Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Re: Sebastian Vettel...
Jednom davno Alan Prost je rekao:"Arnoux je najbrži vozač...za jedan krug. Za cijelu utrku je jednostavno preglup"
Lako bi se moglo dogoditi da tu titulu u danasnje vrijeme odnese Vettel.
Lako bi se moglo dogoditi da tu titulu u danasnje vrijeme odnese Vettel.
Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Nije mi drag,ali dečku je tek 22 godine tako da ga ja ne bih tako klasificirao
Ono jučer na startu je bio bezobrazan a i glup potez
...put u raj nije posut ružama...
- Bara993
- Početnik
- Navijam za: Hamilton i McLaren
Nije mu 1. put da pokušava zgurat vozaca,a nije mu ni zadnji.Chuck Norris je napisao/la:Nije mi drag,ali dečku je tek 22 godine tako da ga ja ne bih tako klasificirao
I proslu trku je nasrnuo na Webbera na startu.
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Meni se čini da Vettel ima psihičkih slabosti i da bi on i ekipa trebali ozbiljnije poraditi na njegovoj psihičkoj pripremi umjesto što ga maze statusom prvog vozača jer je on ipak "njihovo dijete" (na ovakav način stvarno bi mogao takav ostati zauvijek).
U ranijim sezonama pokazao je da je izuzetan vozački potencijal, osobito na kiši kad je prepoznat kao Schumijev nasljednik, pokazao je također (i ove sezone) da zna i odlično startati, ukratko kompletan vozač.
Sada kad su ulog i očekivanja postali daleko veći čini mi se da se ne može nositi s takvim pritiskom. Ovaj potez na startu zaista je potez očajnika, očito se strahovito uplašio Alonsa pred domaćom publikom. Potez i nije bio toliko opasan koliko je ispao glup, stisnuo je Alonsa maksimalno ali još u granicama dozvoljenog da ovaj ima mjesta čak i za proći naprijed. Umjesto da se koncentrira na vlastiti start i drži svoju idealnu liniju koju mu jamči pole (čak i da Alonso dođe ispred do prvog zavoja postoji vjerojatnost da kroz zavoje vrati prvo mjesto s obzirom na bolid koji vozi i bolju poziciju kod ulaska u zavoj) on produžuje svoju putanju skretanjem na krivu stranu čime gubi prednost pole pozicije od 4 metra prema Alonsu i 8 metara prema Massi što uz loš start donosi gubitak čak dva mjesta. Da je držao svoju idealnu lijevu stranu mogao bi barem blokirati Massu (dakle gubitak maksimalno jednog mjesta), a putanju bi u tom slučaju morao produžavati Alonso s parne strane kako bi dobio povoljniju poziciju ulaska u prvi zavoj. Na taj način Vettel bi možda trenutno izgubio prvo mjesto, dva mjesta mnogo teže, ali bi i zadržao mogućnost povratka pozicije boljom linijom ulaska u zavoj.
Ja se samo nadam da će mu ovo poslužiti kao dobra škola, a protiv vozača tipa Alonso ili Hamilton se treba boriti vlastitom brzinom (koja postoji), a ne pokušajima blokiranja koja mogu svakako završiti.
U ranijim sezonama pokazao je da je izuzetan vozački potencijal, osobito na kiši kad je prepoznat kao Schumijev nasljednik, pokazao je također (i ove sezone) da zna i odlično startati, ukratko kompletan vozač.
Sada kad su ulog i očekivanja postali daleko veći čini mi se da se ne može nositi s takvim pritiskom. Ovaj potez na startu zaista je potez očajnika, očito se strahovito uplašio Alonsa pred domaćom publikom. Potez i nije bio toliko opasan koliko je ispao glup, stisnuo je Alonsa maksimalno ali još u granicama dozvoljenog da ovaj ima mjesta čak i za proći naprijed. Umjesto da se koncentrira na vlastiti start i drži svoju idealnu liniju koju mu jamči pole (čak i da Alonso dođe ispred do prvog zavoja postoji vjerojatnost da kroz zavoje vrati prvo mjesto s obzirom na bolid koji vozi i bolju poziciju kod ulaska u zavoj) on produžuje svoju putanju skretanjem na krivu stranu čime gubi prednost pole pozicije od 4 metra prema Alonsu i 8 metara prema Massi što uz loš start donosi gubitak čak dva mjesta. Da je držao svoju idealnu lijevu stranu mogao bi barem blokirati Massu (dakle gubitak maksimalno jednog mjesta), a putanju bi u tom slučaju morao produžavati Alonso s parne strane kako bi dobio povoljniju poziciju ulaska u prvi zavoj. Na taj način Vettel bi možda trenutno izgubio prvo mjesto, dva mjesta mnogo teže, ali bi i zadržao mogućnost povratka pozicije boljom linijom ulaska u zavoj.
Ja se samo nadam da će mu ovo poslužiti kao dobra škola, a protiv vozača tipa Alonso ili Hamilton se treba boriti vlastitom brzinom (koja postoji), a ne pokušajima blokiranja koja mogu svakako završiti.
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Mislim da ovo nije najprimjerenija usporedba jer mu Webber (kao ni bilo kome drugom) nije ostao dužan, a onaj kasniji izlazak iz zavoja kad ga je izgurao bez milimetra slobodnog prostora uopće mu ne ide na čast. Webber se žali što je broj 2, iako se ne može reći da je baš tipični broj 2 (kao Massa npr.), a definitivno nije timski igrač. Meni se čak stvara dojam da se više, jače i žustrije bori protiv Vettela kao timskog kolega nego protiv bilo koga drugog na stazi (nakon onog sranja ubrzo su im Button i Hamilton pokazali kako se to radi, ali i Alonsu i Massi). Teško da će na taj način riješiti svoj timski status u svoju korist, prije da će mu tako pokazati izlazna vrata što bi ekipa poput Ferrarija ili McLarena vjerojatno učinila već za iduću godinu. Oni su ipak Webberu produžili ugovor, no Red Bull je drugačija ekipa od ostalih, zato im i izmiču naslovi, a teško da će vječno imati ovako konkurentan bolid za tako nešto.Bara993 je napisao/la: Nije mu 1. put da pokušava zgurat vozaca,a nije mu ni zadnji.
I proslu trku je nasrnuo na Webbera na startu.
Događalo se već da slična vozačka postava u istoj ekipi ostane bez naslova (npr. Williams 1986.), ali Red Bull gubi utrku čak i za momčadski naslov...
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Aha, onda ok, ne skužih odmah...sunseeker je napisao/la: to je više bilo onako sarkastično, potez očajnog manijaka

A nek se dečko trsi. Nije ni Webber ništa bolji od njega. Mlad je, naučit će.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
ovaj će se dječak ove sezone nahvatat polova dovoljno za cijeli život!
već mi je dosadilo slušat kako nakon svakih kvalifikacija urliče i zahvaljuje timu

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Hamilton ne urliče?Ćale od Lewisa je napisao/la:ovaj će se dječak ove sezone nahvatat polova dovoljno za cijeli život!već mi je dosadilo slušat kako nakon svakih kvalifikacija urliče i zahvaljuje timu

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Uzalud mu svi pole positioni kad je od 6 ove sezone samo jednog uspio pretvorit u pobjedu.
Sa ovakvim bolidom vec je trebao bit debelo vodeći u poretku. Mislim da mu se u cijeloj karijeri više neće dogodit da ima ovako dobar bolid u odnosu na konkurenciju kao ove godine. Ako ove godine ne osvoji naslov onda neće nikad. Bojim se i pomislit sta bi bilo da ovaj red bull voze lewis ili alonso, mislim da bi vec na pola sezone osigurali naslov, vettel i webber srećom ipak nisu ta klasa.
Sa ovakvim bolidom vec je trebao bit debelo vodeći u poretku. Mislim da mu se u cijeloj karijeri više neće dogodit da ima ovako dobar bolid u odnosu na konkurenciju kao ove godine. Ako ove godine ne osvoji naslov onda neće nikad. Bojim se i pomislit sta bi bilo da ovaj red bull voze lewis ili alonso, mislim da bi vec na pola sezone osigurali naslov, vettel i webber srećom ipak nisu ta klasa.

-
sva sreća da je još balav pa mu šanse cure ko rešeto
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Ili da je Kimi tu...K1M1 je napisao/la:Uzalud mu svi pole positioni kad je od 6 ove sezone samo jednog uspio pretvorit u pobjedu.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- Schumy.d
- Legenda
Koji je ovo kralj... 
Kako opizdi onaj stalak s autom.

Kako opizdi onaj stalak s autom.

- FERRARI-MAN
- Navijam za: FERARRI i NANDA
- Barry
- Test vozač
iz svega ovoga covjek bi zakljucio da taj mali zna voziti samo kad ima praznu stazu ispred sebe.. ako je neko iza da ne govorim ispred 0 bodova 

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Dečko bi trebao kontrolirati svoje gestikulacije i jezik. Opravdano je kažnjen! Taman kad sam se ponadao da neću vidjeti onaj njegov iritantni
prst, on me iznenadi sa šakama i mahanjem po boksu.
Može biti sretan da je popio samo jednu kaznu. Stvar koju je napravio danas
napravio je i u Valeniciji, samo u još goroj mjeri. A siguran sam da je nešto silčno izveo i ranije u sezoni pa od kazne nije bilo ništa.
Da se nauči pravilno startati, voziti i ponašati možda bi on njega nešto i bilo, ovako si može nastaviti upropaštavati poleove. Koji mu je
ovo bio 7-8?
prst, on me iznenadi sa šakama i mahanjem po boksu.

napravio je i u Valeniciji, samo u još goroj mjeri. A siguran sam da je nešto silčno izveo i ranije u sezoni pa od kazne nije bilo ništa.
Da se nauči pravilno startati, voziti i ponašati možda bi on njega nešto i bilo, ovako si može nastaviti upropaštavati poleove. Koji mu je
ovo bio 7-8?

- Barry
- Test vozač
da li je moguce da je ono skretanje u box preko pasice skoro na samom ulazu jos doteglilo na stranu kazne ?Arai je napisao/la:Dečko bi trebao kontrolirati svoje gestikulacije i jezik. Opravdano je kažnjen! Taman kad sam se ponadao da neću vidjeti onaj njegov iritantni
prst, on me iznenadi sa šakama i mahanjem po boksu.Može biti sretan da je popio samo jednu kaznu. Stvar koju je napravio danas
ovo bio 7-8?
btw 7 pole... kriza je...
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Da,mali misli da je najveći jer vozi najbrži bolid. Sutil mu je već u 2 ili 3 navrata rekao nek se spusti na zemlju. I na podijumu je bio namrgođem kao neka diva kojoj su ukrali krunu za glavu. Zašto danas nije urlikal u radio YEEES,YYEEES?Arai je napisao/la:Dečko bi trebao kontrolirati svoje gestikulacije i jezik. Opravdano je kažnjen! Taman kad sam se ponadao da neću vidjeti onaj njegov iritantni
prst, on me iznenadi sa šakama i mahanjem po boksu.Može biti sretan da je popio samo jednu kaznu. Stvar koju je napravio danas
ovo bio 7-8?
- l3n00x
- Navijam za: alonso
ponovno je uništio pobjedu,7 pole positiona od toga samo jedna pobjeda ,mislim da je već poprilično isfrustriran i da će mo dobro doći stanka .....
- Schumy.d
- Legenda
Uopće nije greška bila tako katastrofalna kako to naglašavaš...Arai je napisao/la:Može biti sretan da je popio samo jednu kaznu. Stvar koju je napravio danas
ovo bio 7-8?

Ako je uistinu ostao bez radia, onda je ono lako moguće da se dogodi. Ništa strašno, kažnjen je i to je to.
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
MIslim da ne. Nekome je valjda prekipjelo da Vettel već treću utrku radi ista sranja. Mislim da sa njegovi skretanjem u boksBarry je napisao/la:da li je moguce da je ono skretanje u box preko pasice skoro na samom ulazu jos doteglilo na stranu kazne ?Arai je napisao/la:Dečko bi trebao kontrolirati svoje gestikulacije i jezik. Opravdano je kažnjen! Taman kad sam se ponadao da neću vidjeti onaj njegov iritantni
ovo bio 7-8?
btw 7 pole... kriza je...
nema nekakve veze. To se radilo prije, čak i češće pa nije bilo nikakve kazne. Sjećam se Masse i Hamiltona ove godine u Kini,a bilo je toga
još. Kasno su mu javili da uđe u boks, tu nije mogao ništa napraviti.

- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
ajme kako mclarnovci ne vole vettela
bit će da su mu zapamtili interlagos 2008. koji je skoro bio koban 

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Da? I u Valenciji je ostao bez radija pa je ostao iza SC-a oko pola kilometra? Ako se dobro sjećam, ti si se onda složio samnom da je iSchumy.d je napisao/la:Uopće nije greška bila tako katastrofalna kako to naglašavaš...Arai je napisao/la:Može biti sretan da je popio samo jednu kaznu. Stvar koju je napravio danas
ovo bio 7-8?![]()
Ako je uistinu ostao bez radia, onda je ono lako moguće da se dogodi. Ništa strašno, kažnjen je i to je to.
tada trebao dobiti kaznu, zar ne?

- Schumy.d
- Legenda
Pa dobio je kaznu, ne vidim u čemu je problem.Arai je napisao/la: Da? I u Valenciji je ostao bez radija pa je ostao iza SC-a oko pola kilometra? Ako se dobro sjećam, ti si se onda složio samnom da je i

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
U tome da ju je trebao dobiti i u Valenciji, a moguće i u još jednoj utrci sa početka sezone. I onda se još izvlači na team radio. Kao krepaoSchumy.d je napisao/la:Pa dobio je kaznu, ne vidim u čemu je problem.Arai je napisao/la: Da? I u Valenciji je ostao bez radija pa je ostao iza SC-a oko pola kilometra? Ako se dobro sjećam, ti si se onda složio samnom da je i
mi radio pa se nisam mogao sjetiti da se od SC-a ne smijem odvajati pola kilometra. Ma daj...

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt: