Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Caldor »

Pa sad na FP1 imaju opet F-duct :S
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Ma glavno da su najbrži, sa ili bez F-a. :)
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Caldor je napisao/la:Pa sad na FP1 imaju opet F-duct :S
Goss je rekao da će se danas probati sa i bez F-flap, i da će se navečer usporedit i odlučit o nastavku. Zasad mi se sviđaju rezultati. :D
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Na prvom treningu su testirali high-downforce paket sa f-ductom. Sigurno ce sada na drugom treningu ici na low-downforce konfiguraciju bez f-ducta.

Gledao sam top speed na f1 stranici, RB nekig 345km/h, McLaren 330km/h. Naravno, najbrzi drugi sektor ima McLaren, nije ni cudo sa tako velikim downforce-om.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Kako stvari stoje, Lewis će ići bez f-ducta,a Jenson s f-ductom. Navodno su obojica sretna s izborom...potvrda slijedi. To bi ovako izgledalo:

slika

slika
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

bit će zanimljivo! :)
Samo neka se trkaju.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Evo još jedna bočna...
slika
Osobno mi puno više sviđaju bolidi bez shark finova, tako da sam ja sad došao na svoje. Ovo je trenutno definitivno najljepši bolid na
gridu.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Arai je napisao/la: Osobno mi puno više sviđaju bolidi bez shark finova, tako da sam ja sad došao na svoje. Ovo je trenutno definitivno najljepši bolid na
gridu.
Meni isto. I volio bih da su i njih zabranili, čisto zbog vizualnog efekta. :)
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Hehe, ja bih volio da su malo kraći, ali šta je tu je... :)
Inače, jako lijep bolid.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Button 2.,Lewis 5. sa vremenom 1:22.6. Kako god bilo sutra će biti jako zanimljiva utrka sa svim tim različito podešenim bolidima koji su po vremenima tako blizu jedni drugima.
Zanimljivo je da je Jenson na ravnome samo od HRT-a brži,a vremeski je desetinku iza Alonsa. Lewis sasvim drugačije, na ravnom jako brz a u zavojim šteka malo ali mislim da u Q3 nije baš sve prošlo kako su oni to htjeli jer je bio 0.3sec sporiji od svog vremena u Q2 ali nema sad to veze...
slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Za peto mjesto je prvenstveno kriva glupa strategija. Pustili su Hamiltona iz boksa u krivo vrijeme, tj. točno onda kad je Webber izlazio iz
bokseva Hamilton je krenuo u brzi krug i normalno da mu je ovaj zasmetao u parabolici. Taj krug je pustio, i onda se sj*be u prvoj šikani. :evil:
Kad se samo sjetim za kakvu su gluposti kaznili Alonsa prije 4 god. koji ništa, ali baš ništa nije zasmetao Massi...
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Pogrijesili su totalno oko downforce-a. Button preveliki downforce i stoga preniska brzina na pravcu, a Hamilton je promasaj zbog previse low-downforce setupa. Djelomice i zbog toga sto je u Q3 izasao iza Webbera.

Jedino ostaje nada da ce Hamilton zbog visoke max. brzine moci nekog preteci. Button ce po svemu sudeci pasti iza, na 5. ili 6. mjesto...
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

King iCool je napisao/la:Button 2.,Lewis 5. sa vremenom 1:22.6. Kako god bilo sutra će biti jako zanimljiva utrka sa svim tim različito podešenim bolidima koji su po vremenima tako blizu jedni drugima.
Zanimljivo je da je Jenson na ravnome samo od HRT-a brži,a vremeski je desetinku iza Alonsa. Lewis sasvim drugačije, na ravnom jako brz a u zavojim šteka malo ali mislim da u Q3 nije baš sve prošlo kako su oni to htjeli jer je bio 0.3sec sporiji od svog vremena u Q2 ali nema sad to veze...
[ [url=http://img408.imageshack.us/img408/6476/74256235.jpg] ][/url]
Pogledom na ove podatke ja sam zadovoljan. Ferrari je uspio sa f - ductom napraviti sjajan balans bolida koji je brz na ravnome, ali ima i downforce-a u sredisnjem sektoru.Napravili su odlican posao glede ovoga.

Slazem se za situaciju sa Hamiltonom.U pogresno vrijeme su ga poslali van, te je pola krivice na momcadi dok je pola krivice na njemu zbog kiksa u prvoj sikani..
FORZA FERRARI!!!
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Da, u principu je dobitna kombinacija bila zadrzati f-duct a downforce smanjiti taman toliko da se postigne nekakvih 340km/h. Hamilton ima tek 3km/h prednost na ravnom u odnosu na Ferrari, a svugdje drugo ga unistavaju po downforce-u.

Ne razumijem kakvi to inzenjeri rade u McLarenu, da useru sa obje opcije...siguran sam da bi Button sa nesto nizim downforce-om bio brzi od Alonsa. Hamiltona da ne spominjem, u istim okolnostima je bio uvijek brzi od Buttona.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Sad smo opet svi pametni... Moje osobno mišljenje je da su i Button i Lewis dobro odlučili jer su gotovo podjednako bili brzi (osim u Q3) na svim slobodnjacima sa različitim aero paketima samo da su na drugačijim mjestima dobivali vrijeme. Sad kod Lewisa je to malo lošije ispalo ali on u utrci ima bolid sa puno top speeda a Jenson bolid koju u zavojima ima veliku prednost. Mislim da Button pa čak i Lewis imaju sasvim dobre izglede za pobjedu ako dobro odrade start samo da će sad biti malo kompliciranije sa 2. i 5. mjesta.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Nisi me shvatio, Hamilton ima jako nizak downforce, a tek je 3km/h brzi od recimo Ferrarija na pravcu. Button jako spor na ravnom.
ivanfece

Post Postao/la ivanfece »

SRV je napisao/la:Da, u principu je dobitna kombinacija bila zadrzati f-duct a downforce smanjiti taman toliko da se postigne nekakvih 340km/h. Hamilton ima tek 3km/h prednost na ravnom u odnosu na Ferrari, a svugdje drugo ga unistavaju po downforce-u.

Ne razumijem kakvi to inzenjeri rade u McLarenu, da useru sa obje opcije...siguran sam da bi Button sa nesto nizim downforce-om bio brzi od Alonsa. Hamiltona da ne spominjem, u istim okolnostima je bio uvijek brzi od Buttona.
Prijavi se na konkurs posto se ti opasno razumijes u setup.Nista se ti nesikiraj za svoju ekipu,nisu oni nikada do sada bili najbrzi a uvijek su uz pomoc srece kupili dosta bodova tako da se ja za njih sutra ne bojim.Iako ne budu na postolju opet ce se nesto odigrati da Hamilton pokupi bruku bodova,jednostavno je momak usrano srecan.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

King iCool je napisao/la:Sad smo opet svi pametni... Moje osobno mišljenje je da su i Button i Lewis dobro odlučili jer su gotovo podjednako bili brzi (osim u Q3) na svim slobodnjacima sa različitim aero paketima samo da su na drugačijim mjestima dobivali vrijeme. Sad kod Lewisa je to malo lošije ispalo ali on u utrci ima bolid sa puno top speeda a Jenson bolid koju u zavojima ima veliku prednost. Mislim da Button pa čak i Lewis imaju sasvim dobre izglede za pobjedu ako dobro odrade start samo da će sad biti malo kompliciranije sa 2. i 5. mjesta.
Pa nije sve tako crno tu imaš pravo. Ali kad vidim kako je Webber zasmetao Hamiltonu, i kad vidim za što su Alonsa kaznili na istoj stazi
padne mi mrak na oči. Za Buttona me malo strah. Ima, jako, jako mali top speed i ako hoće pobijediti mora na startu mrknuti Alonsa, to mu
je jedina šansa. Kasnije u utrci ima jako male šanse, a i mora se paziti Masse ili koga već tko će u utrci biti iza njega jer svi ostali imaju bitno
veći top speed. Što se Hamiltona tiče, sutra bi nam on mogao prirediti interesantnu utrku. Najveći top speed od vodećih pa bi tu moglo biti
svašta. Samo da ne spali gume + malo ovoga i podij je moguć.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Sa punim bolidima Mclaren je bio najbrži tako da ne treba raditi paniku. Ferrari uzeo pole na galamu i krive procjene Mclarena, ništa drugo. Imali su sreće.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dani je napisao/la:Sa punim bolidima Mclaren je bio najbrži tako da ne treba raditi paniku. Ferrari uzeo pole na galamu i krive procjene Mclarena, ništa drugo. Imali su sreće.
Kako je McLaren puno brži od Ferrari-ja sa puno goriva, daj mi vremena tih krugova ;) .
Što se tiče komparacija sa više goriva ja imam vremena na kraju drugog treninga i poređenje Alonsa sa Buttonom i Hamiltonom i Alonso je čak i brži od dvojca McLarena, jedino ako ti imaš neka druga vremena, ili imaš podatke o tome sa koliko su goriva tada vozili Alonso i McLareni, ja mislim da te podatke nema niko, jedino ako si ti David Copperfield :biggrin: .
Ja ne znam od kad se to uzima pol na galamu.... #-o
A što se tiče sreće, naravno da je ona potrebna, bez sreće nema dobrog rezultata. ;)
Možeš li mi reći po čemu je to McLaren superioran u Monzi, konkretno.
U ovoj sezoni u svim utrkama do sada jedino je Red Bull u Mađarskoj bio superioran, bio je brutalan u odnosu na ostale bolide, na svim ostalim utrkama nije bilo nikakve dominacije, da je neko toliko brži kao što je Red Bull bio u Mađarskoj.
Možda sutra McLaren pobjedi imaju dobar bolid ali teško da će dominirati, da bi dominirali moraju imati brži bolid za 1-1,5s po krugu od ostalih.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

@Arai
Svi znamo da ono kažnjavanje iz 2006. nije bilo potrebno niti nije smjelo biti izrečeno. Ali ima jedna bitna razlika između onog i ovog današnjeg "smetanja". Naime, Webber je bio, kao i Lewis, u svom brzom krugu a na onom tvojem videu je Alonso bio u "in lap-u" i zato su nekakvu kaznu izmislili.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Dani je napisao/la:Sa punim bolidima Mclaren je bio najbrži tako da ne treba raditi paniku. Ferrari uzeo pole na galamu i krive procjene Mclarena, ništa drugo. Imali su sreće.
To sigurno... :roll:
I Red Bull je onda isto imao krive procjene.

P.S.
Zašto mislite da će Button pasti u poretku za 3,4 mjesta (netko je iznad tako napisao)? :?
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

:lol: :lol: :lol:

:?: :?: :?:
FORZA FERRARI!!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Uh vidi što su se konjići usplahirili. Da ja sam mađioničar kao što sam i gledao sve treninge. Ferrari je bio brži jedino na prvom treningu, i na poleu. Tako da. :roll:
"Lewis will be attacking tomorrow and he's got the car that is certainly going to allow him to do that," team boss Martin Whitmarsh said.

"Of course we're a little bit disappointed that Lewis isn't there but I don't think we feel 'Damn, we got that wrong.' I am sure Lewis can and will do a great job in the race tomorrow."
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dani je napisao/la:Uh vidi što su se konjići usplahirili. Da ja sam mađioničar kao što sam i gledao sve treninge. Ferrari je bio brži jedino na prvom treningu, i na poleu. Tako da. :roll:
"Lewis will be attacking tomorrow and he's got the car that is certainly going to allow him to do that," team boss Martin Whitmarsh said.

"Of course we're a little bit disappointed that Lewis isn't there but I don't think we feel 'Damn, we got that wrong.' I am sure Lewis can and will do a great job in the race tomorrow."
Nismo se mi, navijači Ferrari-ja, usplahirali, nego ste se vi navijači McLarena i Hamiltona razočarali, očekivali ste da ćete imati 1-2, i sad na sve načine pokušavate da omalovažavate Ferrari i Ferrari-jevu brzinu. Teško vam je da priznate da je danas Ferrari bio brži.
Ferrari je danas dobio bitku a ko će dobiti rat, odnosno ko će pobjediti sutra vidjet ćemo. ;)
Odgovori