Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
bravof
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: 2010 FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX

Post Postao/la bravof »

Ako mislis da ga je namjerno trsnuo,kako je Weber mogao znat da nece ostetit i svoj bolid u tom incidentu i time ugrozit i svoju utrku...
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Schumy.d je napisao/la:Pogledaj situaciju onborad Webbera kad udara u Lewisa. Pogledaj kamo bi otišao taj bolid da nije udario u Lewisa.
I još zadnje pitanje, šta je sa onim pravilom pola bolida? :D
Stvar je u tome što gledam snimku, gledam koliko god želiš puta, ali i dalje ne mislim da bi Webber otišao na drugu stranu do zida ili u zid kako ti kažeš :)
Pravilo pola bolida? Webber je koliko vidim ostavio Hamiltonu dovoljno prostora da teoretski može proći kroz zavoj.

Ovo me podsjeća na incident Vettel - Webber. Ne, po meni nije Webber udario u Hamiltona, Hamilton je skrenuo u Webbera (pokušaj zatvaranja) koji nije uspio jer se tu nalazio bolid koji nije dovoljno bio preteknut. Samo što je ovo mnogo nejasnija situacija gdje se moglo reći (barem ja) da je krivica Vettelova. Hamilton je po meni išao preoštro na vrh zavoja.

Mislim da sam i više no dovoljno obrazložio moje mišljenje. Poanta je uglavnom u tome da mislim da nema razloga da Webber bude kažnjen, kao što i nije.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

p@rtibrejker je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:Pogledaj situaciju onborad Webbera kad udara u Lewisa. Pogledaj kamo bi otišao taj bolid da nije udario u Lewisa.
I još zadnje pitanje, šta je sa onim pravilom pola bolida? :D
Stvar je u tome što gledam snimku, gledam koliko god želiš puta, ali i dalje ne mislim da bi Webber otišao na drugu stranu do zida ili u zid kako ti kažeš :)
Pravilo pola bolida? Webber je koliko vidim ostavio Hamiltonu dovoljno prostora da teoretski može proći kroz zavoj.

Ovo me podsjeća na incident Vettel - Webber. Ne, po meni nije Webber udario u Hamiltona, Hamilton je skrenuo u Webbera (pokušaj zatvaranja) koji nije uspio jer se tu nalazio bolid koji nije dovoljno bio preteknut. Samo što je ovo mnogo nejasnija situacija gdje se moglo reći (barem ja) da je krivica Vettelova. Hamilton je po meni išao preoštro na vrh zavoja.

Mislim da sam i više no dovoljno obrazložio moje mišljenje. Poanta je uglavnom u tome da mislim da nema razloga da Webber bude kažnjen, kao što i nije.
bas sam to mislio napisati. ako je tko koga udario onda je hamilton udario webbera. mislio je da ga je dovoljno prosao da onako ostro skrene, ali ga nije dovoljno prosao.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Da je trka bila bez SC-a mislim da bi Alonso i Vettel prestigli sve ostale vozače za krug! Danas su bilo potpuno klasa za sebe. McLaren osjetno sporiji, i to me ne čini nimalo sretnim. Incident Webber-Hamilton po meni nije za kaznu, iako je krivnja na Webberovoj strani. Odlična vožnja Kubice, a Rosberg i Rubens su dobro odradili svoj posao, opet nezapaženo. A kad se sjetim onog balavljenja hrpe "vozača" iza Glocka, povraća mi se. Sve u svemu dosta dobra trka.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

p@rtibrejker je napisao/la: Stvar je u tome što gledam snimku, gledam koliko god želiš puta, ali i dalje ne mislim da bi Webber otišao na drugu stranu do zida ili u zid kako ti kažeš :)

OK, riješeno...
Meni i ovako dobro. :D
Samo neka je Fernando sa Ferrarijem ispred njih. Dok bude tako, ne treba nikoga kažnjavati. :biggrin:
padobranac je napisao/la: bas sam to mislio napisati. ako je tko koga udario onda je hamilton udario webbera. mislio je da ga je dovoljno prosao da onako ostro skrene, ali ga nije dovoljno prosao.
Dobro, ajd nećemo pretjerivat sada. Ako je netko nekoga udario, onda to nije Lewis. ;)
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Ma obojica su išla optimistično i agresivno. Bore se ljudi za titulu i normalno da će jedan drugog do limita gurati. Od Webbera me jedino čudi to zato što mu je ovaj rizik potpuno bio bespotreban. S druge strane Lewis je jednostavno morao proći ispred Webbera zbog bodovne situacije i slabijeg auta. Na idućim utrkama možda ne bude ni u prilici napasti Webbera.

Utrka inače dosta zanimljiva. Vodeći dvojac se pritiskao čitavu utrku čekajući grešku ovog drugog. Mislim da je Vettel imao brzinu da napadne Alonsa, ali da je jednostavno odlučio biti malo pametniji pa keširat 18 bodova ili iskoristit eventualnu grešku Alonsa. Bilo je i vrijeme da mu dođe iz guzice u glavu. Webber i Hamilton zanimljiv i kratak dvoboj. Button dosta rezerviran. Kubica je kralj. Bez obzira na svježije gume preticati onako po ovako uskoj i prljavoj stazi može samo vrhunski vozač. Zaslužio je čovjek puno bolji bolid. Ekipa iza Glocka se solidno osramotila. Massa opet imao njegov trenutak neinspiracije.
Sve u svemu puno bolja utrka nego one prije.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Da li je itko skužio da je Sutil kažnjen sa 20 sekundi ili svi još uvijek gledaju snimku sudara Webbera i Hamiltona? :biggrin:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/87012" onclick="window.open(this.href);return false;
- Oviedon Ihmisohjus -
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

p@rtibrejker je napisao/la:Da li je itko skužio da je Sutil kažnjen sa 20 sekundi ili svi još uvijek gledaju snimku sudara Webbera i Hamiltona? :biggrin:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/87012" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne samo on, i Hulk - http://www.autosport.com/news/report.php/id/87025" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Dobra trka je bila, Webber-Hamilton mi je drago da nema kazne, možda je Webber malo više kriv, ali bio je to incident. Alonso i Vettel klasa za sebe, dugo od Vettela nisam vidio ovakvu trku, zapravo ove godine mi je jako pao u očima i trebat će mu još puno ovakvih utrka da kod mene povrati prijašnju reputaciju. Kubica je bio odličan, a oni vozači iza Glocka, za njih nemam rječi (imam, ali nisu primjerene za forum).
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

gringo73 je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la:Da li je itko skužio da je Sutil kažnjen sa 20 sekundi ili svi još uvijek gledaju snimku sudara Webbera i Hamiltona? :biggrin:

Ne samo on, i Hulk - http://www.autosport.com/news/report.php/id/87025" onclick="window.open(this.href);return false;
Još malo pa će Massa do podija :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
Schumy.d
Legenda
Legenda

p@rtibrejker je napisao/la: Još malo pa će Massa do podija :biggrin:
:lol:
Možda i Schumacher uzme koji bod. :D
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Utrka je meni bila baš taman. Malo sam se uplašio da će biti spavaonica, ali je prema kraju bilo sve uzbudljivije!
Puno akcije, pretjecanja, incidenata. Bravo za Alonsa, odlično odvozio, Vettel također rutinski.
Ne, nije mi žao što nije pao kakav fajt na kraju, hehe.

WEB- HAM incident? Trkaći incident, ne znam zašto se diže tolika prašina, valjda u afektu.
Webber je 'više' kriv, uvijek je ovaj iza kriv, to se zna! Dal sam se nadao nkekavoj kaznici za Marka? Naravno, kao i
vjerovatno svaki Ferrarijev navijač.

Ali mi je drago što do toga nije došlo, jer se nema što kazniti. To je utrkivanje i tako bi trebalo uvijek biti!
Naravno da neki nisu zadovoljni, ne možeš sve zadovoljiti. Ako ima kazni, ne valja, ako nema kazni, opet ne valja, LOL!

Kubica je bio užitak u završnim dijelovima utrke, samo neka dođe u crvenu momčad, mislim da nitko neće imati ništa protiv :biggrin:

slika
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

47 je napisao/la:Utrka je meni bila baš taman. Malo sam se uplašio da će biti spavaonica, ali je prema kraju bilo sve uzbudljivije!
Puno akcije, pretjecanja, incidenata. Bravo za Alonsa, odlično odvozio, Vettel također rutinski.
Ne, nije mi žao što nije pao kakav fajt na kraju, hehe.

WEB- HAM incident? Trkaći incident, ne znam zašto se diže tolika prašina, valjda u afektu.
Webber je 'više' kriv, uvijek je ovaj iza kriv, to se zna! Dal sam se nadao nkekavoj kaznici za Marka? Naravno, kao i
vjerovatno svaki Ferrarijev navijač.

Ali mi je drago što do toga nije došlo, jer se nema što kazniti. To je utrkivanje i tako bi trebalo uvijek biti!
Naravno da neki nisu zadovoljni, ne možeš sve zadovoljiti. Ako ima kazni, ne valja, ako nema kazni, opet ne valja, LOL!

Kubica je bio užitak u završnim dijelovima utrke, samo neka dođe u crvenu momčad, mislim da nitko neće imati ništa protiv :biggrin:

[ http://pic.phyrefile.com/k/ka/karoug/20 ... rrari1.gif ]
Loše misliš, ja sam protiv dolaska Kubice u Ferrari :batine: :<>
Silver_Neelsen
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Silver_Neelsen »

Gledao sam preko 4 sata bbc-evog prijenosa. Svi su zaključili da je trkači incident. Čak i Whitmarsh nije povlačio to pitanje niti previše optuživao, kao i Lewis. Sad, da li će Lewis promijeniti mišljenje nakon što vidi snimku? Vjerojatno. Da li se Webber držao trkače linije? Je. Da li je mogao biti kažnjen? Očito kad su suci to istraživali. Brundle je rekao da je sretan što mu nisu dali kaznu, no da ju on ne bi i sam dodijelio. Whitmarsh u intervjuu je naravno više držao stranu Lewisa, no nije baš skakao u njegovu obranu. S tim da kad su pokazali Webberov kotač na kraju utrke, vidlo se da je presretan što mu nije kotač otpao. Ne znam, rekao bih da je incident.
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Loše misliš, ja sam protiv dolaska Kubice u Ferrari :batine: :<>
Kakvo god moje mišljenje bilo, moje je. ;)
slika
Dajan
Navijam za: Vettel i povratak Kimija

Post Postao/la Dajan »

Ja ne znam zasto ste se toliko uzbudili oko duela Mark - Lewis, kad se ne bore oni za titulu. Ovo prvenstvo je dvoboj Alonsa i Vettela, gdje Alonso ima iskustvo, a Vettel bolid. Svakako da su obojica veliki talenti, ovu su samo najvece prednosti u odnosu jedan na drugog.
A Button mi je nesto drag postao. Opet ni kriv ni duzan do kraja je u trcu za titulu.. (koju, ponavljam, uzima Alonso ili Vettel).
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

Dajan je napisao/la:Ja ne znam zasto ste se toliko uzbudili oko duela Mark - Lewis, kad se ne bore oni za titulu. Ovo prvenstvo je dvoboj Alonsa i Vettela, gdje Alonso ima iskustvo, a Vettel bolid. Svakako da su obojica veliki talenti, ovu su samo najvece prednosti u odnosu jedan na drugog.
A Button mi je nesto drag postao. Opet ni kriv ni duzan do kraja je u trcu za titulu.. (koju, ponavljam, uzima Alonso ili Vettel).
mark se ne bori za titulu,čekaj,nemogu se tocno sjetit ko vodi u prvenstvu s 9 bodova?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

SFM je napisao/la: mark se ne bori za titulu,čekaj,nemogu se tocno sjetit ko vodi u prvenstvu s 9 bodova?
Webber ima prednost od 11 bodova a ne 9 bodova, ;) ukrade čovjeku 2 boda :biggrin: a titule su se osvajala ili gubile za samo 1 bod.
spojler
Početnik
Početnik

Post Postao/la spojler »

zadnjih par krugova mi je stvarno bilo napeto,jer sam samo čekao neku glupost od vettela koja će izbaciti alonsa iz utrke.

"Pokušao sam natjerati Alonsa da napravi nekakvu pogrešku. No, on to nije učinio. U Singapuru je teško pretjecati i bilo što drugo bilo bi previše riskantno.''
dali je moguće da Vettel odrasta? :D
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dajan je napisao/la:Ja ne znam zasto ste se toliko uzbudili oko duela Mark - Lewis, kad se ne bore oni za titulu. Ovo prvenstvo je dvoboj Alonsa i Vettela, gdje Alonso ima iskustvo, a Vettel bolid. Svakako da su obojica veliki talenti, ovu su samo najvece prednosti u odnosu jedan na drugog.
#-o #-o
O čemu ti?? Webber se ne bori za naslov, a čovjek prvi u poretku? :?
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

pusti čovjeka,zabunio se malo
kevin
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la kevin »

Arai je napisao/la:Evo vam snimke. Webber uopće nije bio naguran.
ja nemogu da vjerujem :!: :!: :!: :(
kad bi svaki čovjek bio čovjek,onda bi svaki kamen bio dragulj
Dajan
Navijam za: Vettel i povratak Kimija

Post Postao/la Dajan »

SFM je napisao/la:pusti čovjeka,zabunio se malo
Ma nisam se zbunio :)
Nego me drzi osjecaj da ni Hamilton ni Webber nemaju sanse za ovo prvenstvo. Stoji da oni vode u prvenstvu, ali mi se cini da sa momentumom kojeg ima Alonso, a vjerujem i Vettel, razlika ce se istopiti vjerovatno i prije posljednje VN i tada ce sve ostati na prvoj dvojici iz Singapura..
Vjerujem da se dosta vas nece sloziti sa mnom, ali ja mislim da je Hamilton svoje bodove razbio u posljednje dvije trke, a Webber jednostavno nece pobjediti do kraja i izgubice prednost. A nece pobjediti, jer ce to uraditi Vettel, Alonso i mozda slucajno Button.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

@dajan
mislim da piješ benzin sa premalo oktana.... :biggrin: :biggrin: :biggrin:
1. u poretku weber ima 202 poena
5. u poretku button ima 177 poena
razlika između 1 i 5 je ravno 25 poena (brojkom i slovima)
do kraja prvenstva je još 4 utrke i 100 poena...
u ovom trenutku do naslova još mogu i masa i rosberg i kubica koji je 8 u poretku sa 114 bodova (je da su šanse samo teoretske, ali nagledali smo se nemogućih raspleta zadnjih par godina)

dakle dajane, moraš piti samo super 100, nikako regular 88 :biggrin:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dajan je napisao/la: Ma nisam se zbunio :)
Nego me drzi osjecaj da ni Hamilton ni Webber nemaju sanse za ovo prvenstvo. Stoji da oni vode u prvenstvu, ali mi se cini da sa momentumom kojeg ima Alonso, a vjerujem i Vettel, razlika ce se istopiti vjerovatno i prije posljednje VN i tada ce sve ostati na prvoj dvojici iz Singapura..
Vjerujem da se dosta vas nece sloziti sa mnom, ali ja mislim da je Hamilton svoje bodove razbio u posljednje dvije trke, a Webber jednostavno nece pobjediti do kraja i izgubice prednost. A nece pobjediti, jer ce to uraditi Vettel, Alonso i mozda slucajno Button.
Vettel je do sada prosuo više bodova nego Webber. Webber vozi taktički i svaku utrku pokupi hrpu bodova. Ne srlja i vozi pametno, a Alonso i Vettel ga tek trebaju stići pa će oni voziti malo agresivnije. A tu onda Mark ima poprilično dobre izglede. Uostalom, ima i najbolji auto. ;)
Zaključano