I want to congratulate Fernando, who is an extraordinary driver and an extraordinary person. He demonstrated powers of leadership from both inside and outside the cockpit and we will do all we can to give him and Felipe an even better car next year
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Formula 1 team - Ferrari
Evo šta kaže Domenicali
...put u raj nije posut ružama...
-
- Navijam za: ferrari
Rijetko sam se uključivao i komentarisao, ali moram dati neki svoj konačni sud na kraju sezone.
Počet ću od Red Bull-a kojem bi čestitao na vrhunski dizajniranom bolidu. Po meni bi Red Bull već davno osvojio oba šampionata da su se u početku opredijelili u ekipi koji će im vozač biti prvi i koga će forsirati.
Što se tiče Ferrarija mogu samo reći da je ovo sramota. Najviše vremena su proveli na dizajniranju bolida za ovu godinu i ne osvojiti barem jedan šampionat je sramota.
Ferrarijevi dizajneri bolida a pogotovo stratezi su zakazali. Mnogo je bilo taktičkih grešaka ove godine. Po tom pitanju bih nakon ovoga neke otpustio iz ekipe. Pa nismo djeca.
A druga stvar glede današnje utrke je opet greška Ferrarijevih stratega što su nasjeli na Red Bullovu udicu ili mamac. Jer ono je bio očiti mamac na koji se Ferrari upecao. Pa hajde što se Massa upecao ali kad su vidjeli da su pogriješili s Massom, što su Alonsa zvali prerano u boks. Strahovita greška, jer je Alonso imao naslov u rukama.
A o Massi bih mogao roman napisati. Bio mi je omiljen, ali nakon ove sezone definitivno nije. To je vozač koji ne zaslužuje mjesto u Ferrariju. On je uvijek ama baš uvijek imao neko objašnjenje za svoje ovogodišnje loše rezultate. Pa gume pa bolid. Pa ako Alonso može biti u prosjeku pola sekunde svake kvale brži od Masse u istom bolidu koji nije bio brz, znači da je u pitanju vozačko umijeće.
Uglavnom ne nadam se da će situacija iduće godine biti nešto bolja od ove, jer mislim da Ferrari nikad neće biti onaj isti od prije odlaska Jean-a Todta i Michaela Schumachera i Rossa Brown-a.
Jedino u čemu vidim prednost Ferrarija od iduće godine je KERS - zato što su ga već imali i što će znati iskoristiti njegov puni potencijal.
Počet ću od Red Bull-a kojem bi čestitao na vrhunski dizajniranom bolidu. Po meni bi Red Bull već davno osvojio oba šampionata da su se u početku opredijelili u ekipi koji će im vozač biti prvi i koga će forsirati.
Što se tiče Ferrarija mogu samo reći da je ovo sramota. Najviše vremena su proveli na dizajniranju bolida za ovu godinu i ne osvojiti barem jedan šampionat je sramota.
Ferrarijevi dizajneri bolida a pogotovo stratezi su zakazali. Mnogo je bilo taktičkih grešaka ove godine. Po tom pitanju bih nakon ovoga neke otpustio iz ekipe. Pa nismo djeca.
A druga stvar glede današnje utrke je opet greška Ferrarijevih stratega što su nasjeli na Red Bullovu udicu ili mamac. Jer ono je bio očiti mamac na koji se Ferrari upecao. Pa hajde što se Massa upecao ali kad su vidjeli da su pogriješili s Massom, što su Alonsa zvali prerano u boks. Strahovita greška, jer je Alonso imao naslov u rukama.
A o Massi bih mogao roman napisati. Bio mi je omiljen, ali nakon ove sezone definitivno nije. To je vozač koji ne zaslužuje mjesto u Ferrariju. On je uvijek ama baš uvijek imao neko objašnjenje za svoje ovogodišnje loše rezultate. Pa gume pa bolid. Pa ako Alonso može biti u prosjeku pola sekunde svake kvale brži od Masse u istom bolidu koji nije bio brz, znači da je u pitanju vozačko umijeće.
Uglavnom ne nadam se da će situacija iduće godine biti nešto bolja od ove, jer mislim da Ferrari nikad neće biti onaj isti od prije odlaska Jean-a Todta i Michaela Schumachera i Rossa Brown-a.
Jedino u čemu vidim prednost Ferrarija od iduće godine je KERS - zato što su ga već imali i što će znati iskoristiti njegov puni potencijal.
Forza FERRARI
- -ferrari-F1-
- Početnik
drzi se ti svog mclarena, a to da je hamilton bolji od alonsa nije istinaĆale od Lewisa je napisao/la:ne znam baš da li bi vam bilo pametno vidjeti Webbera ili Kubicu u Ferrariu. Danas je Alonso planuo i ponovo pokazao svoj temperament samo zbog tog što ga "slabiji" Petrov nije jednostavno propustio. Šta bi tek bilo da kalibar poput Kubice ili Webbera ugrozi njegov status u Ferrariu kako mu je to uradio Hamilton u McL, ja mislim da bi u pol sezone zalupio vrata Ferraria zauvjek. Bolje je da ima nekog ko Massa pa da ga može "šutat" kad poželi.
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Možda nije stvar u Alonsu, nego u timu.Ćale od Lewisa je napisao/la:ne znam baš da li bi vam bilo pametno vidjeti Webbera ili Kubicu u Ferrariu. Danas je Alonso planuo i ponovo pokazao svoj temperament samo zbog tog što ga "slabiji" Petrov nije jednostavno propustio. Šta bi tek bilo da kalibar poput Kubice ili Webbera ugrozi njegov status u Ferrariu kako mu je to uradio Hamilton u McL, ja mislim da bi u pol sezone zalupio vrata Ferraria zauvjek. Bolje je da ima nekog ko Massa pa da ga može "šutat" kad poželi.

- A.Senna
- Početnik
Prdnuli su u fenjer danas.
Biti drugi znaci biti prvi medju gubitnicima....A.Senna
-
- Veteran
Prebacio sam ovaj post itz teme o Alonsu
Sutil ne bi bilo loše rješenje ali jedini problem što je dobar prijatelj s Lewisom pa ne znam kako bi to funkcioniraloKenny je napisao/la:
Jedino bi po meni umjesto Masse mogao doć Kovalainen, ili Trulli, iako je vjerovatno Trulli još lošiji, a ostali mislim da su definitivno slabiji od Masse ,nisu imali priliku da se dokažu, ili mislim da nebi čuvali Alonsu leđa
...put u raj nije posut ružama...
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
Alonso je prvak u najbržim krugovima, imo ih je 5...
- McLarenMercedes
- Navijam za: Alonsa
Iz nekog razloga titula je pripala Hamiltonu od DHL-a, iako ima 5 kao i Alonso?
edit: Ipak je Fernando osvojio, to je izgleda bila montaža McLarenovih navijača na Autosportu.
Ne znam šta možemo očekivati od Ferrarija sledeće godine. F10 je bio ok automobil, ali ono sto je falilio su sjajne ideje kao što su F duct i blown difuzor. Nadam se da će Fry i Costa ipak zajedno moći da naprave automobil barem jednak Neweyevom, ako ne bolji.
edit: Ipak je Fernando osvojio, to je izgleda bila montaža McLarenovih navijača na Autosportu.
Ne znam šta možemo očekivati od Ferrarija sledeće godine. F10 je bio ok automobil, ali ono sto je falilio su sjajne ideje kao što su F duct i blown difuzor. Nadam se da će Fry i Costa ipak zajedno moći da naprave automobil barem jednak Neweyevom, ako ne bolji.
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
Ne priznajem ništa osim mljenja konkurencija slijedeće godine...McLarenMercedes je napisao/la:Iz nekog razloga titula je pripala Hamiltonu od DHL-a, iako ima 5 kao i Alonso?
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Ne mora nista da znaci ali Ferrari bi mogao da ima dobru podlogu za sledecu sezonu u bolidu iz 2009. Dobro dosta toga se menja, nove gume, za razliku od 2009 napred uze, povecanje minimalne mase, ali opet F60 je bio daleko ispred Mclarena, Renaulta i BMWa u toj grupi KERS, no DDD timova.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja sam već ranije pisao da očekujem da će Ferrari u 2011 imato bolji bolid, dosta puta sam bio u pravu, nadam se da ću biti i ovaj put.McLarenMercedes je napisao/la: Ne znam šta možemo očekivati od Ferrarija sledeće godine. F10 je bio ok automobil, ali ono sto je falilio su sjajne ideje kao što su F duct i blown difuzor. Nadam se da će Fry i Costa ipak zajedno moći da naprave automobil barem jednak Neweyevom, ako ne bolji.

Ima stvari koje bi trebale ići na ruku Ferrariju, Red Bull će biti sigurno opet dobar bolid, nema fundamentalnih promjena što njima odgovara, očekujem i dobar McLaren za ostale vidjet ćemo.
Što se tiče Ferrarijevog tehničkog odjela zamjeram Costi i Tombazisu na manjku inovativnosti, nadam se da će biti inovativniji pri radu na bolidu za 2011 a pojačani su i sa Pat Fry, osobno što se tiče inovativnosti očekujem dosta od Tombazisa, zakazo je što se tiče toga na F10, nadam se da će biti inovativniji što se tiče bolida za 2011.

- Piquet20
- Svjetski prvak
Pa zar se ne ukida DDD i F-duct?F2004_the_best_ever je napisao/la:...Red Bull će biti sigurno opet dobar bolid, nema fundamentalnih promjena što njima odgovara...
Uz to se ponovno uvodi KERS (znaci opet skroz drugaciji raspored tezine na bolidu, sto samo za sobom povlaci potrebu za redefiniranjem konstrukcije bolida)...
Ja mislim da su to jako velike promjene, a velike promjene uvijek donose mogucnost da se karte ponovno drasticno ispremijesaju (i sam Newey je rekao da su im nova pravila omogucila proboj u vrh jer kada su pravila konstantna tesko je napraviti veliki pomak u performansama bolida). Po meni je sve moguce iduce godine...ali svejedno se nadam da si u pravu (tu mislim na ono sto kazes u prvoj recenici

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
To što neće biti F-duct mislim da ne dotiče Red Bull, jer oni kao i Ferrari nisu imali F-fuct na početku sezone, samo je McLaren imao F-duct.Piquet20 je napisao/la:Pa zar se ne ukida DDD i F-duct?
Uz to se ponovno uvodi KERS (znaci opet skroz drugaciji raspored tezine na bolidu, sto samo za sobom povlaci potrebu za redefiniranjem konstrukcije bolida)...
Ja mislim da su to jako velike promjene, a velike promjene uvijek donose mogucnost da se karte ponovno drasticno ispremijesaju (i sam Newey je rekao da su im nova pravila omogucila proboj u vrh jer kada su pravila konstantna tesko je napraviti veliki pomak u performansama bolida). Po meni je sve moguce iduce godine...ali svejedno se nadam da si u pravu (tu mislim na ono sto kazes u prvoj recenici).
Što se tiče DDD mislim da je na tom polju Red Bull više izvukao brzine nego Ferrari.

Da biće promjena, ne tako velikih kao 2009 ali sigurno je da će biti veće promjene nego 2010.
Što se tiče Newey, ako pogledamo u povjest kod njega su prisutne amplitude prilikom konstruisanja bolida, bilo je sezona kad je dizajnirao vrhunski bolid a ima sezona kad je potpuno fulao u dizajnu.
- McLarenMercedes
Slažem se F2004, opšte je mišljenje da je Newey nepogrešivi genije, ja mislim da on jeste sjajan dizajner ali i on može dosta da pogreši, na primer McLarenov automobil MP4-18 koji je trebalo da bude korišćen te sezone nikada nije ni kročio na stazu. U vreme dominacije Ferrarija nije imao odgovora na automobile Rory Byrnea.
Mene najviše plaši KERS, znamo da će ga Ferrari koristiti a ni Costin ni Fryov automobil iz 2009. se nije proslavio opremljen KERSom.
Mene najviše plaši KERS, znamo da će ga Ferrari koristiti a ni Costin ni Fryov automobil iz 2009. se nije proslavio opremljen KERSom.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Nije to bilo zbog KERS-a, nego zbog sporosti oko sređivanja duplog difuzora. Mislim da je uvođenje KERS-a stvar oko koje bi McLarenovi i Ferrarijevi navijači trebali biti najmirniji...a na ovima drugima je da misle kako će to tamo funkcionirati.McLarenMercedes je napisao/la: Mene najviše plaši KERS, znamo da će ga Ferrari koristiti a ni Costin ni Fryov automobil iz 2009. se nije proslavio opremljen KERSom.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari zbog same koncepcije F60 nikad nije ni uspio u potpunosti implementirati DDD, za razliku od McLarena i Red Bulla.gringo73 je napisao/la: Nije to bilo zbog KERS-a, nego zbog sporosti oko sređivanja duplog difuzora. Mislim da je uvođenje KERS-a stvar oko koje bi McLarenovi i Ferrarijevi navijači trebali biti najmirniji...a na ovima drugima je da misle kako će to tamo funkcionirati.
Što se tiče KERS-a na početku 2009 to je sigurno bio hendikep za ove koji su koristili KERS, kako je sezona odmicala Ferrari-Magneti Marelli i Mercedes su razvijali najviše KERS i sigurno je da je trenutno njihov KERS najbolji.
Po mom mišljenju razlog zašto Ferrari i McLaren nisu bili dobri na početku 2009, ako izuzmemo DDD, jeste KERS-ali samo na početku sezone, velika borba do zadnjeg zavoja u 2008 što se odrazilo na razvoj bolida za 2009 i fundamentalne promjene u 2009 gdje se u Ferrariju i McLarenu nisu baš najbolje snašli.

Po nekim špekulacijama Chris Dyer je označen kao čovjek koji je odgovoran za taktičku pogrešku u Abu Dhabiju i teško da će ostati na Ferrarijevom pitwall-u.
http://www.motorsport.com/news/article. ... 4787&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
LinkFerrari under fire as the dust settles
In the aftermath of Ferrari and Fernando Alonso's failure to land the drivers' championship, there is growing speculation, mainly in the Italian media, that widespread changes will result at Maranello.
"Some things will change and, sure, some heads will roll," said the authoritative Italian daily La Gazzetta dello Sport. While the newspaper did not name Chris Dyer - Ferrari's chief track engineer - some Spanish sources did, claiming it was the Australian's decision to "cover" Mark Webber's Abu Dhabi race strategy that stranded Alonso behind Vitaly Petrov.
A source close to Ferrari told the Guardian: "There will be changes at Ferrari for sure. What happened on Sunday was a big, heavy mistake. But they won't be changing the car, Alonso, the president or [Stefano] Domenicali. Instead there will be changes to the inefficient pit area. It may not even be a sacking. But next season some important people will no longer hold the positions they do today."
And never one to miss an opportunity for some free publicity, Roberto Calderoli of Italy's Northern League party called for Luca di Montezemolo's resignation, slamming the pit strategy in Abu Dhabi as a "demented strategy".
"We're sorry to see that there are some politicians on the outside who are ready to push for the guillotine when things go badly," di Montezemolo countered. "We don't understand anyone who revels in self-defeatism, who sinks into the culture of 'everything's gone wrong, we have to start all over again'. They are vices that are very Italian, that we must learn to shake off."
"The only thing we can do is try to take a breath, recharge the batteries and push people to do a better job next year," team boss Domenicali said. "What we should not do at the moment is let ourselves be swayed by false prophets or by those saying 'I told you so'. We have to work on areas that need improving, we need to develop and know exactly what we need to do next year.
"The good and the bad thing about Ferrari is that we are only allowed to win. Coming second is not an option, and in this context, we need to understand quite clearly where we need to invest and take the right steps to make sure we win next year.
"We had already started making some important changes this year in our organisation, introducing new methods and new people who will become effective from next year. Reliability is a good place to start and to carry on into next year."
Triple world champion Niki Lauda told the Austrian press: "There should be three days of mourning, then they all eat spaghetti again and forget the defeat."

- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Pošto mi je ovo prvi post nakon zadnje utrke ... prvo, čestitke Vettelu pa idemo dalje (ne nisam HDZ-ovac točnije ja sam politički neopredjeljen i ne naginjem ni na koju stranu!!)
A sad o timu za koji navijam, zadnjoj utrci i šansama za narednu sezonu ...
Mislim da je Alonso izgubio titulu još prije samog starta zbog samog pristupa utrci kako njegovog tako i tima. Umjesto da se koncentriraju ostvariti najbolji mogući rezultat utrke same za sebe, okrenuli su se ostvarivanju prihvatljivog rezultata i dopustili previše "ako" u toku utrke - velika mogućnost da se i najveći taktičar izgubi u moru varijabli, a stanoviti tip imena Murphy je jednom rekao da ako postoje šanse za komplikacije onda će do njih i doći! Samo zato što si otvorio tu mogućnost, vjerojatnost se povećava!
Potez sa pozivanjem na promjenu guma je bio pogrešan no bila je potrebna brza reakcija tj donošenje odluke u situaciji koja je još uvijek bila "prihvatljiva". Sad se malo vratimo na start ... umjesto napadačkog starta tipa "ajmo nekog uzeti i preživiti prvi zavoj", start je bio defanzivan i to neuspješno i eto novog "ako" koji je bitno uticao na odluku tj koga pokrivati prilikom pozivanja na promjenu guma. No, dobro. Sad opet o situaciji u kojoj su se našli ... po izjavi o dvoumljenju kao da Rosberga I Petrova nisu ozbiljno shvatili (promjenili gume), točnije o pokrivanju vozača ispred razmišljali su samo o Vettelu (nedohvatljiv) Hamiltonu (SF dohvatljiv) i Buttonu (dohvatljiv) - dva velika "ako" nisu prepoznata kao varijabla. Malo je neshvatljivo zašto su ignorirali Rosberga ako je to već bio slučaj sa Petrovom, a pokazalo se da je već "sa više razloga ignorirani" bio nepremostiva prepreka.
Sad malo o timu tj pit wallu... iako se pojavila informacija da je Dyer "krivac" osobno smatram Domenicalia većim krivcem ne samo za utrku već za cijelu situaciju u i oko tima. Kao šef ima odgovornost postaviti prave ljude na prava mjesta i tu je zakazao jer se pogreške ponavljaju. Tim ne daje svoj pravi maksimum zbog loše posloženih kotačića i u toj situaciji su greške vrlo vjerovatne ako neki kotačić se zavrti prebrzo ili neki radi na 70% mogućnosti (motiv). Pošto nisam insider ovo ostaje samo moj utisak "zašto" ali nimalo ne mijenja činjenicu da je i on odgovoran za greške ljudi unutar tima.
Naredna sezona... ipak bih sačekao prva testiranja i reakcije na nove gume. F60 je bio "loš" samo zato što se pokušavalo izvući više nego je bio u stanju pružiti - loša implementacija DDD-a tj bolid na kojem su radikalne promjene SF jer je razvojni plan "brušenje" osnovnog dizajna.
Mislim da je Alonso izgubio titulu još prije samog starta zbog samog pristupa utrci kako njegovog tako i tima. Umjesto da se koncentriraju ostvariti najbolji mogući rezultat utrke same za sebe, okrenuli su se ostvarivanju prihvatljivog rezultata i dopustili previše "ako" u toku utrke - velika mogućnost da se i najveći taktičar izgubi u moru varijabli, a stanoviti tip imena Murphy je jednom rekao da ako postoje šanse za komplikacije onda će do njih i doći! Samo zato što si otvorio tu mogućnost, vjerojatnost se povećava!
Potez sa pozivanjem na promjenu guma je bio pogrešan no bila je potrebna brza reakcija tj donošenje odluke u situaciji koja je još uvijek bila "prihvatljiva". Sad se malo vratimo na start ... umjesto napadačkog starta tipa "ajmo nekog uzeti i preživiti prvi zavoj", start je bio defanzivan i to neuspješno i eto novog "ako" koji je bitno uticao na odluku tj koga pokrivati prilikom pozivanja na promjenu guma. No, dobro. Sad opet o situaciji u kojoj su se našli ... po izjavi o dvoumljenju kao da Rosberga I Petrova nisu ozbiljno shvatili (promjenili gume), točnije o pokrivanju vozača ispred razmišljali su samo o Vettelu (nedohvatljiv) Hamiltonu (SF dohvatljiv) i Buttonu (dohvatljiv) - dva velika "ako" nisu prepoznata kao varijabla. Malo je neshvatljivo zašto su ignorirali Rosberga ako je to već bio slučaj sa Petrovom, a pokazalo se da je već "sa više razloga ignorirani" bio nepremostiva prepreka.
Sad malo o timu tj pit wallu... iako se pojavila informacija da je Dyer "krivac" osobno smatram Domenicalia većim krivcem ne samo za utrku već za cijelu situaciju u i oko tima. Kao šef ima odgovornost postaviti prave ljude na prava mjesta i tu je zakazao jer se pogreške ponavljaju. Tim ne daje svoj pravi maksimum zbog loše posloženih kotačića i u toj situaciji su greške vrlo vjerovatne ako neki kotačić se zavrti prebrzo ili neki radi na 70% mogućnosti (motiv). Pošto nisam insider ovo ostaje samo moj utisak "zašto" ali nimalo ne mijenja činjenicu da je i on odgovoran za greške ljudi unutar tima.
Naredna sezona... ipak bih sačekao prva testiranja i reakcije na nove gume. F60 je bio "loš" samo zato što se pokušavalo izvući više nego je bio u stanju pružiti - loša implementacija DDD-a tj bolid na kojem su radikalne promjene SF jer je razvojni plan "brušenje" osnovnog dizajna.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ferrari bi trebao biti najmirniji po pitanju KERS-a, jer su ga nastavili razvijati i nakon 2009. za svoj cestovni program. Neki govore da su ga toliko usavršili (pogotovo baterije) da čak i snižava COG u odnosu na auto bez njega. Živi bili pa vidjeli, ali mene KERS ne sekira. Aero efikasnost i privikavanje na nove gume je ono na čemu treba najviše poraditi.F2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrari zbog same koncepcije F60 nikad nije ni uspio u potpunosti implementirati DDD, za razliku od McLarena i Red Bulla.gringo73 je napisao/la: Nije to bilo zbog KERS-a, nego zbog sporosti oko sređivanja duplog difuzora. Mislim da je uvođenje KERS-a stvar oko koje bi McLarenovi i Ferrarijevi navijači trebali biti najmirniji...a na ovima drugima je da misle kako će to tamo funkcionirati.
Što se tiče KERS-a na početku 2009 to je sigurno bio hendikep za ove koji su koristili KERS, kako je sezona odmicala Ferrari-Magneti Marelli i Mercedes su razvijali najviše KERS i sigurno je da je trenutno njihov KERS najbolji.
Po mom mišljenju razlog zašto Ferrari i McLaren nisu bili dobri na početku 2009, ako izuzmemo DDD, jeste KERS-ali samo na početku sezone, velika borba do zadnjeg zavoja u 2008 što se odrazilo na razvoj bolida za 2009 i fundamentalne promjene u 2009 gdje se u Ferrariju i McLarenu nisu baš najbolje snašli.![]()
Po nekim špekulacijama Chris Dyer je označen kao čovjek koji je odgovoran za taktičku pogrešku u Abu Dhabiju i teško da će ostati na Ferrarijevom pitwall-u.
http://www.motorsport.com/news/article. ... 4787&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Jel KERS obavezan za sve momčadi ili kao prošli put može ga imat ko hoće?
Michael is faster than you!!
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Meni se čini da Alonso konstantno ima taj problem, uvjek ima neka kalkuliranja, ako budem u svim trkama na podiju naslov je moj, za mene je to krivo razmišljanje čovječe trkaj se daj 100% od sebe probaj pobjedit, vozi pametno, nikad neznaš hoće li otkazat motor na idućoj trci, ili neki drugi dio bolida, dit loša strategija ko sad. Da u 2007 nije na nekim trkama vozio sporo bio bi prvak, da je u Canadi prestigo Sata sigurno bi stigo još nekog i prestigo, pa bi osvojio tad naslov.zvjerko je napisao/la:
Mislim da oko KERS-a ni Firce India i Williams nebi trebali imati problema jer i Williams od 2009 razvija svoj KERS, ali će Williams sigurno imati probleme sa motoromgringo73 je napisao/la: Nije to bilo zbog KERS-a, nego zbog sporosti oko sređivanja duplog difuzora. Mislim da je uvođenje KERS-a stvar oko koje bi McLarenovi i Ferrarijevi navijači trebali biti najmirniji...a na ovima drugima je da misle kako će to tamo funkcionirati.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Igor18 je napisao/la:Jel KERS obavezan za sve momčadi ili kao prošli put može ga imat ko hoće?
obvezan je za sve momcadi

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- McLarenMercedes
Nije obavezan Finac, ne znam odakle ti to.
Eh da nam je bio KERS u Alonsovom autu u nedelju, druga bi priča bila danas
Eh da nam je bio KERS u Alonsovom autu u nedelju, druga bi priča bila danas

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
moj bed nisam procito do kraja recenicu
nije obavezan 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Odgovor si već dobio, a od momčadi već sad je Virgin (Wirth) obznanio da ga neće koristiti...Igor18 je napisao/la:Jel KERS obavezan za sve momčadi ili kao prošli put može ga imat ko hoće?