Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la V3GI »

Ne mirisi sve to skupa na dobro,4 sec....!! mislim i da jesu nes isprobavali ali taj zaostatak je ogroman.
Znam ne sudi se do bahraina ali svejedno to ne sluti na dobro.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ma kakve 4 sekunde,pa to vrijeme je postavljeno unutar stinta od 15-ak krugova...pa nisu HRT...očito je da nisu ni pokušali napravit brzi krug...
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

možda je problem u Norbertu Haugu ?
Objašnjenje:
Razlog prekida McL-a i Mercedesa je u Mercedesovom "pametovanju i kontroli" bar je tako tvrdio Ron Dennis
Također iste godine je i sam McL imao poznati fijasko (skupa sa ferarijem) u godini KERS-a
Od kad je Norbert Haug više vremena kod Browna i sjedi njemu za vratom, ta momčad jednostavno šteka, a McL ponovo ima i inovacije (F-duckt lani, ove godine novi radikalni dizajn) i ponovo dobro stoji (prošle godine su zamalo skinuli oba naslova (zamalo jer malo nespretnosti i nesreće je bilo dovoljno da ne budu prvi)
Mercedes se mučio cijele sezone i dalje se muči
IMHO
Ovo nije nikakav poziv na flame već moj zaključak na osnovu viđenog u zadnje dvije godine.
Iskreno ja bih volio da merđo pritisne i zgazi ferarija i baci ga na 4 mjesto :biggrin: (mali otrovni ubod prema crvenom taboru :badgrin: )

No vidjeti ćemo kako će proći mjesec dana testiranja, ali ja bih stvarno volio da imamo 8 vozača u borbi za naslov do zadnjeg zavoja na kraju sezone
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Crvena zastava.
Rosberg seems to have stopped in sector 2 of the track

EDIT: Možda su opet bez goriva ostali :D napravil je stint od 14 krugova (sporih) ušo u box i vratio se na stazu bez nadoljevanja goriva, napravil još par krugova i stao
Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 10 vel 2011, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.
Michael is faster than you!!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

sumnjam da je problem u Haugu...mclaren je bio odličan bolid 2007.,2008., i drugi dio 2009.,tako da sigurno nije do njega.ako postoji problem,onda je u znanju,stručnosti i motiviranosti inženjera u mercedesgp-u (brawngp-u,hondi,BAR-u)
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

vidc je napisao/la:sumnjam da je problem u Haugu...mclaren je bio odličan bolid 2007.,2008., i drugi dio 2009.,tako da sigurno nije do njega.ako postoji problem,onda je u znanju,stručnosti i motiviranosti inženjera u mercedesgp-u (brawngp-u,hondi,BAR-u)
hm, za komentar ovoga možda bi trebalo pokrenuti novu temu:
korporativno vođenje i managment
Naime nije isto kad ti za vratom sjedi vlasnik firme (Ron Dennis - primjer) i kad ti sjedi samo jedan od menagera koji je predstavnik ogromne korporacije
Što je veća korporacija informacije sporije putuju, odluke se sporije donose i dose ih tip koji nema pojma o problemu već samo gleda koliko je novaca potrošeno i kojem ne možeš ništa objasniti jer je 3000 km daleko.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

darky je napisao/la:
vidc je napisao/la:sumnjam da je problem u Haugu...mclaren je bio odličan bolid 2007.,2008., i drugi dio 2009.,tako da sigurno nije do njega.ako postoji problem,onda je u znanju,stručnosti i motiviranosti inženjera u mercedesgp-u (brawngp-u,hondi,BAR-u)
hm, za komentar ovoga možda bi trebalo pokrenuti novu temu:
korporativno vođenje i managment
Naime nije isto kad ti za vratom sjedi vlasnik firme (Ron Dennis - primjer) i kad ti sjedi samo jedan od menagera koji je predstavnik ogromne korporacije
Što je veća korporacija informacije sporije putuju, odluke se sporije donose i dose ih tip koji nema pojma o problemu već samo gleda koliko je novaca potrošeno i kojem ne možeš ništa objasniti jer je 3000 km daleko.
sve to stoji u slučaju da haug zaista mora odgovarati nekome u stuttgartu...možda su njemu jednostavno dali odriješene ruke i da sve odluke donosi sam u ime mercedesa...
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 00294.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"Ross Brawn left his troops in Valencia perform basic work. Nico Rosberg and Michael Schumacher used only four sets of tires. Others have used twice the amount. The tanks were always full. Although Mercedes was the only time sheets in the lower middle, are Ross Brawn and Norbert Haug satisfied. In the endurance tests, the silver arrows were in the front field."

Osobno ne vjerujem previše u ovo, ali neka i članka u prilog optimističnijoj varijanti.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Igor18 je napisao/la:Crvena zastava.
Rosberg seems to have stopped in sector 2 of the track

EDIT: Možda su opet bez goriva ostali :D napravil je stint od 14 krugova (sporih) ušo u box i vratio se na stazu bez nadoljevanja goriva, napravil još par krugova i stao
Ovaj puta nisu bez goriva ostali.
"Wir haben mittlerweile bei Mercedes nachgefragt, warum Nico Rosberg stehengeblieben ist. Der genaue Grund steht noch nicht fest. Das Auto ist einfach ausgerollt. Ein absichtlicher Sprittest war es aber nicht."
"Raspitali smo se u Mercedesu zašto se Nico zaustavio na stazi. Točan razlog još nije poznat auto je samo stao.
Namjeran test goriva to nije bio."
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/89391" onclick="window.open(this.href);return false;
nažalost,po meni potvrda da će i ove sezone bolid biti rupa...govori kako ovo nije krajnja verzija auta i da očekuju neki veliki "update" u bahreinu.mislim,pola godine su radili na novom bolidu...i oni opet donose neke međuverzije auta na ionako izuzetno ograničena testiranja i onda će na zadnji test donijeti kao zadnju verziju auta i tek tad će ga testirati...dakle,po njegovoj priči,s novim autom će testirati samo 3-4 dana u bahreinu što sigurno ne ulijeva pouzdanje kad već s ovim međuautom imaju toliko problema,mogu mislit koje havarije će biti kada dovrše auto.
ni ross brawn mi ne ulijeva pouzdanje.on je glavni u ekipi,imali su pola godine da naprave bolid i opet nisu stigli napraviti auto.mislim ferrari se borio za naslov do zadnje utrke,i došli su s bolidom koji radi ko singerica,bez greške skoro a ne fali mu brzine...
u svemu ovom žao mi schumachera i rosberga
nadam se da se varam i da će me razuvjeriti
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

A Ferrari je Ferrari mislim da se nemogu nositi sa njima
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

vidc je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/89391
nažalost,po meni potvrda da će i ove sezone bolid biti rupa...govori kako ovo nije krajnja verzija auta i da očekuju neki veliki "update" u bahreinu.mislim,pola godine su radili na novom bolidu...i oni opet donose neke međuverzije auta na ionako izuzetno ograničena testiranja i onda će na zadnji test donijeti kao zadnju verziju auta i tek tad će ga testirati...dakle,po njegovoj priči,s novim autom će testirati samo 3-4 dana u bahreinu što sigurno ne ulijeva pouzdanje kad već s ovim međuautom imaju toliko problema,mogu mislit koje havarije će biti kada dovrše auto.
ni ross brawn mi ne ulijeva pouzdanje.on je glavni u ekipi,imali su pola godine da naprave bolid i opet nisu stigli napraviti auto.mislim ferrari se borio za naslov do zadnje utrke,i došli su s bolidom koji radi ko singerica,bez greške skoro a ne fali mu brzine...
Zaostatak na prvom "pravom" testu za aero i gume je ogroman. Ovo je već pokazatelj da je auto sranje. Iza njih su samo "wankeri" Lotus i Virgin.
Radili su godinu dana na autu, i proizveli smeće. Ipak ih ne treba otpisivati, bit će vjerojatno dovoljno dobri za borbu s Renaultom.
A o "velikom updateu" ne treba trošiti riječi. Sve da ga i donesu, što Rosberg misli, da će drugi sjediti prekriženih ruku?
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

kowalski je napisao/la:
Zaostatak na prvom "pravom" testu za aero i gume je ogroman. Ovo je već pokazatelj da je auto sranje. Iza njih su samo "wankeri" Lotus i Virgin.
Radili su godinu dana na autu, i proizveli smeće. Ipak ih ne treba otpisivati, bit će vjerojatno dovoljno dobri za borbu s Renaultom.
A o "velikom updateu" ne treba trošiti riječi. Sve da ga i donesu, što Rosberg misli, da će drugi sjediti prekriženih ruku?
Ma ne mora značiti ništa ovakav zaostatak. I da je Merc napravio loš auto ne bi kasno za Ferrarijem 4 sekunde sigurno. Ross Brawn, Schumacher i Mercedes je moćna kombinacija i ne treba ih nikada otpisati.
Koliko sam ja razumio Rosbergovu izjavu ovaj auto koji su danas testirali ima jako malo zajedničkog s onim što će imati u rukama u Bahreinu. Ko zna, možda su tokom razvoja odlučili promjeniti smjer pa im je to uzelo vremena.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

U svakom slučaju platforma ostaje ista. Da Bahreina mogu nabacati na nj nove dijelove i eventualno implementirati novi ispuh.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

kowalski je napisao/la:U svakom slučaju platforma ostaje ista. Da Bahreina mogu nabacati na nj nove dijelove i eventualno implementirati novi ispuh.
Aerodinamika se može značajno promjeniti. A možda i Merc malo pilu naopako drži. Prije Bahreina ne vjerujem da ćemo imati potpunu sliku.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

no no... polako... prerane i precrne misli. :)
Sve se stigne još okrenuti. Tek kvalifikacije budu pokazale pravo stanje stvari, ovo sve je tak tak.
Glavu gore, ovo je "naša" sezona, bar se nadam. ;)
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Ljudi, ova testiranja apsolutno nista ne znaci.

Vrlo je moguce, da Merc pila naopako i vozi svoje programe bez ikakvog forsiranja znajuci da su jako brzi.

Jos je nemoguce reci tko je brz, a tko nije. Ovo su najgori za prognozu testovi u posljednjih 10 godina. Zaista se ne zna tko sto radi. Djeluje u jednom danu da imamo 5 momcadi u borbi za naslov, a sljedeceg dana ispada jedna momcad.

Brawn/Schumacher kombinaciju ne treba otpisivati i ja ne vjerujem da su proizveli "smece" od bolida.To sa Ross-om 2 godine zaredom ne moze biti.
FORZA FERRARI!!!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

kowalski je napisao/la:
Jesi ti i inače pesimist ili samo na forumu :?: :?
Ko kaže da su proizveli smeće? Sigurno nisu napravili auto koji kasni 4 sekunde za vodećima. Ovi testovi ne pokazuju ništa. Možda i zaostaju u ovom trenutku za vodećima kad se izračuna neki prosjek vremena i programa koje svaka ekipa odrađuje. Ali zaostatak nije 3 sekunde. Ustvari možda Mercedes ima konzervativniji pristup testiranjima i rade neki drugačiji program od drugih što nije nemoguće, i možda taj mercedes igra na kartu iznenađenja konkurencije. Zašto otkrit karte na predsezonskim testiranjima i omogućit konkurenciji da te u miru prostudira. Tom updateu 4 dana testiranaj u Bahreinu sasvim je dovoljno vremena.
Naravno da će novinari i raznorazni izvještavatelji i "stručnjaci" gledajući vremena (koja su totalno nebitna) pisati da je ovo sve promašaj, potencijrajući (objektivno) prošlosezonski podbačaj Mercedesa. Ali daj malo razmislite, da jedna relativno velika i ozbiljna momčad poput Meredesa napravi bolid koji zaostaju 3 sekunde za vodećima, koji vam je *****? ;)

Zadnji dan testiranja i početak GP vikenda u Bahreinu pokazat će šta se radilo u zimskoj stanci i tko je napravio kakav stroj.
A sve do tada, samo su nagađanja, podbadanja, raznorazne igrice i zabavljanje gledateljstva i navijaća kojima se serviraju informacije kako bi se zabavljali na raznoraznim forumima. 8)

A na kraju krajeva, možda se u Bahreinu ispostavi da je bolid zaista smeće i da su Sauber i Force India napravili mrcinu od storja... ali to nećemo znati sve dok se ne krene full snagom bez kalkuliranja u borbu za pole poziciju VN Bahreina.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Igor18 je napisao/la: Jesi ti i inače pesimist ili samo na forumu :?: :?
Ko kaže da su proizveli smeće? Sigurno nisu napravili auto koji kasni 4 sekunde za vodećima. Ovi testovi ne pokazuju ništa. Možda i zaostaju u ovom trenutku za vodećima kad se izračuna neki prosjek vremena i programa koje svaka ekipa odrađuje. Ali zaostatak nije 3 sekunde. Ustvari možda Mercedes ima konzervativniji pristup testiranjima i rade neki drugačiji program od drugih što nije nemoguće, i možda taj mercedes igra na kartu iznenađenja konkurencije. Zašto otkrit karte na predsezonskim testiranjima i omogućit konkurenciji da te u miru prostudira. Tom updateu 4 dana testiranaj u Bahreinu sasvim je dovoljno vremena.
Naravno da će novinari i raznorazni izvještavatelji i "stručnjaci" gledajući vremena (koja su totalno nebitna) pisati da je ovo sve promašaj, potencijrajući (objektivno) prošlosezonski podbačaj Mercedesa. Ali daj malo razmislite, da jedna relativno velika i ozbiljna momčad poput Meredesa napravi bolid koji zaostaju 3 sekunde za vodećima, koji vam je *****? ;)

Zadnji dan testiranja i početak GP vikenda u Bahreinu pokazat će šta se radilo u zimskoj stanci i tko je napravio kakav stroj.
A sve do tada, samo su nagađanja, podbadanja, raznorazne igrice i zabavljanje gledateljstva i navijaća kojima se serviraju informacije kako bi se zabavljali na raznoraznim forumima. 8)

A na kraju krajeva, možda se u Bahreinu ispostavi da je bolid zaista smeće i da su Sauber i Force India napravili mrcinu od storja... ali to nećemo znati sve dok se ne krene full snagom bez kalkuliranja u borbu za pole poziciju VN Bahreina.
ne znam jesi li mene il kowalskog pitao tko je pesimist :D
ja nisam,pokušavam biti realan...
nego da objasnim.prošle godine mercedes je za red bullom zaostajao u prosjeku 1 sekundu po krugu...ove godine ako nisu taj zaostatak spustili,nakon više od pola godine rada na bolidu onda je taj bolid promašaj...nitko ne tvrdi da bolid zaostaje 3 sekunde,ali sve iznad jedne sekunde je razočaravajuće...
ja se iskreno nadam da si u pravu i da mercedes ima asa u rukavu u obliku velikog updatea za bahrein kojeg krije od ostalih da ne bi imali vremena iskopirati išta...al onda mi nije jasno otkud silni problemi s pouzdanošću.opet vrlo loš potez od njih...ako im je već takav plan,onda su na prva testiranja trebali izaći s nečim provjerenim a ne da svako malo rosberg staje na stazi zbog elektrike,hidraulike i sličnih stvari...
dribler
Navijam za: Mercedes GP

Post Postao/la dribler »

vidim da ima i onih kojima su misli crne (kao i meni) i onih koji kažu da treba čekat do bahreina. valjda ce napravit nesto jer nakon prosle fail sezone i početka ove ja sam razočaran.. kako moš bit toliko spor ako si imo puno više vremena za napravit novi auto??? sumnjam da oni skrivaju brzinu jer mi no nema nikakvog smisla..
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

vidc je napisao/la:
Igor18 je napisao/la: Jesi ti i inače pesimist ili samo na forumu :?: :?

ne znam jesi li mene il kowalskog pitao tko je pesimist :D
ja nisam,pokušavam biti realan...
nego da objasnim.prošle godine mercedes je za red bullom zaostajao u prosjeku 1 sekundu po krugu...ove godine ako nisu taj zaostatak spustili,nakon više od pola godine rada na bolidu onda je taj bolid promašaj...nitko ne tvrdi da bolid zaostaje 3 sekunde,ali sve iznad jedne sekunde je razočaravajuće...
ja se iskreno nadam da si u pravu i da mercedes ima asa u rukavu u obliku velikog updatea za bahrein kojeg krije od ostalih da ne bi imali vremena iskopirati išta...al onda mi nije jasno otkud silni problemi s pouzdanošću.opet vrlo loš potez od njih...ako im je već takav plan,onda su na prva testiranja trebali izaći s nečim provjerenim a ne da svako malo rosberg staje na stazi zbog elektrike,hidraulike i sličnih stvari...
Ne ne, kowalskog sam pitao.. ne misleći pritom ništa loše, nego većina postova vezana za mečku mu je pesimistična :D
Al rađe da se problemi pojavljuju sada, gdje mogu naučiti zašto se događaju i otkloniti ih. Rađe da sada provjeravaju i izlaze sa nekim "rizičnijim" stvarima.
Meni je na neki način drago da se pojavljuju neki problemi jer će ih otkloniti, i shvatiti zašto se pojavljuju. A da se npr.dogode tijekom sezone ko zna koliko vremena bi bilo potrebno da otkriju u čemu je stvar jer nema testiranja. Gledajte takve stvari i sa druge strane. Ne mora sve biti loše.
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Evo Schumi zasad odvozio najbolje vrijeme. Ja također mislim da ova testiranja ne znače puno te da ih ne treba uzimat za ozbiljno ona su samo prilika ekipama da isprobaju razne varijante sa bolidima, gorivom i sličnim stvarima, ja čak ni ovdje ne mogu ni donekle reći tko će biti najbrži u Bahreinu to ćemo naravno saznati tamo na prvim testovima dok ćemo pravu sliku brzine bolida dobit tek na prvim kvalifikacijama.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Nakon toga je Massa skinul najbrže vrijeme da bi Gazda izašel van i:
10:14 Schumacher regains the top spot with a 1m20.352s, the fastest time of the week so far
;)
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Dodi_napalm je napisao/la:Nakon toga je Massa skinul najbrže vrijeme da bi Gazda izašel van i:
10:14 Schumacher regains the top spot with a 1m20.352s, the fastest time of the week so far
;)
Izgleda da je smeće od bolida preko noći proradilo =P~
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Dodi_napalm je napisao/la:Nakon toga je Massa skinul najbrže vrijeme da bi Gazda izašel van i:
;)
Evo sad će garant svi ovi kritičari promjenit ploču te će im Schumi bit glavni favorit za naslov. :D
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
Odgovori