Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Schumy.d je napisao/la:
Dani je napisao/la:A gle, vidjeli smo od nekih kako NE treba ići. Samo se vi tješite. Biti će zvijer, ako ništa drugo, barem po izgledu.
Po izgledu mi je sve, samo ne zvijer.
Prije će biti zvijer po motoru jer mi je ovo najružniji bolid do sada (NHF). :(
u potpunosti se slažem
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

@Schumy.d § King iCool - nije ovo natjecanje za izbor miss toples ni najljepša guza Bedekovčine. Jeste se vas dva našli svađati oko najbitnije stvari u F1 - koji je bolid lijep - to je stvarno odlučujuče za uspjeh bolida na stazi. Još bih shvatio da je rijeć o nekakvim početnicima no gdje baš "veterani" foruma :cry: ...
...nemojte me krivo shvatiti kritika je nadasve dobronamjerna i nadam se da ćete ju tako i "doživjeti"...
...jedva čekam da na stazi vidim što donosi ili odnosi ovakav koncept - ali isto tako me i zanima što su to inovativnoga donijeli i ostali bolidi i umjesto da "gubimo" vrijeme na izbor "mister najljepši bolid" - dajmo ideje što donosi ili odnosi koje riješenje na bolidima...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ne,ne dragi kolega.pratim odavno ovaj forum i došao sam do zaključka da kolega shumi samo nabija postove bezveze (moje mišljenje je da se previše pravi pametan a nije).što ima veze jeli novi mclaren ružan (dok kolega shumi to po 5-6 puta ponavlja.)ok shvatili smo da ne voliš mclaren pa zato nazad u svoj tor pa tamo veličaj crvene vragove.ja tamo nisam niti ću ikada biti.ostavi se mclarena i njegove ljepote.mislim da će mi biti post obrisan ili ću biti baniran ali ovo je dobronamjerna kritika prema svima onima koji mrze mclaren.ja nikoga ne mrzim niti ću to pokazati ali ovu averziju prema mclarenu ne mogu trpjeti.
rijetko ovdje pišem postove ali ih redovito pratim.i hvalim ovom prilikom kolegu gringa kojeg smatram najpouzdanijim faktorom ove teme. =D> =D> =D> =D> =D> čestitam na svakom tvom postu.
slika
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Schumachera

Post Postao/la majstor iz maranella »

senamozart je napisao/la:ne,ne dragi kolega.pratim odavno ovaj forum i došao sam do zaključka da kolega shumi samo nabija postove bezveze (moje mišljenje je da se previše pravi pametan a nije).što ima veze jeli novi mclaren ružan (dok kolega shumi to po 5-6 puta ponavlja.)ok shvatili smo da ne voliš mclaren pa zato nazad u svoj tor pa tamo veličaj crvene vragove.ja tamo nisam niti ću ikada biti.ostavi se mclarena i njegove ljepote.mislim da će mi biti post obrisan ili ću biti baniran ali ovo je dobronamjerna kritika prema svima onima koji mrze mclaren.ja nikoga ne mrzim niti ću to pokazati ali ovu averziju prema mclarenu ne mogu trpjeti.
rijetko ovdje pišem postove ali ih redovito pratim.i hvalim ovom prilikom kolegu gringa kojeg smatram najpouzdanijim faktorom ove teme. =D> =D> =D> =D> =D> čestitam na svakom tvom postu.
Kolega Schumy.d uopće ne nabija postove, a u ovom prepucavanju gore je King iCool prsnuo bzvz
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pa u usporedbi sa Mp4-4 svi su ovi bolidi ružni. Ali činjenica je da ovogodišnji ferrari "izgleda" jednostavno u odnosu na prošlogodišnji dok Mac svake godine ima lijep i zanimljiv bolid.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

I meni je bolid ružan što jest jest :D
No šalu na stranu, lijepo je vidjeti nešto što odudara od šablone.

Potpuno druga fiozofija oblikovanja sidepoda, naravno da se što kvalitetnije prenese strujanje na zadnji dio bolida.
Ono što ima još za primjetiti je zadnji dio, koji mi se čini poprilično "deblji" od konkurencije, rekao bih radi drugačijeg pakiranja pod šasijom, ipak je taj prostor i dijelovi koji dolaze ispod sidepoda morao biti prepakiran nekako. U ovisnosti što je prebačeno nazad, zadnji kraj je po meni teži no što konkurencija radi.

Sad, koliko će to smetati, i da li će uopće smetati potrošnjih zadnjih guma recimo, ostaje da vidimo. Također, da li će hlađenje biti dostatno? (možda zato imaju dodatne otvore iza glavnog airboxa). Inače, ovo predstavljanje, mislim da su jedino sidepodi ono što su ppokazali, nitko normalan ne bi pokazivao cijeli bolid i kako ga sklapaju. A i bolid mi je djelovao nkako nestvarno, umjetan.

BTW, ne bih se čudio da se ovo McLaren zajebava sa ostalim timovima :D
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Centurion
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Centurion »

Schumy.d je napisao/la:
Dani je napisao/la:A gle, vidjeli smo od nekih kako NE treba ići. Samo se vi tješite. Biti će zvijer, ako ništa drugo, barem po izgledu.
Po izgledu mi je sve, samo ne zvijer.
Prije će biti zvijer po motoru jer mi je ovo najružniji bolid do sada (NHF). :(
pa sa tim da ferrari svake godine ima isti kalup samo dodaje nove tehnologije ne bih rekao da je McLaren najružniji. Svake godine jednake boje na istim mjestama (s tim da pod jednake boje stavljamo samo crvenu naravno).
McLaren uvijek ubaci nešto radikalno i novo što im bolid čini drugačiji od konkurencije.
Da ne pratim F1 godinama rekao bih da je Ferrari već 10-tak godina ima isti bolid xD
A i kao što je dani rekao, vidjeli smo kako ne treba ići...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Danas MP4-26 ima premijerni nastup uživo! :D
Gary Paffet će danas u Španjolskoj (došao je u Barcelonu) odraditi neka snimanja (filming day), a aero testiranje sutra.
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

p@rtibrejker je napisao/la:I meni je bolid ružan što jest jest :D
No šalu na stranu, lijepo je vidjeti nešto što odudara od šablone.

Potpuno druga fiozofija oblikovanja sidepoda, naravno da se što kvalitetnije prenese strujanje na zadnji dio bolida.
Ono što ima još za primjetiti je zadnji dio, koji mi se čini poprilično "deblji" od konkurencije, rekao bih radi drugačijeg pakiranja pod šasijom, ipak je taj prostor i dijelovi koji dolaze ispod sidepoda morao biti prepakiran nekako. U ovisnosti što je prebačeno nazad, zadnji kraj je po meni teži no što konkurencija radi.

Sad, koliko će to smetati, i da li će uopće smetati potrošnjih zadnjih guma recimo, ostaje da vidimo. Također, da li će hlađenje biti dostatno? (možda zato imaju dodatne otvore iza glavnog airboxa). Inače, ovo predstavljanje, mislim da su jedino sidepodi ono što su ppokazali, nitko normalan ne bi pokazivao cijeli bolid i kako ga sklapaju. A i bolid mi je djelovao nkako nestvarno, umjetan.

BTW, ne bih se čudio da se ovo McLaren zajebava sa ostalim timovima :D
Statički balans je određen pravilnikom (45,5 - 46,7% na prednjoj osovini) - tolerancija je zbog toga što se bolid mora nalaziti u tom rasponu bio pun ili prazan ... problem bi mogao biti ako im je težište otišlo previsoko zbog prepakiravanja no opet ... sigurno znaju šta rade i zašto to rade.
Centurion
Test vozač
Test vozač

Ja još uvijek ne kužim zašto je svima toliko ružan, pa gotovo je isti kao i prošle godine samo ima te U-shaped sidepodove...
najvažnije je kako leti po stazi, zato pričekajmo malo ;)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=StPeDlGE ... r_embedded[/youtube]

Uh, kako zavidim ovoj ekipi što je nosila sve ove dijelove...i ja sam bio u bubnju da budem jedan od nosača :)
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

dali itko ima "maketicu" bolida F1 kojeg prodaju na stranici, jako me zanima kako izgleda uživo,...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

slika

Hamilton i nova zvijerka :)
Ispod nosa ima natpis na poljskom koji znači; brz oporavak Roberte. Sve momčadi imaju isti natpis na svojim bolidima :thumbup:

Akcija je počela...

slika
slika
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

slika

Uploaded with ImageShack.us

Što to mclaren ima?
Miran
Navijam za: Mika Hakkinen

Post Postao/la Miran »

Uređaj za mjerenje
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Miran je napisao/la:Uređaj za mjerenje
a jesi mi puno reko, svaka ti čast :D
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

majstor iz maranella je napisao/la:
Ima neku mrezu iza tockova :biggrin:

Vjerovatno neki senzor koji biljezi strujanje zraka...ili ce tu biti pomocni tockici
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Miran

Post Postao/la Miran »

o oprosti :)
Uređaj za mjerenje protoka zraka ispod difuzora ilitiga "measuring the diffuser output "
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

"uređaj za mjerenje... " :)

ovo mi ima smisla.
Vjerovatno neki senzor koji biljezi strujanje zraka
vidjet ćemo. vjerujem da će netko objaviti već tokom dana
Samo neka se trkaju.
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Miran je napisao/la:
o oprosti :)
Uređaj za mjerenje protoka zraka ispod difuzora ilitiga "measuring the diffuser output "
To je već puno bolje, hvala :)
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

Felge ala Ferrari i nešto što izgleda kao prednji auspuh, ali biće da se varam
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Ma meni se čini da je iza...radi ovih plavih termo naljepnica. Tu bi mu negdje bilo i mjesto ako gledamo položaj s predstavljanja bolida (dok je bio ogoljen).

slika

Uploaded with ImageShack.us
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

pa kaj ausupuh nije skorz na kraju repa i pod samim stražnjim krilom?

Hm, ja sam zabrinut, još ne nisu počeli farbati auto :biggrin: nema zelene boje....
Miran

Post Postao/la Miran »

jaki je napisao/la:Felge ala Ferrari i nešto što izgleda kao prednji auspuh, ali biće da se varam
[ http://img4.auto-motor-und-sport.de/Jer ... 452491.jpg ]
izgleda kao infrared kamera, što je moguće. auspuh, što vidim po slikama je iza, ima one termalne plave naljepnice odma pokraj.
EDIT: možda i cooling sustav za KERS ?
Friga
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Friga »

jaki je napisao/la:Felge ala Ferrari i nešto što izgleda kao prednji auspuh, ali biće da se varam
[ http://img4.auto-motor-und-sport.de/Jer ... 452491.jpg ]
Najavili su "BF" il nešt slično kao upgrade na bolidu, ko zna možda ga još isprojiciraju dodatno na svoj način .. ne bi čudilo da je ispuh baš tu ispod samog ulaza za zrak na sidepodu .. jel ako se uzme u obzir da je dole "ovo krilo" ispred samog sidepoda, a i ovo na njemu spaljeno na samim krajevima .. ok štite protu otpada sa gume(nešto s nje nešto digne s podloge) .. al izgledaju spaljeni .... a i taj dio bolida koji počinje ispod linije nosača retrovizora, u širini od cca 20cm je, ajde možda je samo druga boja no izgleda, presvučen kao nekom vrstom termalne zaštite(koje su večinom crne boje) .. jel čak su i vodafonov znak prekrili "nečim crnim" u tom dijelu .. i s obzirom na shape sidepodova, možda misli svoj ispuh ugradit al da dodatno grije zrak koji ide i "preko" sidepodova, a može se reč i "kraj" sa unutrašnje strane .. prednje krilo bi moglo tu igrat neku ulogu .. vidli smo kakvog je shapea :!: :?:

evo druga strana al ovdje nema tako nešto .. drugi setup ..
slika
TF110 - Toyota F1 '10
slika"
Odgovori