Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Sanel je napisao/la:Mene uopće zaprepašćuje da primjerice jedan vettel koji se tek počeo utrkivati u f1 razmišlja kako na bilo koji način doći do naslovapa makar ne vozio utrku nego da vozi utrku i uživa u njoj. OK, razumijem webbera,čovjek je u godinama, ovo mu jedina i vjerojatno posljednja prilika za naslov pa nije bitno kako ali ga želi, međutim, vettel ima još barem desetljeće ispred sebe u vrhunskoj f1, ne znam šta mu to treba, podsjeća me sve više na schumija i to mi se nimalo ne sviđa, za razliku od hamiltona kojeg ne volim ali je čovjek na mjestu, daj mu da vozi i vidi se da uživa u svakom trenutku.
A bilo mi i smiješno kad su ga pitali kakva je svjetlost a on odgovorio da je super, a vettel malo prije toga se buni da slabo vidi :D Mada treba uzeti u obzir da nije znao šta vettel priča isigurno nije htio kontrirati vettelu, ali nama pred tv ekranima je smiješno bilo.
Uglavnom, teško da može hamilton do naslova, ipak mislim da trenutno imaju odove trojke najsporiji bolid prije svega, a uz sve to Alonso je u doista odličnoj formi. Sačekajmo još ovu jednu utrku, možda budemo svi malo pametniji i neke stvari budu jasnije
Necu te kritikovati, ne pada mi na pamet niti imam potrebu, ali dozvoli da tvoj post iskoristim kao podlogu za iznosenje svog misljenja.

Slazem se da je Hamilton ispao "vozac" a Vettel "placko"...

Ali...
Da je kojim slucajem Hamilton bio u situaciji u kojoj je bio Webber, a poslije i Vettel, siguran sam da bi i on govorio da jen emoguce voziti, ili da se ne vidi...
Recimo da je Hamilton bio na poleu, a Webber i Vettel negdje iza, siguran sam da ni on ne bi navijao previse da se vozi, ili da je kojim slucajem kroz bokseve presao ispred Alonsa i Vettela, ne bi sigurno ni on govorio da je vidljivost dobra.

Sve su to igre macke i misa...

I da... moje misljenje je da on zna sve sto Vettel kaze, mozda cak vise nego ti i ja... Radio sada nema limita, svi timovi cuju sve, mogao mu je njegov trkaci inzinjer prenijeti...

EDIT:
Ne branim Vettela, iako navijam za njega. Mislim da sam objektivan, prosudi(te) po mojim ostalim postovima.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zanimljivo stajalište Sanela,no ja bih jednako usporedio onda I Hamiltona i Vettela,pazi,Hamilton je isto radio "gluposti" u prvoj sezoni pa nije odustajao,i jednako je bio u svađi sa kolegom kao danas i Vettel,nije li to sličnije nego tvoj primjer ;) Dakako da je Vettel htio da se ne vozi,htio je i Webber,pa ga gotovo nitko ne spominje,kvragu,pa čovjek je znao da mora štediti motore,da vraća prednost,puno toga je išlo njemu u korist,i ako tako gledamo onda je Senna forsirao svaku kišnu trku,ostali nisu,dali je Senna bio sebičan ili pametan? ja nebih rekao,jednostavno je vidio da ima prednost i znao je to,jednako tako se kockao i Prost ima više pobjeda na kiši nego on,dakle,nije tu ništa strano,sve do jednog bi postupili jednako kao svaki od ovih vozača,da je Alonso bio 4. zasigurno bi tražio da se vozi čim prije,jer razlika u tomm trenutku je bila velika,da ne kažem da su onakvi odgovori unaprijed dogovoreni i svaki vozač zna kaj treba odgovoriti,zašto je rekao da je dobra vidljivost,ako se vratiš,tada je Hamiton tek počeo dobivati grip kakav i treba imati i imao je solidne šanse za pritisak prema naprijed,išao je na svoju korist isto kao i kako su ostali išli na svoju,iskreno niti mislim da je Vettel plačljivko,niti Hamilton jedini pozitivac,jedino kaj mislim da je svatko postupao prema onome kako im je u tom trenutku odgovaralo,i da se zamjene uloge,99% siguran sam da bi svi jednako reagirali.
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

@Ferrari BIH
...post ti se sastoji od previše "ali" i "da je bilo" - tj. to se nije desilo i ne znamo tko bi kako reagirao...pretpostavke su jedno a činjenice nešto drugo...u ovom slučaju one ne idu na ruku Vettelu i htio ili ne to priznati LH je ispao frajerčina sa velikim mudima (ne tvrdim da on to je samo je tako ispalo) a Vettel nešto sasvim suprotno (i opet ne tvrdim da on to je, samo je tako ispalo)...i to je činjenično stanje sada...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Toon Army je napisao/la:@Ferrari BIH
...post ti se sastoji od previše "ali" i "da je bilo" - tj. to se nije desilo i ne znamo tko bi kako reagirao...pretpostavke su jedno a činjenice nešto drugo...u ovom slučaju one ne idu na ruku Vettelu i htio ili ne to priznati LH je ispao frajerčina sa velikim mudima (ne tvrdim da on to je samo je tako ispalo) a Vettel nešto sasvim suprotno (i opet ne tvrdim da on to je, samo je tako ispalo)...i to je činjenično stanje sada...
ne da sad kontriram nego doslovno kontru bacam,tako gledajući Hamitlon je ispao nepouzdan vozač i prenapadan na sve,ajmo se vratiti u vrijeme Prosta,jel i on bio "papak"? Ako je Vettel onda je i on,jer to su ljudi koji voze kako voze,i koji iskorištavaju svaku moguću stvar,dakle po tome je onda Hamilton mudonja ali "glup" a Vettel plačljivko ali "pametan"

*navodnici su tu jer ovo ne izgovaram kao vrijeđanje nego kao usporedbu zaključaka iz postova
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

schuey je napisao/la: ne da sad kontriram nego doslovno kontru bacam,tako gledajući Hamitlon je ispao nepouzdan vozač i prenapadan na sve,ajmo se vratiti u vrijeme Prosta,jel i on bio "papak"? Ako je Vettel onda je i on,jer to su ljudi koji voze kako voze,i koji iskorištavaju svaku moguću stvar,dakle po tome je onda Hamilton mudonja ali "glup" a Vettel plačljivko ali "pametan"
*navodnici su tu jer ovo ne izgovaram kao vrijeđanje nego kao usporedbu zaključaka iz postova
...on je dio "moje momčadi" no slažem se s tobom da ima nekad "glupe" reakcije (to sam i pisao u ovoj temi (ili momčadskoj) i nema konstantnost jednog Alonsa...zaključci su nam jednaki...govorim o datoj situaciji a ne o onome što bi bilo kad bi bilo...nismo Nostradamusi...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Toon Army je napisao/la:
schuey je napisao/la: ne da sad kontriram nego doslovno kontru bacam,tako gledajući Hamitlon je ispao nepouzdan vozač i prenapadan na sve,ajmo se vratiti u vrijeme Prosta,jel i on bio "papak"? Ako je Vettel onda je i on,jer to su ljudi koji voze kako voze,i koji iskorištavaju svaku moguću stvar,dakle po tome je onda Hamilton mudonja ali "glup" a Vettel plačljivko ali "pametan"
...on je dio "moje momčadi" no slažem se s tobom da ima nekad "glupe" reakcije (to sam i pisao u ovoj temi (ili momčadskoj) i nema konstantnost jednog Alonsa...zaključci su nam jednaki...govorim o datoj situaciji a ne o onome što bi bilo kad bi bilo...nismo Nostradamusi...
onda sam krivo razumio ono mudonja :D

uglavnom pokazao se kakav je,ali nije se pokazao svetac u svakoj situaciji jednako kako nije ni Vettel ;)
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Post Postao/la fankiđoe »

Na početku da pohvalim Hamiltona jer je forsirao vožnju, ponajprije jer sam taman skoro zaspao
prije nego je izjavio ''...pa ovo je skoro za intermedije...''
Što se tiče Vettelovog komentara o svjetlosti, naravno da je zaključio kako bi se sad utrka mogla
lagano(čitaj pothitno) privesti kraju kad su već svi bodovi u igri, a on ih ima najviše i uz to mu motor
lagano gubi na snazi. Ali, čini mi se da su i neki drugi izjavili nakon trke da je bila loša vidljivost pri
kraju (opet napominjem, čini mi se), tako da teško da je bila super kao što je Hamilton rekao.

@Sanel
Gledao sam jednom intervju s Vettelom prije trke gdje su ga pitali kakvu trku najviše priželjkuje
pa je odgovorio ''nadam se da će bit dosadna vožnja na prvom mjestu''.
Budimo realni, mislim da svim vozačima odgovara takva trka, za razliku od nas navijača koji jedva
čekamo da uleti koji problem i prilika za pretjecanje.

jedan interesantan detalj iz linka kojeg je postao kolega F2004_the_best_ever
''...Bilo je i loših dana, no ova je momčad uvijek, otkada sam ja ovdje, disala kao jedna obitelj...''
Bilo bi interesantno čuti što bi Alonso imao dodati na ovo.
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Toon Army je napisao/la:@Ferrari BIH
Točno tako, a priče šta bi bilo kad bi bilo pustimo sa strane.
A i nisam imao namjeru komentirati tko kolka muda ima i tko je pametniji nego sam želio komentirati želju za pravim utrkivanjem koju j po onome šta smo čuli pokazao samo Hamilton i skidam mu kapu zbog toga. Koji su razlozi te želje je druga stvar al smatram da tako mlad vozač poput Vettela mora imati veliku želju za pravom utrkom i spektaklom, uživanjem u utrkivaju, a ne da mu je na pameti samo kako se dočepati što više pobjeda i naslova.

Za usporedbu šta želim reći. Mnogi su nogometni igrači osvojili više naslova od Ronaldinha, ali je on uživanjem u igri dostigao status legende i igrama privukao najviše obožavatelja diljem svijeta. Ponekad naslovi nisu najbitniji
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Sanel je napisao/la:
Točno tako, a priče šta bi bilo kad bi bilo pustimo sa strane.
A i nisam imao namjeru komentirati tko kolka muda ima i tko je pametniji nego sam želio komentirati želju za pravim utrkivanjem koju j po onome šta smo čuli pokazao samo Hamilton i skidam mu kapu zbog toga. Koji su razlozi te želje je druga stvar al smatram da tako mlad vozač poput Vettela mora imati veliku želju za pravom utrkom i spektaklom, uživanjem u utrkivaju, a ne da mu je na pameti samo kako se dočepati što više pobjeda i naslova.

Za usporedbu šta želim reći. Mnogi su nogometni igrači osvojili više naslova od Ronaldinha, ali je on uživanjem u igri dostigao status legende i igrama privukao najviše obožavatelja diljem svijeta. Ponekad naslovi nisu najbitniji
Nekima ni 7 naslova ne pomaze ;)
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Evo šta kaže Hamilton o mogućnosti da jednog dana vozi za Ferrari, on ne vidi tu mogućnost....
http://gol.hr/clanak/rubrika/automoto/h ... rrari.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ne vidi trenutno te mogućnosti, jer ima dobar auto idobro je plaćen, ali ako dobije 50 milijuna razloga, pa sigurno će dobro razmisliti
ili ako McL napravi nekoliko sezona jako loš auto
senna je otišao u williams jer McL nije bio u stanju nekoliko godina napraviti konkurentan auto.
Osim toga to je njegovo razmišaljanje sada, tko zna kako ćerazmišljati za par godina.
Također McL je uz Ferari i Williams jedna od 3 legendarne momčadi i ako si u jednoj što ti više treba?
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Da je kojim slucajem Hamilton bio u situaciji u kojoj je bio Webber, a poslije i Vettel, siguran sam da bi i on govorio da jen emoguce voziti, ili da se ne vidi...
Recimo da je Hamilton bio na poleu, a Webber i Vettel negdje iza, siguran sam da ni on ne bi navijao previse da se vozi, ili da je kojim slucajem kroz bokseve presao ispred Alonsa i Vettela, ne bi sigurno ni on govorio da je vidljivost dobra.
za ovo je najbolji komentar utrke u Fuji prije par godina
tamo su imali potop, a ovo je samo kišica
osim toga hamilton je toliko uvjeren u svoju nadmoć na kiši da takve utrke i jedva dočekuje kao priliku da pobjegne ostalima.
na kišnoj utrci svi bolidi voze na 80% mogućnosti, što i onome 15.om ogućava borbu za 1. mjesto odnosno vozači su u glavnoj ulozi a ne bolidi
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

ključna riječ-nije završilo :P

a mislim da se svi slažu sa svim izrečenim,Hami je jedini pokazao želju ovu trku i rizik,nije imao izbora ili je,nije važno ali je pokazao,ostalo je povijest,svakako lijepo za čut i vidjet,puno ljepše nego odugovlačennja i natezanja nekih drugih
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Samo se ne slažu svi sa motivom ... u McLarenovom taboru su se ponašali kao da su dobili na lotu kad su shvatili da će biti kišna utrka jer u tom slučaju mogu biti konkurentni ... nevoženjem utrke ili sa pola bodova ostalima je svejedno dok Hamilton gubi ... što se tiče plača oko loše vidljivosti, dali je slučajno ispalo da se požalio na lošu vidljivost (da, požalio se link) u trenutku kad su mu gume bile gotove tako da više nije mogao loviti Alonsa ...

... i još nešto što se tiče tim radia, emitira se odgođeno i po izboru producenta ... prosudite sami.
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Chuck Norris je napisao/la:
Mika_bar je napisao/la:A jel netko u subotu prije utrke, mislio da ima sanse da oba RBR ostanu na nuli u Koreji ? Nikad ne reci nikad!
Je,kolega p@rtybreaker :biggrin:

Slažem se s tobom,razlika između Alonsa i Hamiltona je manja od 10 bodova po starom načinu bodovanja tako da ovaj novi način bodovanja čini mi se zavarava ljude pa im se ovo čini neka ogromna prednost.Sezona 2007 i 2008 su pokazali kako ne treba biti u ništa siguran.Pa i ova sezona je također pokazala,prije Njemačke gotovo svi su prekrižili Alonsa a evo sad im je on najveći favorit.Sve je otvoreno svak od prve četvorke može postati prvak(Buttona ipak ne bi ubrajao više)
Tako je , Kimi je imao zaostatak od 17bodova uoci zadnje 2 utrke, što bi po ovom sistemu bodovanja bilo oko 44 boda, sto znaci da i Jenson ima sanse a kamoli ne Hamilton!
s time da je ipak jedna velika razlika, a to je sto su tada samo 2 vozača bili u borbi, a sada su 4, čak i 5, i za dostic veliku bodovnu razliku trebaju izletit u svakoj utrci do kraja barem po 2-3 izravna konkurenta, a tada je morao ispasti samo jedan - koji na kraju i je!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Pametno je danas odlučio u q2. Izlazak na suhima kak su mu predlagali iz boxa bi bilo samoubojstvo. Pa eto da nije da mu sve odluke momčad govori :D.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
nered

Post Postao/la nered »

al ima je dobru šansu za pole, a zavrsia tek 4.
sreca nisu ni drugi nesto bolji!
trebalo je tempirat tako da se ude u zadnji krug par sekundi prije kraja, a on je bia među prvima pa ga j to malo zafrkalo
Mika_bar
Početnik
Početnik

Da imao je 2. vrijeme i onda su ga oba Redbulla prosla, steta da je imao još jedan krug (kao Hulk) mozda bi on uzeo pole.
Al nema veze, dobra stvar je što je Hulkenberg ispred oba Redbulla, pa ih možda malo uštopa (pod uvjetom da ga oni ne prođu na startu) pa dobije priliku na stazi napasti i webbera i vettela!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
nered

Post Postao/la nered »

da.. nesto kao alonsa u kanadi sto je preteka, i webera u singapuru... sve u svemu, nije uopce u losoj poziciji, al ostaje žaljenje za propustenom sansom za nesto više...
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Totalno je mogao bolje al vidjeti cemo sutra u utrci
slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Hamiltona je Kubica zaštopao u zadnjem zavoju i zato je tu gdje je. Da nije bilo toga najvjerojatnije bi bio u prvom redu pokraj Hulkenberga.
Hulkenberg je bio prvi vani na slickovima i uspio ih je dobro zagrijati i postaviti najbrže vrijeme. No, bitna stvar je da su u McLarenu išli na
full dry set-up, znači nisu radili nikakve kompromise zbog kiše. To je rekao Hamilton, a mislim da kasnije i Whitmarsh. To se čak jako lijepo
dalo vidjeti u Q3 kad je prestala kiša i kad se pojavila suha linija, Hamilton je odmah bio puno konkurentniji. Jedino je pitanje na čemu su
Alonso i Red Bullovi.
slika
Mika_bar
Početnik
Početnik

Evo izjava Hamiltona:
"It's better than nothing," said Hamilton. "I can't complain really. Just on that last lap I got a bit held up right at the last corner, someone was backing off in front of me.

"Unfortunately I lost a bit of time there, a little bit frustrating. But I'm still in the fight. It's quite cool that Hulkenberg is up there.

"We've got a good race pace I think. In the straight speed we are in a good position for tomorrow, I'm happy that I can at least battle from there."
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
nered

Post Postao/la nered »

samo neka se na startu ne razbije negdi, i neka ne izgubi poziciju od alonsa i ja sam vec zadovoljan....
a posli moze bit svasta jer je hulk tu... :)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Kompleks Alonsa u retrovizoru :lol: .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Slash je napisao/la:Kompleks Alonsa u retrovizoru :lol: .
bas to......
ova sezona otpisana premda jos visi onaj jedan bod manjka do 25 i zato nikad ne reci nikad, ali sam ponosan na njega, teoretski je tu bio do zadnje trke, 4 sezone 3 puta u zadnjoj trci jos u borbi za naslov.... idemo sada pomoci bullovcima da budu prvi u abu dhabiju :D
McLaren u <3
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

McLewis je napisao/la:
Slash je napisao/la:Kompleks Alonsa u retrovizoru :lol: .
bas to......
ova sezona otpisana premda jos visi onaj jedan bod manjka do 25 i zato nikad ne reci nikad, ali sam ponosan na njega, teoretski je tu bio do zadnje trke, 4 sezone 3 puta u zadnjoj trci jos u borbi za naslov.... idemo sada pomoci bullovcima da budu prvi u abu dhabiju :D
Pomoći bullovcima? Zbog klokana je Lewis sad ovako daleko od vrha. Nema nikakve pomoći treba vozit lijepo svoju utrku i uzet čim više bodova po mogućnosti i pobjedu ali to će biti jako teško jer RBR bude i u Abu Dhabiju imao najbrži bolid.
Odgovori