Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Dani »

Ma ništa od Neweya u Ferrariju. Njemu je super u RB-u, tamo ima mir i disciplinu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Dani je napisao/la:Ma ništa od Neweya u Ferrariju. Njemu je super u RB-u, tamo ima mir i disciplinu.
to bi ti htio
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ferrari-jev bolid za narednu sezonu (F11) prošao FIA chresh test. :biggrin: =D>
Po nekim špekulacijama F11 se znatno razlikuje od F10. ;)
2011 Ferrari passes monocoque crash tests
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrari-jev bolid za narednu sezonu (F11) prošao FIA chresh test. :biggrin: =D>
Po nekim špekulacijama F11 se znatno razlikuje od F10. ;)
2011 Ferrari passes monocoque crash tests
A kaj je sa tom pukotinom kaj je nastala?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dani je napisao/la: A kaj je sa tom pukotinom kaj je nastala?
I pored te pukotine prošli su FIA test. ;)
Cri$ti@no Ron@ldo

Post Postao/la Cri$ti@no Ron@ldo »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Dani je napisao/la: A kaj je sa tom pukotinom kaj je nastala?
I pored te pukotine prošli su FIA test. ;)
Tako je F2004.Pusti McLarenovce,ljubomorni su zato što smo mi prva F1 momčad koja je prošla cresh test ;) :biggrin: .
Forza Ferrari!
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Krajem prvog mjeseca, predstavit ce novi bolid.
KLIK
slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

ne prenositi takve stvari ureči ćete mogući najbolji potez nakon onog da onaj ljigavac na vrhu se makne :biggrin:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...ali na svu sreću odlučio je ostati :D...
...to je dio razgovora za La Repubblicu koji je dao...očigledno su se talijani prvi riješili mamurluka...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Na mjesto Chrisa Dyera dolazi McLarenov prebjeg Pat Fry. Dyerova funkcija će se uskoro znati. Ferrari je "zdipio" još jednju njušku, ovaj put Red Bullu - Neil Martin, koji će bit šef nekog istraživačkog odjela. Link
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

gringo73 je napisao/la:Na mjesto Chrisa Dyera dolazi McLarenov prebjeg Pat Fry. Dyerova funkcija će se uskoro znati. Ferrari je "zdipio" još jednju njušku, ovaj put Red Bullu - Neil Martin, koji će bit šef nekog istraživačkog odjela. Link
Nisam oduševljen ovom promjenom. #-o
Posle Abu Dabija moglo se očekivati da će Dyer biti sklonjen, ne bi me čudilo da ode u Mercedes.
Ja bih bio više zadovoljan da je Fry zamjeni Domenicalia. Ova nova funkcija za Fry znači da će on sada biti uz ekipu tj. na pitwall-u što nači da napušta tehnički odjel Ferrarija, do sad je pomagao Costi. Mišljenja sam da je Fry korisniji u tehničkom odjelu nego na pitwallu ali vidjet ćemo. Neil Martin je bio zadužen za strategiju u Red Bull-u.
Mislim da je Alonso tražio od poglavice LDM Dyerovu smjenu zbog onoga što mu se desilo na zadnjoj utrci. ;)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Ja bih bio više zadovoljan da je Fry zamjeni Domenicalia. Ova nova funkcija za Fry znači da će on sada biti uz ekipu tj. na pitwall-u što nači da napušta tehnički odjel Ferrarija, do sad je pomagao Costi. Mišljenja sam da je Fry korisniji u tehničkom odjelu nego na pitwallu ali vidjet ćemo.
"At the same time, Costa’s deputy, Pat Fry will, in addition to his current role, take on the job of head of race track engineering" - po ovome će on zadržati staro mjesto, i za vrijeme vikenda na pitwallu...
slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Po mom skromnom mišljenju ovaj potez je i nije dobar. Sve je počelo sa Baldiserijem, sad Dyer... Fry če radit dupli posao slično što je nekad Brawn radio. Martin bi isto tako bio više koristan u strategiji ali sigurno je sam aplicirao za tu poziciju u Ferrariju. Ako bi u Ferrariju bila desciplina i sistematičnost rada i odluka kao u vrjeme Todta imali bi možda Massin i Alonsov naslov...ali šta je tu je nadam se, da bar Costa zna što radi jer čini mi se, da je sada on najača karika Ferrarija.
slikaslikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

gringo73 je napisao/la: "At the same time, Costa’s deputy, Pat Fry will, in addition to his current role, take on the job of head of race track engineering" - po ovome će on zadržati staro mjesto, i za vrijeme vikenda na pitwallu...
Nisam otvarao link koji si postavio ali bez obzira što piše da će i dalje pomagati Costi mislim da se u potpunosti neće moći posvetiti tehničkom odjelu kao do sada.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...meni sve ovo više sliči na lagani i jeftini facelifting nego na neke krucijalne promjene nabolje...nisam baš siguran ali čini mi se da sada prvi puta ljudi u crvenom "ovako javno" priznaju pogrešku za koju su odgovorni...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Forza je napisao/la:Po mom skromnom mišljenju ovaj potez je i nije dobar. Sve je počelo sa Baldiserijem, sad Dyer... Fry če radit dupli posao slično što je nekad Brawn radio. Martin bi isto tako bio više koristan u strategiji ali sigurno je sam aplicirao za tu poziciju u Ferrariju. Ako bi u Ferrariju bila desciplina i sistematičnost rada i odluka kao u vrjeme Todta imali bi možda Massin i Alonsov naslov...ali šta je tu je nadam se, da bar Costa zna što radi jer čini mi se, da je sada on najača karika Ferrarija.
Izgleda da bi ovo mogao biti dobar potez.Mislim da ce Nil ustvari ceprkati oko strategije, a Fry biti odmah uz Costa-u na pitwall-u, a tako i u tehnickom odjelu.Bice nesto poput Brawn-a kada je radio u Ferrari-ju. Medjutim, ipak mislim da Dyer-a ne bi trebali otpustati.Bez obzira na sve, to je jedan vrsan strucnjak koji je najbolji kada je trkaci inzinjer i kada je u direktnom odnosu sa vozacem.Mozda on na kraju bas zamijeni Stella-u i radi direktno sa Fernandom.
Meni se cini da je Costa jedan od trenutno najkvalitetnijih ljudi u Ferrari-ju i sve vise preuzima inicijativu u vodjenju momcadi, sto Domenicalli-ja ostavlja pomalo na marginama ( cisto da se bavi menadzmentom ).

Ove modifikacije, ce uciniti momcad jos stabilnijom, a proces stabilizacije je poceo dolaskom Fry-a preko ljeta.Jos sad jedan vrsan strucnjak je dosao iz Red Bull-a, uz Smedley-a,Dyer-a i Cowlinshaw-a sad prave balans momcadi u odnosu na broj Talijana.Ocigledno je di Montezzemolo shvatio da potpuno talijaniziranje nije moguce, a da sve ispadne perfektno.Mora tu biti balansa, kako bi sve funkcioniralo.

I jos jedna stvar, Domenicalli ce se odrzati jos maksimalno sezonu na ovoj poziciji.Mislim da ce ga zamijeniti ili Costa, Rivola ili sam Briatore.Mislim da nece jos dugo ostati na ovoj funkciji, pa cak kada bi i oba naslova osvojio sljedece sezone.
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nikolaa je napisao/la: Izgleda da bi ovo mogao biti dobar potez.Mislim da ce Nil ustvari ceprkati oko strategije, a Fry biti odmah uz Costa-u na pitwall-u, a tako i u tehnickom odjelu.Bice nesto poput Brawn-a kada je radio u Ferrari-ju. Medjutim, ipak mislim da Dyer-a ne bi trebali otpustati.Bez obzira na sve, to je jedan vrsan strucnjak koji je najbolji kada je trkaci inzinjer i kada je u direktnom odnosu sa vozacem.Mozda on na kraju bas zamijeni Stella-u i radi direktno sa Fernandom.
Meni se cini da je Costa jedan od trenutno najkvalitetnijih ljudi u Ferrari-ju i sve vise preuzima inicijativu u vodjenju momcadi, sto Domenicalli-ja ostavlja pomalo na marginama ( cisto da se bavi menadzmentom ).

Ove modifikacije, ce uciniti momcad jos stabilnijom, a proces stabilizacije je poceo dolaskom Fry-a preko ljeta.Jos sad jedan vrsan strucnjak je dosao iz Red Bull-a, uz Smedley-a,Dyer-a i Cowlinshaw-a sad prave balans momcadi u odnosu na broj Talijana.Ocigledno je di Montezzemolo shvatio da potpuno talijaniziranje nije moguce, a da sve ispadne perfektno.Mora tu biti balansa, kako bi sve funkcioniralo.

I jos jedna stvar, Domenicalli ce se odrzati jos maksimalno sezonu na ovoj poziciji.Mislim da ce ga zamijeniti ili Costa, Rivola ili sam Briatore.Mislim da nece jos dugo ostati na ovoj funkciji, pa cak kada bi i oba naslova osvojio sljedece sezone.
Teško da će se to desiti, mišljenja sam da je Alonso od poglavice LDM tražio Dyerovu smjenu, i zbog toga sam ljut na Alonsa, bojim se da ne unese pometnju u momčad, jer neće biti prijatno raditi ni Fry, Costi, Tombazisu i ostalim zaposlenicima u Ferrariju kad znaju da ih "Alonso" može otpustiti. Mislim da se Alonsu previše slobode dalo u Ferrari-ju, nije on ( još) zadužio Ferrari, kao što je to uradio Schumacher, da bi mu se dalo toliko slobode i prostora.
Zaboravio si Nicholasa Tombazisa, on je grk, po mom mišljenju sjajnog stručnjaka. ;)
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

nikolaa je napisao/la: Izgleda da bi ovo mogao biti dobar potez.Mislim da ce Nil ustvari ceprkati oko strategije, a Fry biti odmah uz Costa-u na pitwall-u, a tako i u tehnickom odjelu.Bice nesto poput Brawn-a kada je radio u Ferrari-ju. Medjutim, ipak mislim da Dyer-a ne bi trebali otpustati.Bez obzira na sve, to je jedan vrsan strucnjak koji je najbolji kada je trkaci inzinjer i kada je u direktnom odnosu sa vozacem.Mozda on na kraju bas zamijeni Stella-u i radi direktno sa Fernandom.

Teško da će se to desiti, mišljenja sam da je Alonso od poglavice LDM tražio Dyerovu smjenu, i zbog toga sam ljut na Alonsa, bojim se da ne unese pometnju u momčad, jer neće biti prijatno raditi ni Fry, Costi, Tombazisu i ostalim zaposlenicima u Ferrariju kad znaju da ih "Alonso" može otpustiti. Mislim da se Alonsu previše slobode dalo u Ferrari-ju, nije on ( još) zadužio Ferrari, kao što je to uradio Schumacher, da bi mu se dalo toliko slobode i prostora.
Zaboravio si Nicholasa Tombazisa, on je grk, po mom mišljenju sjajnog stručnjaka. ;)
Prva sezona u Ferrariju je jednaka prvoj MS-ovoj sezoni tamo,sa krampom do zadnje trke,priznao ti to ili ne,budimo realni,ima manje moći nego MS jel nebi bilo tako sa Massom na početku,ima jednako znanje i jednaku sposobnost i trenutno je daleko ispred svih,po vožnji jedino Kubica mu je blizak,ne da su ostali loši nego oni dva trenutno najviše izvlače,njegov stil zadnjih 3 godine je fenomenalan,ono što je on izvlačio iz bolida je nevjerovatno,iako ga ne volim ne mogu ni preći ni preko "omalovažavanja" uspijeha,jel ono je uspijeh,da je MS bio osvojio bi naslov ali samo zato jel bi baš ta moć koju spominješ bila na njegovoj strani od samog početka i nebi bilo blokiranja i ne puštanja i nepotrebnih rizika u prelasku na ulazu u bokseve,to su samo sjelovi koji su mogli pomoći da dođe do naslova,isto kako se RB skoro tako pokopao tako su se i ovi pokopali. Sistem rada u Ferrariju se nije mjenjao i neće,uvijek je broj jedan i broj dva i uvijek će biti,isto kao u McLarenu ma koliko oni to tvrdili da je neistina,malo šire gledati i to je to. Ovo je fenomenalan uspijeh,Ferrari nije na nivou ostalih i on je uspio dogurati daleko s tim,u novoj sezoni će se vidjeti kako će dalje,no ako će raditi po Alonsovom,nemam ni malo sumnje da je glavni kandidat za osvajanje prvenstva
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la: Prva sezona u Ferrariju je jednaka prvoj MS-ovoj sezoni tamo,sa krampom do zadnje trke,priznao ti to ili ne,budimo realni,ima manje moći nego MS jel nebi bilo tako sa Massom na početku,ima jednako znanje i jednaku sposobnost i trenutno je daleko ispred svih,po vožnji jedino Kubica mu je blizak,ne da su ostali loši nego oni dva trenutno najviše izvlače,njegov stil zadnjih 3 godine je fenomenalan,ono što je on izvlačio iz bolida je nevjerovatno,iako ga ne volim ne mogu ni preći ni preko "omalovažavanja" uspijeha,jel ono je uspijeh,da je MS bio osvojio bi naslov ali samo zato jel bi baš ta moć koju spominješ bila na njegovoj strani od samog početka i nebi bilo blokiranja i ne puštanja i nepotrebnih rizika u prelasku na ulazu u bokseve,to su samo sjelovi koji su mogli pomoći da dođe do naslova,isto kako se RB skoro tako pokopao tako su se i ovi pokopali. Sistem rada u Ferrariju se nije mjenjao i neće,uvijek je broj jedan i broj dva i uvijek će biti,isto kao u McLarenu ma koliko oni to tvrdili da je neistina,malo šire gledati i to je to. Ovo je fenomenalan uspijeh,Ferrari nije na nivou ostalih i on je uspio dogurati daleko s tim,u novoj sezoni će se vidjeti kako će dalje,no ako će raditi po Alonsovom,nemam ni malo sumnje da je glavni kandidat za osvajanje prvenstva
Schumacher je imao slabiji bolid u svojoj prvoj sezoni u Ferrariju od Alonsa.
Na početku su Massa i Alonso imali ravnopravan status, posle se Alonso odvojio u bodovima i postao prvi vozač Ferrari-ja i to je OK, ja sam podržao to što se Ferrari okrenuo Alonsu u tom trenutku.
U tom trenutku kada je Alonso postao prvi vozač Ferrarija Alonso se počinje ponašati bezobrazno, počinje da kuka u javnosti kako Ferrari zaostaje u tehničkom razvoju, znao je dobro da je Ferrari u tom trenutku imao problema sa zračnim tunelom a i ljudi u tehničkom odjelu Ferrari-ja su davali sve od sebe da poboljšaju bolid, zatim ona poruka pitwallu u Silverstonu da mu se više ne obraćaju iako je bila njihova greška, jer su mu trebali reći da propusti Kubicu nazad, mislim da je to bilo bezobrazno od strane Alonsa.
Alonso ako ima problema sa tehničkim odjelom Ferrari-ja ili pitwallom to sa njima treba da raspravi a ne da kuka u javnosti, stiče se utisak da je Alonso veći od Ferrari-ja. Za mene ni jedan vozač nije veći od Ferrari-ja pa ni Alonso i priznajem da sam subjektivan i skoro uvjek ću stati na stranu Ferrarija.
Alonso je sjajan vozač i što se tiče njegovih vozačkih sposobnosti on zaslužuje da vozi Ferrari ali mi se ne sviđa njegov karakter.
Ja mislim da je i Hamilton sjajan vozač, po mom mišljenju bolji je od Kubice, Alonso i Hamilton su trenutno dva najbolja vozač u F1.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

schuey je napisao/la: Prva sezona u Ferrariju je jednaka prvoj MS-ovoj sezoni tamo,sa krampom do zadnje trke,priznao ti to ili ne,budimo realni,ima manje moći nego MS jel nebi bilo tako sa Massom na početku,ima jednako znanje i jednaku sposobnost i trenutno je daleko ispred svih,po vožnji jedino Kubica mu je blizak,ne da su ostali loši nego oni dva trenutno najviše izvlače,njegov stil zadnjih 3 godine je fenomenalan,ono što je on izvlačio iz bolida je nevjerovatno,iako ga ne volim ne mogu ni preći ni preko "omalovažavanja" uspijeha,jel ono je uspijeh,da je MS bio osvojio bi naslov ali samo zato jel bi baš ta moć koju spominješ bila na njegovoj strani od samog početka i nebi bilo blokiranja i ne puštanja i nepotrebnih rizika u prelasku na ulazu u bokseve,to su samo sjelovi koji su mogli pomoći da dođe do naslova,isto kako se RB skoro tako pokopao tako su se i ovi pokopali. Sistem rada u Ferrariju se nije mjenjao i neće,uvijek je broj jedan i broj dva i uvijek će biti,isto kao u McLarenu ma koliko oni to tvrdili da je neistina,malo šire gledati i to je to. Ovo je fenomenalan uspijeh,Ferrari nije na nivou ostalih i on je uspio dogurati daleko s tim,u novoj sezoni će se vidjeti kako će dalje,no ako će raditi po Alonsovom,nemam ni malo sumnje da je glavni kandidat za osvajanje prvenstva
Schumacher je imao slabiji bolid u svojoj prvoj sezoni u Ferrariju od Alonsa.
Na početku su Massa i Alonso imali ravnopravan status, posle se Alonso odvojio u bodovima i postao prvi vozač Ferrari-ja i to je OK, ja sam podržao to što se Ferrari okrenuo Alonsu u tom trenutku.
U tom trenutku kada je Alonso postao prvi vozač Ferrarija Alonso se počinje ponašati bezobrazno, počinje da kuka u javnosti kako Ferrari zaostaje u tehničkom razvoju, znao je dobro da je Ferrari u tom trenutku imao problema sa zračnim tunelom a i ljudi u tehničkom odjelu Ferrari-ja su davali sve od sebe da poboljšaju bolid, zatim ona poruka pitwallu u Silverstonu da mu se više ne obraćaju iako je bila njihova greška, jer su mu trebali reći da propusti Kubicu nazad, mislim da je to bilo bezobrazno od strane Alonsa.
Alonso ako ima problema sa tehničkim odjelom Ferrari-ja ili pitwallom to sa njima treba da raspravi a ne da kuka u javnosti, stiče se utisak da je Alonso veći od Ferrari-ja. Za mene ni jedan vozač nije veći od Ferrari-ja pa ni Alonso i priznajem da sam subjektivan i skoro uvjek ću stati na stranu Ferrarija.
Alonso je sjajan vozač i što se tiče njegovih vozačkih sposobnosti on zaslužuje da vozi Ferrari ali mi se ne sviđa njegov karakter.
Ja mislim da je i Hamilton sjajan vozač, po mom mišljenju bolji je od Kubice, Alonso i Hamilton su trenutno dva najbolja vozač u F1.
Ne bih ti htjeo razbijati iluzije,ali sve što si napisao je Michael Schumacher,kada provedeš vremena studirajući postupke,radi i život tog čovjeka koliko sam ja proveo ili barem upola,doći češ do istog zaključka,naravno ako ne postaneš ispran podacima kao neki Sennisti kojima ni dan danas nije lako shvatiti činjenice u nekim slučajevima. Ferrari ove godine je najveći kramp proizveden u zadnji 10 godina,ne računajući naravno Michelin fazu i sramotu od sezone,no to je tako,prihvatio ti to ili ne,razvoj 0,bolid 0,vozač jedino što valja,MS je barem onaj kramp razvijao,Ferrari je i od tog odustao,ove sitnice ne računam,to nije razvijanje bolida,to su usputni popravci
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la: Ne bih ti htjeo razbijati iluzije,ali sve što si napisao je Michael Schumacher,kada provedeš vremena studirajući postupke,radi i život tog čovjeka koliko sam ja proveo ili barem upola,doći češ do istog zaključka,naravno ako ne postaneš ispran podacima kao neki Sennisti kojima ni dan danas nije lako shvatiti činjenice u nekim slučajevima. Ferrari ove godine je najveći kramp proizveden u zadnji 10 godina,ne računajući naravno Michelin fazu i sramotu od sezone,no to je tako,prihvatio ti to ili ne,razvoj 0,bolid 0,vozač jedino što valja,MS je barem onaj kramp razvijao,Ferrari je i od tog odustao,ove sitnice ne računam,to nije razvijanje bolida,to su usputni popravci
Nemaš ti meni nikakve iluzije razbijati, niko nije savršen pa ni Schumacher, a naravno ni Ferrari svi oni imaju i svoje loše momente.
Ferrari nije razvijao na početku sezone F10 jer su imali problema sa zračnim tunelom.
A Alonso je u 2010 činio dosta vozačkih pogrešaka. Sad, da li je on bio najbolji segment Ferrarijevog paketa, odgovor je vjerovatno DA.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

schuey je napisao/la: Ne bih ti htjeo razbijati iluzije,ali sve što si napisao je Michael Schumacher,kada provedeš vremena studirajući postupke,radi i život tog čovjeka koliko sam ja proveo ili barem upola,doći češ do istog zaključka,naravno ako ne postaneš ispran podacima kao neki Sennisti kojima ni dan danas nije lako shvatiti činjenice u nekim slučajevima. Ferrari ove godine je najveći kramp proizveden u zadnji 10 godina,ne računajući naravno Michelin fazu i sramotu od sezone,no to je tako,prihvatio ti to ili ne,razvoj 0,bolid 0,vozač jedino što valja,MS je barem onaj kramp razvijao,Ferrari je i od tog odustao,ove sitnice ne računam,to nije razvijanje bolida,to su usputni popravci
Nemaš ti meni nikakve iluzije razbijati, niko nije savršen pa ni Schumacher, a naravno ni Ferrari svi oni imaju i svoje loše momente.
Ferrari nije razvijao na početku sezone F10 jer su imali problema sa zračnim tunelom.
A Alonso je u 2010 činio dosta vozačkih pogrešaka. Sad, da li je on bio najbolji segment Ferrarijevog paketa, odgovor je vjerovatno DA.
I sad pročitaš sve s čim si se složio,sve kako je,usporedi činjenice sa 96 i nađi da nije gotovo 100% identična situacija,dakle samo govorim da se ne podcjenjuje Alonsa,prejak je on vozač da na temelju jedne sezone u kojoj je dao sve od sebe i borio se do zadnje trke i završio kao doprvak sa autom koji je lošji bio nije mala stvar,pustimo da ide vrijeme,ono će pokazati
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la: I sad pročitaš sve s čim si se složio,sve kako je,usporedi činjenice sa 96 i nađi da nije gotovo 100% identična situacija,dakle samo govorim da se ne podcjenjuje Alonsa,prejak je on vozač da na temelju jedne sezone u kojoj je dao sve od sebe i borio se do zadnje trke i završio kao doprvak sa autom koji je lošji bio nije mala stvar,pustimo da ide vrijeme,ono će pokazati
Znamo svi u kakvom je stanju bio Ferrari kad je u njega došao Schumacher a u kakvom je stanju bio kada je u njega došao Alonso. ;)
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

schuey je napisao/la: I sad pročitaš sve s čim si se složio,sve kako je,usporedi činjenice sa 96 i nađi da nije gotovo 100% identična situacija,dakle samo govorim da se ne podcjenjuje Alonsa,prejak je on vozač da na temelju jedne sezone u kojoj je dao sve od sebe i borio se do zadnje trke i završio kao doprvak sa autom koji je lošji bio nije mala stvar,pustimo da ide vrijeme,ono će pokazati
Znamo svi u kakvom je stanju bio Ferrari kad je u njega došao Schumacher a u kakvom je stanju bio kada je u njega došao Alonso. ;)
očito ne znaš baš!
95 Ferrari 3.momčad-Imaju Todta,kupuju Brawna i MS-a
09 Ferrari 4.momčad-Nema Todta,nema Brawna,nema ničeg!-dolazi Alonso i "pametni" Dominic.
Odgovori