Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
bravof
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Felipe Massa

Post Postao/la bravof »

Kenny je napisao/la:
bravof je napisao/la:ma neka izdrzi Ferrari koju godinu jos, doce Vettel umjesto Masse....:))

a kad je Baton mogao otici u McM kao svjeski sampion i tamo biti drugi vozac,zasto ne bi Kubica dosao u Ferrari i pokusao do titule.....
ja smatram da Kubica nikako nebi išao u Ferrari jer se u kod njih zna da imaju 1 i 2 vozača, bolje mu jedit u Renaultu, pa možda i dobije dobar bolid i 1 vozač je tamo.
Zbog čega bi Vettel došao u Ferrari?
Zato sto mislim da RB sledece godine nece biti tako dobar kao ove,a Vettel se okusio titule i ako RB u godinama koje dolaze ne zadrzi dobar bolid mislim da bi Vettel lako mogao otici...

A mjesto 1 i 2 postoji kod svih timova,a da bi bio 1 moras se izboriz za njega na stazi sto je po meni realno,to nije samo kod Ferrarija .. [-X
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

bravof je napisao/la: Zato sto mislim da RB sledece godine nece biti tako dobar kao ove,a Vettel se okusio titule i ako RB u godinama koje dolaze ne zadrzi dobar bolid mislim da bi Vettel lako mogao otici...

A mjesto 1 i 2 postoji kod svih timova,a da bi bio 1 moras se izboriz za njega na stazi sto je po meni realno,to nije samo kod Ferrarija .. [-X
Kakve veze ima što je osvojio prvenstvo? a mislim da mogu zadržat dobar bolid sve dok imaju Newyea.

za 1 i drugo mjesto su u Red Bullu pokazali da ga nemaju, a ako ga ikad budu imali to će biti Vettelovo.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

Kenny je napisao/la:
bravof je napisao/la: Zato sto mislim da RB sledece godine nece biti tako dobar kao ove,a Vettel se okusio titule i ako RB u godinama koje dolaze ne zadrzi dobar bolid mislim da bi Vettel lako mogao otici...

Kakve veze ima što je osvojio prvenstvo? a mislim da mogu zadržat dobar bolid sve dok imaju Newyea.

za 1 i drugo mjesto su u Red Bullu pokazali da ga nemaju, a ako ga ikad budu imali to će biti Vettelovo.

pokazali jesu...a da li je sve to tako...?? :?:
slika
slika
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Kenny je napisao/la: Zbog čega bi Vettel došao u Ferrari?
Možda zato jer je rekao da mu je san jednog dana voziti Ferrari.
Ne kažem da će doći već iduće sezone u Ferrari, ali jednog dana - tko zna... nikad ne reci nikad. ;)
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Massa-critical-of-Ferrari-strategy

Massa izjavio ono što niko ne želi čuti u Ferrariju ?
slikaslikaslika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

mah,ti vozači.da li oni ikad preispitaju odluke svojih stratega.znam da je teško razmišljat o strategiji dok voziš,al ako button može sam donijeti neke odluke o strategiji,ne znam zašto drugi ne mogu.još kaže da su gume bile u dobrom stanju a ipak je otišao u boks...
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

vidc je napisao/la:mah,ti vozači.da li oni ikad preispitaju odluke svojih stratega.znam da je teško razmišljat o strategiji dok voziš,al ako button može sam donijeti neke odluke o strategiji,ne znam zašto drugi ne mogu.još kaže da su gume bile u dobrom stanju a ipak je otišao u boks...
E vidiš na kraju bi mogli nešto pretumačit iz svega ali bi samo otvorili nepotrebne rasprave ;) Ali neznamo što se je događalo u komunikaciji između boksa i vozača. Šta je tu je ...
Rob Smedly(Globo):

Alonso and Massa use nearly the same setup, however, they're totally different when braking as Alonso does so earlier and because of that gets the optimum line inside the curve while Massa brakes really late and because of that he sacrifices the best line while turning but this keeps power and it boosts greatly the exit of the corner. The issue, Smedley pointed, resides precisely in the fact that as Fernando spends more time in the braking he is able to generate alot of heat in the tyres while Massa not, as he spends a reduced time in curves, this is what is up.

Rob added that Schumi and Felipe have the same style, and that's why they seem to be both this year passing by same strong tyre issues, however, with the new regulations that are coming for 2011 they are bent on that drivers with this particular style will tend to be strong.
slikaslikaslika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Poprilično realno objašnjenje, rekao bih. Pogotovo kad se pogleda da je Alonso često puta bio i pola sekunde brži od Masse. To je prevelik zaostatak za vozača koji je imao i brže momčadske kolege od Alonsa. S te strane je vidljivo da Massa ima nekih većih problema.

S druge strane, imao je cijelu sezonu da se bar malo prilagodi. Nije u tome uspio.

Kakogod, mijenjaju se gume, i mislim da dečku treba pružiti još jednu šansu.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

vidc je napisao/la:mah,ti vozači.da li oni ikad preispitaju odluke svojih stratega.znam da je teško razmišljat o strategiji dok voziš,al ako button može sam donijeti neke odluke o strategiji,ne znam zašto drugi ne mogu.još kaže da su gume bile u dobrom stanju a ipak je otišao u boks...
A covjece sta on ima preispitivat tko je obavio boks i kolko tocno koji pojedini vozac kasni iza njega... Tu je pitwall za takve stvari... Pa nije to igrica da vozac vidi sa strane ko je gdje i kolko kasni... Otisao je jer su probali zatvorit webbera s njime... Kad nisu to uspjeli onda su to isli radit s Alonsom, samo su trebali shvatit da ne zatvaraju vise webbera vec prvog iza alonsa koji je obavio boks.. u ovom slucaju Nicu Rosberga... To je ipak malo previse informacija za vozaca da bi razmisljao jos i o tome dok pokusava nizat najbrze krugove... Imaju oni i previse posla u bolidu... A drago mi je da je Massa to izjavio... Neka se zna zasto je izgubljen naslov...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

tomidix je napisao/la:
A covjece sta on ima preispitivat tko je obavio boks i kolko tocno koji pojedini vozac kasni iza njega... Tu je pitwall za takve stvari... Pa nije to igrica da vozac vidi sa strane ko je gdje i kolko kasni... Otisao je jer su probali zatvorit webbera s njime... Kad nisu to uspjeli onda su to isli radit s Alonsom, samo su trebali shvatit da ne zatvaraju vise webbera vec prvog iza alonsa koji je obavio boks.. u ovom slucaju Nicu Rosberga... To je ipak malo previse informacija za vozaca da bi razmisljao jos i o tome dok pokusava nizat najbrze krugove... Imaju oni i previse posla u bolidu... A drago mi je da je Massa to izjavio... Neka se zna zasto je izgubljen naslov...
umjesto razmišljanja o svim tim informacijama mogao je reći : "Momci,mislim da ne trebam u boks,gume su još uvijek u dobrom stanju..."
ili:"Momci,da li je webber izašao u gužvu?"...možda bi tako oni uvidjeli gdje je točno webber i tko je sve ispred njega...što je najgore možda se i desilo da su felipe il fernando to pitali a ovi opet ništa nisu mogli vidjet i zaključit...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

vidc je napisao/la: umjesto razmišljanja o svim tim informacijama mogao je reći : "Momci,mislim da ne trebam u boks,gume su još uvijek u dobrom stanju..."
ili:"Momci,da li je webber izašao u gužvu?"...možda bi tako oni uvidjeli gdje je točno webber i tko je sve ispred njega...što je najgore možda se i desilo da su felipe il fernando to pitali a ovi opet ništa nisu mogli vidjet i zaključit...
Vozači voze utrku i oni samo o tome razmišljaju, često se može čuti kad oni i traže da preko radio komunikacije dobiju samo neophodne informacije, jer svaka komunikacija sa box-om njih dekoncentriše. ;)
Ako vozači Ferrarija moraju voditi računa o svemu tome onda ovi sa pitwalla mogu izvršiti zajednički harakiri, koja je onda njihova funkcija. #-o
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

priča se da schumacher može tako komunicirati s pitwallom :D
mislim,pa imamo vozača koji razmišlja u vožnji,ako ništa kolko tolko sudjeluje u strateškim odlukama,a to je button,a brate mili button nije vanzemaljac,ako on može,mogu i ovi ostali jači vozači
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

vidc je napisao/la:priča se da schumacher može tako komunicirati s pitwallom :D
mislim,pa imamo vozača koji razmišlja u vožnji,ako ništa kolko tolko sudjeluje u strateškim odlukama,a to je button,a brate mili button nije vanzemaljac,ako on može,mogu i ovi ostali jači vozači
A sta on posebno sudjeluje? Jel se borio ikad ovako da mu gori pod petama? Jedino sto sam ja od njega cuo je bilo koje gume ce uzet... Pa brate mili to je neusporedivo u odnosu na ovo sto se dogodilo ferrariju... Opet ti ponavljam.. Vozac ne moze znat gdje je tko, kolko kasni i tko je sve obavio pit stop... a uostalom ako Ferrarijevi vozaci moraju mislit di je tko u poretku i kakva je stvarna situacija u utrci... Ferrariju je onda pitwall suvisan... Massa i Alonso su po meni odradili sve sto se odraditi moglo u ovoj utrci... End of offtopic story..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

pa šalu na stranu, ali masa je pola koplja bolji od hulka.
hulk nema uopće neki rezlutat i na osnovu čega bi išao u ferari?
jednog pola?
pa rubens ga je opro ko šmrkavca onda bi ferariju bolje da dovede rubensa, on i zna voziti i već je bio u ferariju...
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

darky je napisao/la:
pa šalu na stranu, ali masa je pola koplja bolji od hulka.
hulk nema uopće neki rezlutat i na osnovu čega bi išao u ferari?
jednog pola?
pa rubens ga je opro ko šmrkavca onda bi ferariju bolje da dovede rubensa, on i zna voziti i već je bio u ferariju...

ee bas bi trebali djeda rubensa dovest u Ferrari,samo bi jos taj kiks trebali napravit iz Ferrarija,

a mislim da je Rubens zapecatio sebi vracanje u Ferrari svojim brbljavim jezikom,

a brate vrijeme mu je i da ode... :(
slika
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:
bravof je napisao/la:ma neka izdrzi Ferrari koju godinu jos, doce Vettel umjesto Masse....:))

a kad je Baton mogao otici u McM kao svjeski sampion i tamo biti drugi vozac,zasto ne bi Kubica dosao u Ferrari i pokusao do titule.....
ja smatram da Kubica nikako nebi išao u Ferrari jer se u kod njih zna da imaju 1 i 2 vozača, bolje mu jedit u Renaultu, pa možda i dobije dobar bolid i 1 vozač je tamo.
Zbog čega bi Vettel došao u Ferrari?

Evo što je Vettel izjavio:

Vettel: Every driver dreams of Ferrari and Mercedes
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

slika
slikaslikaslika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Massa dominira.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Felipe sa novim dizajnom kacige??? Dobro mu izgleda ova crvena, ali mi je malo žao one njegove plave...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Promjenio dizajn, da nalikuje na Schumachera i dobio 1s :D

PS. Nije promjenio to je nova Schubertova kaciga za 2010 ;)

Felipe Massa was the first Ferrari driver to test the new Pirelli rubber today in Abu Dhabi, recording a best of 1:40.170s to top the timesheets.

Massa, who is on record as saying he struggled with the 2010 Bridgestone rubber, said he was happy with his first run on the Italian tyres.

The Brazilian hands over the F10 to Fernando Alonso for the final day of running.

Felipe Massa

“It was a positive start to begin to understand the behaviour of the Pirelli tyres. I felt at ease right from the start and there were no unpleasant surprises.

"We tried two different types and acquired a lot of data which will be useful for the Italian company to develop the tyres still further for the start of the 2011 season.

"On the hards, there were some difficulties over a long run while the softs worked well both on the very first lap and also after they had done a larger number of laps.”

Stefano Domenicali, team principal

“I wish to take this opportunity to welcome back Pirelli to Formula One. It is nice to see two symbols of Italian excellence together on track.

“I am sure that Pirelli will make a very important contribution to our sport in terms of professionalism and technical research.”
slika
slikaslikaslika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

lijep mu je šljem :) a i ove pirellice su lijepe na ovom bolidu :p
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
The Chaser

Post Postao/la The Chaser »

Baš mi je drago što je bio najbolji na 1. danu testiranja novih guma. 8)
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

kowalski je napisao/la: ...
Kakogod, mijenjaju se gume, i mislim da dečku treba pružiti još jednu šansu.
Budimo realni, koliko treba biti tih "još jednih šansi"?

5 sezona provedenih u Ferrariju je dosta veliki period, pokazao je ono što zna i umije i vrijeme je da mu se ekipa zahvali i zovne nekog novog, jer ovako 6.mjesto osvojeno u ukupnom poretku (samo 2 više od Rosberga koji je vozio lošiji bolid)
bi moglo biti ostvareno da su na njegovom mjestu sjedili npr. Trulli, Fissichella,
Odgovori