Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Mislim da se na ovoj fotki vidi dolje di je bio i prošle godine od Valencije na dalje
http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_ ... rse_order=" onclick="window.open(this.href);return false;
A na ovoj slici se definitivno vidi da je tamo di je bio i na kraju prošle sezone
http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_ ... rse_order=" onclick="window.open(this.href);return false;
Btw, taj zvuk je takav mogao biti i zbog razloga što je na tim "promotivnim vožnjama" ograničena maksimalna brzina pa se motor nije vrtio do kraja...
A na ovoj slici se definitivno vidi da je tamo di je bio i na kraju prošle sezone
Btw, taj zvuk je takav mogao biti i zbog razloga što je na tim "promotivnim vožnjama" ograničena maksimalna brzina pa se motor nije vrtio do kraja...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
znam da je možda malo offtopic, al jel znate možda gdje nać Desktop wallapapere Ferrarija prvenstveno iz prijašnjih godina (Schumi i Kimi era) u FullHD kvaliteti (1920x1080) ?
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- Kontakt:
drsrle je napisao/la:Imam jedno pitanje :
pošto je sad vrlo aktuelan ovaj radikalni ispušni sistem kod Renault-a, pitam se jer ne vidim gdje je na Ferrarijevom bolidu ispušni sistem ?
Na videu se može čuti neki novi reski zvuk koji proizvodi bolid, a što da naslutiti da se je Ferrari igrao sa ispušnim sistemom
Alonso je jučer vozio na max. 12 000 obrtaja zato je taj zvuk Ferrari proizvodio. i bio 5. Danas ne znam tek sam s posla došao

kakav potpis staviti???
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
danas je prvi 1.13:307 sto je sekundu i 2 desetinke brze od juce

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Komparacija F150 i RB7
http://i.imgur.com/6SIHi.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i.imgur.com/6SIHi.png" onclick="window.open(this.href);return false;
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
bogte di ce rb stavit kers i tank XD

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Završila su se prva testiranja, što se tiče Ferrari-ja ja sam zadovoljan.
Možda će nekom to zvučati čudno jer Ferrari nije bio prvi na sva tri dana testiranja a i danas je imao kvar na bolidu.
Međutim ja nisam bio oduševljen kada je prošle godine Ferrari bio uvjerljivo prvi na prvim testiranju, jer se često dešavalo da tada ne budu brzi posle kada počne sezona
a i što se tiče današnjeg kvara, na testiranjima prošle sezone nisu imali nikakvih kvarova i onda već na početku sezone problemi sa motorom, tako da je bolje sad da se pokvari bolid i da se ispita granica izdržljivosti bolida.
Šte se tiče brzine na ovom prvom testu to ne bih komentarisao jer je ovo prvi test, i prije svega se radilo na upoznavanju bolida i guma a i jedan od glavih konkurenata McLaren nije nastupio sa novim bolidom tako da ja neću da se bavim prognozama brzine Ferrari-ja za razliku od Helmuta Marka koji je rekao da je RB7 u ovom trenutku za krug brži od ostalih bolida
, a to znači da je RB7 bolji bolid od Ferrari F2004
i McLaren MP4/4
, ja čisto sumljam da će RB7 nadmašiti dva možda i najbolja bolida u povjesti F1
. Po meni je ovo malo i neozbiljna izjava Marka jer su ovo tek prva testiranja-ekipe će doći sa znatno izmjenjenim bolidima u Bahrein, a i nema novog bolida McLarena a i ako budu dominirali na početku sezone, za krug da prestignu sve ostale bolide
, u tom slučaju Berni i Todt će ih usporit u to sam siguran.
Sviđa mi se i ova Costina izjava da je važno da cijeli paket, što se tiče bolida, bude najbrži i da neće ići samo na kopiranje drugih bolida već da će slijediti svoj put što se tiče razvoja bolida.

Možda će nekom to zvučati čudno jer Ferrari nije bio prvi na sva tri dana testiranja a i danas je imao kvar na bolidu.
Međutim ja nisam bio oduševljen kada je prošle godine Ferrari bio uvjerljivo prvi na prvim testiranju, jer se često dešavalo da tada ne budu brzi posle kada počne sezona

Šte se tiče brzine na ovom prvom testu to ne bih komentarisao jer je ovo prvi test, i prije svega se radilo na upoznavanju bolida i guma a i jedan od glavih konkurenata McLaren nije nastupio sa novim bolidom tako da ja neću da se bavim prognozama brzine Ferrari-ja za razliku od Helmuta Marka koji je rekao da je RB7 u ovom trenutku za krug brži od ostalih bolida

Sviđa mi se i ova Costina izjava da je važno da cijeli paket, što se tiče bolida, bude najbrži i da neće ići samo na kopiranje drugih bolida već da će slijediti svoj put što se tiče razvoja bolida.

-
- Navijam za: ferrari
Ma nije to bilo uopće loše odvezen je velik broj krugova , a samim time dobiveno je puno informacija koje će se koristiti za korekcije u ovih par dana do Jereza pa će vidit ko je di. Mada mislim da ćemo donekle pravu sliku ko je šta napravio dobiti u tek u Barceloni.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Posle testa u Valenci već su se pojavile špekulacije da Ferrari za Red Bull-om kasni oko 0.5 s po krugu. 

- Schumy.d
- Legenda
A na temelju čega se već dolazi do tog zaključka?F2004_the_best_ever je napisao/la:Posle testa u Valenci već su se pojavile špekulacije da Ferrari za Red Bull-om kasni oko 0.5 s po krugu.
Stvarno ne kužim te prognoze...

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ne znam ni jaSchumy.d je napisao/la: A na temelju čega se već dolazi do tog zaključka?
Stvarno ne kužim te prognoze...

Izvor
Edit.http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 86588.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Short coverage:
1. redbull: car was fast from lap 1 and reliability was perfect too. the team was very secretive, amus speculates that redbull didnt even use kers acceleration yet.
2. renault: exhaust solution seems to be a joker for them. kubicas 95 lap showed that the heating problems are fixed. only the drivability of the engine has to be improved still. amus thinks that till season start redbull and mercedes will adapt a smilar concept.
3. ferrari: a solid car, its fast but not fast enough. they tricked arround with the setup to make the tires lasting longer. team internal guesses are that they are lacking 0.5s to redbull. the team seems to have missed some innovations like the year before.
4. mercedes: very hard to predict. the lap times are not great, but the drivers are very happy with the car. schumacher still unhappy with the tires and hopes it will change till season start. like the ferrari the mercedes is too conservative.
5. williams: barrichello was consistantly running arround the circuit with 120kg of fuel in the car and guesses that williams is lacking 0.8s (to redbull). the self constructed kers is working.
Prbebacio sam ovo iz teme McLaren da se ne bi mklarenovci bunili
Ferrari je na F10 imao neku L varijantu usisnika zraka, naravno mnogo blažu varijantu, koja nije imala nikakav uticaj na oblik otvora za zrak ali to su mogli razviti radikalnije na F150 kao što su uradili u McLarenu, vjerovatno oni znaju zašto nisu, toga nema na F150.

-
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Pasta se kuha.drsrle je napisao/la:šta li se kuha u Ferrariju, ima li kakvih vijesti ?

Nema nikakvih vijesti iz Ferrari-ja, mediji su ponovo prenijeli Costinu izjavu da ih ne zanima previše šta radi konkurencija, možda je i bolje tako što nema dosta vijesti iz Ferrari-ja.

-
- Legenda
Ja imam neki strange feeling da se stvarno da naslutut da je red bull primjetni brži od njih, i da su oni toga svjesni i pomalo na iglama. Volio bih da se varam 

Samo neka se trkaju.
-
Sve je moguće, i ja sam mišljenja da u crvenoj tvornici vlada napetost i strah kako ubrzati bolid, jer novi Red Bull je u zavojima magičan.
Sve se to možda još i promjeni do Bahrain-a, ali mislim da je Ferrari dosta konzervativno dizajnirao novi bolid.
Sve se to možda još i promjeni do Bahrain-a, ali mislim da je Ferrari dosta konzervativno dizajnirao novi bolid.
Forza FERRARI
-
- Legenda
Lijepe vijesti za ferrariste!
http://f1racing.com.hr/index.php?option ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
http://f1racing.com.hr/index.php?option ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
Lagan ko perodmarijon je napisao/la:Lijepe vijesti za ferrariste!

-
Da, naravno, jako lijepa vijest, znao sam ja da je Ferrari nešto smislio hihi
Forza FERRARI
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
samo da ne bude u utrkama kao prošle godine sa hamiltonom i buttonom (čuvaj gorivo)....
oni jesu testirali motor na stolu i tamo daje manju potrošnju, no koliko je ona stvarno manja je za sada upitno, jer
auto je teži i veći, kers je tu u kooperaciji sa motorom...
Ostaje nam za vidjeti kako će to stvarno izgledati u utrci (do prve utrke niko neće znati jer se na testiranjima nikad ne vozi punim gasom)
oni jesu testirali motor na stolu i tamo daje manju potrošnju, no koliko je ona stvarno manja je za sada upitno, jer
auto je teži i veći, kers je tu u kooperaciji sa motorom...
Ostaje nam za vidjeti kako će to stvarno izgledati u utrci (do prve utrke niko neće znati jer se na testiranjima nikad ne vozi punim gasom)
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Moraju nešto napisati. Tako su pričali i da Mercedes manje troši prije dvije godine pa ništa nije bilo od toga. Možda sam zabrijao, ali ja nisam vidio neki učinak na utrkama.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- majstor iz maranella
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Schumachera
jedva čekam da mclaren nešto kaže da imaju lakši auto pa ću zaljepit sličan ovakav komentar ko tvoj Dani. Ti samo to imaš za reć, a u biti se bojiš ferrarijaDani je napisao/la:Moraju nešto napisati. Tako su pričali i da Mercedes manje troši prije dvije godine pa ništa nije bilo od toga. Možda sam zabrijao, ali ja nisam vidio neki učinak na utrkama.

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Samo neka budu brzi, barem će biti zanimljivo. Treba tek vidjeti kakav je novi mclaren.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
“F-150® is an established and important Ford trademark and the name of the best-seller in Ford’s F-Series, America’s best-selling trucks for 34 years and best-selling vehicles for 29 years. Through extensive sales and advertising and exclusive use, Ford has earned invaluable goodwill in the F-150® trademark. That hard-won goodwill is seriously threatened by Ferrari’s adoption of “F150.”
“When Ferrari announced the name of its race car as “F150,” Ford asked Ferrari to change the name. Ferrari did not respond in a timely manner, leaving Ford no choice but to take legal action to protect its important brand and trademark rights.” - piše u službenoj izjavi Forda koji tuži Ferrari zbog "nanešene štete". Link
“When Ferrari announced the name of its race car as “F150,” Ford asked Ferrari to change the name. Ferrari did not respond in a timely manner, leaving Ford no choice but to take legal action to protect its important brand and trademark rights.” - piše u službenoj izjavi Forda koji tuži Ferrari zbog "nanešene štete". Link

- Schumy.d
- Legenda
A jbte... 
Koje komplikacije
A ovi ga isto moraju nazvati baš F-150...

Koje komplikacije

A ovi ga isto moraju nazvati baš F-150...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Nije me bilo dugo, opravdano, pa je red da napisem koju rijec o nasem novom Ferrari-ju.
F150 je bolid, prilicno obazrivo kontruiran i prilicno konzervativno u odnosu na svoje konkurentne. Medjutim, ono sto je Ferrari od pocetka decembra najavio, to se i dogadja. Tombazis je odmah izjavio da se konstruiranju bolida pristupilo na taj nacin da bolid na pocetku sezone ima relativno mirne rezultate bez kvarova, sa velikom dozom pouzdanosti. Dok tijekom sezone, ocekuje se jako agresivan i operativan razvojni program. Mnogi govore kako je Ferrari najavio agresivan bolid a iznio prilicno jednostavan bolid, medjutim tu su se rijeci izvlacile iz konteksta. FERRARI JE NAJAVIO OPAKO AGRESIVAN RAZVOJNI PROGRAM BOLIDA i tu lezi tajna prilicne na oko vidljive jednostavnosti bolida.
F150 je tako optimiziran, da se moze jos tona stvari nakaciti na njega i ekperimentirati sa njim tijekom sezone, a da se ne poremeti koncepcija cijelog bolida. Jednom rijecju, ovaj bolid je razvojni bolid koji moze podnijeti brojne zahvate a da to ne moze pogorsati performanse, vec samo moze poboljsati.
Ferrari je tome tezio, jer oni vide kljuc uspjeha, upravo u konstantnim poboljsanjima tijekom sezone. To su imali namjeru uraditi i prosle sezone, ali aero tunel je zakazao i nastao je veliki problem , te zakasnjenje od mjesec dana sto je zaista mnogo u ovom sportu.
A ova nagadjanja o zaostatku Ferrari-ja su zaista bez ikakvog osnova. Prvo, moze se desiti da je Ferrari i sekundu iza Red Bull-a, a isto tako se moze desiti da je cak pola sekunde ispred Red Bull-a. U ovoj fazi, ne treba raspravljati o tome koliko je koji bolid brz ili spor jer je to nemoguce ustvrditi.
F150 je bolid, prilicno obazrivo kontruiran i prilicno konzervativno u odnosu na svoje konkurentne. Medjutim, ono sto je Ferrari od pocetka decembra najavio, to se i dogadja. Tombazis je odmah izjavio da se konstruiranju bolida pristupilo na taj nacin da bolid na pocetku sezone ima relativno mirne rezultate bez kvarova, sa velikom dozom pouzdanosti. Dok tijekom sezone, ocekuje se jako agresivan i operativan razvojni program. Mnogi govore kako je Ferrari najavio agresivan bolid a iznio prilicno jednostavan bolid, medjutim tu su se rijeci izvlacile iz konteksta. FERRARI JE NAJAVIO OPAKO AGRESIVAN RAZVOJNI PROGRAM BOLIDA i tu lezi tajna prilicne na oko vidljive jednostavnosti bolida.
F150 je tako optimiziran, da se moze jos tona stvari nakaciti na njega i ekperimentirati sa njim tijekom sezone, a da se ne poremeti koncepcija cijelog bolida. Jednom rijecju, ovaj bolid je razvojni bolid koji moze podnijeti brojne zahvate a da to ne moze pogorsati performanse, vec samo moze poboljsati.
Ferrari je tome tezio, jer oni vide kljuc uspjeha, upravo u konstantnim poboljsanjima tijekom sezone. To su imali namjeru uraditi i prosle sezone, ali aero tunel je zakazao i nastao je veliki problem , te zakasnjenje od mjesec dana sto je zaista mnogo u ovom sportu.
A ova nagadjanja o zaostatku Ferrari-ja su zaista bez ikakvog osnova. Prvo, moze se desiti da je Ferrari i sekundu iza Red Bull-a, a isto tako se moze desiti da je cak pola sekunde ispred Red Bull-a. U ovoj fazi, ne treba raspravljati o tome koliko je koji bolid brz ili spor jer je to nemoguce ustvrditi.
FORZA FERRARI!!!