Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
ako bude ovako vozio mozda i hoćeMcLarenMercedes je napisao/la:Fernandu sve najbolje za rođendan i naravno trebalo bi da časti sve nas koji navijamo za njega a i navijače Ferrarija - pobedom u Mađarskoj.
Obožavam kad neko pokušava ispasti duhovitMcLarenMercedes je napisao/la:Fernandu sve najbolje za rođendan i naravno trebalo bi da časti sve nas koji navijamo za njega a i navijače Ferrarija - pobedom u Mađarskoj.
29.pilot19 je napisao/la:Obožavam kad neko pokušava ispasti duhovitMcLarenMercedes je napisao/la:Fernandu sve najbolje za rođendan i naravno trebalo bi da časti sve nas koji navijamo za njega a i navijače Ferrarija - pobedom u Mađarskoj.![]()
A koji mu je to rođendan ?
Niti sam pokušavao da budem duhovit niti sam nešto loše rekao. Pobeda u Mađarskoj nije nemoguća mada Alonsa često ume da zadese razni maleri tamo (2005,2006,2007,2009).pilot19 je napisao/la:Obožavam kad neko pokušava ispasti duhovitMcLarenMercedes je napisao/la:Fernandu sve najbolje za rođendan i naravno trebalo bi da časti sve nas koji navijamo za njega a i navijače Ferrarija - pobedom u Mađarskoj.![]()
To je napiso zato jer je vidio samo tvoj nick a ne i za koga navijaš.McLarenMercedes je napisao/la:Niti sam pokušavao da budem duhovit niti sam nešto loše rekao. Pobeda u Mađarskoj nije nemoguća mada Alonsa često ume da zadese razni maleri tamo (2005,2006,2007,2009).pilot19 je napisao/la:Obožavam kad neko pokušava ispasti duhovitMcLarenMercedes je napisao/la:Fernandu sve najbolje za rođendan i naravno trebalo bi da časti sve nas koji navijamo za njega a i navijače Ferrarija - pobedom u Mađarskoj.![]()
Ne vidia san za koga navija ako te zanima draži mi je Lewis od Alonsa jel ti sad lakše ?King iCool je napisao/la: To je napiso zato jer je vidio samo tvoj nick a ne i za koga navijaš.
Ok. to su njegove dobre strane, napisao si bas poeticno, ali sad napisi i njegovu drugu stranu, ili si to unaprijed odustao jer bi potrajalo do fakulteta tvog sina. Zaboravio si napisati da dok god mu je islo dobro imao je potlacenog vozaca s druge strane garaze koji mu nije pretio oduzimanju bodova , ali kad se pojavio ravnopravni pokazao je i drugu stranu lica koja je zasjenila onu dobru. I ja sam ga gotivio dok nije dosao u Mclaren, i sad ga smatram odlicnim vozacem ali kao covek je 0, a to je jako bitno da izgradis status nekoga koga ce pamtiti kao npr, Sennu. E moj Fernando sta si zakuhao za madjarsku. Hamilton koliko ga god pljuvali se izvinio za svoje lazi.Brate Alonso ti nemas ni obraza ni pameti,licemjer.EdijanH je napisao/la:OVAJ POST NEBI TREBALI ČITATI ONI KOJI NEZNAJU ŠTA ZNAČI ISKRENO NAVIJATI ZA NEKOG!
Uz početak i kraj sezone, ovo je jedan od datuma pogodan za neki širi rezime... Jednostavno, trenutak kada mi mnoge stvari dolaze same... Mali, mladi španjolac, za volanom ekipe koja nam je mnogima krala simpatije... U to doba je popularnost F1 u mojoj okolini relativno rasla, pa se je imalo sa kim pričati o F1... Tada je njegova ekipa bila predmet mnogih viceva i ismijavanja... Fernando Alonso, kao vozač je također bio u odvojenom društvu koje je bilo prepričavano i podcjenjivano...
Da li zbog ludosti, da li zbog toga što mnogih sezona prije toga nisam imao nekog izraženog favorita i što sam bio naučen da neotpisivam vozača po prvoj sezoni, da neotpisivam vozača koji nema bolid u kojem bi mogao doći do izražaja, jednostavno sam stvorio svoju sliku o talentiranom vozaču, koliko god se je to moglo uopšte vidjeti iz sezone u kojoj ga nismo vidjeli... Tada sam ga držao za simpatičnog vozača, možda i zbog nekog osjećaja koji sam imao prema ekipi... Počelo se pričati o tomu da se u tog vozača ima povjerenja, da ga netko cjeni i da bi mogao postati testni vozač neke jače ekipe...
Sve je to bilo ismijano, naročito nakon godine gdje ga se nije moglo vidjeti, sve je zaboravljeno... Meni je nedostajao u F1, onako, kako nam mnogi vozači koji dođu i odu nedostaju... Da li zbog Minardi-a, da li zbog toga što bi zvučalo zanimljivo, da li zbog toga što nisam imao favorita, nakon 5 minuta prve utrke u 2003. god. sam uhvaćen u zamku, sve te priče i svi ti osjećaji su stvorili neku ludost, da ja pored svih zanimljivosti na stazi samo gledam gdje je taj španjolac i da, prije nego sam shvatio, ponovno razvijem navijačke emocije prema nekom vozaču... Nebih da zvuči ružno, ali, srce se nemože prevariti, a moje je kucalo na svako prikazivanje njegovog bolida...
Prije druge utrke sam najavio pobjedu i nisam bio daleko, ipak sam gledao malo subjektivno... Nakon druge utrke, očaran bog zna čim sam imao svađu sa mojim prijateljem ( počivao u miru ), svađu u kojoj sam velikom Schumijevom navijaču tvrdio da će ovaj vozač biti tri puta svjetski prvak... Od tada do kraja sezone svađe su bile velike, a ja sam napokon iskreno, istinski, srcem navijao za nekog vozača... U Mađarskoj sam plakao od sreće ( trenutci koji se nezaboravljaju, jer nisam imao baš neki sretan život, pa mi je F1 ujedno priuštila neke od najljepših trenutaka života )... Moj prijatelj je mrtav već tri godine, a ja si i dalje pamtim i izjedam se zbog ružnih riječi nakon Mađarske... Naravno, pravi prijatelji sve to prevaziđu brzo...
Prije nego je postao svjetski prvak, Fernando mi je priuštio nebrojene trenutke sreće svojim startovima... Malo puta u životu sam vjerovao u nešto, ali Fernando je to opravdavao i... Nedostaje mi rječi... Kada se rodio prvi naslov prvaka, SMS poruka proslijeđena mom prijatelju je nešto što mnogi doživimo malo puta u životu... To je baš ona poruka, rekao sam ti, trebao si slušati mene, sjećaš li se kada sam ti rekao da će se ovo desiti... Neću glumiti neku facu, pa ću opet da priznam da sam mnogo puta plakao od sreće gledajući Fernandove vožnje, da sam mnogo puta bio u stanju koje se nemože opisati...
Negdje u to vrijeme sam dobio suprugu koja se u F1 zaljubila, luđački zaljubila i postala veliki F1 fan, pa je moje gledanje F1 dobilo potpuno novu dimenziju... Nakon druge titule, srce mi je bilo toliko veliko, ponos toliko ogroman, a sreća neopisiva... Nekako mi je ovo datum kada, tradicionalno se sjetim svega... Pretjecanja, izletanja, greške, njegova slavlja, njegovi potezi... 2007. god. je meni vjerovatno najteža navijačka godina ikad, sljedeće dvije nisu bile ništa bolje... 2007e je Fernando na nevjerovatan način izgubio treći naslov ( iako se priča o tome kako ga je Lewis izgubio, oni koji se bolje sjećaju će se složiti da je te godine naslov izgubio Fernando )... Kao što se rađa ljubav, tako se je rodila i mržnja prema Lewisu... Nisam plitak i uvijek ću priznati da je to odličan vozač, ali mržnja prema njemu i Ronu je ogromna...
Dvije godine u Renaultu su bile tužne... Gledati najboljeg vozača, gledati vozača za kojeg navijaš i koji te je nebrojeno puta učinio sretnim onako, u nemoćnom bolidu, kako izvuče više od same mogućnosti bolida i opet to nebude dovoljno za nešto... Peto mjesto 2008e je bilo znanstvena fantastika... Negdje tada je rođen san o dolasku u crvenu ekipu... Bahrain 2010... Kraj utrke dočekan na koljenima... Nevezano za način na koji je ta pobjeda rođena, nakon tri sezone tuge i ljutnje, srce je napokon puno, onako kako je bilo kada je bilo sigurno da će doći u Ferrari... Nije da je ovo laka sezona, ali moj san o tri naslova i dalje traje, taj treći naslov mi je jedna od najvećih želja na svijetu i nadam se da ću imati tu sreću da budem svjedok toga, da uživam u tomu... F1 neželim zamišljati bez Alonsa, a budući da mu je 29, nemoram o tome još da razmišljam... Lijepo je imati F1 u životu, bilo je i prije Alonsa... Lijepo je imati nešto tako u životu, životu koji ni dan danas nije nešto pretjerano napunjen srećom...
Sanjati sljedeću utrku... Sanjati početak sezone... Na pauzi između 2009 i 2010 sam 78 puta sanjao prvu utrku u Bahrainu... 78 nije poređenje nego vjerovatno i 95% sigurno tačan broj... Zanimljivo, ni u jednom od tih snova nisam sanjao da je Fernando pobjedio na prvoj utrci, a po sadržaju snova, mogu reći da su većina bili more, o tomu kako u crvenom bolidu muči muku kao u Renaultu... Nevezano za noći, na toj pauzi su i mnogi dani provedeni u sanjanju... U osnovi, neću prestati sanjati dok treći naslov nebude tu...
Sjećam se mnogo toga... I dan danas osjetim slast pobjeda iz prošlosti, naslova... Ta emocija živi... Hvala Fernandu, hvala mu iz srca, on me je naučio da treba vjerovati u snove, zbog njegovog uticaja na moj život, preokrenuo sam nebo i zemlju, zbog energije koju sam navijanjem za njega dobio, obrisao sam knjigu sudbine i napisao je svojim slovima, rječima... Shvatio sam da je u životu sve tako... Ako u nešto vjeruješ, guraj to do kraja... Fernando Alonso meni nije samo vozač... Niti samo vozač za kojeg navijam... Fernando je mnogo više... Uz njega sam od početka, uz njega sam kada je bilo najgore i uz njega ću biti dok god vozi, a kada nekad prestane, uvijek ću imati uspomenu koju ništa neće moći izbrisati...
Hvala ti Fernando!
SRETAN ROĐENDAN!
Neznan za tebe ali ja još uvijek dobro vidinhomersimpson je napisao/la:U Sennino vrijeme nije bilo tim radija, da je takvo stanje i sad nitko nebi ni skužio propuštanje
Aj molin te pojasni ovo malohomersimpson je napisao/la:To je drugi dvojac koji sasvim sigurno nije poštivao timske naredbe kojih vjerovatno nije ni bilo
Senna nije bio upamcen po svojoj fer i korektnosti, vec po svojoj humanoj strani i fenomenalnim voznjama, a Senna ti je moj jarane bio jedan od prgaviji vozaca svog doba. Ono sto je Senna radio na stazi nema veze s drugim stvarima...f1factor je napisao/la:.
Zaboravio si napisati da dok god mu je islo dobro imao je potlacenog vozaca s druge strane garaze koji mu nije pretio oduzimanju bodova , ali kad se pojavio ravnopravni pokazao je i drugu stranu lica koja je zasjenila onu dobru. I ja sam ga gotivio dok nije dosao u Mclaren, i sad ga smatram odlicnim vozacem ali kao covek je 0, a to je jako bitno da izgradis status nekoga koga ce pamtiti kao npr, Sennu. E moj Fernando sta si zakuhao za madjarsku. Hamilton koliko ga god pljuvali se izvinio za svoje lazi.Brate Alonso ti nemas ni obraza ni pameti,licemjer.
Pa kad svi hvale svog "konja" i mjesaju babe i zabe, sto ne bih i ja izneo svoje misljenje i utopio se u moru glupih fraza i recenica._dreamer_ je napisao/la:Senna nije bio upamcen po svojoj fer i korektnosti, vec po svojoj humanoj strani i fenomenalnim voznjama, a Senna ti je moj jarane bio jedan od prgaviji vozaca svog doba. Ono sto je Senna radio na stazi nema veze s drugim stvarima...f1factor je napisao/la:.
Zaboravio si napisati da dok god mu je islo dobro imao je potlacenog vozaca s druge strane garaze koji mu nije pretio oduzimanju bodova , ali kad se pojavio ravnopravni pokazao je i drugu stranu lica koja je zasjenila onu dobru. I ja sam ga gotivio dok nije dosao u Mclaren, i sad ga smatram odlicnim vozacem ali kao covek je 0, a to je jako bitno da izgradis status nekoga koga ce pamtiti kao npr, Sennu. E moj Fernando sta si zakuhao za madjarsku. Hamilton koliko ga god pljuvali se izvinio za svoje lazi.Brate Alonso ti nemas ni obraza ni pameti,licemjer.
Alonso je usrao motku u Mclarenu kao sto je evo to ucinio i Massa u Ferrariju djelimicno. A nije hamilton razlog njegovog neadekvatnog ponasanja u Mclarenu, vec tim, koji je ocigledno stao u stranu tadasnjeg novajlije (sto je i donekle razumljivo jer je njihov, domaci) a ne na stranu dvostrukog i aktuelnog prvaka. Da, naravno, trebao je to trpiti i voziti muski, no tu je pokazao svoj slab karakter i popustio, osjecajuci se nepravedno tretiranim. To i jeste bilo u neku ruku slucaj. Ali je napravio katastrofalnu gresku i sam sebi unistio ostatak sezone u Mclarenu, jer su tek tad poceli da mu zagorcavaju zivot. No, volio bih tebe majstore da vidim kako se ponasas u njegovoj situaciji, moralisto, postenjacino... Alonso se osjecao od tima izdanim (sto i je bilo tako) i to njegov temperamentni duh nije mogao otrpiti, bas kao sto nije mogao to ni massa, bas kao sto ne bi mogao vala ni jedan balkanac isto to da trpi... Valjda bi, ako nista, nama trebalo biti malo jasnije kako se covjek u tom momentu osjeca? ali eto, ocigledno nije...
Hamiltona uopste nemoj da uvodis u ovu pricu jer je taj momak skoro pa "barbie" formule 1. Iako ima ogroman talenat, imao je kroz CITAVU karijeru svog andjela cuvara i uvijek mu je bilo servirano na pladnju. Najbolji tim, najbolji auto, priprema, tretman, ma sve. I kad je dosao u Mclaren, imao je odmah vise postovanja nego dvostruki prvak. I dan danas se sjecam slavlja i skakanja na startu Barcelone 07 kada alonso izlijece i hamilton ga prolazi. Heej, ko da je obisao ferrari. no dobro, to je tako, ja to razumijem, domaci proizvod je uvijek drazi od stranog (osim, mozda, nama balkancima). Uglavnom, covjek je dobio sve servirano sto je u kombinaciji s njegovim sposobnostima ubitacna kombinacija. E pa jarane moj, ne spominji mi takvog u kontekstu s alonsom koji je krenuo iz malog minardija a prije toga se svercao po nekakvim serijama i zaradio mukom sve sto sada uziva. Isto tako vettel ili ti schumacher. Tako da nema potrebe da serviras pricu o Hamiltonu i njegovim moralnim principima kad znamo kakve je privilegijice imao na i oko staze u proteklih 3 godine. Covjek je jednak egoista kao i ostali pobrojani i vidi samo uspjeh ispred sebe dok postenje viri negdje iza prikrajka (primjer: safety car). No, to je jedan od preduslova da budes prvak, da budes najbolji, moras biti bezobrazan...
zato mi nije jasno, zasto se, o vi moralisti, ubiste pisajuci bljuvotine o Hamiltonu, Alonsu, Schumacheru i ostalima, i izdizati jednog iznad drugog i obratno. Sve je to isti par cipela, ista su oni mraka... Ali ih gotivimo jer su najbolji i malo jace grizu od ovih ostalih...
Massa mi je malo...hm...sve se bojim da ne proradi latino temperament kod njih dva, jer onda se ne pise dobro Ferrari-ju.Djeluje mi ovo sve malo zategnuto.F2004_the_best_ever je napisao/la:Proslava Alonsovog rođendana, bila i Raquel del Rosario![]()
http://www.youtube.com/watch?v=OmlaABRjDTY" onclick="window.open(this.href);return false;