Mark Webber

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Mark Webber

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Evo pratio sam trening na svedskom viasat motor i kazu komentatori da u padocku ide prica da Webber odlazi iz Red Bull-a u Ferrari.
Ima smisla jer Webber otvoreno govori kako tim nije iza njega,a cijela sezona je prosla u losim odnosima medju vozacima jer je Webber iznenadio.
navodno bi zamjenio mjesto s Massom.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Da, samo ne znam šta bi Ferrari dobio tim potezom? Zašto bi uzeli vozača koji je na zalazu karijere, i koji vjerovatno pred sobom ima još jedni ili dvije sezone u formuli 1. Potpisali bi s njim ugovor na 1+1 godinu i to bi bilo to, opet bi nakon toga morali tražit novog vozača.
Onda jednostavno mogu uzet Sutila.
Mislim da ništa od toga. Ako bi Red Bull i mijenjao vozačku postavu mislim da to nebi bilo Weber-Massa, nego Webber u penziju (mislim da sam nedavno pročitao izjavu Webbera da bi mu ovo mogla biti zadnja godina u F1, ako ne osvoji naslov).
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Igor18 je napisao/la:Da, samo ne znam šta bi Ferrari dobio tim potezom? Zašto bi uzeli vozača koji je na zalazu karijere, i koji vjerovatno pred sobom ima još jedni ili dvije sezone u formuli 1. Potpisali bi s njim ugovor na 1+1 godinu i to bi bilo to, opet bi nakon toga morali tražit novog vozača.
Mislim da ništa od toga. Ako bi Red Bull i mijenjao vozačku postavu mislim da to nebi bilo Weber-Massa, nego Webber u penziju (mislim da sam nedavno pročitao izjavu Webbera da bi mu ovo mogla biti zadnja godina u F1, ako ne osvoji naslov).
Mislim da je bila prica da bi mogao u penziju ako osvoji naslov. ;)
Ali cisto sumnjam da ce otici, osvojio ga ili ne.

EDIT:
Dobro sam mislio => LINK
Ali nebi otisao nakon ove godine nego tek nakon 2011. ;)
slika
Bibi
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Webber namjerava ostati jos jednu sezonu u Red Bullu.LINK
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

"šlag" na tortu (članak je od jučer no intersantan za pročitati) - članak sa ESPN F1 gdje Webber "brani" način na koji se odnosi njegov tim prema tituli prvaka i usput je "okrznuo" i staru priču sa Ferrarijem i njihovim timskim odredbama...
Webber
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Webber je bio maksimalno opusten jer je dobio ipak signal od tima da ce ga Vettel morati propustiti u zadnjoj utrci ako budu 1-2, a mislim da je najsretniji bio zbog treceg mjesta Alonsa. Alonso je de facto taj koji Webbera drzi svojom dobrom voznjom u tituli na neki nacin, da je Alonso danas bio recimo 5ti, Webberu to ne bi nikako islo u korist kada gledamo odnos njega i timskog kolege. Na neki nacin je ovaj poredak svima donio odredjeno zadovoljstvo, Webberu radi spomenutoga, Vettelu radi same pobjede i smanjenja razlike, a Alonsu radi toga sto upravo Webber nije pobjedio. Iskreno, nije po meni zasluzio, vozacki gledano, da uzme titulu ispred Vettela, ali je opet moj drugi kandidat i volio bih da on bude prvak, ako to vec nece biti Alonso...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Vozački, Vettel je talentiraniji vozač od Webbera, ali po meni on ove sezone nije zaslužio naslov, po meni između njih dvojce više ga Webber zaslužuje.
Naravno ako Vettel u nedjelju osvoji neće biti nezasluženo, ko god osvoji naslov (bilo koje godine) zaslužen je, ali kad gledam cijelu sezonu, 9 puta je startao sa 1. pozicije, 4. puta sa druge, 3.puta sa treće pozicije. Znači od 18 utrka u sezoni 16 ih je startao sa samog vrha poretka, pored toga jednom je startao 4. a jednom 6. U tako superiornom bolidu a trenutačno utrku prije kraja zaostaje 15.bodova za Alonsom.
U takvom autu tijekom sezone napravio je toliko gluposti, toliko pogrešaka da mislim da ne zaslužuje da u zadnjoj utrci osvoji naslov.
Još pored toga, od strane momčadi toliko je favoriziran u odnosu na momčadskog kolegu, u svakom pogledu a opet je iza njega.
Od njih trojce, rekao bih da Alonso najviše zaslužuje (zato jer ima slabiji auto u odnosu na ovu dvojcu) ali onaj potez iz Njemačke malo mi baca mrlju no ipak ako to zanemarim on (kad realno gledam) najviše zaslužuje iako ću navijati za Webbera samo zbog jedne stvari.
To je njegova karijera, koja je obilježena pehovima i bilo bi lijepo kad bi eto na zalazu karijere osvojio taj naslov. Možda bi to na neki način bilo i pravedno da mu se napokon vrati zbog svih pehova koji su ga pratili pa i zbog ovakvog "okretanja leđa" od strane vlastite momčadi koja je cijela (osim valjda njegovog trkaćeg inžinjera) na strani Vettela koji je cijelu sezonu u poretku vozača iza njega.
Tako da Mark za zadnju utrku dobio si novog navijača, osim ako ne budeš u nekom dvoboju sa Schumacherom :D
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Gamer
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Gamer »

On i Vettel su napravili vise krugova na meksim gumama (sto znaci da su istrosenije)...

Jel tako il sam ja nes zabrijo ?
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Tako je... vozili su 5 minuta s tim gumama... cini mi se 3 brza kruga webber, 2 vettel...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Webber nakon kvalifikacija
KLIK
slika
Dajan
Navijam za: Vettel i povratak Kimija

Post Postao/la Dajan »

Igor18 je napisao/la:Vozački, Vettel je talentiraniji vozač od Webbera, ali po meni on ove sezone nije zaslužio naslov, po meni između njih dvojce više ga Webber zaslužuje.
Naravno ako Vettel u nedjelju osvoji neće biti nezasluženo, ko god osvoji naslov (bilo koje godine) zaslužen je, ali kad gledam cijelu sezonu, 9 puta je startao sa 1. pozicije, 4. puta sa druge, 3.puta sa treće pozicije. Znači od 18 utrka u sezoni 16 ih je startao sa samog vrha poretka, pored toga jednom je startao 4. a jednom 6. U tako superiornom bolidu a trenutačno utrku prije kraja zaostaje 15.bodova za Alonsom.
U takvom autu tijekom sezone napravio je toliko gluposti, toliko pogrešaka da mislim da ne zaslužuje da u zadnjoj utrci osvoji naslov.
Još pored toga, od strane momčadi toliko je favoriziran u odnosu na momčadskog kolegu, u svakom pogledu a opet je iza njega.
Od njih trojce, rekao bih da Alonso najviše zaslužuje (zato jer ima slabiji auto u odnosu na ovu dvojcu) ali onaj potez iz Njemačke malo mi baca mrlju no ipak ako to zanemarim on (kad realno gledam) najviše zaslužuje iako ću navijati za Webbera samo zbog jedne stvari.
To je njegova karijera, koja je obilježena pehovima i bilo bi lijepo kad bi eto na zalazu karijere osvojio taj naslov. Možda bi to na neki način bilo i pravedno da mu se napokon vrati zbog svih pehova koji su ga pratili pa i zbog ovakvog "okretanja leđa" od strane vlastite momčadi koja je cijela (osim valjda njegovog trkaćeg inžinjera) na strani Vettela koji je cijelu sezonu u poretku vozača iza njega.
Tako da Mark za zadnju utrku dobio si novog navijača, osim ako ne budeš u nekom dvoboju sa Schumacherom :D

Znaci prije nego sam poceo citati sta si napisao samo sam cekao: USTVARI, ALONSO ZASLUZUJE TITULU. I naravno tako nesto i kazes.
Naglasavas neku objektivnost (kazes: 'kad realno gledam') i govoris o nekom favorizovanju Vettel-a.

Daj molim te, ako je iko favorizovan to je Alonso, a ako iko ima jednak tretman to je RedBull.

Pa ne daje niko iz RedBulla izjave poput Massa-e koji vec sada izjavljuje i nada se da ce ipak dobiti iste uslove kao i Alonso za narednu sezonu.

A Webber da zasluzuje naslov uzeo bi ga, jer imao je najmanje odustajanja (treba provjeriti to, ali mislim da sam u pravu bar sto se tice kandidata za titulu), a isto kao i Vettel imao je dobre kvalifikacije kroz cijelu sezonu.

Po meni Alonso ne zasluzuje titulu nista vise od ove dvojice sasvim sigurno, a vjerovatno je zasluzuje manje.
NAGLASAVAM zasluzuje manje, a ne kazem da je ne zasluzuje, jer svako ko osvoji titulu morao je uraditi nesto cime je to zasluzio.
Bibi
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

U teskoj je situaciji Webber.Jos ima izgleda sutra u utrci,ali bitno je otezao svoju situaciju.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Dajan je napisao/la: Znaci prije nego sam poceo citati sta si napisao samo sam cekao: USTVARI, ALONSO ZASLUZUJE TITULU. I naravno tako nesto i kazes.
Naglasavas neku objektivnost (kazes: 'kad realno gledam') i govoris o nekom favorizovanju Vettel-a.

Daj molim te, ako je iko favorizovan to je Alonso, a ako iko ima jednak tretman to je RedBull.

Pa ne daje niko iz RedBulla izjave poput Massa-e koji vec sada izjavljuje i nada se da ce ipak dobiti iste uslove kao i Alonso za narednu sezonu
.

A Webber da zasluzuje naslov uzeo bi ga, jer imao je najmanje odustajanja (treba provjeriti to, ali mislim da sam u pravu bar sto se tice kandidata za titulu), a isto kao i Vettel imao je dobre kvalifikacije kroz cijelu sezonu.

Po meni Alonso ne zasluzuje titulu nista vise od ove dvojice sasvim sigurno, a vjerovatno je zasluzuje manje.
NAGLASAVAM zasluzuje manje, a ne kazem da je ne zasluzuje, jer svako ko osvoji titulu morao je uraditi nesto cime je to zasluzio.
Neka vozi brže od Alonsa pa ce ih i dobiti, vrlo jednostavno
U ferrariju je bio isti tretman za vozače sve do Njemačke gdje su se odlučili za Alonsa i vidi, taktika je upalila
Lijepo je gledati RB kako imaju dva ravnopravna vozača i kako se bore međusobno ali tako se naslovi ne osvajaju, pa gdje bi RB bio da su povukli isti pametni potez kao Ferrari

A volio bi i da mi das link gdje Massa to kaže
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

A ja bi volio vidjet gdje bi red bull bio sa momcadskim odredbama da Ferrari ima dominantniji bolid kroz cijelu sezonu... Pa lako je dopustit obojici utrkivanje s ovakvim bolidom koji na 90% utrka u sezoni uzme pole...
@Dajan
Ako netko tko ima losiji bolid i po tebi ZASLUZUJE naslov MANJE od onog koji ima dominantan kroz cijelu sezonu... Usprkos onih 7 poklonjenih bodova... Onda ti bas nisu svi loncici na mjestu... Red Bull je od Ferrarija ove sezone bolji za puno vise od 7 bodova pa sad ti vidi... Alonso ako dode do naslova, itekako ga zasluzuje... Kao i Hamilton ako se dogodi cudo... Ova dvojica su ga vec odavno trebali imati u rukama s obzirom na to kakav auto voze... U Abu Dhabiju smo trebali gledati dvoboj red bullovaca za naslov... Nitko im nije trebao ni prismrdit ali eto...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Red Roko Bull
Navijam za: Mark i Kimi

Post Postao/la Red Roko Bull »

Bog da da Webber pobjedi sutra u utrci. A DA SE ALONSO RAZBIJE U NEKOJ VUKOJEBINI.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Red Roko Bull je napisao/la:Bog da da Webber pobjedi sutra u utrci. A DA SE ALONSO RAZBIJE U NEKOJ VUKOJEBINI.
Momak ovo ti nije sportski ;)
slikaslikaslika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Red Roko Bull je napisao/la:Bog da da Webber pobjedi sutra u utrci. A DA SE ALONSO RAZBIJE U NEKOJ VUKOJEBINI.
Daj se pokopaj... :roll:
Kakav komentar. Znači, ovo bi bilo fer? Samo da te podsjetim da je Webber imao 40-ak bodova viška u odnosu na Alonsa na sredini prvenstva. Tko mu je kriv šta je ovaj to sve prokockao.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Vidim jak ti je sportski duh....
a nista, onda uzmi stvari u svoje ruke i odi pobij sve ostale vozace, mozda tako Webber osvoji titulu.

Recimo ja ne bij volio da "moj" Alonso ili malo manje "moj" Vettel osvoji titulu na takav nacin, nego bih volio da pretekne svoje konkurente u direktnom obracunu, na stazi.....ne kroz bokseve, ne koristeci SC ili nesto deseto, nego u cistoj borbi.

Ali valjda je to razlika medju generacijama fanova....
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Red Roko Bull
Navijam za: Mark i Kimi

Post Postao/la Red Roko Bull »

Ispričavam se za sve uvrede Ferrari fanovima, ali najveći su mu izgledi u toj situaciji. A sad što se tiče sportskog duha... :evil:
šumi f1
Navijam za: sumija

Post Postao/la šumi f1 »

Igor18 je napisao/la:Da, samo ne znam šta bi Ferrari dobio tim potezom? Zašto bi uzeli vozača koji je na zalazu karijere, i koji vjerovatno pred sobom ima još jedni ili dvije sezone u formuli 1. Potpisali bi s njim ugovor na 1+1 godinu i to bi bilo to, opet bi nakon toga morali tražit novog vozača.
mislim da mu ferari daje podršku da sjebe taj svoj tim mislim RB-tim jer ocito tim nije za webera i zato ce alonso i postati prvak ferari ga samo malo psihicki potice
šumi f1
Navijam za: sumija

Post Postao/la šumi f1 »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Vidim jak ti je sportski duh....
a nista, onda uzmi stvari u svoje ruke i odi pobij sve ostale vozace, mozda tako Webber osvoji titulu.

Recimo ja ne bij volio da "moj" Alonso ili malo manje "moj" Vettel osvoji titulu na takav nacin, nego bih volio da pretekne svoje konkurente u direktnom obracunu, na stazi.....ne kroz bokseve, ne koristeci SC ili nesto deseto, nego u cistoj borbi.

Ali valjda je to razlika medju generacijama fanova....
nemojte sve kriviti webera jer jasno je da on vozi sam covijek je i izgubio volju kad vidi da volastita ekipa vozi protiv njega šta se kod alonsa vidi masa i ono malo šta je bolji od njega mora ga propustiti i zato i je u prednosti i zato ce i najvjerovatnije i alnso biti prvak a šta je jako zalosno sa jako slabijim bolidom
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Jel ovaj čovjek vozio danas?! Pa ni jedan pokušaj napada na Alonsa... totalno bezbojna trka.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

gringo73 je napisao/la:Jel ovaj čovjek vozio danas?! Pa ni jedan pokušaj napada na Alonsa... totalno bezbojna trka.
A treba ga i razumijeti. Možeš si misliti kako mu je bilo kad je pao na 16. mjesto.
Odgovori