Renault: Long development time a boost"What most people did not know, and we can say it now, is that we had an overly aggressive development programme because we started development of the R31 in February last year. What is really interesting with this car is that because it traces back to such an, in F1 terms, eternity, it literally has nothing to do with last year's car," he said. "They were two completely different development programmes, and this car, outside of the engine; it is 92 per cent of different parts. It is literally a completely different car"
Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Forza
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Re: Formula 1 team - Renault

- elf
- Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
- Navijam za: Lotus F1 team
čini se drugaciji od onoga sto je renault radio posljednjih par godina... i mislim da i oni imaju nekih dzokera u rukavu... bice ovo neizvjesna sezona... neka bolji pobjedi...

- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
http://img573.imageshack.us/img573/2307 ... lotus1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Što je ovo?
Sa druge strane nema ovoga
Što je ovo?

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Bruno Senna postao rezervni vozač Lotus Renaulta.
Link
Link
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Inače boje i izgled mi se jako sviđaju.
Ovo sa ispuhom je zanimljivo. Ako ovo gore nije ispuh dal je moguće da se nalazi ispod negdje u podnici prema difuzoru tako da topli zrak ide odmah na njega i tako povećava dowforce i jeli to dozvoljeno?

Ovo sa ispuhom je zanimljivo. Ako ovo gore nije ispuh dal je moguće da se nalazi ispod negdje u podnici prema difuzoru tako da topli zrak ide odmah na njega i tako povećava dowforce i jeli to dozvoljeno?

- elf
Bernardinac je napisao/la:http://img573.imageshack.us/img573/2307 ... lotus1.jpg
Što je ovo?
mozda nesto poput F-ducta... nesto sto nece morati uticati vozaci na njegov rad zbog cega je i zabranjen... neka inovacija... mnogo je tu sad mogucnosti... vidjet cemo...

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
A izgleda da su sjene, i ostale refleksije. Vidi ovu fotku, nema ničeg, sve "ravno". http://adamcooperf1.files.wordpress.com ... cooper.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;elf je napisao/la:Bernardinac je napisao/la:http://img573.imageshack.us/img573/2307 ... lotus1.jpg
Što je ovo?
mozda nesto poput F-ducta... nesto sto nece morati uticati vozaci na njegov rad zbog cega je i zabranjen... neka inovacija... mnogo je tu sad mogucnosti... vidjet cemo...

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Ovdje fakat nema ničega, a na onoj slici što sam postavio izgleda kao da je ispuhgringo73 je napisao/la:A izgleda da su sjene, i ostale refleksije. Vidi ovu fotku, nema ničeg, sve "ravno". http://adamcooperf1.files.wordpress.com ... cooper.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;elf je napisao/la:Bernardinac je napisao/la:http://img573.imageshack.us/img573/2307 ... lotus1.jpg
Što je ovo?

Mystery

- ZD1400RT
- Početnik
- Navijam za: Spanjarda
- gringo73
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
iskreno možda sam malo blentav, ali kako se vi čudite gdje je ispuh kod renaulta, iskreno rečeno ja ga ne vidim ni kod ferrarija 

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

ScrabF1: I can confirm the exhaust exits are at the frotn of the sidepods, with an elbow pointing them back

- gringo73
http://scarbsf1.wordpress.com/2011/02/0 ... explained/" onclick="window.open(this.href);return false; - čovjek objašnjava ovu Reanaultovu inovaciju.

-
- Navijam za: ferrari
vidim nitko ne komentira današnje testove Renoa i Kubice , spulja očito radi.
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
Neću se obazirat uopće na ove prve testovepeki je napisao/la:vidim nitko ne komentira današnje testove Renoa i Kubice , spulja očito radi.
- elf
vidjet cemo... ali sigurno ima ucinka cim se suska da i ostale momcadi rade na izradi slicnog ispusnog sistema... pitanje je koliko daje prednosti i ako je daje LRGP je korak unaprijed...

-
- Navijam za: Renault F1
LRGP je bazirao svoj bolid na tom konceptu. nije to da ostale ekipe moraju produžit svoje ispušne cijevi na drugu stranu. ovakav bolid bio je planiran od početka, položaj motora, položaj KERS-a, ako ostale ekipe budu išle prčkat po tome skupa, a ujedno uspjet provuc ispušne cijevi u radijatore, s obzirom da većina radijatore koristi samo zbog hlađenja, renault je tu napravio vrhunski posao. ne ujedno da imaju prednost što je njihov bolid tako slagan kako treba od početka, nego im taj sistem dozvoljava da brze zavoje poput onog trostrukog u turskoj ili eau rogue u belgiji prolaze pod punim gasom. opet ako i sve to naprave treba ispočetka mapirat motor, biti uvjeren da silnim promjenama nisu naremetili balans težine auta i sl. koliko god brawn iz mercedesa govorio da rade na razvoju sličnog koncepta biti ce ga teško napravit. ako ga i naprave trebat riješit probleme s pregrijavanjem. allison iz renaulta sam je rekao da su puno vremena proveli u zračnom tunelu kako bi se uvjerili da takav koncept radi i da ga je moguce provesti iz teorije u praksu. očito prema prvim testiranjima moguce je i kubica je izjavio da nisu imali probleme s temperaturom.elf je napisao/la:vidjet cemo... ali sigurno ima ucinka cim se suska da i ostale momcadi rade na izradi slicnog ispusnog sistema... pitanje je koliko daje prednosti i ako je daje LRGP je korak unaprijed...
sad sam nabrbljao svačeg, ali tako je kako je. ništa nije lagano iskopirat i da radi kako treba. nadam se da to nije jedini AS u rukavu od strane LRGP-a, vjerujem da u Renaultu imaju bogat i maštovit program za nastavak sezone.
sad vezano za testiranja. 1:13:144 je najbolje vrijeme cijelog tjedna testiranja, ujedno i bolja vremena od specifikacija bolida iz 2010. iako su ovo samo testovi ništa ne treba upisivat ili otpisivat. kubica je bio najbrži i ostvario najbolje vrijeme iako je imao i zadnji dan neke probleme. no za to služe testiranja, riješavanje problema, isprobavanje strategija. koliko sam shvatio ARW radi kako treba. izjavili su da su u valenciji pronašli ono što su tražili (balans auta, isprobavanje novih stvarčica KERS i ARW, i nove gume) te da ce se u Jerezu orijentirat kako očuvat set-upom nove gume i bit konzistentan. generalno ja sam zadovoljan prvim testovima koliko se od testova moze očekivat.
Zadnja izmjena: Neno Koš, dana/u 03 vel 2011, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Mislim da se Eau Rouge prolazi punim gasom otkako smo rekli zbogom 10 cilindricnim motorimaNeno Koš je napisao/la: nego im taj sistem dozvoljava brze zavoje poput onog trostrukog u turskoj, ili eau rogue u belgiji mogu prolazit pod punim gasom. uj

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
-
hehe, pa baš i ne. sve ovisi kakav tko ima setup i sl. no na što sam mislio da ovakav sistem ispuha koristi drukčije mape motora, što se odražava na brzinu i pritisak papučice na gas. "sistem postiže veći downforce pošto su vrući plinovi iz auspuha usmjereni na difuzor. " čim duže drži papučicu u brzim zavojima kao što sam gore naveo, dolazi do većeg pritiska plinova i vrućeg zraka koji dolaze na diffusor, to ujedno povećava downforce s većim downforceom lakše ulaziš i izlaziš iz zavoja. ovakav sistem posebnu snagu moze dati na stazama zahtjeve aerodinamike poput Barcelone. sad dal se netko slaže samnom neznam, ali ovakva solucija zlata vrijedi.Ferrari-BiH je napisao/la:Mislim da se Eau Rouge prolazi punim gasom otkako smo rekli zbogom 10 cilindricnim motorimaNeno Koš je napisao/la: nego im taj sistem dozvoljava brze zavoje poput onog trostrukog u turskoj, ili eau rogue u belgiji mogu prolazit pod punim gasom. uj
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
naravno sav taj dforce ce i pireli morati da izdrzi inace .........
- elf
za to sluze testiranja... da se sve fino ukalkulirakimi&pablo.u.bmw je napisao/la:naravno sav taj dforce ce i pireli morati da izdrzi inace .........

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Renault je izjavio da će Sena biti drugi vozač. Svaka čast momku, al mislim da bi bilo bolje da testiranja odradi netko iskusniji.
Prije svega mislim na Nick Heidfelda, kao dobar izbor.
Iskustvo, konstantnost, vrijedan skupljač bodova.
Volio bih da Nick ipak jednom sjedne u vrhunskii bolid, a ovaj R31 mi se čini da je takav, i da pokaže koliko je dobar.
Prije svega mislim na Nick Heidfelda, kao dobar izbor.

Volio bih da Nick ipak jednom sjedne u vrhunskii bolid, a ovaj R31 mi se čini da je takav, i da pokaže koliko je dobar.
- V3GI
- Rezervni vozač
- Navijam za: VETTEL I SCHUMI
Da pokaže koliko je prosjecanBernardinac je napisao/la:Renault je izjavio da će Sena biti drugi vozač. Svaka čast momku, al mislim da bi bilo bolje da testiranja odradi netko iskusniji.
Prije svega mislim na Nick Heidfelda, kao dobar izbor.![]()

a senna je 100000 bolji izbor

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Bolji? Kako znaš da Senna nije prosječan? Naravno da Senni treba dati priliku, ali fazu testiranja ipak treba raditi netko puno iskusniji.V3GI je napisao/la:Da pokaže koliko je prosjecanBernardinac je napisao/la:Renault je izjavio da će Sena biti drugi vozač. Svaka čast momku, al mislim da bi bilo bolje da testiranja odradi netko iskusniji.
Prije svega mislim na Nick Heidfelda, kao dobar izbor.![]()
Volio bih da Nick ipak jednom sjedne u vrhunskii bolid, a ovaj R31 mi se čini da je takav, i da pokaže koliko je dobar.![]()
a senna je 100000 bolji izbor
Petrov i Senna imaju jednu sezonu u F1 i ograničeno iskustvo, u tome je problem.
-
Mislim da Renaultu je bolje dat priliku nekom od 3 test vozača, a najspremniji je Senna. Mislim da netreba dovodit novog prosječnog vozača, takvih imaju, ako nemogu dovest top klasu kao zamjenu bolje da se da priliku nekom talentu. Zadnjih godina takvih slučajeva ima mnogo, koji su iskoristili takvu priliku, ali i ne pod ovakvim sličnim okolnostima. Mogu da nabrajam od Alonsa iz Minardija u Renault, Hamiltona, Vettela, pa i Kubice. Dečku treba dat priliku, bez obzira na sve, radje bi da on vozi nego Heidfeld, niti je brz kad treba, dosadan, možda je iskusan, al svoje šanse je upropastio u polukonkurentnim autima Williamsu i BMW-u. Kažu svako zlo za neko dobro, nadam se da ce Renault nac prihvatljivo riješenje.