Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Dajan
Navijam za: Vettel i povratak Kimija

Re: 2010 FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX

Post Postao/la Dajan »

darky je napisao/la:@dajan
mislim da piješ benzin sa premalo oktana.... :biggrin: :biggrin: :biggrin:
1. u poretku weber ima 202 poena
5. u poretku button ima 177 poena
razlika između 1 i 5 je ravno 25 poena (brojkom i slovima)
do kraja prvenstva je još 4 utrke i 100 poena...
u ovom trenutku do naslova još mogu i masa i rosberg i kubica koji je 8 u poretku sa 114 bodova (je da su šanse samo teoretske, ali nagledali smo se nemogućih raspleta zadnjih par godina)

dakle dajane, moraš piti samo super 100, nikako regular 88 :biggrin:
Ljudi, vi znate sta znaci osjecaj? Kazem vam, dzabe tabela i cinjenice, kad ja osjecam da je prvenstvo izgubljeno za Hamiltona, a da ni Webber nece dobro proci do kraja. Razlog? Alonso je u naletu, a Vettel je konacno pokazao mozak.
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

Dajan je napisao/la: Ljudi, vi znate sta znaci osjecaj? Kazem vam, dzabe tabela i cinjenice, kad ja osjecam da je prvenstvo izgubljeno za Hamiltona, a da ni Webber nece dobro proci do kraja. Razlog? Alonso je u naletu, a Vettel je konacno pokazao mozak.
u neku ruku se slazem s tobom. iako bi htio da webber osvoji prvenstvo, ja cijele sezone imam neki ludi osjecaj, al bas cijele sezone da ce alonso postati prvak, cak i kada nije islo dobro
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

padobranac je napisao/la:
Dajan je napisao/la: Ljudi, vi znate sta znaci osjecaj? Kazem vam, dzabe tabela i cinjenice, kad ja osjecam da je prvenstvo izgubljeno za Hamiltona, a da ni Webber nece dobro proci do kraja. Razlog? Alonso je u naletu, a Vettel je konacno pokazao mozak.
u neku ruku se slazem s tobom. iako bi htio da webber osvoji prvenstvo, ja cijele sezone imam neki ludi osjecaj, al bas cijele sezone da ce alonso postati prvak, cak i kada nije islo dobro
Pobijedio je na otvaranju sezone, mora postati prvak....zato se ja i ne brinem previse :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Dajan je napisao/la:
Ma nisam se zbunio :)
Nego me drzi osjecaj da ni Hamilton ni Webber nemaju sanse za ovo prvenstvo. Stoji da oni vode u prvenstvu, ali mi se cini da sa momentumom kojeg ima Alonso, a vjerujem i Vettel, razlika ce se istopiti vjerovatno i prije posljednje VN i tada ce sve ostati na prvoj dvojici iz Singapura..
Vjerujem da se dosta vas nece sloziti sa mnom, ali ja mislim da je Hamilton svoje bodove razbio u posljednje dvije trke, a Webber jednostavno nece pobjediti do kraja i izgubice prednost. A nece pobjediti, jer ce to uraditi Vettel, Alonso i mozda slucajno Button.
Ne znam zašto ti(a i mnogi) podcjenjuju Webbera,čovjek vozi odlično ovu sezonu,imao je par grešaka kao uostalom i svi kandidati osim možda Buttona koji vozi ziheraški.Evo Webber je i ovu utrku vozio odlično kad je nakon boksa trebao preteći par bolida to je i uspio napraviti relativno brzo bez obzira što je bio brži od tih bolida to zaslužuje svaku pohvalu,primjerice Massa se nije mogao rješiti sporih bolida,Sutilu trebalo koliko krugova da pređe puno sporijeg Glocka
...put u raj nije posut ružama...
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

to kaj ti osječaš je loš benzin :biggrin:
gle razlika između 5 i 1 u poretku je 25 bodova ili jedna pobjeda.
što ako se desi rasplet u suzuki da u prvom zavoju ispadnu prva 4 iz poretka i pobjedu odnese button ?
ili još bolje ispadnu prva 6 na prvom zavoju, pobjedi massa ili kubica, pa se još jedan uključi u borbu za naslov?

i stvarno ne može nitko predvidjeti kako će prvenstvo završiti, hamilton je ima dvije loše trke di je ispao van, ko kaže da će ovi ispred njega sigurno odvoziti 4 utrke?
znamo da su ferariji tanki sa motorima (znači alonsu prijeti 10 mjesta penala na kvalifikacijama na svakoj od iduće 4 utrke, teoretski znači može se desiti da sve 4 starta sa 10 ili kojeg mjesta niže - malo vjerojatno, ali moguće),
RB imaju katastrofu od kočnica i svako malo tehničari cvile vetelu i weberu da sporije voze da ne završe u zidu (suzuka baš nije prijatelj auti sa lošim kočnicama)
osim toga button nije bezveze postao prvak, je da se "šulja" iza ovih, ali kao i lepopard sjedi u zasjedi i ako mu se samo ukaže prilika sigurno će zgrabiti pobjedu, a možda i prvenstvo.
a hamilton će do kraja sezone opet gristi i sad će biti još opasniji i još će više riskirati.
webber je imao sreće ovaj put, ali tko zna kaj se može desiti na idućim utrkama, možda hamilton na svakoj sljedećoj utrci izbaci u preticanju po jedog od konkurenta (sebe i njega) i praktički da na pladnju buttonu prvenstvo?
puno je tu kombinacija, a još više mogućnosti za rasplet.
i kao što sam rekao u prošlom postu, čak i kubica ima šanse u nekoj triler završnici da postane prvak.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Overtaking summary - 15. Singapore Grand Prix

Lap 2
24 Glock passed 18 Trulli for 16th
17 Alguersuari passed 25 di Grassi for 19th
Lap 6
6 Webber passed 24 Glock for 10th
17 Alguersuari passed 19 Kovalainen 17th
Lap 7
6 Webber passed 23 Kobayashi for 9th
10 Hülkenberg passed 12 Petrov for 12th
Lap 8
22 Heidfeld passed 21 Senna for 21st
Lap 9
22 Heidfeld passed 20 Klien for 20th
Lap 11
6 Webber passed 3 Schumacher for 8th
Lap 14
22 Heidfeld passed 25 di Grassi for 19th
Lap 15
14 Sutil passed 24 Glock for 11th
Lap 16
10 Hülkenberg passed 24 Glock for 12th
7 Massa passed 24 Glock for 13th
12 Petrov passed 24 Glock for 14th
16 Buemi passed 24 Glock for 15th
17 Alguersuari passed 24 Glock for 16th
Lap 18
22 Heidfeld passed 19 Kovalainen for 18th
Lap 28
22 Heidfeld passed 24 Glock for 17th
Lap 30
23 Kobayashi passed 3 Schumacher for 9th
Lap 35
24 Glock passed 25 di Grassi for 18th
Lap 41
16 Buemi passed 17 Alguersuari for 12th
Lap 47
11 Kubica passed 17 Alguersuari for 12th
Lap 51
11 Kubica passed 16 Buemi for 11th
Lap 52
11 Kubica passed 12 Petrov for 10th
Lap 53
11 Kubica passed 7 Massa for 9th
Lap 54
11 Kubica passed 10 Hülkenberg for 8th
Lap 55
11 Kubica passed 14 Sutil for 7th
Lap 57
3 Schumacher passed 19 Kovalainen for 13th

Total overtakes: 28
Most overtaking moves: Robert Kubica (6), Nick Heidfeld (5), Jaime Alguersuari (3), Mark Webber (3)
Most times overtaken: Timo Glock (8), Lucas di Grassi (3), Heikki Kovalainen (3)

LINK
_______________________________________________________________________________________________________________________

Zanimljivo kubica cjelu sezonu do ove utrke imao samo 7 pretjecanja a na ovoj utrci čak 6.
Još jedna zanimljivost ova staza se smatra gotovo nemoguća za pretjecanje a čak 13 više pretjecanja nego u Monzi
...put u raj nije posut ružama...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Chuck Norris je napisao/la:Zanimljivo kubica cjelu sezonu do ove utrke imao samo 7 pretjecanja a na ovoj utrci čak 6.
To je zanimljivo, ali i realno s obzirom na mogućnosti Renaulta.
Oni su iza Ferrarija, Mclarena i Red Bulla po snazi, a tu negdje sa Mercedesom. A Kubica svaku utrku skoro završi taman tu negdje na 6. ili 7. mjestu. Dakle, ovom trojcu ne može ni zaprijetiti puno, a vodi borbu sa Mercedesom ili Williamsom.

On nikad do sad nije ni bio baš iza 10. mjesta pa nije ni imao prilike nešto puno pretjecati. Da ima jači auto koji može parirati najboljoj trojki, vjerujem da bi tad i on puno više preticao jer bi imao šanse da prođe pored njih.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Za divno čudo bilo je dosta preticanja u Singapuru ove godine, a očekivao sam dosadnu trku.
slika
Dajan
Navijam za: Vettel i povratak Kimija

Post Postao/la Dajan »

darky je napisao/la:
to kaj ti osječaš je loš benzin :biggrin:
gle razlika između 5 i 1 u poretku je 25 bodova ili jedna pobjeda.
što ako se desi rasplet u suzuki da u prvom zavoju ispadnu prva 4 iz poretka i pobjedu odnese button ?
ili još bolje ispadnu prva 6 na prvom zavoju, pobjedi massa ili kubica, pa se još jedan uključi u borbu za naslov?

i stvarno ne može nitko predvidjeti kako će prvenstvo završiti, hamilton je ima dvije loše trke di je ispao van, ko kaže da će ovi ispred njega sigurno odvoziti 4 utrke?
znamo da su ferariji tanki sa motorima (znači alonsu prijeti 10 mjesta penala na kvalifikacijama na svakoj od iduće 4 utrke, teoretski znači može se desiti da sve 4 starta sa 10 ili kojeg mjesta niže - malo vjerojatno, ali moguće),
RB imaju katastrofu od kočnica i svako malo tehničari cvile vetelu i weberu da sporije voze da ne završe u zidu (suzuka baš nije prijatelj auti sa lošim kočnicama)
osim toga button nije bezveze postao prvak, je da se "šulja" iza ovih, ali kao i lepopard sjedi u zasjedi i ako mu se samo ukaže prilika sigurno će zgrabiti pobjedu, a možda i prvenstvo.
a hamilton će do kraja sezone opet gristi i sad će biti još opasniji i još će više riskirati.
webber je imao sreće ovaj put, ali tko zna kaj se može desiti na idućim utrkama, možda hamilton na svakoj sljedećoj utrci izbaci u preticanju po jedog od konkurenta (sebe i njega) i praktički da na pladnju buttonu prvenstvo?
puno je tu kombinacija, a još više mogućnosti za rasplet.
i kao što sam rekao u prošlom postu, čak i kubica ima šanse u nekoj triler završnici da postane prvak.
I onda je Ivica skinuo Maricu. Drugar, sve sto si rekao stoji (hvala sto smo svi mi na forumu prosvjetljeni za ovakav post, jer mi inace ne znamo sta se desava u F1), ali jedno je gledati cinjenice, a drugo je gledati osjecaj. Ne vidim zasto se to sto sam rekao kakav osjecaj imam citira toliko. To je jednostavno osjecaj. Ne podcijenjum Webbera, niti nekog drugog, sta vise, cijenim ih, ali nesto mi kaze da su oni svoje prokockali.
Mozda budem u pravu mozda ne, ali s obzirom da nisam argumentima rekao da ce se borba voditi izmedju Alonsa i Vettela, vec sam to onako po osjecaju rekao, nema potrebe da mi ti argumentises nesto. Hvala :)
p.s. Imao sam osjecaj da ce Kovalainen biti 10 u Singapuru i da ce se Schumi slupati, pa..
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Webber je od vodece petorke imo najvise srece do sad!
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

VN Australije - Albert Park, Melbourne, 25. - 27. ožujka

Post Postao/la pospani gad »

Nisam baš za otvaranje GP tema - za otvaranje drugih da, ali ovdje treba tražiti podatke iz nekakve arhive, slikice i tako to....( neka netko drugi ovo doradi, ili ću ja - ali ne znam kad ), no moram ovo komentirati; izgleda da će biti K-I-Š-EEEEEEEEEEEEEE........... za c-i-j-e-l-i vikend VN Australijeeeeeee ( neka sezona maestralno počme ):

http://weather.uk.msn.com/tenday.aspx?w ... ast:tenday" onclick="window.open(this.href);return false;

Početak VN Australije 2001. bio je tragičan ( poginuo je sudac kraj staze ), ali u sjeni te tragedije - koja je uzrokovana samim tim sudarom; po F1 kriterijima, bio je to spektakularan let Villeneuva preko mlađeg Schumachera:

http://www.youtube.com/watch?v=xtAYJpSk7KY" onclick="window.open(this.href);return false;
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Re: VN Australije - Albert Park, Melbourne, 25. - 27. ožujka

Post Postao/la V3GI »

Ocekujem Schumi 1 , 2,Vettel 3, Alonso.
Ako ce biti kise jos bolje,da neznamo ko je najbrzi jos koju utrku :biggrin:
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

evo malo dopune valjda se kolega nece ljutit :biggrin:

slika

Podij 2010 :

1. Jenson Button
2. Robert Kubica
3. Felipe Massa

Lap record : 1:24.125 - M Schumacher (2004)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

F1NAC je napisao/la: Lap record : 1:24.125 - M Schumacher (2004)
hm, taj podatak stoji i na wikipediji i na f1.com, a Vettel prošle godine u Q3 napravio 1:23.919 :? :-k

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NbZjq4RK ... re=related[/youtube]
slika
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Schumachera

Post Postao/la majstor iz maranella »

Mislim da se lap record broji kod utrke, al nisam siguran :/
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

majstor iz maranella je napisao/la:Mislim da se lap record broji kod utrke, al nisam siguran :/
Da, samo u utrci se gleda lap record.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

koliko ja znam lap record se broji u trci ne u kvalama .. ispravite me ako griješim ipak je auto drukcije postavljen u kvalama i trci
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la V3GI »

K1M1 je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: Lap record : 1:24.125 - M Schumacher (2004)
hm, taj podatak stoji i na wikipediji i na f1.com, a Vettel prošle godine u Q3 napravio 1:23.919 :? :-k

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NbZjq4RK ... re=related[/youtube]
Epic ;)
Najbrzi krug se broji kad vozac u utrci postigne najbrzi krug. :biggrin:
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

F1NAC je napisao/la:evo malo dopune valjda se kolega nece ljutit :biggrin:
Takvu vrstu asistencije sam i očekivao.... hvala "finski" kolega..... =D>

Vrijeme je, da se i ovaj dio foruma digne iz zimskog mrtvila..... :driver:
P.S. Kad bi bar još imali sigurnjak, gdje gledati F1.....
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Da, to sam i mislio da su računali samo najbrzi krug iz utrka, al onda su mogli i napisat race lap record il tako nekako, jer kad samo pročitaš lap record onda ti sama logika govori da se priča o najbržem krugu ikad zabilježenom na toj stazi.
I kako da ja sad saznam koji je pravi najbrzi krug zabiljezen na toj stazi? Eto baš me taj podatak zanima. :biggrin:
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

K1M1 je napisao/la:Da, to sam i mislio da su računali samo najbrzi krug iz utrka, al onda su mogli i napisat race lap record il tako nekako, jer kad samo pročitaš lap record onda ti sama logika govori da se priča o najbržem krugu ikad zabilježenom na toj stazi.
I kako da ja sad saznam koji je pravi najbrzi krug zabiljezen na toj stazi? Eto baš me taj podatak zanima. :biggrin:
Fastest lap - 1’23.919 (227.491 kph) by Sebastian Vettel, 2010 ako je vjerovati (a ne vidim razloga zašto ne) f1fanatic-u. Link Postavljen u Q3.
slika
LewisF1
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la LewisF1 »

Mislim da bi Lewis ovo mogao dobit. 8)
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la V3GI »

LewisF1 je napisao/la:Mislim da bi Lewis ovo mogao dobit. 8)
Ako nastane masovni sudar naprijed , a on pretekne nekako hrt i lotus ;)
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Ne znam što reći, nego samo: nek više počne! Nadam se da bi ili Lewis ili Vettel mogao uzet ovu utrku, a ako se obistine prognoze, mislim one vremenske, onda mislim da bi Button mogao odigrati jako bitnu ulogu. Ferrarije ne treba niti spominjati, nadam se samo da će se ove sezone Massa približiti Alonsu, ali i da će Mercedes konačno doći do izražaja. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Po onoj prognozi, kvale bi trebale biti kišne a utrka suha... kako god, očekuje nas spektakularno otvaranje sezone....
Možda i neko "iznenađenje" na kvalifikacijama kao npr. Williams, TR ili Renalut... koji su pokazali solidnu formu na testiranjima... to bi bilo fenomenalno netko iz 2 ili 3 plana pa onda drž nedaj u prvim krugovim :D
Nadam se da bi možda i mečka mogla na vrh poredka, Schumi je prošle sezone pokazal da može dobro ići po kiši.
Uf.. još samo tjedan dana..
Michael is faster than you!!
Zaključano