Michael Schumacher
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FERRARI
Re: Michael Schumacher
Sto se tice strartanja, jedan je od najboljih.Na svakoj utrci je uspio uzeti po koje mjesto na startu.
Inace, ovdje se zaista vidi koliko je taj bolid los.Pa ide svuda, samo ne gdje treba. Podupravljanje, nadupravljanje..mjesavina svega.Pa vidite samo jednog od Red Bull-ova koji se nasao ispred njega, koliko brze moze kroz zavoj proci.Kao avion naspram Mercedes-a.
Schumi se zaista trudi, hvata bolid na svakom zavoju.Nadam se da ce to bolje izgledati sljedece sezone.
Meni nije jasno kako su Brawn i njegova ekipa mogli sastaviti ovako los bolid, poslije proslogodisnjeg sampionskog bolida.Da li je jednostavno na tom konceptu postavljen limit, koji vise nije mogao dalje, a oni su taj koncept forsirali..zaista jedno dobro pitanje za polemisanje...
Inace, ovdje se zaista vidi koliko je taj bolid los.Pa ide svuda, samo ne gdje treba. Podupravljanje, nadupravljanje..mjesavina svega.Pa vidite samo jednog od Red Bull-ova koji se nasao ispred njega, koliko brze moze kroz zavoj proci.Kao avion naspram Mercedes-a.
Schumi se zaista trudi, hvata bolid na svakom zavoju.Nadam se da ce to bolje izgledati sljedece sezone.
Meni nije jasno kako su Brawn i njegova ekipa mogli sastaviti ovako los bolid, poslije proslogodisnjeg sampionskog bolida.Da li je jednostavno na tom konceptu postavljen limit, koji vise nije mogao dalje, a oni su taj koncept forsirali..zaista jedno dobro pitanje za polemisanje...
FORZA FERRARI!!!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Proslogisnji bolid krenula je praviti Honda i ona je imala veliki finansijski uticaj ... Taj bolid se krenuo praviti na pocetku 2008 sezone i sve karte su bacili na to.Brawn je samo izmjenio neke manje djelove sto se tice mjesta za motor jer je prvobitno predvidjeno da taj bolid pokrece Honda....nikolaa je napisao/la:Sto se tice strartanja, jedan je od najboljih.Na svakoj utrci je uspio uzeti po koje mjesto na startu.
Ovogodisnji bolid se krenuo razvijati otprilike pred kraj prosle sezone kad je svima bilo jasno da ce uzeti dva naslova....

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- jaki
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
Pošto je ovo off topic pokušat ću biti što kraći (mada to neće baš nešto značitiFelipe Massa je napisao/la:Proslogisnji bolid krenula je praviti Honda i ona je imala veliki finansijski uticaj ... Taj bolid se krenuo praviti na pocetku 2008 sezone i sve karte su bacili na to.Brawn je samo izmjenio neke manje djelove sto se tice mjesta za motor jer je prvobitno predvidjeno da taj bolid pokrece Honda....nikolaa je napisao/la:Sto se tice strartanja, jedan je od najboljih.Na svakoj utrci je uspio uzeti po koje mjesto na startu.
Ovogodisnji bolid se krenuo razvijati otprilike pred kraj prosle sezone kad je svima bilo jasno da ce uzeti dva naslova....

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Mislim da je najveći problem promašenog bolida sljedeći: Prošle godine do zadnje utrke ekipa se borila za 2 naslova i sva koncentracija bila je usmjerena na tekuću sezonu. Dalje, nesigurna budućnost firme i Brown je imao "sporednih problema" poput spašavanja ekipe, pa pregovaranja oko prodaje, pa same prodaje i preuzimanje ekipe od strane Mercedesa, pa onda odlazak oba vozača i dolazak Schumachera i Rosberga tako da se jednostavno nije moglo usredotočiti na izradu bolida. Sljedeće sezone neće biti takvih problema i sva pažnja biti će posvećena izradi pravog bolida. Mislim da su se oni odavno okrenuli razvoju bolida za sljedeću sezonu tako da sumnjam da potpuno usredotočeni Brown, Schumacher i ostala ekipa mogu zakazati pogotovo jer imaju dovoljno vremena, znanja a i resursa da naprave pravu stvar.
EDIT: Da nije skroz off topic. Sad sam pogledao start i stvarno je majstorski. Ako nigdje drugdje, ove sezone klasu može i pokazuje na startu utrke.
Pokraj Webera prolaz sa vanjske strane, prekrasno. Onda pokraj Vettela al nakon toga one korekcije volanom, ne znam jel taj auto više kliže preko nosa ili preko guzice

EDIT: Da nije skroz off topic. Sad sam pogledao start i stvarno je majstorski. Ako nigdje drugdje, ove sezone klasu može i pokazuje na startu utrke.
Pokraj Webera prolaz sa vanjske strane, prekrasno. Onda pokraj Vettela al nakon toga one korekcije volanom, ne znam jel taj auto više kliže preko nosa ili preko guzice

Michael is faster than you!!
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Kad se već malo oftopičari evo i mog doprinosa - bolid može biti podupravljiv i preupravljiv u isto vrijeme jer sve to zavisi od vozačevog "inputa" npr na kočenju i ulasku u zavoj može biti preupravljiv ali, jednom kad se pusti kočnica i doda gas bolid postane podupravljiv ... puno je kompleksnije od riješavanja balansom kočnica i radom diferencijala - u pitanju je transfer mase na neželjen način jer je ima previše koja "pliva" naprijed, nazad, lijevo, desno ... zato vozači toliko pričaju o brzom bolidu kao dobro izbalansiranom.
Oba vozača exBrawna su manje-više pobjegli jer se nisu htjeli dovesti u situaciju da budu u epizodnoj ulozi ove sezone ... dobro, Rubens možda ne ali mu je bila poznata situacija i vjerovatno je smatrao da u Williamsu ima bolje šanse. E sad dolazimo do dolaska Rosberga i Schumachera - oba su vjerovatno bila upoznata sa Mercedesovim planovima što ipak ne znači da Nico nije imao backup plan, a Michael - nakon što je shvatio da se F10 ne radi za njegovog prijatelja Felipea ... i još kad pogledaš da ga je pozvao Ross sa Mercedesovim novcima u zaleđu ... mislim da je vjerovao da se u toku sezone bolid može dovesti u pristojno stanje bar za koje postolje no sumnjam da je očekivao toliko lošu situaciju. Ostaje ono što sam rekao u svom prijašnjem postu da pokušava ići preko mogućnosti bolida koji mu ne paše ali ne i preko svojih mogućnosti upravo zbog iskustva i čekanja novog bolida i guma ...
Naredne sezone ili će biti bitno tvrđi orah ne samo za timskog kolegu već i ostale ... ili će se Nico iskristalizirati kao vrhunski vozač tj onaj koji je dvije sezone za redom uzeo skalp jednom Michaelu Schumacheru sa istim bolidom. Bar imamo šta "očekivati"
naredne sezone ...
Oba vozača exBrawna su manje-više pobjegli jer se nisu htjeli dovesti u situaciju da budu u epizodnoj ulozi ove sezone ... dobro, Rubens možda ne ali mu je bila poznata situacija i vjerovatno je smatrao da u Williamsu ima bolje šanse. E sad dolazimo do dolaska Rosberga i Schumachera - oba su vjerovatno bila upoznata sa Mercedesovim planovima što ipak ne znači da Nico nije imao backup plan, a Michael - nakon što je shvatio da se F10 ne radi za njegovog prijatelja Felipea ... i još kad pogledaš da ga je pozvao Ross sa Mercedesovim novcima u zaleđu ... mislim da je vjerovao da se u toku sezone bolid može dovesti u pristojno stanje bar za koje postolje no sumnjam da je očekivao toliko lošu situaciju. Ostaje ono što sam rekao u svom prijašnjem postu da pokušava ići preko mogućnosti bolida koji mu ne paše ali ne i preko svojih mogućnosti upravo zbog iskustva i čekanja novog bolida i guma ...
Naredne sezone ili će biti bitno tvrđi orah ne samo za timskog kolegu već i ostale ... ili će se Nico iskristalizirati kao vrhunski vozač tj onaj koji je dvije sezone za redom uzeo skalp jednom Michaelu Schumacheru sa istim bolidom. Bar imamo šta "očekivati"

- Lord of the Ring
- Rezervni vozač
- Navijam za: sebe_i_MS
Izvrsna rasprava decki i cure(!)
kako dobro starta Gazda pa to je fenomenalno...cista uzivancija ga je gledati...i onda ulaz u Lesmo1 i hop ode bolid, lovi ga okolo (kroti bolje reci)... mislim zakljucak je koji se namece je da ako ima onih koji kazu da Schumi ne zna vozit, da nis ne valja, da je los tralalala ocito imaju lagan propuh u predjelu cerebralnog korteksa.
Jos je 5 utrka-izvuci kaj se moze iz ove kante i onda otvoriti novo poglavlje!
kako dobro starta Gazda pa to je fenomenalno...cista uzivancija ga je gledati...i onda ulaz u Lesmo1 i hop ode bolid, lovi ga okolo (kroti bolje reci)... mislim zakljucak je koji se namece je da ako ima onih koji kazu da Schumi ne zna vozit, da nis ne valja, da je los tralalala ocito imaju lagan propuh u predjelu cerebralnog korteksa.
Jos je 5 utrka-izvuci kaj se moze iz ove kante i onda otvoriti novo poglavlje!

- Vrhy
- Navijam za: M. Schumacher i Ferrari
- Kontakt:
start odličan ! treba se znat borit s tim volanom u svakom zavoju... svaka čast !

Michael Schumacher is The Best F1 Driver Forever.....

-
Ako cemo istinu govoriti ovdje Nijemci nikada nisu ni znali napraviti dobar trkaci auto,i uopste dobar auto.Ovo je samo dokaz da i pored ogromne finansijske potpore i politickih uticaja oni su napravili samo prosijecan bolid iako su imali dobru osnovu od prosle godine.I McLaren se pokusava predstaviti kao uspijeh mercedesa a svi znamo da mercedes tu ima najmanje zasluge jer da prave tako dobar motor kao sto se pokusava prodati u narod onda bi njihova tvornicka momcad bar na nivou McLarena ako ne i bolja.Sve druge price su bacanje prasine u oci.Iako su Nijemci kontali da se lagano izvuku iz McLarena jer su na pocetku sezone sav marketing usmjerili na mercedes posle katastrofalnih rezultata njihove fabricke momcadi jos par sezona cemo gledati Svabe kako na osnovu McLarena kupi medijsku paznju i slavu,a kada ih konacno uspiju prestici onda ce ih finansijski utusiti i zatvoriti isto kao i BMW sto je uradio sa Roverom.A svi ovi lazni navijaci McLarena ce prijeci lagano u mercedes jer istina je da je ovdje samo mozda 10% navijaca McLarena a ovo ostalo su Germanofili koji su tu samo zato sto McLaren na svom nosu ima bedz Mercedesa.jaki je napisao/la:Pošto je ovo off topic pokušat ću biti što kraći (mada to neće baš nešto značitiFelipe Massa je napisao/la:Proslogisnji bolid krenula je praviti Honda i ona je imala veliki finansijski uticaj ... Taj bolid se krenuo praviti na pocetku 2008 sezone i sve karte su bacili na to.Brawn je samo izmjenio neke manje djelove sto se tice mjesta za motor jer je prvobitno predvidjeno da taj bolid pokrece Honda....nikolaa je napisao/la:Sto se tice strartanja, jedan je od najboljih.Na svakoj utrci je uspio uzeti po koje mjesto na startu.
Ovogodisnji bolid se krenuo razvijati otprilike pred kraj prosle sezone kad je svima bilo jasno da ce uzeti dva naslova....). Istina je da je Brawn GP ustvari Hondino dijete koje je razvijano od početka 2008, ali svi bolidi f1 se razvijaju godinu dana unaprijed. Jedina su razlika radni sati i resursi (naravno potrebni je i znanje) koji se troše. Honda je 2008 više (gotovo samo) razvijala bolid za 2009. Nakon gašenja Honde i "spašavanja" od strane Brawna momčad je imala izvrstan bolid za 2009 godinu, ali i jako nesigurnu budućnost. Tako da se na tim temeljima nesigurne budućnosti početkom 2009 godine počelo raditi na bolidu za 2010 godinu ( godinu s bitnim razlikama u dizajnu monocoquea bolida). Tu je momčad što zbog nedostatka novaca, što zbog nedostatka ljudstva(što je posljedica ovog prvog) napravila ajkav posao. Iskreno mislim (nadam se) da je rano (nakon prvih testova) uočeno da je bolid ćorak i da su početkom ove godine (kad sve momčadi već počinju rad na bolidima za 2011) prebačeni resursi i ljudstvo na rad na MGP W02.
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ne želim nikoga braniti ali govoriti da je mercedes kriv što je W01 loš je glupost jer je mercedes preuzeo ekipu u 11. mjesecu,šta su mogli u dva mjeseca napraviti...mercedes se u biti pravo uključio u razvoj tek na bolidu za sljedeću sezonu,tad će se moći reći da li je mercedes sposoban napraviti nešto u F1,vidjet ćemo ima li krua u njima.ovaj auto je BrawnGP "dvojka" nastala u sezoni kad su se Ross Brawn i ekipa bavili sklapanjem ugovora da prigrnu nekakve pare za ekipu,ponajmanje bolidom za 2010. godinu...ivanfece je napisao/la: Ako cemo istinu govoriti ovdje Nijemci nikada nisu ni znali napraviti dobar trkaci auto,i uopste dobar auto.Ovo je samo dokaz da i pored ogromne finansijske potpore i politickih uticaja oni su napravili samo prosijecan bolid iako su imali dobru osnovu od prosle godine.I McLaren se pokusava predstaviti kao uspijeh mercedesa a svi znamo da mercedes tu ima najmanje zasluge jer da prave tako dobar motor kao sto se pokusava prodati u narod onda bi njihova tvornicka momcad bar na nivou McLarena ako ne i bolja.Sve druge price su bacanje prasine u oci.Iako su Nijemci kontali da se lagano izvuku iz McLarena jer su na pocetku sezone sav marketing usmjerili na mercedes posle katastrofalnih rezultata njihove fabricke momcadi jos par sezona cemo gledati Svabe kako na osnovu McLarena kupi medijsku paznju i slavu,a kada ih konacno uspiju prestici onda ce ih finansijski utusiti i zatvoriti isto kao i BMW sto je uradio sa Roverom.A svi ovi lazni navijaci McLarena ce prijeci lagano u mercedes jer istina je da je ovdje samo mozda 10% navijaca McLarena a ovo ostalo su Germanofili koji su tu samo zato sto McLaren na svom nosu ima bedz Mercedesa.
istina,njemci nikad neće imat sportske automobile kao što ih ima ferrari,al reći da ne znaju napraviti auto...hm hm
- Igor18
- Veteran
Pa Mercedes praktički nije ni radio ovaj bolid. Ovaj auto se sklepao nabrzinu, previše stvari je bilo važnije od samog bolida.Ako cemo istinu govoriti ovdje Nijemci nikada nisu ni znali napraviti dobar trkaci auto,i uopste dobar auto.Ovo je samo dokaz da i pored ogromne finansijske potpore i politickih uticaja oni su napravili samo prosijecan bolid iako su imali dobru osnovu od prosle godine.I McLaren se pokusava predstaviti kao uspijeh mercedesa a svi znamo da mercedes tu ima najmanje zasluge jer da prave tako dobar motor kao sto se pokusava prodati u narod onda bi njihova tvornicka momcad bar na nivou McLarena ako ne i bolja.Sve druge price su bacanje prasine u oci.Iako su Nijemci kontali da se lagano izvuku iz McLarena jer su na pocetku sezone sav marketing usmjerili na mercedes posle katastrofalnih rezultata njihove fabricke momcadi jos par sezona cemo gledati Svabe kako na osnovu McLarena kupi medijsku paznju i slavu,a kada ih konacno uspiju prestici onda ce ih finansijski utusiti i zatvoriti isto kao i BMW sto je uradio sa Roverom.A svi ovi lazni navijaci McLarena ce prijeci lagano u mercedes jer istina je da je ovdje samo mozda 10% navijaca McLarena a ovo ostalo su Germanofili koji su tu samo zato sto McLaren na svom nosu ima bedz Mercedesa.
Imaju odličnu logističku i financijsku potporu, na bolidu za sljedeću sezonu već se počelo radit i prve informacije govore da su vrlo zadovoljni.
Čini mi se da će iz radionice Brown-Schumacher izaći odličan bolid

-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
je je i na pocetku ove sezone ste pricali da ce rasturit pa bas i nije, tak da bolje da pricekamo pa da vidimo kaj ce bit!
- Igor18
- Veteran
Jebiga moramo se nadatdeda je napisao/la:je je i na pocetku ove sezone ste pricali da ce rasturit pa bas i nije, tak da bolje da pricekamo pa da vidimo kaj ce bit!

A ko je mogao predvidjet da će imat ovako grozan bolid?
-
- Rezervni vozač
ma ja to postujem svako navija za svog favorita, samo treba ponekad i bit malo realan!
šanse su mu fifty/fifty po meni (za sada)

- Igor18
- Veteran
Apsolutno, dok se bolid na prvim testiranjima ne istjera na stazudeda je napisao/la:ma ja to postujem svako navija za svog favorita, samo treba ponekad i bit malo realan!

Al nekako vjerujem da gori ili jednako loš bolid kao ove sezone nemogu napravit. Mislim da će napravit pravu stvar.
Zakaj sam tak optimističan? Jednostavno za ovu sezonu nisu se "ozbiljno" pripremili. Zbog svih stvari i problema koje su imali u predsezoni sa opstankom momčadi. Za sljedeću sezonu biti će maksimalno pripremljeni, a povijest je pokazala da Brown i ekipa kad su maksimalno koncentrirani na pripremu bolida za sljedeću sezonu gotovo uvijek naprave odličnu stvar.
Ne treba gledat daleko u prošlost, recimo npr. u studenom 2007. došao je u Hondu na bolidu za sezonu 2008. nije imao vremena maksimalno se posvetiti i znamo da je sezona bila katastrofa. Ali zato je imao pregršt vremena da se koncentrira za izradu pobjedničkog bolida za 2009.

Mečka ušla u F1 u 11.mjesecu 2009.godine, i Brown je u istom mjesecu "došao u novu momčad". Kao i 2007. nije bilo mogučnosti da se posvete razvoju bolida i sezona je takva kakva je, loša kao i sa Hondom 2008. al zato su se posvetili razvoju bolida za sljedeću sezonu.
Znači nema zime za Mercedes, povijest se ponavlja sljedeće sezone tu je pobjednički bolid

Hehe..jesam navijački nastrojen al imam filing da će 2011. biti dobra sezona za Mečku i Schumachera.

- kowalski
- Rezervni vozač
Nijemci su dominirali Gp utrkama sve do početka 2.svj rata. Mercedes-Benz W125, W154, W165.Ako cemo istinu govoriti ovdje Nijemci nikada nisu ni znali napraviti dobar trkaci auto,i uopste dobar auto..
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
-
- Rezervni vozač
Velika je razlika između "bolji od ovog" i pobjednički s obzirom da konstruktorski imaju vise od duplo manje bodova od vodečih momčadi. Također ću jos jednom naglasiti da je ove godine konkurencija vozaca vrlo jaka (bar 5 jako dobrih) a sljedece godine bi mogo tu i Kimi doć. A Shumi bi mogo i sa Rosbergom imat problema ako nebude momcadskih odredbi?Igor18 je napisao/la:Apsolutno, dok se bolid na prvim testiranjima ne istjera na stazudeda je napisao/la:ma ja to postujem svako navija za svog favorita, samo treba ponekad i bit malo realan!
Al nekako vjerujem da gori ili jednako loš bolid kao ove sezone nemogu napravit. Mislim da će napravit pravu stvar.
Zakaj sam tak optimističan? Jednostavno za ovu sezonu nisu se "ozbiljno" pripremili. Zbog svih stvari i problema koje su imali u predsezoni sa opstankom momčadi. Za sljedeću sezonu biti će maksimalno pripremljeni, a povijest je pokazala da Brown i ekipa kad su maksimalno koncentrirani na pripremu bolida za sljedeću sezonu gotovo uvijek naprave odličnu stvar.
Ne treba gledat daleko u prošlost, recimo npr. u studenom 2007. došao je u Hondu na bolidu za sezonu 2008. nije imao vremena maksimalno se posvetiti i znamo da je sezona bila katastrofa. Ali zato je imao pregršt vremena da se koncentrira za izradu pobjedničkog bolida za 2009.
Mečka ušla u F1 u 11.mjesecu 2009.godine, i Brown je u istom mjesecu "došao u novu momčad". Kao i 2007. nije bilo mogučnosti da se posvete razvoju bolida i sezona je takva kakva je, loša kao i sa Hondom 2008. al zato su se posvetili razvoju bolida za sljedeću sezonu.
Znači nema zime za Mercedes, povijest se ponavlja sljedeće sezone tu je pobjednički bolid
Hehe..jesam navijački nastrojen al imam filing da će 2011. biti dobra sezona za Mečku i Schumachera.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Kad pročitam sve ove komentare, ispada da Schumi vozi Lotus ili Virgin. Zar je toliko teško reći da Schumi jaaaako loše funkcionira ove godine?! Ako gledamo da je to tip s najviše titula u ovom sportu, onda je ovo katastrofa. Ako ćemo gledat da ima "sto" godina, i da je bio 3 godine out, onda je ovo stanje logično. Nemojte tražit opravdanje u bolidu. Isti taj bolid u nečijim drugim rukama je 12 bodova ispod (Massinog) Ferarija! Jer ako se Schumi "fantastično bori s volanom", šta onda Rosberg radi? Vozi nadnaravno?! Netko je nedavno s cinizmom ubacio post: "Polako još se privikava na bolid" - fraza za ovu sezonu, i izjava kojom fanovi žele zaustiti da ne vozi dobro. Priče su počele, nadam se da nisu istinite jer i je drago vidit Schumija na gridu, da bi mogao s krajem sezone otiću po drugi put u mirovinu. Navodna zamjena bi bio Sutil. Ja se nadam da će ostat još BAREM iduću sezonu, i ona bi trebala biti "ili-ili". Jer ako u njoj ne bude odličan (po mom mjerilu to znači barem vidno nadmašiti momčadskog kolegu), sumnjam da će i on htjeti ostati, i biti "samo" prosječan/dobar.

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Ja mislim da Schumahera više drže na dlanu trenutno u Mercedesu nego sve one sezone kakav je imao tretman u Ferrariu. Za Rosberga im je više manje, ko ga šljivi.
Ispada da kroz cijelu ovu sezonu Schumaher testira bolid za sljedeću i da se radi punom parom, inače mi nije jasno čemu ga držat kao boga. Ako sljedeće sezone pobaci bolid i on to je definitivno kraj. Ili je tehnika pregazila vozačko umjeće ili je nešto treće...
Ispada da kroz cijelu ovu sezonu Schumaher testira bolid za sljedeću i da se radi punom parom, inače mi nije jasno čemu ga držat kao boga. Ako sljedeće sezone pobaci bolid i on to je definitivno kraj. Ili je tehnika pregazila vozačko umjeće ili je nešto treće...

- Igor18
- Veteran
I ja sam takvog mišljenja. Činjenica je da ga ove gume ubijaju. Al sljedeće sezone bi trebalo sve sjest na mjesto i tad će pokazat dali je još na razini kakvu je pokazivao prije mirovine. I meni se čini da je negdje od Valencije sve samo "testiranje" i priprema za ono šta bi trebalo doći sljedeće sezone.Ćale od Lewisa je napisao/la:Ja mislim da Schumahera više drže na dlanu trenutno u Mercedesu nego sve one sezone kakav je imao tretman u Ferrariu. Za Rosberga im je više manje, ko ga šljivi.
One kombinacije da će Sutil na kraju sezone doć umjesto Schumachera mislim da nemaju nikakve temelje, kao i većina "stručnih" procjena Laude i jordana.
To bi se jedino moglo sljedeće sezone dogodit u slučaju da se pokaže da Schumi neće moći držati ritam. Ipak on najbolje zna dali može i kolko može.
Iskusan je i dovoljno pametan da zna koliko dobro može voziti i pratiti najbolje u ovom trenutku.
3 godine mislim da se nebi vozikao u sredini poretka.
- jaki
- Rezervni vozač
Ako tebi nije jasno da je stvar u bolidu i gumama onda si sigurno prespavao posljednjih 10 godinagringo73 je napisao/la:Kad pročitam sve ove komentare, ispada da Schumi vozi Lotus ili Virgin. Zar je toliko teško reći da Schumi jaaaako loše funkcionira ove godine?! Ako gledamo da je to tip s najviše titula u ovom sportu, onda je ovo katastrofa. Ako ćemo gledat da ima "sto" godina, i da je bio 3 godine out, onda je ovo stanje logično. Nemojte tražit opravdanje u bolidu. Isti taj bolid u nečijim drugim rukama je 12 bodova ispod (Massinog) Ferarija! Jer ako se Schumi "fantastično bori s volanom", šta onda Rosberg radi? Vozi nadnaravno?! Netko je nedavno s cinizmom ubacio post: "Polako još se privikava na bolid" - fraza za ovu sezonu, i izjava kojom fanovi žele zaustiti da ne vozi dobro. Priče su počele, nadam se da nisu istinite jer i je drago vidit Schumija na gridu, da bi mogao s krajem sezone otiću po drugi put u mirovinu. Navodna zamjena bi bio Sutil. Ja se nadam da će ostat još BAREM iduću sezonu, i ona bi trebala biti "ili-ili". Jer ako u njoj ne bude odličan (po mom mjerilu to znači barem vidno nadmašiti momčadskog kolegu), sumnjam da će i on htjeti ostati, i biti "samo" prosječan/dobar.

Nico radi fenomenalan posao u bolidu s brojem 4 (namjerno napominjem broj jer kako je svjetski prvak iz 2007. u naponu snage 2005. godine rekao: dvojica timskih kolega nikad ne sijede u istom bolidu), a kako je i sam NH rekao, a SFW potvrdio, možda je Nico jedan od najboljih ili čak i najbolji vozač današnjice. Vratiti ću se malo na onaj broj 4. Ono što sam htio reći da bolidi unutar momčadi nikad nisu u potpunosti jednaki (nekad su i oku vidjljive razlike, npr. Mclaren u Monzi), nadanje postoji jedan mali detalj koji nitko ne spominje, a to je cca 10 kg veća masa Schumachera. To je 10 kg balasta koji se može prebaciti odostraga kako bi se smanjilo podupravljanje..... Zaključak: Rosberg vjerovatno je odličan vozač, ali ne može se reći da je bolji od Schumacher, tj. istina da ove godine radi bolji posao u svome bolidu jer Schumacheru njegov ovogodišnji bolid ne paše.
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Uvek je bilo vazno da bolid "legne" vozacu ali je izgleda u poslednjih par sezona ta cinjenica presudna. Sad kada se i vise od pola grida nadje u jednoj sekundi od presudnog je znacaja da vozac bude "na ti" sa bolidom. Stvar jos vise otezava nemogucnost testiranja, a jos kad se tvoj timski kolega ne zali na bolid i belezi odlicne rezultate, eto jos jednog problema, jer treba ubediti tim da resi "nepostojeci problem".
U poslednjih par sezona smo imali:
-Nick-Kubica - meni ne odgovaraju gume, pa sledece sezone sad meni ne odgovara bolid, itd. Kad sam resio problem zabelezio sam vise bodova...
-Massa-Kimi - 2008 i nova ferrarijeva suspenzija koja nije odgovarala Kimiju
-Alonso se takodje zalio da nije mogao da izvuce maksimum iz Mclarena 2007
-Weber - Vettel - Weber je uvek bio jak u kvalifikacijama, ali je 2009 ponizen od Vettela, skor cini mi se 16-1. Pravdao je to slikovima, i cinjenicom da mu ne odgovaraju vec da su mu starije gume bolje lezale. Ove godine uze prednje gume i stvar se vec menja, do sada je skor 6-8.
Steta sto ove godine slabo prenose grafiku sa prikazom pedale gasa i kocnice. Mislim da je MS skroz promenio svoj stil voznje, da neprestano pritiska pedalu gasa dok prolazi kroz zavoje, na taj nacin se odrzava visok broj obrtaja ali i trosi vise goriva, sto je ove godine bez nadolevanja jako bitno. Takodje ima tu i vise od prostog podupravljiv i preupravljiv bolida. Kada je Kimi prelazio u Ferrari pricalo se da obojica imaju slican stil voznje, obojica ne vole podupravljanje, ali opet kad se pogledaju snimci vidi se koliko oni razlicito prolaze zavoje, Kimi cak selu sekundu od trenutka pustanja kocnice ne pritiska pedalu gasa, za razliku od Msa. Kasnije je i Stella rekao da iako obojica teze neutralnom ka oversteeru imaju potpuno razlicitu tehniku i razlicite zahteve.
Bilo bi steta da posle ovolikog mucenje sa bolidom ove sezone ne pruziti MS jos jednu sansu sledece godine.
U poslednjih par sezona smo imali:
-Nick-Kubica - meni ne odgovaraju gume, pa sledece sezone sad meni ne odgovara bolid, itd. Kad sam resio problem zabelezio sam vise bodova...
-Massa-Kimi - 2008 i nova ferrarijeva suspenzija koja nije odgovarala Kimiju
-Alonso se takodje zalio da nije mogao da izvuce maksimum iz Mclarena 2007
-Weber - Vettel - Weber je uvek bio jak u kvalifikacijama, ali je 2009 ponizen od Vettela, skor cini mi se 16-1. Pravdao je to slikovima, i cinjenicom da mu ne odgovaraju vec da su mu starije gume bolje lezale. Ove godine uze prednje gume i stvar se vec menja, do sada je skor 6-8.
Steta sto ove godine slabo prenose grafiku sa prikazom pedale gasa i kocnice. Mislim da je MS skroz promenio svoj stil voznje, da neprestano pritiska pedalu gasa dok prolazi kroz zavoje, na taj nacin se odrzava visok broj obrtaja ali i trosi vise goriva, sto je ove godine bez nadolevanja jako bitno. Takodje ima tu i vise od prostog podupravljiv i preupravljiv bolida. Kada je Kimi prelazio u Ferrari pricalo se da obojica imaju slican stil voznje, obojica ne vole podupravljanje, ali opet kad se pogledaju snimci vidi se koliko oni razlicito prolaze zavoje, Kimi cak selu sekundu od trenutka pustanja kocnice ne pritiska pedalu gasa, za razliku od Msa. Kasnije je i Stella rekao da iako obojica teze neutralnom ka oversteeru imaju potpuno razlicitu tehniku i razlicite zahteve.
Bilo bi steta da posle ovolikog mucenje sa bolidom ove sezone ne pruziti MS jos jednu sansu sledece godine.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
MS - 75kgjaki je napisao/la: Nico radi fenomenalan posao u bolidu s brojem 4 (namjerno napominjem broj jer kako je svjetski prvak iz 2007. u naponu snage 2005. godine rekao: dvojica timskih kolega nikad ne sijede u istom bolidu), a kako je i sam NH rekao, a SFW potvrdio, možda je Nico jedan od najboljih ili čak i najbolji vozač današnjice. Vratiti ću se malo na onaj broj 4. Ono što sam htio reći da bolidi unutar momčadi nikad nisu u potpunosti jednaki (nekad su i oku vidjljive razlike, npr. Mclaren u Monzi), nadanje postoji jedan mali detalj koji nitko ne spominje, a to je cca 10 kg veća masa Schumachera. To je 10 kg balasta koji se može prebaciti odostraga kako bi se smanjilo podupravljanje..... Zaključak: Rosberg vjerovatno je odličan vozač, ali ne može se reći da je bolji od Schumacher, tj. istina da ove godine radi bolji posao u svome bolidu jer Schumacheru njegov ovogodišnji bolid ne paše.
NR - 71Kg
prema ESPN F1
...većina toga što si rekao stoji no čini mi se da je gringo ipak pogodio bit ovih nazovi prepucavanja...jednostavno Schumacher OVE SEZONE ne pokazuje da je jedan od najvećih i s time se vjerojatno teško mire njegovi navijači...i ja želim vidjeti Schumachera i slijedeće sezone...i što ako opet njegov timski bude bolji od njega? Godine? Ili netko boljji od njega u "jednakom" bolidu...mislim da bez obzira što se desi da karizmu MS neće izgubiti...samo možda Zaratustra nije govorio o njemu...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- jaki
- Rezervni vozač
Što se tiče kilaže podatak o cca 10 kg mi je ostao u sjećanju jer sam ga, čini mi se, vidio na početku sezone. Također mislim da Nico ima 66kg. Istina je da se Schumi malo stesao, ali moram priznati da mi fizički (mislim na kilažu u odnosu na visinu) odaje godine naspram mlađih kolega. Također me nervira što u obilazak staze prije GP-a ne ide pješice ili na normalnom biciklu, nego se vozi na nekom hibridu.Toon Army je napisao/la:MS - 75kgjaki je napisao/la: Nico radi fenomenalan posao u bolidu s brojem 4 (namjerno napominjem broj jer kako je svjetski prvak iz 2007. u naponu snage 2005. godine rekao: dvojica timskih kolega nikad ne sijede u istom bolidu), a kako je i sam NH rekao, a SFW potvrdio, možda je Nico jedan od najboljih ili čak i najbolji vozač današnjice. Vratiti ću se malo na onaj broj 4. Ono što sam htio reći da bolidi unutar momčadi nikad nisu u potpunosti jednaki (nekad su i oku vidjljive razlike, npr. Mclaren u Monzi), nadanje postoji jedan mali detalj koji nitko ne spominje, a to je cca 10 kg veća masa Schumachera. To je 10 kg balasta koji se može prebaciti odostraga kako bi se smanjilo podupravljanje..... Zaključak: Rosberg vjerovatno je odličan vozač, ali ne može se reći da je bolji od Schumacher, tj. istina da ove godine radi bolji posao u svome bolidu jer Schumacheru njegov ovogodišnji bolid ne paše.
NR - 71Kg
prema ESPN F1
...većina toga što si rekao stoji no čini mi se da je gringo ipak pogodio bit ovih nazovi prepucavanja...jednostavno Schumacher OVE SEZONE ne pokazuje da je jedan od najvećih i s time se vjerojatno teško mire njegovi navijači...i ja želim vidjeti Schumachera i slijedeće sezone...i što ako opet njegov timski bude bolji od njega? Godine? Ili netko boljji od njega u "jednakom" bolidu...mislim da bez obzira što se desi da karizmu MS neće izgubiti...samo možda Zaratustra nije govorio o njemu...
Upravo ovo boldano u tvom postu po mome mišljenju nije istina. Svaki realni, a ne zaluđeni navijač će priznati da ove sezone Schumi nije onaj kojeg bi voljeli gledati (doduše to će pokušati opravdati manje ili više legitimnim objašnjenjima), ali ono što Schumijeve navijače (prije svega mislim na sebe, a pretpostavljam da je tako i s drugima) smeta je "tisuće" zajedljivih, glupavih i pokvarenih postova kojima se to redovito (na dnevnoj bazi) dodatno potencira, te se žućko, onaj lik i ZOO-a i ini forumaši na taj način rješavaju frustracija i unose nepotreban "nemir" i svađu. Osobno nisam neki simpatizer 50% vozača na gridu, ali neću na forumu (kod kuće pred TV-om itekako se mogu narugati i nasmijati) likovati nad njihovim eventualnim neuspjesima ili blatiti njihove uspjehe u prošlosti. Pretpostavljam da ti je jasno što želim reći.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...kao što veliš svaki realan navijač će realno i sagledati ovu godinu...da se nađe svugdje gomila "slijepih" postova je stvar protiv koje ne možemo ni ja ni ti apsolutno ništa (vjerojatno smo i napisali "nekolicinu takvih")...slažem se da postoji gomila nepotrebnih i smiješnih napada na MS ali isto tako ovdje možemo naći i gomilu lažnih alibija za istoga...jedno valjda pokreće drugo...no hajde da nije sve baš crno nađe se i "realnih navijača" kao i "realnih mrzitelja"...jaki je napisao/la: Svaki realni, a ne zaluđeni navijač će priznati da ove sezone Schumi nije onaj kojeg bi voljeli gledati (doduše to će pokušati opravdati manje ili više legitimnim objašnjenjima), ali ono što Schumijeve navijače (prije svega mislim na sebe, a pretpostavljam da je tako i s drugima) smeta je "tisuće" zajedljivih, glupavih i pokvarenih postova kojima se to redovito (na dnevnoj bazi) dodatno potencira, te se žućko, onaj lik i ZOO-a i ini forumaši na taj način rješavaju frustracija i unose nepotreban "nemir" i svađu. Osobno nisam neki simpatizer 50% vozača na gridu, ali neću na forumu (kod kuće pred TV-om itekako se mogu narugati i nasmijati) likovati nad njihovim eventualnim neuspjesima ili blatiti njihove uspjehe u prošlosti. Pretpostavljam da ti je jasno što želim reći.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Ključni dio tvog posta je boldan ... za dodati je da čak i zaluđeni to tiho, u sebi priznaju .... no ja nisam njegov navijač pa ipak smišljam alibijejaki je napisao/la: ...Svaki realni, a ne zaluđeni navijač će priznati da ove sezone Schumi nije onaj kojeg bi voljeli gledati ...

... ipak to ne smatram alibijima jer, kao što sam rekao: dobar u svemu = majstor ničega. Ako bolid ne paše "prosječni" prilagodljivi timski kolega može uzeti skalp bilo kome - ni za živu glavu nemojte pokušati ovo protumačiti kao Rosberg = prosječan! Možda više prilagodljiv ... postoji mogućnost da Schumi i naredne sezone ne bude na nivou svog imena i uvijek će postojati razlog za to, a ne alibi - nakon 7 titula alibi mu nije potreban!