Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

anteprimorac je napisao/la:fali njemu dosta toga, čovjek nimalo nezna voziti po kiši što je po meni najveći minus neznam koliko je puta pobjedio a da nije tada startao prvi, koliko je puta prestigao nekoga ako isključimo prvi krug i boxove, te njegovo ponašanje u njemačkoj i na kraju on kao ispadne žrtva za mene je jedino tu alonso žrtva skim vozi ne čudi me da već ga nije udario. Neko je svrstao massu kubicu i webbera u solidne vozače pa kubica je za njih bog i batina webber koji bolid ima trebao je već biti prvak
=D> =D> #-o svaka cast...

da ne bude OT...
Alonso: F10 će biti konkurentan na svim stazama do kraja sezone
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

anteprimorac je napisao/la:fali njemu dosta toga, čovjek nimalo nezna voziti po kiši što je po meni najveći minus neznam koliko je puta pobjedio a da nije tada startao prvi, koliko je puta prestigao nekoga ako isključimo prvi krug i boxove, te njegovo ponašanje u njemačkoj i na kraju on kao ispadne žrtva za mene je jedino tu alonso žrtva skim vozi ne čudi me da već ga nije udario. Neko je svrstao massu kubicu i webbera u solidne vozače pa kubica je za njih bog i batina webber koji bolid ima trebao je već biti prvak

nemam niš protiv masse al definitivno nemozes rec da nimalo nezna voziti po kiši ... sjeti se japana s kubicom, brazil neznam sta jos al ova recenica ti ne stoji bas ..
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

to su dvije trke od toga je jedna njegova domaća tako da rečenica stoji
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ante, lingvistika ti nije jača strana, ali uglavnom - dobro zboriš. Nažalost, jer massa je jedan od simpratičnijih dečki u f1
Samo neka se trkaju.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Mnoge je zainteresovao Briatore, uzivajuci kao VIP gost u Ferrari-jevom boksu.. Gdje ima dima ima i vatre?

http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86
FORZA FERRARI!!!
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

Mene pred ovih 5 trka dosta brine situacija sa motorima. Dva su eksplodirala, 4 su već dosta korišćeni, od ta 4 motora 3 su već korišćeni na po 3 trke, tako da je verovatno veliki rizik staviti ih i na četvrtu. 7. motor je korišćen u Belgiji a 8. u Monci. Ista situacija je i kod Alonsa i Masse. Za Singapur i Japan će verovatno biti normalna situacija, ali pitanje je šta će biti na poslednje tri trke..
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Iz prilozenog se vidi da su Cosworth ( Wiliams ) i Renault ( Renault ) najiskoristiviji motori sto se tice pouzdanosti kroz ovu sezonu.
Ferrari je u najtezem polozaju jer su svih dozvoljenih 8 motora koristeni ove sezone.Sada moraju biti jako pazljivi i odrediti koje motore koristiti za treninge, a koje za utrke koje predstoje.Nitko u Ferrari-ju nije isuvise zabrinut ovom situacijom i izgleda da sve jos imaju pod kontrolom.
Type 056 nije toliko nepouzdan ( na razini je Mercedesovog motora i po snazi ) sto se vidi po Toro Rosso-u, medjutim jedan kiks ( po bolidu ) na F10 znaci situaciju u kakvoj se Ferrari kao momcad nalazi.

Red Bull je na Renault-u prilicno siguran.Medjutim deficit snage tog motora je ogroman ( bar kako se to prikazuje ) i onda ce to skoro na isto doci sa Ferrari-jem ( koji ce koristiti manje snage u svrsi produzenja vijeka motora ).

Tako da smatram da ce performanse aerodinamicke konfiguracije bolida na sljedecih 5 utrka donijeti prvaka.
Red Bull je favorit, jer su na svim stazama koje su slicne onima koje nam predstoje bukvalno briljirali ( pr. VN Madjarske gdje su pomeli konkurenciju ).
Ferrari je puno napredovao i pronasli su put razvoja F10, poslije one stanke u razvoju kada su se malo pogubili.Donose u Singapur odredjena poboljsanja na podvozju bolida, sto ce im unaprijediti performanse na zavojitim stazama.
McLaren je u dobroj situaciji sto se tice bodovnog salda, a i motora.No, problem lezi u cinjenici da McLarenovom bolidu nikako ne odgovaraju staze koje predstoje usljed deficita u aerodinamici bolida, kao i u cinjenici da imaju veci medjuosovinski razmak u odnosu na Ferrari i Red Bull. Ne treba ih otpisati jer je to ipak McLaren i imaju dovoljno resursa za pronaci neke solucije koje im mogu pomoci.

Situacija sa motorima:
McLaren Mercedes
1 Jenson Button 7
2 Lewis Hamilton 7

Mercedes GP
3 Michael Schumacher 7
4 Nico Rosberg 7

RBR Renault
5 Sebastian Vettel 7
6 Mark Webber 6

Ferrari
7 Felipe Massa 8
8 Fernando Alonso 8

Williams Cosworth
9 Rubens Barrichello 6
10 Nico Hulkenberg 7

Renault
11 Robert Kubica 6
12 Vitaly Pertrov 6

Force India Mercedes
14 Adrian Sutil 7
15 Vitantonio Liuzzi 7

STR Ferrari
16 Sebastien Buemi 7
17 Jaime Alguersuari 7

Lotus Cosworth
18 Jarno Trulli 7
19 Heikki Kovalainen 7

HRT Cosworth
20 Sakon Yamamoto 7
21 Bruno Senna 7

BMW Sauber Ferrari
22 Nick Heidfeld (formerly Pedro de la Rosa’s car) 9
23 Kamui Kobayashi 7

Virgin Cosworth
24 Timo Glock 7
25 Lucas Di Grassi 7
FORZA FERRARI!!!
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

ma glupo mi je to sa ogranicavanjem broja motora! pa utrkuju se u brzini ne u izdrzljivosti! ja bi to ukinuo! ;)
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

deda je napisao/la:ma glupo mi je to sa ogranicavanjem broja motora! pa utrkuju se u brzini ne u izdrzljivosti! ja bi to ukinuo! ;)
Mislim da su ta pravila (8 motora + 18000 rpm) donesena iz razloga da se smanji maksimalna brzina bolida te troskovi za proizvodnju tih pogonskih jedinica... Zamisli potencijal ovih zvijeri da ih pustis na 20 - 21 tisucu rpm-a i tako svaku utrku... Ali to uzrokuje veci rizik za vozace i puno vece troskove...

@nikolaa
odlican osvrt... Aj drago mi je da rs27 (renaultov motor) ako nista drugo barem prednjaci u izdrzljivosti... Brojka 6 je odlicna za Kubicu i petrova i nadam se da je tu njihova sansa protiv Mercedesa... Vjerujem da je i Red Bull u vrlo slicnoj situaciji... Prosle godine su bili gotovo identicni sa Renaultom u koristenju tih motora u utrkama... Nemaju razloga odstupati previse od proizvodacevih uputa... Svejedno nadam se da su Ferrarijevi motori dovoljno jaki da izdrze sve napore koje ce im Alonso, a i Massa zadati... Go Fernando... Go Ferrari... (i offtopic, Go Renault :P)
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ako ne bude kvarova ne bi trebalo biti problema za Ferrari što se tiče motora, tako nas bar uvjeravaju iz Ferrari-ja.
Do kraja je još 5 utrka ova dva motora iz Spa i Monze mogu još da izdrže po dvije utrke, znači ostaje problem koji motor koristiti za petu utrku da li jedan od ova dva ili neki stariji motor, vjerujem da će u Ferrari-ju tu odluku donijeti na osnovu raspoloživih podataka u kakvom se stanju tada motori budu nalazili, oni će to najbolje znati.
Najbolje bi bilo kad bi do kraja imali 5 novih motora ali šta je tu, nadam se da će izdržati sa ovim motorima i da neće morati koristiti 9 motor a takođe da i perfomanse neće trpjeti zbog toga.

Inače po nekim najavama Ferrari na Singapore dolazi sa updates na prednjem krilu i podnici.
http://www.planetf1.com/news/18227/6391 ... -and-floor" onclick="window.open(this.href);return false;
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

odlican osvrt... Aj drago mi je da rs27 (renaultov motor) ako nista drugo barem prednjaci u izdrzljivosti... Brojka 6 je odlicna za Kubicu i petrova i nadam se da je tu njihova sansa protiv Mercedesa... Vjerujem da je i Red Bull u vrlo slicnoj situaciji... Prosle godine su bili gotovo identicni sa Renaultom u koristenju tih motora u utrkama... Nemaju razloga odstupati previse od proizvodacevih uputa... Svejedno nadam se da su Ferrarijevi motori dovoljno jaki da izdrze sve napore koje ce im Alonso, a i Massa zadati... Go Fernando... Go Ferrari... (i offtopic, Go Renault :P)
brojka manja od 7 može značiti da neko nije završio utrku i da su taj motor iskorisitili u narednoj utrci pa su tako ušparali jednog....
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Na odredjenim slikama F10 u garazi, zanimljivo je da je podnica sakrivena crnim plastom.Ono sto se moze vidjeti ( na slici isppod ) jeste pojava otvora na straznjem kraju podnice ( sl. kao kod McLarena ).
Krila su prilagodjena visokim downforce zahtjevima, a u odnosu na prethodne utrke sada je prednje krilo vise zakrivljeno na krajevima i sacinjeno je od 3 elementa. Flapovi nisu pretrpjeli nikakve promjene.

Mene je zanimljivo sto Ferrari drzi u tajnosti podnicu, cak i kad sklapaju bolid.

Red Bull najavljuje Ferrari kao veliku prijetnju na ovoj utrci,a kao jedinog rivala za sampionat ( iako se toj borbi prikljucuju iz pozadine )..

Posto nema bolje, dostupne slike da se vidi o cemu sam pricao, onda evo slika kompletiranog bolida F10 za ovu utrku.

slika
FORZA FERRARI!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

nikolaa je napisao/la:Na odredjenim slikama F10 u garazi, zanimljivo je da je podnica sakrivena crnim plastom.Ono sto se moze vidjeti ( na slici isppod ) jeste pojava otvora na straznjem kraju podnice ( sl. kao kod McLarena ).
Krila su prilagodjena visokim downforce zahtjevima, a u odnosu na prethodne utrke sada je prednje krilo vise zakrivljeno na krajevima i sacinjeno je od 3 elementa. Flapovi nisu pretrpjeli nikakve promjene.

Mene je zanimljivo sto Ferrari drzi u tajnosti podnicu, cak i kad sklapaju bolid.

Red Bull najavljuje Ferrari kao veliku prijetnju na ovoj utrci,a kao jedinog rivala za sampionat ( iako se toj borbi prikljucuju iz pozadine )..

Posto nema bolje, dostupne slike da se vidi o cemu sam pricao, onda evo slika kompletiranog bolida F10 za ovu utrku.

[ http://cdn.gallery.autosport.com/pictur ... 10sin223-2 ]
Onda očito smatraju da je ta promjena značajna i možda bude presudna u utrci za naslov. :)
Daj Bože da je tako jer vremena za kopiranje baš i nema... Nadam se da će ta promjena pomoći u dostizanju vodećih.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Zaista malo čudno da RB u prvenstvu vidi samo prijetnju u Ferrariu.Nadam se da je zausta tako i da će ferrari biti jak kako na ovoj stazi tako i na ostalim stazama.Zato bi od iznimne važnosti bilo da ova utrka bude suha
...put u raj nije posut ružama...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Chuck Norris je napisao/la:Zaista malo čudno da RB u prvenstvu vidi samo prijetnju u Ferrariu.Nadam se da je zausta tako i da će ferrari biti jak kako na ovoj stazi tako i na ostalim stazama.Zato bi od iznimne važnosti bilo da ova utrka bude suha
Mislim baš zbog tih novotarija da je tako.
Ferrari je jedini uspio kopirati njihova pomična krilca, brzinu imaju i zato mislim da je s razlogom Ferrari glavni konkurent.
Ali, naravno, Mclaren je isto uvijek tu, treba pričekati utrku.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ali na toj slici je prekriven i Safety Car. Do kraja sezone ostaje mrtva utrka u "naoružanju" između te tri ekipe.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Dani je napisao/la:Ali na toj slici je prekriven i Safety Car. Do kraja sezone ostaje mrtva utrka u "naoružanju" između te tri ekipe.
... što znači da Bernd Maylander odnosi titulu! :biggrin:
A baš sam se ponadao...

... ova izjava može značiti i "malo mada pa žlicom po glavi" tj otpisivanje glavnih konkurenata jedan po jedan ... u Ferrariu je već sad pritisak zbog broja motora koji moraju raditi u safe modu (što neće reći na glas ni za živu glavu) pa ako ih ovakova stvar navede da preforsiraju bar jedan ... onda ostaje riješiti McLaren od kojeg su,trenutno i sirovo brži ali "gluplji" ...
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

nikolaa je napisao/la:Na odredjenim slikama F10 u garazi, zanimljivo je da je podnica sakrivena crnim plastom.Ono sto se moze vidjeti ( na slici isppod ) jeste pojava otvora na straznjem kraju podnice ( sl. kao kod McLarena ).

[ http://cdn.gallery.autosport.com/pictur ... 10sin223-2 ]
EDIT: Na slici se moze primjetiti da na F10 u ovom momentu nema f-duct sustava..Zanimljivo!

Sada sam malo bolje pogledao slike sa formula1.com i mislim da ce Ferrari na treninzima testirati nove elemente na 2 razlicita programa. Prednja krila sa slike koju sam postavio i jedne od slika na formula1.com se ne podudaraju ( 3-ci, zadnji element je razlicitog oblika na krajevima ). Mislim da je tome razlog nedostatka f-duct sustava na ovom bolidu.Moguce je da ce isprobati solucije sa novim podvozjem i krilima sa i bez f-duct sustava.Izgleda bude pravo aktivan vikend za Ferrarijevu momcad...
FORZA FERRARI!!!
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

@ nikolaa

Petak je dan za isprobavanje, a novi bolid za narednu sezonu (bez f-ducta) se već gradi kod većine ekipa tako da neke stvari i nisu čudne no sakrivanje podnice i difuzora može značiti nešta novo za ovu sezonu ... f-duct ipak nije integriran u šasiju kao kod McLarena (što im je ispala mana za Monzu) tako da se lako može dodati za kvale i utrku ...
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Podnica Ferrarija
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari mi djeluje za sada dosta slabo u Singapuru. Jučer u oba treninga dosta slaba vremena, a sada su na 3. slobodnom treningu opet dosta sporiji od ostalih...nadam se samo da nešto skrivaju i čekaju kvalifikacije....
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Ferrari-F60

Post Postao/la Ferrari-F60 »

Šta će skrivat, Alonso drugo mjesto na trećem treningu. Nije to loše, očekujem pobjedu Ferraria :D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dok sam ja pisao Alonso je bio oko 1,5 do 2 sekunde sporiji, a Massa još i više. I sada jest bio drugi, ali ipak 0,6 sekundi iza Vettela ne izgleda dobro...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Problem kod oba Ferrarija u kvalama su, navodno, bile neke nove mape motora koje je Ferrari ovdje isprobavao. Kod Masse je puno gore prošlo nego kod Alonsa, ali oba su sad ok.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dobro odradjeno pola posla.

F10 djeluje jako konkurentno i na ovom tipu staza.Poboljsanja ocito dobro rade. Vazno je bilo kvale biti sto vise u poretku , jer je Red Bull slovio za brzu momcad na meksim gumama.Medjutim, ispostavilo se da je situacija izjednacena.

Nadam se da ce Felipe uspjeti osvojiti nesto bodova.Jako mi je zao sto je onako rano zavrsio kvale, jer mislim da bi mogao i on odraditi dobar posao.

Svaka cast!!!

Srecno sutra, Ferrari!!!
FORZA FERRARI!!!
Odgovori