Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Forza
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 11635.html" onclick="window.open(this.href);return false;
“The car that you will see at the Maranello launch will be very different from the one that makes its debut on March 13 in Bahrain. We will continue to develop the car up to the last available day, as we believe the other teams will.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- vidc
- Veteran
i onda kažu da imaju iste uvjete i da ne postoji broj 1 i broj 2 u ferrariju

p.s.slika je fotošop na djelu

p.s.slika je fotošop na djelu

Zadnja izmjena: vidc, dana/u 16 sij 2011, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
xaxaxaxaxa...Izgleda, da koliko god zeljeli ostali drugacije da prikazu, u Ferrari-ju ipak vlada jedna sjajna atmosfera, sto je jako bitno za integritet momcadi.
FORZA SCUDERIA!!!
FORZA FERRARI!!!
-
Ferrari ove godine mora pokazati tko je i šta umije!!!!
-
- Test vozač
- Navijam za: Michaela Schumachera
rossi je ukral show ferrariju i alonsu! daj poglejte kak lik pretiče i pogotovo kaka se na kraju izbori u zadnjem krugu za treće mjesto - klasična utrka u njegovom stilu. mislim da massi i bianchiju nije bilo baš drago pogotovo zbog sc auta
i mali rezime:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qCgZ4QP8 ... re=related[/youtube]

i mali rezime:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qCgZ4QP8 ... re=related[/youtube]
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Pojavile su se špekulacije da će Ferrari na F11 korstiti pull rod suspension i da će mjenjač biti uži i viši od Red Bull-ovog.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...znači kopira se Red Bull...hmmmm..."kradu" se ljudi...sve za pobjedu...a sad ozbiljno - pokazalo se kod Red Bulla da dobro funkcionira i nije bilo većih problema...kako se bolid ne oslanja na prethodni vjerojatno neće imati problema uklopiti ga u balans jer im se sada "snižava" točka centra gravitacije (nespretno rečeno)..mislim da će ih još neki kopirati...F2004_the_best_ever je napisao/la:Pojavile su se špekulacije da će Ferrari na F11 korstiti pull rod suspension i da će mjenjač biti uži i viši od Red Bull-ovog.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
loše je i ne baš obečavajuće da Ferrari otkad je SD glavni većinom kopira i pokušava ''ukrasti'' ideje i inovacije od drugih timova.
Gdje je nestala ona najveća snaga i premoć ferrarija u doba S-T-B ere kada je Ferrari bio taj koji je svojim razvojem bolida tjerao druge momčadi u očaj i panično kopiranje
Gdje je nestala ona najveća snaga i premoć ferrarija u doba S-T-B ere kada je Ferrari bio taj koji je svojim razvojem bolida tjerao druge momčadi u očaj i panično kopiranje

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja ću reći Rory Byrn, Byrn i Newey su dva najbolja dizajnera novije F1.Domi je napisao/la:loše je i ne baš obečavajuće da Ferrari otkad je SD glavni većinom kopira i pokušava ''ukrasti'' ideje i inovacije od drugih timova.

Nije sve u novcu i high-tech tehnologiji ima nešto i u glavi.

-
- Test vozač
- Navijam za: Michaela Schumachera
moram priznati da nisam očekivao ovako jak ferrari prošle sezone, ali stvarno ugodno iznenađenje - pogotovo u drugoj polovici kad je alonso svojim odličnim vožnjama priuštil borbu za naslov prvaka. tako da ih sada kada je još prešel jedan od većih faca iz red bull-a u meranello, treba na njih od početka gledati na velike favorite. kako se to kaže izljev mozgova ili pretakanje - tako nešto (naravno u pozitivnom smislu)
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Evo još špekulacija u vezi Ferrari-ja
http://www.tomorrownewsf1.com/f1-une...-ferrari-18419" onclick="window.open(this.href);return false;
Translation (with Google):
F1 - A revolutionary suspension for Ferrari?
Learn what words today, because it will represent the next trend of technical media: Interconnected Suspension.
In his speech, very constructively with the Podcast of the British magazine Motorsport late November, the former boss of the Renault F1 Team Technology, Pat Symonds, still abreast of technology trends, said that the Scuderia Ferrari had that system.
The trend in 2010 will remain the torsion bar suspension, generalized by Red Bull RB6, but it seems that Ferrari has gone even further with his system. Reste une question : comment ça marche ? One question remains: how does it work?
Two hypotheses to date:
The first believes that the interconnected suspension distributes weight evenly on each wheel, to increase the stability of the car. Sur un aspect mécanique. On a mechanical aspect.
The second considers a concept linking the electronic steering, suspension and differential are connected with the same objective of stability of the car.
- Cuky
- Moderator
Slažem se. Ono što mi prvo pada na pamet je podizanje ispušnih cijevi iz difuzora na gornji dio bolida. Pa onda kasnije na F2002 još podizanje ispuha i usmjeravanje prema natrag umjesto kako je bilo uobičajeno prema gore. Također na F2002 onaj vrlo uski stražnji kraj i jako niski bokovi. Pa onda na F2003GA kad su prvi predstavili zaobljene bokove koje je pak Renault 2004. doveo do savršenstva. Također Ferrari na F2003GA još uži stražnji kraj. Pa na F248 kad su postavili retrovizore na bokove bolida da bi ih smjestili iza prednjih kotača te tako smanjili turbulencije koje oni(retrovizori) proizvode. Također 2004. su imali zakrivljeno stražnje krilo, prvi su imali onaj seamless mjenjač u F1...al kao što kažeš zadnjih godina ništa novog Ferrari ne otkriva...Red Bull je uveo EBD difuzor, Brawn (baš čudnoDomi je napisao/la:loše je i ne baš obečavajuće da Ferrari otkad je SD glavni većinom kopira i pokušava ''ukrasti'' ideje i inovacije od drugih timova.

Jedino ako je ovo što je F2004_the_best_ever napisao istina (a mislim da je jer sam nešto o tome na f1technical čitao) onda se možda vraćamo u dane stare slave. Svakako se nadam da će Ferrari počet opet sa novotarijama i da će ostale ekipe opet biti u očaju...naravno ne prevelikom tako da opet imamo zanimljivo prvenstvo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Špekulisalo se da F10 ima nagnut motor naprijed za nekoliko stepeni kako bi se što više prostora dobilo za difuzor.damjan.cule je napisao/la:
Slažem se. Ono što mi prvo pada na pamet je podizanje ispušnih cijevi iz difuzora na gornji dio bolida. Pa onda kasnije na F2002 još podizanje ispuha i usmjeravanje prema natrag umjesto kako je bilo uobičajeno prema gore. Također na F2002 onaj vrlo uski stražnji kraj i jako niski bokovi. Pa onda na F2003GA kad su prvi predstavili zaobljene bokove koje je pak Renault 2004. doveo do savršenstva. Također Ferrari na F2003GA još uži stražnji kraj. Pa na F248 kad su postavili retrovizore na bokove bolida da bi ih smjestili iza prednjih kotača te tako smanjili turbulencije koje oni(retrovizori) proizvode. Također 2004. su imali zakrivljeno stražnje krilo, prvi su imali onaj seamless mjenjač u F1...al kao što kažeš zadnjih godina ništa novog Ferrari ne otkriva...Red Bull je uveo EBD difuzor, Brawn (baš čudno) je uveo DDD difuzor, McLaren F-Duct...
Jedino ako je ovo što je F2004_the_best_ever napisao istina (a mislim da je jer sam nešto o tome na f1technical čitao) onda se možda vraćamo u dane stare slave. Svakako se nadam da će Ferrari počet opet sa novotarijama i da će ostale ekipe opet biti u očaju...naravno ne prevelikom tako da opet imamo zanimljivo prvenstvo
- F1NAC
- Moderator
Ferrari zbog promjene logotipa i livreja dobio 100 "promotivnih" kilometara
ukratko pocet ce odma 28. sijecnja testirat novu pilu
ukratko pocet ce odma 28. sijecnja testirat novu pilu

- Cuky
- Moderator
to je bilo govora da, al to koliko znam nije baš originalna ideja.Mislim da sam negdje čitao da je lotus tako imao u doba ground efekta pa eto...ako tko može nek provjeri...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Kacige Ferrari-jevih vozača u novoj sezoni
http://img691.imageshack.us/img691/9738 ... 8cb3ao.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img132.imageshack.us/img132/9643 ... 6195eo.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Fernando Alonso
http://img37.imageshack.us/img37/223/53 ... c02b6o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img708.imageshack.us/img708/2447 ... 1aebco.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Felipe Massa
EDIT:
Pojavile su se špelukacije da će Philip Morris obnovit ugovor sa Ferrari-jem do 2014, a to bi se moglo objelodanit na predstavljanju Ferrari-jevog bolida.
Mubadala i Etihad više nisu sponzori Ferrari-ja tako da ovo produženje saradnje sa Philip Morris-om dobro dođe.
Španjolski AS očekuje da se novi bolid Ferrari-ja da se zove F2011.
EDIT:
Izleda da će se špekulacije oko Philip Morris-a i obistinit
Marlboro set to extend Ferrari deal

http://img691.imageshack.us/img691/9738 ... 8cb3ao.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img132.imageshack.us/img132/9643 ... 6195eo.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Fernando Alonso
http://img37.imageshack.us/img37/223/53 ... c02b6o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img708.imageshack.us/img708/2447 ... 1aebco.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Felipe Massa
EDIT:
Pojavile su se špelukacije da će Philip Morris obnovit ugovor sa Ferrari-jem do 2014, a to bi se moglo objelodanit na predstavljanju Ferrari-jevog bolida.
Mubadala i Etihad više nisu sponzori Ferrari-ja tako da ovo produženje saradnje sa Philip Morris-om dobro dođe.

EDIT:
Izleda da će se špekulacije oko Philip Morris-a i obistinit

-
- Navijam za: ferrari
Šta znači - nema više Arapa u Ferrariju - mislim na sponzorstvo.
Čudno po meni. Pa imaju oni para ko blata.
Čudno po meni. Pa imaju oni para ko blata.
Forza FERRARI
- F1NAC
- Moderator
ovaj logo mi je neki prevelik na kacigi al ajd 

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ovo stvarno nije jasno, zbog čega se takve stvari dopuštaju Ferrariju kad se cca zadnjih 10 godina nesmije duhan reklamirati u F1F2004_the_best_ever je napisao/la:Kacige Ferrari-jevih vozača u novoj sezoni![]()
EDIT:
EDIT:
Izleda da će se špekulacije oko Philip Morris-a i obistinit![]()

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Ferrari-BiH
- Veteran
Gdje ti vidis reklamu za duhan na Ferrarijevom bolidu....Kenny je napisao/la:Ovo stvarno nije jasno, zbog čega se takve stvari dopuštaju Ferrariju kad se cca zadnjih 10 godina nesmije duhan reklamirati u F1F2004_the_best_ever je napisao/la:Kacige Ferrari-jevih vozača u novoj sezoni![]()
EDIT:
EDIT:
Izleda da će se špekulacije oko Philip Morris-a i obistinit![]()
Niko nije kriv zbog toga sto neke stvari podsjecaju na nesto... Nigdje nema eksplicitne reklame.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Marlboro set to extend Ferrari dealFerrari-BiH je napisao/la: Gdje ti vidis reklamu za duhan na Ferrarijevom bolidu....
Niko nije kriv zbog toga sto neke stvari podsjecaju na nesto... Nigdje nema eksplicitne reklame.
a i svi znamo ko im plaća za onaj bar kod

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Ferrari-BiH
- Veteran
Opet cu da te pitam....Kenny je napisao/la:Marlboro set to extend Ferrari dealFerrari-BiH je napisao/la: Gdje ti vidis reklamu za duhan na Ferrarijevom bolidu....
a i svi znamo ko im plaća za onaj bar kod
Gdje ti VIDIS tu reklamu?
Da li negdje na Ferrariju pise Marlboro?
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu