Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Nisam pesimist ali, Alonso je sam protiv svih. Webber, Vettel, Hamilton... Massa mu ne može pomoći. Ako osvoji titulu, biće to veliki podvig. =D>
lux007
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la lux007 »

Bernardinac je napisao/la:Nisam pesimist ali, Alonso je sam protiv svih. Webber, Vettel, Hamilton... Massa mu ne može pomoći. Ako osvoji titulu, biće to veliki podvig. =D>
Hamilton moze pomoci ako pobjedi na trci ;)
THERE IS ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE CRISTIANO
ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE RONALDO
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

lux007 je napisao/la:
Bernardinac je napisao/la:Nisam pesimist ali, Alonso je sam protiv svih. Webber, Vettel, Hamilton... Massa mu ne može pomoći. Ako osvoji titulu, biće to veliki podvig. =D>
Hamilton moze pomoci ako pobjedi na trci ;)
Da, upravo to, mislim da mu Hamilton može samo pomoći jer mu samo pobjeda igra da osvoji naslov uz odustajanje ostale trojke, tako ako bude ispred red bulla, radi Alonsu uslugu.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Da ali izgleda McLaren sto vise donose nove updates da su sve losiji.
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Mislim da će Hamilton igrati važnu ulogu u borbi za naslov jer nema šta izgubiti, a obožava stazu u abu dhabiu i ne vjerujem da će red bull u trci biti baš tolikodominantan, a ako i bude fernando sigurno neće biti popustljiv kao u brazilu i miran već će napasti svim silama, a ruku na srce vettel je još mlad, neiskusan što se vidjelo tokom ove sezone i greška je moguća, a webbera možda trema pukne jerpritisak je na njemu, jedina i zadnja šansa za naslov i ulazak u povjest, a i momčad je na strani drugog vozača, to je ogroman pritisak, a ako izdrži i dočepa se naslova onda mu skidam kapu dopoda.
Zaključak, izdrži li motor, Alonso ima velike šanse za naslov
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Ma iznenadit će nas Massa i Button na prva dva mjesta i to je to :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja sam prije utrke u Brazilu napisao da bi Brazil najviše trebao odgovarati F10 i da će Abu Dabi odgovarati više Red Bullu ;) . Nažalost Alonso nije bio u poziciji u Brazilu da napadne Red Bull :( .
Hm, ja sam mislio, tj mislim upravo suprotno. Brazil kao umanjenje stete, a u AD pun potencijal F10.
Jedino mjesto gdje bi Red Bull morao imati prednost u Abu Dhabiju je po meni combo zavoja 2-3-4. Eventualno u kombinaciji 15-16.
Svugdje drugdje po meni pise Ferrari, i njegova dobra trakcija te izvrsno kocenje.

Ali ono sto je spominjano, motori su jako upitni.
Za Alonsa se zna stanje, ako nije bilo muljanja u javljanju Webberu da se motor pregrijava i on ima za misliti mnogo (Ferrari je nakon pregrijavanja motora odmah mijenjao jedinice na pocetku sezone)... Hamilton ce u AD gristi ko blesav, mozda se cak i Button tu negdje ubaci (McLaren voli duge pravce, a'la Monza).

Da, realno bih rekao da Red Bull u AD apsolutno nema prednost kao u Brazilu. Dapace. Bit ce veselo.

Alonso!!! :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

p@artibrejker
nadam se da si u pravu, sa tehniče strane Abu Dabi možda i više odgovara F10, nema toliko brzih zavoja, odnosno ima ih manje nego u Brazilu, a i prošle godine Red Bull nije dominirao u Abu Dabiju, bez obzira na 1-2 Red Bulla, ako pogledama cijeli trkački vikend McLaren je bio najbolji i borili bi se za pobjedu da nije bilo kvara na Hamiltonovom bolidu.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

p@rtibrejker je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja sam prije utrke u Brazilu napisao da bi Brazil najviše trebao odgovarati F10 i da će Abu Dabi odgovarati više Red Bullu ;) . Nažalost Alonso nije bio u poziciji u Brazilu da napadne Red Bull :( .
Hm, ja sam mislio, tj mislim upravo suprotno. Brazil kao umanjenje stete, a u AD pun potencijal F10.
Jedino mjesto gdje bi Red Bull morao imati prednost u Abu Dhabiju je po meni combo zavoja 2-3-4. Eventualno u kombinaciji 15-16.
Svugdje drugdje po meni pise Ferrari, i njegova dobra trakcija te izvrsno kocenje.

Ali ono sto je spominjano, motori su jako upitni.
Za Alonsa se zna stanje, ako nije bilo muljanja u javljanju Webberu da se motor pregrijava i on ima za misliti mnogo (Ferrari je nakon pregrijavanja motora odmah mijenjao jedinice na pocetku sezone)... Hamilton ce u AD gristi ko blesav, mozda se cak i Button tu negdje ubaci (McLaren voli duge pravce, a'la Monza).

Da, realno bih rekao da Red Bull u AD apsolutno nema prednost kao u Brazilu. Dapace. Bit ce veselo.

Alonso!!! :biggrin:
Apsolutno sam tvog misljenja, i to sam vec i prije govorio i nije mi jasno kako raja vec otpisuje Alonsa. Na ovoj stazi bi trebao, kako je sam vec prije par nedjelja rekao, biti jako konkurentan ako pogledamo karakteristike staze. Osim tih, od tebe, navedenih zavoja ni ja nisam naisao ni na jedan dio koji bi odgovarao Red Bullu vise nego Ferrariju.
I par postova iznad gore je to jedan forumas fino srocio, tako da vjerujem da Alonso cak ima sansu da se bori i za prvo mjesto u kvalifikacijama. Ono sto je najbitnije je da ne bude nekakve kise ili slicnih gluposti koje bi kvalifikacije ucinile nepredvidivim, jer je to ove godine bila najbolnija tacka Ferrarija. Ukoliko bude sve onako islo svojim tokom, ne bi me iznenadio Pole Position Alonsa. I jos uvijek mi nije jasno kako Red Bull moze biti tako samouvjeren da ce i u Abu Dhabiju imati 1-2 u utrci pa da ce onda moci da slazu taktiku ovisno o poziciji Alonsa. Za mene vrlo naivno i podcjenjivacki, i imam osjecaj da ce im se osvetiti.

za kraj, evo i videoclip iz Abu Dhabija, fino se moze vidjeti da to nije staza koja je bas "skrojena" za crvene bikove:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CReko3kG ... 1&index=47[/youtube]
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Ako će utrka biti normalna bez velikih neočekivanih događaja, i ako će Red Bull imati brži bolid od Ferrarija jedino je tad Alonsov naslov
upitan. Vidio sam da neki spominju McLaren i kako Hamilton obožava ovu stazu. Morate se sjetiti da je McLaren tamo imao superioran bolid
prošle sezone, nije to bila Hamiltonova zasluga već jednostano mali bolid s malim osovinskim razmakom temeljen na KERS-u i mehaničkom
gripu i to je donijelo prevagu. KERS ga je ubrzavao i hairpina i šikane, a ostatak je sve odrađivao odličan mehanički grip. Ovogodišnji bolid je
potpuna suprotnost i McLaren tamo nema nekih šansi. Naslov će se odlučivati između trojice vodećih bez uplitanja ostalih, a možda presude i motori.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Samo neka utrka prođe bez kazni ikakvih za vodeće, vez sumnjivih situacija i bez prljavih poteza. Uz to neka ne ode motor nikome pa neka stvarno pobijedi najbolji.
Bila bi prava šteta da neki kvar ili odluka sudaca utječe na prvenstvo u zadnjoj utrci.

Alonso je u solidnoj situaciji, samo se molim da motor izdrži još tu utrku.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Pa bolje nije moglo, nakon što je izgubio dosta vremena iza Hulkenberga nije mogao da stigne Bullove.Treba biti zadovoljan i sa trećim mjestom, još uvijek je vodeći u poretku.
slika
anteprimorac

Post Postao/la anteprimorac »

Boli me se briga kako nek samo bude prvak jer mi je dojadio RB.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Zanimljivo mi je ovo uzajamno postovanje donedavno "protivnickih tabora". :)

Mislim da je misljenje mnogih da je RB vec odavno trebao osigurati dvostruku krunu i zato sad vecina onih koji ne navijaju za RB zeli da vozacki naslov osvoji ili Alonso ili Hamilton koji su jos uvijek itekako u igri, iako su tokom sezone u prosjeku imali inferiornije bolide. ;)
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

R.B a posebno Weber itekako zasluzuju naslov,i stvarno je nezrelo kad neko kaze da nezasluzuju.Red bul je od kako je dosao u F1 je jedna od najhrabrijih ekipa,a weber jedan od najiskusnijih vozaca.Bilo bi mi drago da Alonso uzme prvenstvo samo da dokaze ovim nasim u McLarenu koju su gresku napravili sa Hamiltonom,ali mi nebi uopste bilo krivo da prvenstvo uzme Weber jer je zasluzio naslov vise od svih.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ti ostoja nisi navijač već "hejter", a zaključio sam to po tvojim postovima,. Nije ti to dobro.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Ferrari-F60

Post Postao/la Ferrari-F60 »

ostoja je napisao/la:R.B a posebno Weber itekako zasluzuju naslov,i stvarno je nezrelo kad neko kaze da nezasluzuju.Red bul je od kako je dosao u F1 je jedna od najhrabrijih ekipa,a weber jedan od najiskusnijih vozaca.Bilo bi mi drago da Alonso uzme prvenstvo samo da dokaze ovim nasim u McLarenu koju su gresku napravili sa Hamiltonom,ali mi nebi uopste bilo krivo da prvenstvo uzme Weber jer je zasluzio naslov vise od svih.
Dijelom si u pravu, jer i ja mislim da zaslužuju taj konstruktorski naslov jer od samog početka su konzistentni i da su cijelu sezonu sa novim dograđenim dijelovima bili superiorni. Ali kada pogledaš prvu trku Ferarria i onda drugu, pa šta su sve morali raditi radi loše procjene izdržljivosti motora, mislim da su dosta više uradili tijekom sezone od R.B. Mislim da bi Alonsovom pobjedom u Abu Dabiju krunisali veličanstveni rad koji su imali u sezoni, kojeg veoma zaslužuju svakim bodom koji je Alonso uzeo. Veoma jaka momčadski nabijena sezona je iziskivala veoma teške odluke koje su u Ferarriu nakon par uznemirujućih trka na početku morali sve nanovo reorganizirati i krenuti sasvim drugim pristupom, što na kraju vidimo svi rezultate. Ako kojim slučajem Alonso ne osvoji prvo mjesto u vozačkom poretku, ja mogu reći da je Ferarri odradio velik posao kroz sezonu i da je pružio svima nama zadovoljstvo gledajući njihove bolide na stazi =D> =D> =D> =D> =D>
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Slazem se sa tobom sto se tice inzinjerske ekipe u Ferrariju,oni su mozda i ostvarili najveci napredak,ali sto se tice ovih koji rade strategiju i menadzmenta oni nisu zasluzili.Znaci Ferrari vozaci i inzenjeri svaka cast a menadzment veliki minus ove sezone.I mislim da je vec i vrijeme da kod njih neko odgovara za nekoliko katastrofalnih odluka ove sezone.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

ostoja je napisao/la:R.B a posebno Weber itekako zasluzuju naslov,i stvarno je nezrelo kad neko kaze da nezasluzuju.Red bul je od kako je dosao u F1 je jedna od najhrabrijih ekipa,a weber jedan od najiskusnijih vozaca.Bilo bi mi drago da Alonso uzme prvenstvo samo da dokaze ovim nasim u McLarenu koju su gresku napravili sa Hamiltonom,ali mi nebi uopste bilo krivo da prvenstvo uzme Weber jer je zasluzio naslov vise od svih.
Po mom mišljenju bilo ko od četvorice vozača da osvoji titulu neće biti nezasluženo, svi su oni tjekom sezone imali i odličnih utrka ali i grešaka i pehova.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

A weekend to get everything right
We aim to complete it in the best way – and rest assured we’ll be giving everything to achieve it!
Idemo Fernando po treći naslov
...put u raj nije posut ružama...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Po mom mišljenju bilo ko od četvorice vozača da osvoji titulu neće biti nezasluženo, svi su oni tjekom sezone imali i odličnih utrka ali i grešaka i pehova.
I ja sam takvog mišljenja. Svi su imali sreće i nesreće, svi su imali i genijalnih i glupih poteza. Ko god osvoji bit će zasluženo, mada će hejteri naći materijala i da je svakom ospore.
Što se mene tiče ko god u nedjelju postane prvak od mene ima samo čestitke.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la _dreamer_ »

provokativno, ali pravo simpaticno... :D

slika
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Ferrari-F60

Post Postao/la Ferrari-F60 »

haha, nisam se dugo ovako nasmijao :biggrin:
slika
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la deda »

Glavno da je Fernando prvi na slici nadam se da ce tako i ostati :)
Odgovori