Felipe Massa
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Brabus
- Početnik
Re: Felipe Massa
Nije mi jasno kako je to uspjelo proci nezapazeno pokraj svih tih silnih senzora, kamera, suca, timova i gledatelja?!
- FERRARI-MAN
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FERARRI i NANDA
Tamna udruga nas ferrijevace protiv mclarena.......................................Brabus je napisao/la:Nije mi jasno kako je to uspjelo proci nezapazeno pokraj svih tih silnih senzora, kamera, suca, timova i gledatelja?!

- racer@work
- Navijam za: Kubica
dana je saslušanje pa samo nešto što vidim da se nije spomenulo nakon SPA: bez "afere" na GP Njemačke i ukoliko bi tamo poredak do kraja utrke ostao isti bilo bi Alonso 134 - Massa 116, 28 bodova razlike, ne baš pretjerana prednost! Hoće li se taj potez isplatiti Ferrariju!?
All warfare is based on deception - Sun Tzu "The art of war"
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Pa normalno da se to može isplatiti jer još uvijek je to velika prednost, a nemoj gledati njihov razmak nego zaostatak za vodećim.racer@work je napisao/la:dana je saslušanje pa samo nešto što vidim da se nije spomenulo nakon SPA: bez "afere" na GP Njemačke i ukoliko bi tamo poredak do kraja utrke ostao isti bilo bi Alonso 134 - Massa 116, 28 bodova razlike, ne baš pretjerana prednost! Hoće li se taj potez isplatiti Ferrariju!?

-
- Početnik
znam da i nije vjerojatno, ali teoretski ipak moguce. zamisli da massa ostvari redom dobre rezultate do kraja sezone i izgubi prvenstvo za tih 7 bodova koje su mu oduzeli, kakva bi to ironija bila....Schumy.d je napisao/la:Pa normalno da se to može isplatiti jer još uvijek je to velika prednost, a nemoj gledati njihov razmak nego zaostatak za vodećim.racer@work je napisao/la:dana je saslušanje pa samo nešto što vidim da se nije spomenulo nakon SPA: bez "afere" na GP Njemačke i ukoliko bi tamo poredak do kraja utrke ostao isti bilo bi Alonso 134 - Massa 116, 28 bodova razlike, ne baš pretjerana prednost! Hoće li se taj potez isplatiti Ferrariju!?
- Schumy.d
- Legenda
A zamisli da tako bude Alonsu (što je ipak puno realnije nego tvoja opcija).padobranac je napisao/la:zamisli da massa ostvari redom dobre rezultate do kraja sezone i izgubi prvenstvo za tih 7 bodova koje su mu oduzeli, kakva bi to ironija bila....

-
- Početnik
zašto nisi citirao cijeli moj post, a ne samo ovaj dio? lijepo sam napisao da znam da i nije baš vjerojatno da se to dogodi iliti, vjerojatnost je gotovo nikakva osim one teoretskeSchumy.d je napisao/la:A zamisli da tako bude Alonsu (što je ipak puno realnije nego tvoja opcija).padobranac je napisao/la:zamisli da massa ostvari redom dobre rezultate do kraja sezone i izgubi prvenstvo za tih 7 bodova koje su mu oduzeli, kakva bi to ironija bila....
a alonsu nema kaj bit jer je on dobio te bodove
- Schumy.d
- Legenda
Samo kažem, zamisli si situaciju da Alonso izgubi prvenstvo jer ga Massa nije htio propustiti. I to bi bio apsurd veliki i tada bi se sigurno svalila sva krivica na tim.padobranac je napisao/la: a alonsu nema kaj bit jer je on dobio te bodove
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
A zamisli da Hamilton pobjedi Alonsa u prvenstvu, jer ga je Massa pustio na zadnjoj utrci da pobijedi .Schumy.d je napisao/la:Samo kažem, zamisli si situaciju da Alonso izgubi prvenstvo jer ga Massa nije htio propustiti. I to bi bio apsurd veliki i tada bi se sigurno svalila sva krivica na tim.padobranac je napisao/la: a alonsu nema kaj bit jer je on dobio te bodove

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Felipe Baby: "I'm maybe the lowest driver in the car, I'm very low in the car and maybe if I was a bit higher, it would be easier to see" - izjava je o onom ilegalnom startu u Belgiji. (Kad narastem veliki postat ću...) Link

- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Ma dobro, možemo pričati viceve o tome ... zašto ne kad Felipe Baby ih sam priča o sebi (pod hitno treba promjeniti savjetnika za odnose s javnošću), no stvarno .... koliko vozač vidi iz bolida?
Mislim, ali nisam siguran, da za svaki startni red postoji sudac na stazi koji je trebao signalizirati faul. Isto tako mislim (ali isto nisam 100%) da se vozačima signalizira na neki način od strane tima gdje je njegova startna crta, bilo putem radia ili netko stoji sa strane u vozačevom vidokrugu ...
...Felipe Baby je napravio faul koji nije kažnjen ali netko je odgovoran za to. I za krivo parkiranje i za nekažnjavanje istog u toku utrke ... možda bi bilo dobro da uvedu tj ulože koji euro za "kocke" sa senzorom u koji treba parkirati prednji kotač kao u AMA sbk, pa tko prije napusti "kocku" ...
Mislim, ali nisam siguran, da za svaki startni red postoji sudac na stazi koji je trebao signalizirati faul. Isto tako mislim (ali isto nisam 100%) da se vozačima signalizira na neki način od strane tima gdje je njegova startna crta, bilo putem radia ili netko stoji sa strane u vozačevom vidokrugu ...
...Felipe Baby je napravio faul koji nije kažnjen ali netko je odgovoran za to. I za krivo parkiranje i za nekažnjavanje istog u toku utrke ... možda bi bilo dobro da uvedu tj ulože koji euro za "kocke" sa senzorom u koji treba parkirati prednji kotač kao u AMA sbk, pa tko prije napusti "kocku" ...
- Dero
- Profesionalni vozač
Pa zar se vozači ne ravnaju po onoj žutoj crti koja se proteže postrance te je lako vidljiva. Mislim ak ne vidiš tu liniji onda ne vidiš ni svoje prednje kotače
O čemu govorim

O čemu govorim

- zvjerko
- Svjetski prvak
Ajde probaj potražiti na youtubeu helmetcam pa se uvjeri koliko se stvarno vidi iz bolida ...Dero je napisao/la:Pa zar se vozači ne ravnaju po onoj žutoj crti koja se proteže postrance te je lako vidljiva. Mislim ak ne vidiš tu liniji onda ne vidiš ni svoje prednje kotače![]()
O čemu govorim
[ http://img825.imageshack.us/img825/6351 ... empty2.jpg ]
- Dero
- Profesionalni vozač
Felipe Massa Helmet Camerazvjerko je napisao/la:Ajde probaj potražiti na youtubeu helmetcam pa se uvjeri koliko se stvarno vidi iz bolida ...Dero je napisao/la:Pa zar se vozači ne ravnaju po onoj žutoj crti koja se proteže postrance te je lako vidljiva. Mislim ak ne vidiš tu liniji onda ne vidiš ni svoje prednje kotače![]()
O čemu govorim
[ http://img825.imageshack.us/img825/6351 ... empty2.jpg ]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vgbAnnMp ... re=related[/youtube]
Pa i nije tako strašno, treba možda još malo smanjiti kut gledanja jer kamera stoji najvjerojatnije na vrhu kacige ali ta se crta da vidjeti
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
http://www.youtube.com/watch?v=UYV6NAbAYfA" onclick="window.open(this.href);return false;
oko 3:40,vidi se kako schumacher gleda da li je poravnat sa žutom crtom
oko 3:40,vidi se kako schumacher gleda da li je poravnat sa žutom crtom
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Evo i Massinog izleta u Parabolici....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AmZytEjG ... r_embedded[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AmZytEjG ... r_embedded[/youtube]
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
lijepo ga je izvuko 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Bravo Felipe...Dobar posao odradjen.Steta sto nije uspio ponoviti krug iz druge runde, ali opet je sve ispalo dobro.
Po meni bolje sto je na 3. poziciji nego da je na 2...
FORZA FERRARI!!!
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
sutra se nadam da bi mogo na startu mahnut buttonu kad ga obiđe i onda čuvat leđa nandunikolaa je napisao/la:Bravo Felipe...Dobar posao odradjen.Steta sto nije uspio ponoviti krug iz druge runde, ali opet je sve ispalo dobro.

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Nazalost nisam mogao pratiti kvale,ali vidio sam rezultate.Svaka cast Felipe.Idemo sutra po pobjedu.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- zvjerko
- Svjetski prvak
Pošto nema dobrog helmetcama u F1 ajmo se malo igrati nagađanja - pogledajte sliku u potpisu našeg kolege forumaša Felipe Massa! Bolid je iz 2008-me ali ne sjedi ni sada bitno više u F10 ... pokušajte smjestiti točku na kacigi gdje bi bile njegove oči i onda povući crtu ali da ne dira bolid (retrovizore zaboravite) i to bi bilo njegovo vidno polje ...
@ vidc - jesi li siguran da baš gleda baš žutu crtu ili nekakav drugi marker npr na zaštitnoj ogradi ...
... nije formula 1 i već mislim da sam stavljao negdje link ... bolid je iz pokojne cart ppg serije, vozač (Paul Tracy) ne sjedi bitno niže od vozača u bolidu f1 i najvažnije - kamera je smještena u kacigu u visini vozačevih očiju!!
@ vidc - jesi li siguran da baš gleda baš žutu crtu ili nekakav drugi marker npr na zaštitnoj ogradi ...
... nije formula 1 i već mislim da sam stavljao negdje link ... bolid je iz pokojne cart ppg serije, vozač (Paul Tracy) ne sjedi bitno niže od vozača u bolidu f1 i najvažnije - kamera je smještena u kacigu u visini vozačevih očiju!!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Danas je Massa bio dobar
, nadam se da sutra na startu može preći Buttona.

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
mislim da baš gleda žutu crtu i da je baš zbog toga ona onako dugačka, da bi je vozači mogli vidjeti.ok,sumnjam da vozač vidi baš mjesto gdje je guma u kontaktu s asfaltom,al vjerojatno svi vozači imaju na svojim bolidima neke svoje referentne točke (ugao retrovizora ili nešto slično) što im pomaže da odrede da li su poravnati sa žutom crtom ili ne.ne vjerujem da massa nije vidio (prije nije imao tih problema,kao ni ostali vozači),vjerojatno mu je malo koncentracija popustila i nije pazio.
teško je uspoređivat položaj prilikom vožnje i prilikom sporog zaustavljanja na grid gdje vozač ima vremena i malo podignut glavu i proviriti iz bolida i provjeriti da li je sve ok.
u svakom slučaju, sretno felipe-u sutra...u nekim čudnim okolnostima bi možda mogao i do pobjede
teško je uspoređivat položaj prilikom vožnje i prilikom sporog zaustavljanja na grid gdje vozač ima vremena i malo podignut glavu i proviriti iz bolida i provjeriti da li je sve ok.
u svakom slučaju, sretno felipe-u sutra...u nekim čudnim okolnostima bi možda mogao i do pobjede
- Schumy.d
- Legenda
Bravo Felipe baby, ajmo sutra očekujem postolje od njega. Bilo bi super da uspije Buttona preteći, samo ne smije izgubiti mjesto.
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
bolid je f10zvjerko je napisao/la:Pošto nema dobrog helmetcama u F1 ajmo se malo igrati nagađanja - pogledajte sliku u potpisu našeg kolege forumaša Felipe Massa! Bolid je iz 2008-me ali ne sjedi ni sada bitno više u F10 ... pokušajte smjestiti točku na kacigi gdje bi bile njegove oči i onda povući crtu ali da ne dira bolid (retrovizore zaboravite) i to bi bilo njegovo vidno polje ...