Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Re: Fernando Alonso
Evo šta se desilo:
"Fernando Alonso was also on track trying to improve at the end after a poor first lap on the harder tyre - he was the only front runner not to go straight out on the soft. But on his second effort he lost significant time at the damp La Source and posted a time 1.6 seconds slower than Hamilton, only good enough for 10th."
"Fernando Alonso was also on track trying to improve at the end after a poor first lap on the harder tyre - he was the only front runner not to go straight out on the soft. But on his second effort he lost significant time at the damp La Source and posted a time 1.6 seconds slower than Hamilton, only good enough for 10th."
Avanti FER, Avanti!!!
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Loše kvale za Alonsa a i Ferrrari općenito
Ja mislim da Alonso ima podešen bolid za kišu,i ne sviđa mi se ta taktika.Sutra starta 10 i trebat će preživjeti 1. zavoj
Iako sam htio suhi vikend,sutra priželjkujem kišu jer to je jedina šansa za Alonsa
Ja mislim da Alonso ima podešen bolid za kišu,i ne sviđa mi se ta taktika.Sutra starta 10 i trebat će preživjeti 1. zavoj
Iako sam htio suhi vikend,sutra priželjkujem kišu jer to je jedina šansa za Alonsa
...put u raj nije posut ružama...
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
U prvom zavoju nije toliko mnogo izgubio. Mislim na 1.6 sekundi. Sekundu je izgubio do kraja kruga.The Greatest je napisao/la:Evo šta se desilo:
Može ga se, i treba, usporediti jedino s Massom. Prvi i treći sektori, koji su pokazatelj snage motora i aerodownforce - Alonso gubi 3+3 desetinke. To je po meni jako velik zaostatak. Dakle definitivno više potiska na krilima i/ili drugačiji omjer prijenosa u mjenjaču. U svakom slučaju drugačiji setup, što se koliko čitam moglo vidjeti i na TV prijenosu.
E sad, da li je Ferrari riskirao s Alonsom ili Massom u ovom slučaju? :biggrin
EDIT: usporedba zadnjeg krila

Dakle barem je zadnje krilo daleko drugačije. Tko zna što još

- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
-
- Veteran
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
mnogo hvala za slike @partibrejker
na slikama je ocigledna razlika i kako stvari stoje, ALonso se kocka sa setupom... zasto kazem da se kocka? pa zato sto se prema performansama cini da je jedini se jasno odlucio za taj kompromis i podesio bolid za kisno vrijeme... svi ostali od top vozaca su ocito tu manje eksperimentisali...
ne svidja mi se ovo nikako, kakve je nafake, sutra ce ugrijati jako sunce...
edit:
nije mi jasno zbog cega u ovim izjavama naglasavaju to da je pred kraj pao jos jedan kraci pljusak i da je to razlog alonsovog loseg vremena... jer, kako sam primjetio, u zadnjem krugu je hamilton odvozio odlicno vrijeme, a ni vettel nije imao nesto drasticno losije vrijeme sto ukazuje na to da staza nije bila u tako losem stanju...
meni se sve cini da je alonso zaribao sa setupom i da ga sutra ocekuje teska utrka...
na slikama je ocigledna razlika i kako stvari stoje, ALonso se kocka sa setupom... zasto kazem da se kocka? pa zato sto se prema performansama cini da je jedini se jasno odlucio za taj kompromis i podesio bolid za kisno vrijeme... svi ostali od top vozaca su ocito tu manje eksperimentisali...
ne svidja mi se ovo nikako, kakve je nafake, sutra ce ugrijati jako sunce...
edit:
nije mi jasno zbog cega u ovim izjavama naglasavaju to da je pred kraj pao jos jedan kraci pljusak i da je to razlog alonsovog loseg vremena... jer, kako sam primjetio, u zadnjem krugu je hamilton odvozio odlicno vrijeme, a ni vettel nije imao nesto drasticno losije vrijeme sto ukazuje na to da staza nije bila u tako losem stanju...
meni se sve cini da je alonso zaribao sa setupom i da ga sutra ocekuje teska utrka...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ebolje mu je nek pada kisa ako ne ce bit F(ail)ernando

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
"We have never been P10 [at any point] this weekend," he added. "This is nothing to do with the performance of the car. It's the weather. The aim for the race remains the same. Maybe to win it, maybe to be on the podium. We will see."
Kao što rekoh, ako padne kiša biti ce svasta
http://www.autosport.com/news/report.php/id/86204" onclick="window.open(this.href);return false;
Kao što rekoh, ako padne kiša biti ce svasta
http://www.autosport.com/news/report.php/id/86204" onclick="window.open(this.href);return false;
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
E ovo je stvarno čudno. Massi se dalo novo zadnje krilo, zato je očigledna razlika na ovim fotografijama:
"Ferrari have brought a new lower-downforce rear wing to Belgium, which will be used by Felipe Massa during qualifying and in the race. The revised endplates feature Red Bull-inspired gills, while the wing's main profile has a smaller flap and no longer features a slot."
Izvor: f1.com - http://www.formula1.com/news/technical/ ... 6/781.html
"Ferrari have brought a new lower-downforce rear wing to Belgium, which will be used by Felipe Massa during qualifying and in the race. The revised endplates feature Red Bull-inspired gills, while the wing's main profile has a smaller flap and no longer features a slot."
Izvor: f1.com - http://www.formula1.com/news/technical/ ... 6/781.html
Avanti FER, Avanti!!!
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Vjerojatno koriste Massu kao pokusnog kunića.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ako su se u Ferrari-ju kockali sa set-upom, a po Alonsovim izjavama dalo bi se zaključiti da jesu, ja se nadam da su onda išli sa full wet set-up i da nisu radili nikakve kompromise po tom pitanju.
Što bi rakao Cezar:"Kocka je bačen", možemo se jedino nadati da će se ponoviti Mađarska 2006, samo da sutra ne bude nikakvih poblema sa kotačem kao što ih je Alonso imao u Mađarskoj 2006.

Što bi rakao Cezar:"Kocka je bačen", možemo se jedino nadati da će se ponoviti Mađarska 2006, samo da sutra ne bude nikakvih poblema sa kotačem kao što ih je Alonso imao u Mađarskoj 2006.

-
- Veteran
Definitivno se vidi da su kvale žrtvovane radi set-up,samo se bojim da ga ovo kockanje na startu ne zezne,jer znamo kako je startati u sredini poretka još po mokroj stazi.Zato navijam za start pod SC-omF2004_the_best_ever je napisao/la:Ako su se u Ferrari-ju kockali sa set-upom, a po Alonsovim izjavama dalo bi se zaključiti da jesu, ja se nadam da su onda išli sa full wet set-up i da nisu radili nikakve kompromise po tom pitanju.![]()
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
iako mi je kiša uništila sve fešte koje su trebale bit danas al svejedno navijam za kišu sutra go fernando, go felipe:D

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Da li će startati pod SC zavisi od toga da li će padati kiša i koliko će biti mokra staza.Chuck Norris je napisao/la: Definitivno se vidi da su kvale žrtvovane radi set-up,samo se bojim da ga ovo kockanje na startu ne zezne,jer znamo kako je startati u sredini poretka još po mokroj stazi.Zato navijam za start pod SC-om
Ako se ostvare naše pretpostavke da je Alonso na full wet set-upu, mislim da će Alonso imati u tom slučaju veliku prednost u utrci, posebno na startu kada bolidi budu teški, Alonsov bolid će biti mnogo stabilniji, Alonso će imati mnogo više povjerenja u njega, moći će da vozi drugačije putanje od ostalih, a mislim da i ovi naprijed koji imaju veću top brzinu od Alonsa neće po mokrom moći otvariti tu top brzinu jer će im bolidi biti mnogo nestabilniji prilikom ubrzanja i dostizanja te top brzine za razliku od Alonsovog bolida.
- p@rtibrejker
- Veteran
Ako je Alonso na full wet setupu, i ovo je kašnjenje radi toga, a sutra padne kiša, možemo očekivati laganu šetnju kroz grid. Barem je ja očekujem. Da se ne lovite za ovo napisano previše pročitajte još jednom boldano.
Jedna stvar je pogriješiti u timingu i izgubiti u prvom zavoju i prvom sektoru 7 desetinki radi kiše, ali je druga stvar do kraja jako dugog kruga izgubiti još sekundu i to na suhoj stazi.
Tako da meni pitanje i dalje stoji kao aktualno: da li se Ferrari kockao sa Massom ili Alonsom ove kvale.
Vidli bumo sutra, ne?
Jedna stvar je pogriješiti u timingu i izgubiti u prvom zavoju i prvom sektoru 7 desetinki radi kiše, ali je druga stvar do kraja jako dugog kruga izgubiti još sekundu i to na suhoj stazi.
Tako da meni pitanje i dalje stoji kao aktualno: da li se Ferrari kockao sa Massom ili Alonsom ove kvale.
Vidli bumo sutra, ne?

- Oviedon Ihmisohjus -
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Alonso je i u Q2 bio sporiji od Masse istina ne puno 0.2s, u prvom pokušajuu Q3 Alonso je bio sporiji od Masse i to osjetno preko 1s, u drugom pokušaju u S1 Massa je bio brži od Alonsa posle je Massa izletijo i odustao od tog zadnjeg kruga, na TV nisu prikazali da je Alonso u tom svom zadnjem pokušaju napravio neku veliku grešku.
Ne znam, meni je malo čudno da je Alonso sporiji od Masse na ovoj stazi i to osjetno ako imaju isti set-up, takođe mi je čudno da su Webber i Hamilton od Alonsa brži oko 1.6s ako imaju isti set-up.
Ne znam, meni je malo čudno da je Alonso sporiji od Masse na ovoj stazi i to osjetno ako imaju isti set-up, takođe mi je čudno da su Webber i Hamilton od Alonsa brži oko 1.6s ako imaju isti set-up.

- McLarenMercedes
- Navijam za: Alonsa
A još čudnije je da Massa ima top speed 312 a Alonso 303.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Vidim pojedoste se sto je Massa brzi od Alonsa.
Ali iskreno ,mislim da je razlika u tome sto Alonso ima kisni setup,jer Felipe ima preveliku brzinu na prvacu u odnosu na njega.....
Nadam se da ako vec sutra Felipe ne moze do pobjede po suhom ,onda bar Alonso po kisi .

Ali iskreno ,mislim da je razlika u tome sto Alonso ima kisni setup,jer Felipe ima preveliku brzinu na prvacu u odnosu na njega.....
Nadam se da ako vec sutra Felipe ne moze do pobjede po suhom ,onda bar Alonso po kisi .

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- p@rtibrejker
- Veteran
Ima mnogo zanimljivih tj čudnih stvari. Ono što sam ja primjetio:McLarenMercedes je napisao/la:A još čudnije je da Massa ima top speed 312 a Alonso 303.
Q2 - Alonso je pri kraju Q2 naizgled lakoćom na intermedijama odvozio jako dobar krug, nažalost radi konfuznosti nisam upamtio kako je tko koje gume koristio, sjećam se samo Kubice da je bio na istim gumama. Ono što bi moglo biti indikativno je da je vrijeme u Q3, ono na tvrđim gumama, identično vremenu iz Q2 kad je S2 bio poprilično mokar, vrijeme na mekšim gumama je cca 0.1 sekundu brže makar je cijela staza osim prvog zavoja koliko sam primjetio bila suha. Komentar na to - zaista ne znam što bih rekao. Da je bilo nekih posebnih greški - nije.
Speed trap - razlika od 10km/h je poprilično velika. Drugačiji setup, ali namjerno ili se dogodila greška? Promjena u odnosu na jučer / jutros i Eau Rouge ne može ići flat-out?
Svi, ili bolje rečeno svi relevantni su se, neki više neki manje, ubrzali u odnosu na treninge. Alonso se usporio 8 desetinki.
Ne mogu reći da je na kišnom setupu i radi toga da kasni, ali mnogo stvari ukazuje na to. Štoviše, više bih rekao da je na takvim postavkama, no da je recimo Ferrari loš, ili je napravio kardinalnu grešku (što nigdje nismo vidjeli) ili je ustao danas na krivu nogu.
Poprilično su konfuzne kvale bile, no ne bi ništa čudno bilo da danas Alonsu jednostavno nije bio dan, dogodi se. Ali je činjenica da je na intermedijama izgledao dobro, na gumama za suho ne. Dakle tom logikom, na full-wet gumama će briljirati, ako do toga naravno dođe

- Oviedon Ihmisohjus -
- Dero
- Profesionalni vozač
@p@rtibrejker
I najvažnije od svega, da su napravili nekakvu grešku ili da imaju opravdani razlog za brzinu izašli bi u javnost i pravdali se s time ali koliko sam ja shvatio nisu baš pretjerano uzrujani sa plasmanima bolida
I najvažnije od svega, da su napravili nekakvu grešku ili da imaju opravdani razlog za brzinu izašli bi u javnost i pravdali se s time ali koliko sam ja shvatio nisu baš pretjerano uzrujani sa plasmanima bolida
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Lisac je Alonso, ne bi on bezveze davao prije kvalifikacija izjave o kockanju, vjerojatno je nastelan bolid za kisni start i utrku tako da bi sutra moglo biti svasta, pa se iskreno nadam da ce biti kisni start. Malo mi je ipak cudno da McLareni odjednom te Red Bull imaju prednost od sekundu i pol ispred Alonsa. Sto se tice Masse, on sigurno ima neki konzervativniji setup koji ce vise naginjati na suho, pa bi i tu svasta moglo biti. U svakom slucaju, ocekujem bar jedan Ferrari na podiju, a mozda cak i na prvom mjestu.
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Kakve su prognoze za trku? Kiša ili?
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- p@rtibrejker
- Veteran
Staviti pojam Spa i prognoza vremena u istu rečenicu je jako nezahvalan posaoSanel je napisao/la:Kakve su prognoze za trku? Kiša ili?

Ali da, prognoza je - kiša. I to koliko primjećujem na svim stranicama koje se bave vremenom.
Trenutno po kamerama koliko vidim je "samo" jako oblačno.
Kiša bi trebala početi oko 11h i trajati cijeli dan. Malo pojačanog intenziteta oko 14h, prolom oko 17h.
http://www.myweather2.com/Motor-Racing/ ... rcuit.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
- Oviedon Ihmisohjus -
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Onda za svaki slučaj odoh izmolit krunicu sada, zlu ne trebalo 

...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
nema kise, za sada je staza skoro pa suha... jako oblacno doduse...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
ima vremena za kišu
ne treba nam još, treba za cca sat vremena