Svaka cas za ovo....natural je napisao/la:za uspomenu i dugo sjećanje na VN Mađarske...
čet + pet >>> Megaupload Download <<<
sub + ned >>> Megaupload Download <<<
Zauvijek Ferrari!

samo nisam mogao naci da li si gdje postavio i Njemacku...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Svaka cas za ovo....natural je napisao/la:za uspomenu i dugo sjećanje na VN Mađarske...
čet + pet >>> Megaupload Download <<<
sub + ned >>> Megaupload Download <<<
Zauvijek Ferrari!
6 utrka do kraja, negdje oko 15-tak bodova zaostatka (po starom sistemu), a ti bi da se okrenu novoj sezoni?F2004_the_best_ever je napisao/la:Ova utrka je označila kraj Ferrari-jevih ambicija što se tiče borbe za vozačku titulu, konstruktorska je već odavno izgubljena. Domenicali je izjavio da već dva mjeseca rade na bolidu za 2011 tako da se sada mogu u potpunosti okrenuti razvoju bolida za 2011.
Domecali bi mogao letjeti iz Ferrari-ja na kraju ove sezone a ja bih rekao da bi on i morao otići na kraju ove sezone ali ja se ne pitam nego poglavica LDM.
Za neuspjelu sezonu krivu su pitwall Ferrarija, ja bih rekao najviše, vozači, pehovi a i ljudi iz tehničkog odjela snose dio odgovornosti ali mislim da se iz ovog paketa koji su ljudi iz tehničkog odjela dali ove sezone moglo mnogo više izvući da je bilo prisebnih odluka od strane pitwalll-a, vozača a i da nije bilo pehova.
Šta je tu je, okrećemo se novoj sezoni.
Možda sam ja previše konzervativan i racionalan u svojim razmišljanjima ali mora se sagledati situacija u kojoj se Ferrari trenutno nalazi.The Greatest je napisao/la:
6 utrka do kraja, negdje oko 15-tak bodova zaostatka (po starom sistemu), a ti bi da se okrenu novoj sezoni?
Mislim da nema problema,ostala su mu 2 nova motora,a vidjeli smo da 1 motor može 3 utrke tako da mislim da neće bit problema s motoromF2004_the_best_ever je napisao/la:Možda sam ja previše konzervativan i racionalan u svojim razmišljanjima ali mora se sagledati situacija u kojoj se Ferrari trenutno nalazi.The Greatest je napisao/la:
6 utrka do kraja, negdje oko 15-tak bodova zaostatka (po starom sistemu), a ti bi da se okrenu novoj sezoni?
Prvo, kakve veze ima stari sistem bodovanja sa novim, nikakve, a po novom sistemu bodovanja Alonso zastaje 41 bod i još ima problema sa brojem raspoloživih motora do kraja.
Hamilton će i na sljedećoj utrci imati brži bolid od Alonsa, biće na nekim utrkama i u ravnopravnoj borbi sa Hamiltonom ali Hamilton ima prednost od 40 bodova, i Hamilton ima iza sebe dobar pitwall.
Webber ima prednost od 40 bodova i bolid koji će vjerovatno na većini utrka do kraja sezone biti najbrži.
Tu su i Button i Vettel koji nisu u ništa goroj poziciji od Alonsa čak trenutno i imaju više bodova od njega.
Po mom mišljenju nije racionalno koristiti resurse i vrijeme na nešto za što postoji malo vjerovatnoća da će se ostvariti i svakim danom ta vjerovatnoća opada. U današnjoj F1 nije racionalno koristiti resurse na te stvari jer postoje ograničenja što se tiče resursa i vremena za razliku od prije 4-5 godina i zbog toga se ti ograničeni resursi moraju koristiti racionalno.
Vrijeme je da Domenicali ode, šta misliš da pošaljemo koji e-mail poglavici LDM?ivanfece je napisao/la:NEmaju oni sanse sa ovim menadzmentom nikad vise u zivotu.Pa i prosle su se godine od sredine sezone prebacili na razvoj bolida za ovu i imaju jedan oid najboljih bolida,i sigurno brzi od McLarena.A za sve neuspjehe je kriv pitvol jer ako pitvol upropasti kvale vozacu ili zezne sa strategijom ili promjenom guma onda vozac mora biti frustriran i onda mu se desavaju pehovi kao Alonsu i Masi.Frustrirani ljudi ne stizu daleko.Vidjeli smo da su u svakoj utrci u kojoj Ferrarijev pitvol nije pravio greske vozaci bili najbolji ili medju boljima a svaki put na postolju.Po meni je a na osnovu mojih zakljucaka koje sam izvukao iz dosadasnjih utrka pitvol kriv za upropastavanje takvog potencijala koji Ferrarim ima u ovo0godisnjem bolidu i ovoj postavi vozaca,i mogu se oni prebacivati na razvoj cega hoce dok ovi ljudi iz menadzmenta ne dobiju nogu dzaba tehnicari razvijaju bolid.To sto jedna budala moze upropastiti 100 pametnih nemoze da popravi.
MA mene su toliko danas iznervirali da sam se ispuco ovdje dobro na forumu i ocekujem cim Jergovic ovo sve procita brzi ban.A Ferrari sigurno nema sanse sa ovim menadzmentom,ali sigurno.A sada do kada ce inzinjeri koji su radili na razvoju ovog moramo priznati sjajnog boolida i iako sam isfrustriran moram priznati sjajni vozaci sve to da trpe a da ne iznesu svoje misljenje u javnost neznam.Sto se prije raspadne taj pakleni stroj u Ferrariju nama navijacima bolje.F2004_the_best_ever je napisao/la:Vrijeme je da Domenicali ode, šta misliš da pošaljemo koji e-mail poglavici LDM?ivanfece je napisao/la:NEmaju oni sanse sa ovim menadzmentom nikad vise u zivotu.Pa i prosle su se godine od sredine sezone prebacili na razvoj bolida za ovu i imaju jedan oid najboljih bolida,i sigurno brzi od McLarena.A za sve neuspjehe je kriv pitvol jer ako pitvol upropasti kvale vozacu ili zezne sa strategijom ili promjenom guma onda vozac mora biti frustriran i onda mu se desavaju pehovi kao Alonsu i Masi.Frustrirani ljudi ne stizu daleko.Vidjeli smo da su u svakoj utrci u kojoj Ferrarijev pitvol nije pravio greske vozaci bili najbolji ili medju boljima a svaki put na postolju.Po meni je a na osnovu mojih zakljucaka koje sam izvukao iz dosadasnjih utrka pitvol kriv za upropastavanje takvog potencijala koji Ferrarim ima u ovo0godisnjem bolidu i ovoj postavi vozaca,i mogu se oni prebacivati na razvoj cega hoce dok ovi ljudi iz menadzmenta ne dobiju nogu dzaba tehnicari razvijaju bolid.To sto jedna budala moze upropastiti 100 pametnih nemoze da popravi.![]()
Ne znam, meni se ovaj Domenicali čini kao neka teška uvlakuša, teško ćemo ga maknuti iz Ferrari-ja, jedino ako ne dosadi Alonsu pa on potegne svoga keca iz rukava-Santander
Diraš njegovog pulena Hamiltona a on to ne prašta.ivanfece je napisao/la: MA mene su toliko danas iznervirali da sam se ispuco ovdje dobro na forumu i ocekujem cim Jergovic ovo sve procita brzi ban.A Ferrari sigurno nema sanse sa ovim menadzmentom,ali sigurno.A sada do kada ce inzinjeri koji su radili na razvoju ovog moramo priznati sjajnog boolida i iako sam isfrustriran moram priznati sjajni vozaci sve to da trpe a da ne iznesu svoje misljenje u javnost neznam.Sto se prije raspadne taj pakleni stroj u Ferrariju nama navijacima bolje.
Ti se kao nazivaš i smatraš navijačem ferrarija?ivanfece je napisao/la: MA mene su toliko danas iznervirali da sam se ispuco ovdje dobro na forumu i ocekujem cim Jergovic ovo sve procita brzi ban.A Ferrari sigurno nema sanse sa ovim menadzmentom,ali sigurno.A sada do kada ce inzinjeri koji su radili na razvoju ovog moramo priznati sjajnog boolida i iako sam isfrustriran moram priznati sjajni vozaci sve to da trpe a da ne iznesu svoje misljenje u javnost neznam.Sto se prije raspadne taj pakleni stroj u Ferrariju nama navijacima bolje.
Zanimljivo.ivanfece je napisao/la:Ako prevarant i klempo bilo kada odu iz McLarena odu ja odma pocinjem da navijam za njih,drazi su mi od Ferrarija
Sad si me kolega razočaraoivanfece je napisao/la:Ako prevarant i klempo bilo kada odu iz McLarena odu ja odma pocinjem da navijam za njih,drazi su mi od Ferrarija
U potpunosti se slažem.ivanfece je napisao/la:NEmaju oni sanse sa ovim menadzmentom nikad vise u zivotu.Pa i prosle su se godine od sredine sezone prebacili na razvoj bolida za ovu i imaju jedan oid najboljih bolida,i sigurno brzi od McLarena.A za sve neuspjehe je kriv pitvol jer ako pitvol upropasti kvale vozacu ili zezne sa strategijom ili promjenom guma onda vozac mora biti frustriran i onda mu se desavaju pehovi kao Alonsu i Masi.Frustrirani ljudi ne stizu daleko.Vidjeli smo da su u svakoj utrci u kojoj Ferrarijev pitvol nije pravio greske vozaci bili najbolji ili medju boljima a svaki put na postolju.Po meni je a na osnovu mojih zakljucaka koje sam izvukao iz dosadasnjih utrka pitvol kriv za upropastavanje takvog potencijala koji Ferrarim ima u ovo0godisnjem bolidu i ovoj postavi vozaca,i mogu se oni prebacivati na razvoj cega hoce dok ovi ljudi iz menadzmenta ne dobiju nogu dzaba tehnicari razvijaju bolid.To sto jedna budala moze upropastiti 100 pametnih nemoze da popravi.
Ti si gori pesimista od meneanteprimorac je napisao/la:Ako Alonso ne dođe do pobjede u Monzi i ako Massa ne bude drugi onda mogu slobodno početi praviti bolid za 2012. godinu (ne 2011.).