istina je samo jedna...desavalo se oduvijek i dalje ce se desavati...bit ce malo ljepse i zakamufliranije,ali bit ce...isto kad pricate o 2008.g ne pricate o Kini ili vadite glupe argumente...o situaciji u Mcm-u 2007g bi se puno moglo pricat(i pricalo se)iako pravu istinu znaju samo samo akteri tih dogadaja...opet se vracam na pocetak sezone dok su vrijedila pravila o jednakosti...a Massa si je sam kriv kaj ga je za razliku od Kimija Fernando pojeo...on se mora oduzit timu za to kaj je dobio priliku nakon ovakvih predstava potpisat novi ugovor...
i da...slazem se s tim da svi timovi imaju svoje šifre
- Bara993
- Početnik
- Navijam za: Hamilton i McLaren
da al im nitko nece povjerovat da su "samo" obavjestili Massu o stanju iza njega.tomidix je napisao/la:Ne, Ferrari je izjavio kolko sam ja procitao da su obavijestili svog vozaca o dogadanjima iza njega... Nisu nicim rekli felipe pusti fernanda... Prema tome nisu niti lagali... A istu, odnosno vrlo slicnu stvar radi i Mclaren sa svojom "stednjom goriva"...
Tako da smiri tenzije...
-
- Svjetski prvak
Jes ti cuo sta je Massin trkaci inzinjer rekao...tomidix je napisao/la:Ne, Ferrari je izjavio kolko sam ja procitao da su obavijestili svog vozaca o dogadanjima iza njega... Nisu nicim rekli felipe pusti fernanda... Prema tome nisu niti lagali... A istu, odnosno vrlo slicnu stvar radi i Mclaren sa svojom "stednjom goriva"...
Tako da smiri tenzije...
FELIPE FERNANDO JE BRZI ,drugim rjecima PUSTI GA,jer da je zaista bio puno brzi prosao bi ga cisto.
I drago mi je sto je to Massa uradio na nacin na koji je uradio.

-
- Navijam za: Ferrari [Alonso]
Ma trebali su onaj fazon sta Mclaren uvijek radi reci Massi malo prije kraja da uspori da nema dosta goriva i lagano rijeseno ... al nebitno bitno da je kazna na financijskom a ne na bodovnom racunu lakse cemo mi navijaci prebolit 

- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Ali nema tu drugim rijecima... Jel ferrari nesto lagao..?? Direktnih momcadskih odredbi nije bilo... Sami su izjavili da je bilo na vozacu da prosudi sto je najbolje da napravi za ekipu nakon te izjave... Jadno je ispalo, za to ti je kriv Felipe, a ja govorim o laganju... Ovo nije ni slicno kao ono zbog cega je hamilton dobio dq u australiji prosle godine (netko je ranije spomenuo to)... Izjave su takve kakve jesu znace to sto znace... Ponovi si to gore sto se deres velikim slovima pa opet reci jel ferrari direktno rekao felipeu sto da radi... Nitko te ne pita sto to znaci...Felipe Massa je napisao/la:Jes ti cuo sta je Massin trkaci inzinjer rekao...tomidix je napisao/la:Ne, Ferrari je izjavio kolko sam ja procitao da su obavijestili svog vozaca o dogadanjima iza njega... Nisu nicim rekli felipe pusti fernanda... Prema tome nisu niti lagali... A istu, odnosno vrlo slicnu stvar radi i Mclaren sa svojom "stednjom goriva"...
Tako da smiri tenzije...
FELIPE FERNANDO JE BRZI ,drugim rjecima PUSTI GA,jer da je zaista bio puno brzi prosao bi ga cisto.
I drago mi je sto je to Massa uradio na nacin na koji je uradio.
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
-
- Svjetski prvak
Za danasnju sramotu Fernanda Alonsa kriv je Felipe Massa??
Ma dosta vise o tome....Mislim da mi je ova utrka uz Brazil 2008 najteze pala.

- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Očito nisi gledao proglašenje pobjednika i razgovor prije izlaska na podij.Ćale od Lewisa je napisao/la:Katastrofa, da je bar bio čovjek a ne klaun pa pružio ruku na press i rekao hvala Felipe.
Nije moj stari đabe uvjek govorio da su talijani najveći cigani!

Da, stvarno bi bilo pametno pružati ruku na pressici...

- homersimpson
- Početnik
Naravno da nitko u Ferraiju nakon ove blamaže neće i nesmije reči da je bilo ikakvih timskih odluka o propuštanju. Da to naprave automatski ih čeka kazna.
Što se tiće kazne od onoga što se čulo u prijenosu sasvim je jasno da izravne timske odluko o propuštanju NIJE bilo, prema tome nema nikakve osnove za bilo kakvu kaznu. Shodno tome opet su nepravedno dobili novčanu kaznu.
Druga stvar je što se zbog njihove traljavosti sad cijeli svijet smije Ferrariju.
Ono što je bitno je da su pokušali zaobići pravilo i u tome uspjeli ali opet su dobili kaznu. Dakle prema onom što se čulo u prijenosu oni se nisu ogriješili niti u jedno pravilo a dobili su kaznu - opet dvostruko pravilo prema Ferrariju.
Kad drugi krše pravila onda su ona nedorečena i dobivaju se opomene ali kad je to Ferrari onda nema nedorečenih pravila već se riječi iz razgovora preko tim radija stavljaju u kontekst kako to paše sucima.
Što se tiće kazne od onoga što se čulo u prijenosu sasvim je jasno da izravne timske odluko o propuštanju NIJE bilo, prema tome nema nikakve osnove za bilo kakvu kaznu. Shodno tome opet su nepravedno dobili novčanu kaznu.
Druga stvar je što se zbog njihove traljavosti sad cijeli svijet smije Ferrariju.
Ono što je bitno je da su pokušali zaobići pravilo i u tome uspjeli ali opet su dobili kaznu. Dakle prema onom što se čulo u prijenosu oni se nisu ogriješili niti u jedno pravilo a dobili su kaznu - opet dvostruko pravilo prema Ferrariju.
Kad drugi krše pravila onda su ona nedorečena i dobivaju se opomene ali kad je to Ferrari onda nema nedorečenih pravila već se riječi iz razgovora preko tim radija stavljaju u kontekst kako to paše sucima.
Danas (jučer) se nije osramotio Alonso već Massa i njegov trkaći inženjer.Felipe Massa je napisao/la:Za danasnju sramotu Fernanda Alonsa kriv je Felipe Massa??
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
[/quote]Danas (jučer) se nije osramotio Alonso već Massa i njegov trkaći inženjer.[/quote]
true.
true.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Alonso priča nešto kao da je pao s neba a do njega Massa kaže da ga je propustio. Ispali su ko 2 klauna, samo Massa je koliko toliko trudio se reć istinu za razliku od Alonsa. Ne bi me čudilo da Massa ne dobije ruku i riječ 'hvala' od Alonsa kad osvoji i 3. naslov.Schumy.d je napisao/la:Očito nisi gledao proglašenje pobjednika i razgovor prije izlaska na podij.Ćale od Lewisa je napisao/la:Katastrofa, da je bar bio čovjek a ne klaun pa pružio ruku na press i rekao hvala Felipe.
Nije moj stari đabe uvjek govorio da su talijani najveći cigani!![]()
Da, stvarno bi bilo pametno pružati ruku na pressici...![]()
Za laganje su i dobili toliku kaznu jer do jučer su pričali da nema momčadskih odredbi u timu a kad su se našli unutar 3 sec na stazi onda ima. Ne krivim ja vozače nego tim, a kad je već tako bilo do jučer da nema br 1 u timu onda je vjerojatno Massa i napravio takav potez koji će dignut prašinu.