Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Walter
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Re: Fernando Alonso
Odlično odvožena trka, bez greške.
Nijednom nije dozvolio Vettelu da mu se dovoljno približi i ugrozi pobjedu.
Nijednom nije dozvolio Vettelu da mu se dovoljno približi i ugrozi pobjedu.
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Bravo Fernando, iako sam ga bio otpisao prije dvije utrke u borbi za naslov čini se da sam bio u krivu, na sreću. Dvije pobjede u nizu i nekoliko grešaka ostalih konkurenata dali su ponovo šansu, 11 bodova je još uvijek velika prednost, ali u ovakvoj formi i ne bude li kvarova itekako dostižna, čak bih rekao da ima pravo i na jedan kiks do kraja.
Što se tiče današnje vožnje nije to bilo baš tako lagano kako se čini, ipak je vettel držao na sekundu razmak 30-ak krugova i vjerojatno je mogao ići brže od Alonsa, ne drastično ali ipak brže, međutim odlična Alonsova vožnja Vettelu nije dala ni nade za pokušaj napada, a kamoli da u tome i uspije.
Moram ovdje napomenuti i da me Massa danas razočarao, čak nije ni pokušao napasti hulkenberga primjerice, da ne govorimo o nečem višem, možda mu ova staza doista ne odgovara uopće, tko će ga znat, al da je danas bio loš - bio je.
Što se tiče današnje vožnje nije to bilo baš tako lagano kako se čini, ipak je vettel držao na sekundu razmak 30-ak krugova i vjerojatno je mogao ići brže od Alonsa, ne drastično ali ipak brže, međutim odlična Alonsova vožnja Vettelu nije dala ni nade za pokušaj napada, a kamoli da u tome i uspije.
Moram ovdje napomenuti i da me Massa danas razočarao, čak nije ni pokušao napasti hulkenberga primjerice, da ne govorimo o nečem višem, možda mu ova staza doista ne odgovara uopće, tko će ga znat, al da je danas bio loš - bio je.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- kowalski
- Rezervni vozač
Nema smisla boriti se protiv vjetrenjača.Schumy.d je napisao/la:Pa daj pogledaj šta ti pišeš...kowalski je napisao/la:Čuj, sam Vettel je priznao da je prosuo pole jučer, te da ima brži bolid. Red Bull cijelu sezonu ima probleme s kočnicam, tako da se to nemože pripisati današnjoj agresivnoj vožnji. Vettel je Alonsa danas pratio s pola gasa. Pobjedu je izgubio jučer.
Zašto Vettel nije napao nijednom Alonsa tokom utrke i zašto nije odvozio najbrži krug ako je vozio "sa pola gasa"?![]()
A zašto je imao problema sa pregrijavanjem kočnica iako je vozio sa pola gasa?
Jesi vidio Glocka? Jesi li? Ako si pametan shvatit ćeš.

Drugo, do samoga kraja se izmjenjivao s najbržim krugovima, te kako će ga odvoziti kad je Ferrariju "u guzici" posljednjih 10-ak krugova
Treće, kočnice sam ti objasnio
@Rixpa S Vettelovim "zadovoljstvom", veseljem i sl., već uvodiš psihološki element u ovu raspravu, koji nije od neke koristi. Ako je tvoje mišljenje da je Ferrari brži bolid, to je ok.

"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
I to strašnoRicxpa je napisao/la:Kako god bilo, Ferrari i Alonso su danas namazali konkurenci

Nadam se da će se ovo šamaranje nastaviti do kraja sezone

- Schumy.d
- Legenda
Glock se BRANIO jer je bio napadnut sa svih strana.kowalski je napisao/la: Jesi vidio Glocka? Jesi li? Ako si pametan shvatit ćeš.![]()
Alonso u niti jednom trenutku nije branio svoju poziciju.
Vettel = 25 krugova je imao bolje vrijeme od Alonsa
Alonso = 29 krugova je bio brži od Vettela
Nisam uzimao vremena iza SC.
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Fol je sto je Alonso bio ispred, to je sasvim drugacije. Vettel je mogao voziti krug-dva brze od Alonsa, onda bi se nasao preblizu i morao bi popustiti. Vjerujem da je tako i bilo.
Mada su po brzini bili vrlo ujednaceni imho.
Mada su po brzini bili vrlo ujednaceni imho.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Alonso je danas odvozio točno kako je morao. Startat da ne izgubi poziciju i branit se do kraja. Odlična vožnja.
Kad su ga pozvali u boks iznenadila me strategija RB-a, da su Vettela pustili još krug ili dva na stazi mislim da bi njemac slavio.
Ferrari je strašno brz bio, do ulaska u boks si je izgradio prednost preko 30 sec nad McLarenom.
Kad su ga pozvali u boks iznenadila me strategija RB-a, da su Vettela pustili još krug ili dva na stazi mislim da bi njemac slavio.
Ferrari je strašno brz bio, do ulaska u boks si je izgradio prednost preko 30 sec nad McLarenom.

-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
FORCA FERNANDO!!! 

- blekii
- Prvak F1 kladionice 2010.
Ćale od Lewisa je napisao/la:Alonso je danas odvozio točno kako je morao. Startat da ne izgubi poziciju i branit se do kraja. Odlična vožnja.
Mislim da nbi Vettel prošao da je ostao još koji krug, jerbo su gume odjednom počele totalno propadati (šta se vidilo i na vremenima Vettla i Alonsa 2 kruga prije boksa), mislim nisu oni idioti da nebi to napravili da su mogli.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Četitke Alonsu na pobjedi.
Opet je bilo stresno
, ni jednog trenutka nisam ni pomislio da Vettel može da prođe Alonsa osim kad su zaobilazili sporije bolide i toga sam se najviše i plašio i samo sam pratio onu grupe bolida u kojoj se nalazio i Massa kada će naići na njih i poslednjih 15 krugova sam stalno pratio koliki je razmak između njih i Alonsa a ne Alonsa i Vettela
, srećom sustigli su ih u poslednjem krugu i opet je bilo gusto
. Inače sve pohvale za Schumachera što se sklonijo
što se ne može reći za ove tri momčadi sporaća-smetala
, još kad se sjetim Kanade, ja ne bih imao ništa protiv da se te tri momčadi sljedeće godine ne nađu na gridu.
Što se tiče Alonsovog tempa, zaboravljate jednu bitnu činjenicu, mislim da je ovu utrku Alonso vozio sa motorom koje mu je to treća utrka i sigurno da tu bilo dosta štednje motora i konzervativnosti i vjerujem da zbog toga Alonso nije mogao pritiskati cijelu utrku.

Opet je bilo stresno

Što se tiče Alonsovog tempa, zaboravljate jednu bitnu činjenicu, mislim da je ovu utrku Alonso vozio sa motorom koje mu je to treća utrka i sigurno da tu bilo dosta štednje motora i konzervativnosti i vjerujem da zbog toga Alonso nije mogao pritiskati cijelu utrku.

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Nebih se složio s tobom jer vremena su im se počela sve više i više slabiti i bivali su sve sporiji, a s druge strane čim su stavili tvrđu komponentu odmah su odvozili najbrže krugove, mada s druge strane u red bullu su morali znati da na stazi neće baš tako lako proći Alonsa i veća im je vjerojatnost za prolaz bila pokušati bar krug dva ostati dulje i napraviti neko čudesno vrijeme, no vjerojatno su i oni znali da ne mogu napraviti tako dobra vremena, a znali su da će kad Alonso izađe iz boksa imati praznu stazu ispred sebe.Ćale od Lewisa je napisao/la:Alonso je danas odvozio točno kako je morao. Startat da ne izgubi poziciju i branit se do kraja. Odlična vožnja.
Na kraju krajeva drugo mjesto odgovara i vettelu jer je rbr još uvijek nešto brži bolid od ferrarija, ali nijansu samo, a od McLarena su dosta brži i jedni i drugi, uzme li se u obzir da su u Ferrariju ispucali sve motore za ovu godinu to u prijevodu znači da su rbr još uvijek u jako dobroj situaciji
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
-
- Veteran
A kako sam protrnuo nakon što je 2. SC otišao sa staze.Volio bih ponovo vidjeti tu situaciju.To je inače jedina greška Alonsa danas inače ostalo sve perfektno.
Što se tiče motora negdje sam pročitao,ne znam gdje da Alonso ima 2 motora koje je koristio na 2 utrke pa može ih koristiti još jednom i onaj što je samo u Monzi koristio koji bi po predviđanju mogao koristiti 2 puta i to bi taman bilo dovoljno za preostale 4 utrke(naravno ako je ovaj podatak točan)
Što se tiče motora negdje sam pročitao,ne znam gdje da Alonso ima 2 motora koje je koristio na 2 utrke pa može ih koristiti još jednom i onaj što je samo u Monzi koristio koji bi po predviđanju mogao koristiti 2 puta i to bi taman bilo dovoljno za preostale 4 utrke(naravno ako je ovaj podatak točan)
...put u raj nije posut ružama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Pa koliko sam ja upoznat što se tiče situacije sa motorima kod Alonsa za ovaj motor koji je danas koristio Alonso je ovo bila treća utrka, korišćen je prije toga u Njemačkoj i Mađarskoj, ostala su mu još dva motora sa kojima je odvezao po jednu utrku, Spa i Monzu, da sa njima odveze po dvije utrke i valjde će motori izdržati.Chuck Norris je napisao/la:A kako sam protrnuo nakon što je 2. SC otišao sa staze.Volio bih ponovo vidjeti tu situaciju.To je inače jedina greška Alonsa danas inače ostalo sve perfektno.
-
- Navijam za: Alonso
mislim da nema brige oko motora 4 utrke i dva motora po dvi trke i taman
-
- Veteran
U pravu si,evoi LINKF2004_the_best_ever je napisao/la: Pa koliko sam ja upoznat što se tiče situacije sa motorima kod Alonsa za ovaj motor koji je danas koristio Alonso je ovo bila treća utrka, korišćen je prije toga u Njemačkoj i Mađarskoj, ostala su mu još dva motora sa kojima je odvezao po jednu utrku, Spa i Monzu, da sa njima odveze po dvije utrke i valjde će motori izdržati.
Valjda će izdržati motori za 3 utrke iako su Spa i Monza mislim najzahtjevnije utrke bile za motore
...put u raj nije posut ružama...
- McLarenMercedes
- Navijam za: Alonsa
Ne znam da li je neko pomenuo, ali Fernando je danas ostvario svoj prvi Grand chelem. Bravo za Fernanda. Poslednji je ostvario Schumacher 2004. u Madjarskoj.
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
McLarenMercedes je napisao/la:Ne znam da li je neko pomenuo, ali Fernando je danas ostvario svoj prvi Grand chelem. Bravo za Fernanda. Poslednji je ostvario Schumacher 2004. u Madjarskoj.
Šta je to??? Možeš li objasniti???

kakav potpis staviti???
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Vodio od prvog do zadnjeg kruga i najbrži krug utrke ostvario.Maestro je napisao/la:McLarenMercedes je napisao/la:Ne znam da li je neko pomenuo, ali Fernando je danas ostvario svoj prvi Grand chelem. Bravo za Fernanda. Poslednji je ostvario Schumacher 2004. u Madjarskoj.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
To su svi okarakterizirali kao grešku, međutim... Ja mislim da je Alonso čak i namjerno tako proklizao da bi zagrijao gume. To sam vidio po razmacima jer Vettel nije nakon te "greške" bio u poziciji za prolaz na prvo mjesto. U svakom slučaju, ugao gledanja nije bio dobar da bi se procijenilo.Chuck Norris je napisao/la:A kako sam protrnuo nakon što je 2. SC otišao sa staze.Volio bih ponovo vidjeti tu situaciju.To je inače jedina greška Alonsa danas inače ostalo sve perfektno.
Avanti FER, Avanti!!!
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ja mislim da je alonso pogrijesio al je imao srece sto je to bilo prije SC crte pa ga vettel nije smio pretec.ili je mozda htio navuc vettela da ga pretekne pa zaradi kaznu
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Izgledalo je slično kao u Monaku kad je Alonso proklizao a to iskoristio Schumacher i pretekao ga.vidc je napisao/la:ja mislim da je alonso pogrijesio al je imao srece sto je to bilo prije SC crte pa ga vettel nije smio pretec.ili je mozda htio navuc vettela da ga pretekne pa zaradi kaznu
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
većina alonsovih navijača će me razapet, ali žarko bih htio da mu se dogodi suzuka 2006. 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- McLarenMercedes
- Navijam za: Alonsa
To znači da je ostvario pol poziciju, pobedu, najbrži krug trke i da je vodio od starta do cilja. Schumacher je na primer to uspeo da uradi 5 puta, iako je pobedio 91 put. Rekorder je Jim Clark sa 8 Grand Chelemova.Maestro je napisao/la:McLarenMercedes je napisao/la:Ne znam da li je neko pomenuo, ali Fernando je danas ostvario svoj prvi Grand chelem. Bravo za Fernanda. Poslednji je ostvario Schumacher 2004. u Madjarskoj.
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Zašto bi te razapeli? Ne pamti li Alonso tu utrku po dobrom, kada je zbog Michalovog odustajanja praktički osigurao naslov?Domi je napisao/la:većina alonsovih navijača će me razapet, ali žarko bih htio da mu se dogodi suzuka 2006.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
mislim da shvaćaš na kaj ciljam 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012