Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Walter »

Odlično odvožena trka, bez greške.
Nijednom nije dozvolio Vettelu da mu se dovoljno približi i ugrozi pobjedu.
slika
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Bravo Fernando, iako sam ga bio otpisao prije dvije utrke u borbi za naslov čini se da sam bio u krivu, na sreću. Dvije pobjede u nizu i nekoliko grešaka ostalih konkurenata dali su ponovo šansu, 11 bodova je još uvijek velika prednost, ali u ovakvoj formi i ne bude li kvarova itekako dostižna, čak bih rekao da ima pravo i na jedan kiks do kraja.
Što se tiče današnje vožnje nije to bilo baš tako lagano kako se čini, ipak je vettel držao na sekundu razmak 30-ak krugova i vjerojatno je mogao ići brže od Alonsa, ne drastično ali ipak brže, međutim odlična Alonsova vožnja Vettelu nije dala ni nade za pokušaj napada, a kamoli da u tome i uspije.
Moram ovdje napomenuti i da me Massa danas razočarao, čak nije ni pokušao napasti hulkenberga primjerice, da ne govorimo o nečem višem, možda mu ova staza doista ne odgovara uopće, tko će ga znat, al da je danas bio loš - bio je.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Schumy.d je napisao/la:
kowalski je napisao/la:Čuj, sam Vettel je priznao da je prosuo pole jučer, te da ima brži bolid. Red Bull cijelu sezonu ima probleme s kočnicam, tako da se to nemože pripisati današnjoj agresivnoj vožnji. Vettel je Alonsa danas pratio s pola gasa. Pobjedu je izgubio jučer.
Pa daj pogledaj šta ti pišeš...
Zašto Vettel nije napao nijednom Alonsa tokom utrke i zašto nije odvozio najbrži krug ako je vozio "sa pola gasa"? :roll:
A zašto je imao problema sa pregrijavanjem kočnica iako je vozio sa pola gasa?
Nema smisla boriti se protiv vjetrenjača.

Jesi vidio Glocka? Jesi li? Ako si pametan shvatit ćeš. ;)

Drugo, do samoga kraja se izmjenjivao s najbržim krugovima, te kako će ga odvoziti kad je Ferrariju "u guzici" posljednjih 10-ak krugova

Treće, kočnice sam ti objasnio

@Rixpa S Vettelovim "zadovoljstvom", veseljem i sl., već uvodiš psihološki element u ovu raspravu, koji nije od neke koristi. Ako je tvoje mišljenje da je Ferrari brži bolid, to je ok. ;)
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Ricxpa je napisao/la:Kako god bilo, Ferrari i Alonso su danas namazali konkurenci
I to strašno :badgrin: . Nek je RBR i brži ali ovaj vikend Alonso je bio bez greške i zato je uzeo pole. Zašto je Vettel pogriješio u q3? Jednostavno što je bio na limitu. Ferrari, a prije svega Alonsova vožnja su šamarčina RBulima =D>
Nadam se da će se ovo šamaranje nastaviti do kraja sezone :D
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

kowalski je napisao/la: Jesi vidio Glocka? Jesi li? Ako si pametan shvatit ćeš. ;)
Glock se BRANIO jer je bio napadnut sa svih strana.
Alonso u niti jednom trenutku nije branio svoju poziciju.

Vettel = 25 krugova je imao bolje vrijeme od Alonsa
Alonso = 29 krugova je bio brži od Vettela

Nisam uzimao vremena iza SC.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Fol je sto je Alonso bio ispred, to je sasvim drugacije. Vettel je mogao voziti krug-dva brze od Alonsa, onda bi se nasao preblizu i morao bi popustiti. Vjerujem da je tako i bilo.

Mada su po brzini bili vrlo ujednaceni imho.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Alonso je danas odvozio točno kako je morao. Startat da ne izgubi poziciju i branit se do kraja. Odlična vožnja.
Kad su ga pozvali u boks iznenadila me strategija RB-a, da su Vettela pustili još krug ili dva na stazi mislim da bi njemac slavio.
Ferrari je strašno brz bio, do ulaska u boks si je izgradio prednost preko 30 sec nad McLarenom.
slika
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

FORCA FERNANDO!!! ;)
blekii
Prvak F1 kladionice 2010.
Prvak F1 kladionice 2010.

Post Postao/la blekii »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Alonso je danas odvozio točno kako je morao. Startat da ne izgubi poziciju i branit se do kraja. Odlična vožnja.
Kad su ga pozvali u boks iznenadila me strategija RB-a, da su Vettela pustili još krug ili dva na stazi mislim da bi njemac slavio.
Ferrari je strašno brz bio, do ulaska u boks si je izgradio prednost preko 30 sec nad McLarenom.

Mislim da nbi Vettel prošao da je ostao još koji krug, jerbo su gume odjednom počele totalno propadati (šta se vidilo i na vremenima Vettla i Alonsa 2 kruga prije boksa), mislim nisu oni idioti da nebi to napravili da su mogli.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Četitke Alonsu na pobjedi. =D>
Opet je bilo stresno :biggrin: , ni jednog trenutka nisam ni pomislio da Vettel može da prođe Alonsa osim kad su zaobilazili sporije bolide i toga sam se najviše i plašio i samo sam pratio onu grupe bolida u kojoj se nalazio i Massa kada će naići na njih i poslednjih 15 krugova sam stalno pratio koliki je razmak između njih i Alonsa a ne Alonsa i Vettela :biggrin: , srećom sustigli su ih u poslednjem krugu i opet je bilo gusto #-o . Inače sve pohvale za Schumachera što se sklonijo =D> što se ne može reći za ove tri momčadi sporaća-smetala [-X , još kad se sjetim Kanade, ja ne bih imao ništa protiv da se te tri momčadi sljedeće godine ne nađu na gridu.
Što se tiče Alonsovog tempa, zaboravljate jednu bitnu činjenicu, mislim da je ovu utrku Alonso vozio sa motorom koje mu je to treća utrka i sigurno da tu bilo dosta štednje motora i konzervativnosti i vjerujem da zbog toga Alonso nije mogao pritiskati cijelu utrku. ;)
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Alonso je danas odvozio točno kako je morao. Startat da ne izgubi poziciju i branit se do kraja. Odlična vožnja.
Nebih se složio s tobom jer vremena su im se počela sve više i više slabiti i bivali su sve sporiji, a s druge strane čim su stavili tvrđu komponentu odmah su odvozili najbrže krugove, mada s druge strane u red bullu su morali znati da na stazi neće baš tako lako proći Alonsa i veća im je vjerojatnost za prolaz bila pokušati bar krug dva ostati dulje i napraviti neko čudesno vrijeme, no vjerojatno su i oni znali da ne mogu napraviti tako dobra vremena, a znali su da će kad Alonso izađe iz boksa imati praznu stazu ispred sebe.
Na kraju krajeva drugo mjesto odgovara i vettelu jer je rbr još uvijek nešto brži bolid od ferrarija, ali nijansu samo, a od McLarena su dosta brži i jedni i drugi, uzme li se u obzir da su u Ferrariju ispucali sve motore za ovu godinu to u prijevodu znači da su rbr još uvijek u jako dobroj situaciji
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

A kako sam protrnuo nakon što je 2. SC otišao sa staze.Volio bih ponovo vidjeti tu situaciju.To je inače jedina greška Alonsa danas inače ostalo sve perfektno.

Što se tiče motora negdje sam pročitao,ne znam gdje da Alonso ima 2 motora koje je koristio na 2 utrke pa može ih koristiti još jednom i onaj što je samo u Monzi koristio koji bi po predviđanju mogao koristiti 2 puta i to bi taman bilo dovoljno za preostale 4 utrke(naravno ako je ovaj podatak točan)
...put u raj nije posut ružama...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:A kako sam protrnuo nakon što je 2. SC otišao sa staze.Volio bih ponovo vidjeti tu situaciju.To je inače jedina greška Alonsa danas inače ostalo sve perfektno.

Što se tiče motora negdje sam pročitao,ne znam gdje da Alonso ima 2 motora koje je koristio na 2 utrke pa može ih koristiti još jednom i onaj što je samo u Monzi koristio koji bi po predviđanju mogao koristiti 2 puta i to bi taman bilo dovoljno za preostale 4 utrke(naravno ako je ovaj podatak točan)
Pa koliko sam ja upoznat što se tiče situacije sa motorima kod Alonsa za ovaj motor koji je danas koristio Alonso je ovo bila treća utrka, korišćen je prije toga u Njemačkoj i Mađarskoj, ostala su mu još dva motora sa kojima je odvezao po jednu utrku, Spa i Monzu, da sa njima odveze po dvije utrke i valjde će motori izdržati.
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

mislim da nema brige oko motora 4 utrke i dva motora po dvi trke i taman
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Pa koliko sam ja upoznat što se tiče situacije sa motorima kod Alonsa za ovaj motor koji je danas koristio Alonso je ovo bila treća utrka, korišćen je prije toga u Njemačkoj i Mađarskoj, ostala su mu još dva motora sa kojima je odvezao po jednu utrku, Spa i Monzu, da sa njima odveze po dvije utrke i valjde će motori izdržati.
U pravu si,evoi LINK

Valjda će izdržati motori za 3 utrke iako su Spa i Monza mislim najzahtjevnije utrke bile za motore
...put u raj nije posut ružama...
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

Ne znam da li je neko pomenuo, ali Fernando je danas ostvario svoj prvi Grand chelem. Bravo za Fernanda. Poslednji je ostvario Schumacher 2004. u Madjarskoj.
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

McLarenMercedes je napisao/la:Ne znam da li je neko pomenuo, ali Fernando je danas ostvario svoj prvi Grand chelem. Bravo za Fernanda. Poslednji je ostvario Schumacher 2004. u Madjarskoj.

Šta je to??? Možeš li objasniti??? :D
kakav potpis staviti???
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Maestro je napisao/la:
McLarenMercedes je napisao/la:Ne znam da li je neko pomenuo, ali Fernando je danas ostvario svoj prvi Grand chelem. Bravo za Fernanda. Poslednji je ostvario Schumacher 2004. u Madjarskoj.

Vodio od prvog do zadnjeg kruga i najbrži krug utrke ostvario.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Chuck Norris je napisao/la:A kako sam protrnuo nakon što je 2. SC otišao sa staze.Volio bih ponovo vidjeti tu situaciju.To je inače jedina greška Alonsa danas inače ostalo sve perfektno.

To su svi okarakterizirali kao grešku, međutim... Ja mislim da je Alonso čak i namjerno tako proklizao da bi zagrijao gume. To sam vidio po razmacima jer Vettel nije nakon te "greške" bio u poziciji za prolaz na prvo mjesto. U svakom slučaju, ugao gledanja nije bio dobar da bi se procijenilo.
Avanti FER, Avanti!!!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ja mislim da je alonso pogrijesio al je imao srece sto je to bilo prije SC crte pa ga vettel nije smio pretec.ili je mozda htio navuc vettela da ga pretekne pa zaradi kaznu
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:ja mislim da je alonso pogrijesio al je imao srece sto je to bilo prije SC crte pa ga vettel nije smio pretec.ili je mozda htio navuc vettela da ga pretekne pa zaradi kaznu
Izgledalo je slično kao u Monaku kad je Alonso proklizao a to iskoristio Schumacher i pretekao ga.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

većina alonsovih navijača će me razapet, ali žarko bih htio da mu se dogodi suzuka 2006. ;)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

Maestro je napisao/la:

To znači da je ostvario pol poziciju, pobedu, najbrži krug trke i da je vodio od starta do cilja. Schumacher je na primer to uspeo da uradi 5 puta, iako je pobedio 91 put. Rekorder je Jim Clark sa 8 Grand Chelemova.
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Domi je napisao/la:većina alonsovih navijača će me razapet, ali žarko bih htio da mu se dogodi suzuka 2006. ;)
Zašto bi te razapeli? Ne pamti li Alonso tu utrku po dobrom, kada je zbog Michalovog odustajanja praktički osigurao naslov?
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

mislim da shvaćaš na kaj ciljam :D
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Odgovori