Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Re: Felipe Massa

Post Postao/la p@rtibrejker »

darky je napisao/la:a vi ne kužite da se u boxu vozi jednako?
McM ima box bliže jedno mjesto nego ferari tako se u stvari dogodilo da su ušli u box massa, pa hamilton, no na sami pit je hamilton ušao prije, jer mu je pit bliže ulazu i samim time je izvršena prije izmjena, a onda je izašao van i praktički blokirao massu jer je tip sa lizalicom morao čekati da hamliton prođe
Ajmo još jednom, Massa je bio više na promjeni guma 1.3 sekunde. Da su u Ferrariju to obavili brže (kao u McLarenu) vratio bi se ispred Hamiltona kako je i bio.
Ferrari je imao iznenađujuće spora zaustavljanja tj promjenu guma. I Alonso i Massa. Čak sekundu sporije no konkurencija. Pri tome mislim naravno na McLaren i Red Bull koji su imali strašna vremena promjene u odnosu na Ferrari (oko 20.700 sekundi naspram 21.700 - 22.000 Ferrarija).

U konačnici nije da je igralo neku preveliku ulogu, ali ovo je već druga utrka za redom kada Red Bull mijenja gume za sekundu (ili više) brže.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

McM ima box bliže jedno mjesto nego ferari tako se u stvari dogodilo da su ušli u box massa, pa hamilton, no na sami pit je hamilton ušao prije, jer mu je pit bliže ulazu i samim time je izvršena prije izmjena, a onda je izašao van i praktički blokirao massu jer je tip sa lizalicom morao čekati da hamliton prođe
A ti ne kužiš da Massa ima kraći put prema izlazu??
Upravo je ovo razlog koji je p@rtibrejker naveo. Ništa drugo.
ivanfece

Post Postao/la ivanfece »

Pa ocito je da u boksu Ferrarija ljudi drijemaju,ovo sada nije imalo rezultat u trci ali je moglo da ima.Zasto im to treba,prespori su.
Schumy.d
Legenda
Legenda

ivanfece je napisao/la:Pa ocito je da u boksu Ferrarija ljudi drijemaju,ovo sada nije imalo rezultat u trci ali je moglo da ima.Zasto im to treba,prespori su.
Događa se... U Mercedesu i Williamsu obave boks za 3 sekunde i opet im ne pomaže puno.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Schumy.d je napisao/la:
ivanfece je napisao/la:Pa ocito je da u boksu Ferrarija ljudi drijemaju,ovo sada nije imalo rezultat u trci ali je moglo da ima.Zasto im to treba,prespori su.
Događa se... U Mercedesu i Williamsu obave boks za 3 sekunde i opet im ne pomaže puno.
Neka samo oni u Ferrariju budu sporiji tih pola sekunde, barem kotače učvrste pravilno i podižu lizalicu kako treba za razliku od nekih :lol2:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Možda su Ferrari-jevi mehaničari malo ležernije obavili box kod Alonsa, što se odrazilo i na Massin box, ali ništa strašno.
Mislim da su Ferrari-jevi mehaničari malo duže zadržali u box-u Alonsa da vidi jesu li dobro montirali kotače :biggrin: , poznato je da su u prošlosti, 2006 i 2009, Alonsu otpadali kotaču u utrci, jeste da je Alonso tada vozio za Reno, ali moža je taj peh ponijo sa sobom u Ferrari, pa su se u Ferari-ju morali osigurat time što će da pregledaju jesu li dobro montirali kotače, na svu sreću izgleda da je taj peh sa otpadanjem kotača prešao na Mercedes i Rozberga. :biggrin:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dero je napisao/la: Neka samo oni u Ferrariju budu sporiji tih pola sekunde, barem kotače učvrste pravilno i podižu lizalicu kako treba za razliku od nekih :lol2:
Upravo tako :D
Draže mi je da budu sporiji pola sekunde nego da netko od vozača iščupa crijevo za gorivo ili da pregazi mehaničara. A znamo da je tog bilo u Ferrariju.
Ovako nemam zamjerki. :biggrin:
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Schumy.d je napisao/la:
A ti ne kužiš da Massa ima kraći put prema izlazu??
Upravo je ovo razlog koji je p@rtibrejker naveo. Ništa drugo.
nije, hamilton je ušao u box 1 sec prije jer mu je box bliže i toliko je prije izašao odnosno taman toliko koliko je potrebno da uđe u putanju masi i da u ferarijevom boxu moraju počekati da hamilton prođe da ne dođe do sudara, u ovom se slučaju pokazalo koliko je ključno imati bolje mjesto u momčadskom poretku u boxevima
FERRARI-MAN
Navijam za: FERARRI i NANDA

Post Postao/la FERRARI-MAN »

Massa je prije obavio boks ali ovaj s lizalicom je pogrešio što ga nije pustio prije ili je mozda iso vettel pa ga nije pustio a onda poslje njega hamilton i tako da ga nije mogao pustiti. Sve u svemu dobra utrka za massu.
slika
l3n00x
Navijam za: alonso

Post Postao/la l3n00x »

solidne kvale danas za massu,sutra može do postolja
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Idemo Felipe sutra na startu bar proci Buttona,a kasnije ko zna sta se moze desiti u utrci.Nadam se da bi mogao do 4 mjesta....
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

l3n00x je napisao/la:solidne kvale danas za massu,sutra može do postolja
solidne po vremenu, a bas onim izletanjima i nije bilo solidno, cak je dva puta imo srece da se nije zaglavio u zidu....
McLaren u <3
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ako bude kiša ne nadam se dobrom Massinom rezultatu.
slika
FERRARI-MAN
Navijam za: FERARRI i NANDA

Post Postao/la FERRARI-MAN »

Walter je napisao/la:Ako bude kiša ne nadam se dobrom Massinom rezultatu.
Ja se ne nadam tako i onako :badgrin:
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Veliki broj članova foruma ismijava Massu što se tiče vožnje po kiši, ali imao je Massa i dobrih utrka po kiši, jeste da je Massa vozač koji će se po kišnim uvjetima među prvima otić sa staze ali će se zato i vratiti na stazu za razliku od ostalih koji kada izlete u velikom broju slučajeva se više i ne vraćaju na stazu.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F2004_the_best_ever je napisao/la:Veliki broj članova foruma ismijava Massu što se tiče vožnje po kiši, ali imao je Massa i dobrih utrka po kiši, jeste da je Massa vozač koji će se po kišnim uvjetima među prvima otić sa staze ali će se zato i vratiti na stazu za razliku od ostalih koji kada izlete u velikom broju slučajeva se više i ne vraćaju na stazu.
Brazil 2008 je odvezao savrseno ,a bila je kisna utrka.Zatim mislim i Fuji 2008 da je dobio Kubicu pred sam kraj i jos par utrka.
I to sto kazes on se mozda na Silverstoneu izvrtio par puta,ali se UVIJEK vracao i nije odustajao ,dok neki cim ih malo ponese parkiraju bolid.
Ne kazem ja da je Felipe odlican po kisi ,ali nije toliko ni los koliko neki pokusavaju da ga predstave.
slika

Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Felipe Massa je napisao/la: Brazil 2008 je odvezao savrseno ,a bila je kisna utrka.Zatim mislim i Fuji 2008 da je dobio Kubicu pred sam kraj i jos par utrka.
I to sto kazes on se mozda na Silverstoneu izvrtio par puta,ali se UVIJEK vracao i nije odustajao ,dok neki cim ih malo ponese parkiraju bolid.
Ne kazem ja da je Felipe odlican po kisi ,ali nije toliko ni los koliko neki pokusavaju da ga predstave.
Mali ispravak, 2007. ga je dobio. ;)
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Opet po meni sterilna vožnja.
Na kraju je dobar rezultat, ali mislim da se bez problema moglo barem probati doći do postolja. Nažalost, Webberova i Kubičina pozicija nisu ni dolazile u opasnost.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dobra utrka za Felipea.Mozda je mogao i do podijuma,ali i ovo je dobar rezultat.
slika

F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Schumy.d je napisao/la:Opet po meni sterilna vožnja.
Na kraju je dobar rezultat, ali mislim da se bez problema moglo barem probati doći do postolja. Nažalost, Webberova i Kubičina pozicija nisu ni dolazile u opasnost.
Ne znam šta ti imaš protiv Masse, a da znam krivo ti je što je ostao u Ferrari-ju i time sprečio dolazak Kubice u Ferrari, meni je baš drago zbog toga.
Danas, možda mala greške što je izgubio poziciju od Webbera a ostalo je odvezao OK, šta više mnogo više su griješili Hamilton, Kubica i Webber.
A zar se ti ne upitaš da za nešto više nije bilo možda kapaciteta u bolidu F10, mislim da je danas Massa izvukao iz bolida što se dalo izvući.
Schumy.d
Legenda
Legenda

F2004_the_best_ever je napisao/la: Ne znam šta ti imaš protiv Masse, a da znam krivo ti je što je ostao u Ferrari-ju i time sprečio dolazak Kubice u Ferrari, meni je baš drago zbog toga.
Danas, možda mala greške što je izgubio poziciju od Webbera a ostalo je odvezao OK, šta više mnogo više su griješili Hamilton, Kubica i Webber.
A zar se ti ne upitaš da za nešto više nije bilo možda kapaciteta u bolidu F10, mislim da je danas Massa izvukao iz bolida što se dalo izvući.
Nemam ništa protiv Masse, ali taj čovjek vozi u okviru svojih mogućnosti, ništa više od njega ne mogu očekivati.
U cijeloj utrci nije ni pokušao napasti Webbera i Kubicu iako je imao minimalni zaostatak za njima. Onda, druga stvar je činjenica da bi završio na 6. mjestu da nije bilo sudara Button-Vettel, znači, pomaka nema.
Možda su griješili i Hamilton i Kubica i Webber, ali zar nije paradoks onda da je Massa (sa manje grešaka) opet IZA njih? ;)
I zadnje, prema Alonsu, mislim da je bilo kapaciteta u F10, siguran sam da se Renaulta moglo preći, toliko kapaciteta je bilo sigurno.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

S obzirom kako Massa uobičajno vozi po kiši i ovakvom promjenjivom vremenu danas svaka čast na vožnji.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Schumy.d je napisao/la: Nemam ništa protiv Masse, ali taj čovjek vozi u okviru svojih mogućnosti, ništa više od njega ne mogu očekivati.
U cijeloj utrci nije ni pokušao napasti Webbera i Kubicu iako je imao minimalni zaostatak za njima. Onda, druga stvar je činjenica da bi završio na 6. mjestu da nije bilo sudara Button-Vettel, znači, pomaka nema.
Možda su griješili i Hamilton i Kubica i Webber, ali zar nije paradoks onda da je Massa (sa manje grešaka) opet IZA njih? ;)
I zadnje, prema Alonsu, mislim da je bilo kapaciteta u F10, siguran sam da se Renaulta moglo preći, toliko kapaciteta je bilo sigurno.
Kako možeš reći da je na osnovu Alonsa bilo kapaciteta u F10, pa Alonso danas i juče apsolutno ništa nije napravio i njegov tempo je bio loš, vjerovatno veliku ulogu u tome ima i set-up, ali to je činjenica, ako ti misliš da je spektakularno obilaženje ovih sporaća ja ne mislim.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

bar nije napravio početničku pogrešku kao alonso,inače vrlo neprimjetan u utrci
Schumy.d
Legenda
Legenda

F2004_the_best_ever je napisao/la: Kako možeš reći da je na osnovu Alonsa bilo kapaciteta u F10, pa Alonso danas i juče apsolutno ništa nije napravio i njegov tempo je bio loš, vjerovatno veliku ulogu u tome ima i set-up, ali to je činjenica, ako ti misliš da je spektakularno obilaženje ovih sporaća ja ne mislim.
A, gle, kako netko kaže, mogao je osvojiti 6 bodova i unatoč činjenici da je išao čak 2 puta više od Masse u boks, na kraju je mogao čak i završiti samo 2 mjesta iza njega. Pa, onda je valjda bilo kapaciteta, ali treba goniti Ferrari, a ne štediti ga. Od toga nema ništa.ž

A ako ti misliš da Renault ima više kapaciteta od Ferrarija, onda nemamo o čemu raspravljati u opće. ;)
Odgovori