na kraju ćemo pasti upravo na to... prvo krila koja se savijaju, sad ćemo dobiti krila koja mašu xDOne and only je napisao/la:Valjda će stati kad dobijemo ovo:King iCool je napisao/la:ili nek voze na playstationu... stari ima najgluplje ideje, medalje, prečaci, umjetna kišna utrka...
http://www.youtube.com/watch?v=JihrWE0FJpc
Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Centurion
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Novosti - Ožujak
- V3GI
- Rezervni vozač
- Navijam za: VETTEL I SCHUMI
Kakva je to to ideja pa ne mozes to tako umjetno raditi

hipotetski da ali stvarno bi unakazilo ovaj sport , kako bi to bilo 2 suhe utrke pa jedna kisna pa jedna suha pa jedna kisna pa 2 kisne i jedna suha

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
I onda to još znaš već prije početka sezone di će biti kišna :S
Mislim da se F1 općenito počela uništavat na početku 2000.-ih kad su prvi put krenuli usporavat bolide sa podizanjem prednjeg krila. Do tada je F1 bila najbrži i najprestižniji autosport u svijetu, utrke su bile odlične, akcije koliko hoćeš, u vrhu bili Ferrari, McLaren, Williams, Jordan, Stewart, pa čak i Sauber dok ovi ostali i nisu bili tako daleko kao sada npr. HRT. Općenito u F1 je previše ograničenja, previše umjetnih stvari tipa pomična krila, KERS, makar protiv KERS-a nemam ništa al zašto imat ograničenje u snazi, zašto ne ograničiti npr. samo da ga se može koristiti 10s po krugu (a ja stvarno neznam di su oni izvulki 6,6s po krugu). Nek vrate inžinjerima slobodu i biti će opet zanimljive utrke. Kad se ima slobode normalno da će svi tražit nešto novo da si poboljšaju sposobnost praćenja bolida ispred sebe. Time će doći i do više pretjecanja.
A ne neke umjetne kiše, medaljice, mašuća krila i sl.
Mislim da se F1 općenito počela uništavat na početku 2000.-ih kad su prvi put krenuli usporavat bolide sa podizanjem prednjeg krila. Do tada je F1 bila najbrži i najprestižniji autosport u svijetu, utrke su bile odlične, akcije koliko hoćeš, u vrhu bili Ferrari, McLaren, Williams, Jordan, Stewart, pa čak i Sauber dok ovi ostali i nisu bili tako daleko kao sada npr. HRT. Općenito u F1 je previše ograničenja, previše umjetnih stvari tipa pomična krila, KERS, makar protiv KERS-a nemam ništa al zašto imat ograničenje u snazi, zašto ne ograničiti npr. samo da ga se može koristiti 10s po krugu (a ja stvarno neznam di su oni izvulki 6,6s po krugu). Nek vrate inžinjerima slobodu i biti će opet zanimljive utrke. Kad se ima slobode normalno da će svi tražit nešto novo da si poboljšaju sposobnost praćenja bolida ispred sebe. Time će doći i do više pretjecanja.
A ne neke umjetne kiše, medaljice, mašuća krila i sl.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- homersimpson
- Početnik
Lako je napraviti umjetnu kišu ali kako će napraviti umjetno sunčano vrijeme tokom prirodno kišnih utrka. Jer ako žele napraviti malo zanimljivosti uvođenjem kiše na čistim utrkama onda bi trebali umjetno osušiti stazu za vrijeme kišne utrke 

- Schumy.d
- Legenda
Ma to je sve katastrofa...homersimpson je napisao/la:Lako je napraviti umjetnu kišu ali kako će napraviti umjetno sunčano vrijeme tokom prirodno kišnih utrka. Jer ako žele napraviti malo zanimljivosti uvođenjem kiše na čistim utrkama onda bi trebali umjetno osušiti stazu za vrijeme kišne utrke
Ljudi bi se igrali Boga, a to nikad ne završi dobro, tako da bi i ove sulude ideje propale u nastanku.
-
- Navijam za: Life Racing Engines
Oprosti ali ovo što navodiš jednostavno nije istina. Evo ti npr. kvale za Imolu '95 (http://en.wikipedia.org/wiki/1995_San_Marino_Grand_Prix" onclick="window.open(this.href);return false;), kao što vidiš jedan Sauber je 4 sekunde sporiji od 1. i time je na 14. mjestu, za 10. mjesto je dovoljno 2.3 sekunde u što bi danas mogao staviti cijeli grid osim novo pridošlica (recimo u sezoni 2009. su obično bile 2 sekunde razmaka max), ali oni opet nisu loši kao što je bio jedan Forti, Pacific ili Simtek svi redovito sa 6-8 sekundi zaostatak što se HRT-u nije dogodilo. Upravo se dogodio obrnuti efekt zbog tih pravila nego onaj o kojem ti govoriš. Cijeli grid se zbog manjih tehničkih sloboda približio pa više nema dominacije gdje je jedna ekipa za 1-2 sek brža od ostalih kao što je Williams znao raditi početkom 90-ih. Ne vidim po čemu je 2010. bila lošija od recimo 97., mislim da je tu na djelu selektivno pamćenje.damjan.cule je napisao/la:
Mislim da se F1 općenito počela uništavat na početku 2000.-ih kad su prvi put krenuli usporavat bolide sa podizanjem prednjeg krila. Do tada je F1 bila najbrži i najprestižniji autosport u svijetu, utrke su bile odlične, akcije koliko hoćeš, u vrhu bili Ferrari, McLaren, Williams, Jordan, Stewart, pa čak i Sauber dok ovi ostali i nisu bili tako daleko kao sada npr. HRT. .
Što se tiče utrka bilo je odličnih, ali je bilo i jako loših kao i danas. To znam jer sam nedavno odgledao i prisjetio se par utrka iz tih sezona i definitivno se ne mogu nimalo sliožiti sa tvojom kritikom. Čak je i statistika preticanja za 2010. sezonu bila tu negdje sa ranim 90-ima, iako su za to većinom krive nove momčadi, ali i prije je bilo takvih super sporih ako ne i sporijih ekipa i upravo su one napumpavale statistiku preticanja.
Što se tiče "kišnih" utrka ideja je debilizam kao i većina ideja koje izađu iz Bernijevih usta.
- Cuky
- Moderator
Ja sam počeo F1 pratiti '99. i sjećam se da su se kroz te prve 2-3 godine koliko sam pratio ove ekipe bile na vrhu, i mogao je pobijediti bilo tko, osim možda Saubera...Istina McLaren i Ferrari te Williams tu i tamo su bili dominantni al opet su se i ovi ostali koje sam ja nabrojio znali umješati.
Problem je što sada kad su svi bolidi toliko jednaki i kad je toliko toga standardizirano da jednostavno za neke probleme ne može inžinjer izmislit riješenje. Prije si mogao probati malo ovoga ovdje, malo onoga tamo i nešto iskemijaš...sad toga više nema i uglavnom gledamo vlakiće...
Problem je što sada kad su svi bolidi toliko jednaki i kad je toliko toga standardizirano da jednostavno za neke probleme ne može inžinjer izmislit riješenje. Prije si mogao probati malo ovoga ovdje, malo onoga tamo i nešto iskemijaš...sad toga više nema i uglavnom gledamo vlakiće...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Hm, rusija bi mogla dobiti zimski GP, pa nek se utrkuju po snijegu i ledu sa gumama sa čavlimaTakagi je napisao/la: Što se tiče "kišnih" utrka ideja je debilizam kao i većina ideja koje izađu iz Bernijevih usta.

prva utrka sezone u siječnju u rusiji

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
ajmo s ippravcima netočnih navoda.
A i ova zadnja konstantacija da gledamo vlakiće nije istina, nzm dal si ti gledao prošlu sezonu il si je prespavao, al meni je 2010. bila najbolja i najuzbudljivija sezona od kad pratim f1 (od 98.negdje)..

f1 je i dalje najprestižniji i najbrži autosport u svijetudamjan.cule je napisao/la: Mislim da se F1 općenito počela uništavat na početku 2000.-ih kad su prvi put krenuli usporavat bolide sa podizanjem prednjeg krila. Do tada je F1 bila najbrži i najprestižniji autosport u svijetu
a ovo se gadno varaš, to su bile najdosadnije godine, s najmanje pretjecanja u povijesti f1, od 95. do 2003., s iznimkom 98. i 2000. koje su bile ok, al po meni ni blizu puno akcije i uzbuđenja kao 2010.damjan.cule je napisao/la:utrke su bile odlične, akcije koliko hoćeš

opet se ne slažem, baš sad kad je dosta toga standardizirano, do izražaja dolaze pravi genijalci poput neweya i brawna koji nađu neku rupu u pravilima i izmišljaju genijalna rješenja: dupli difuzori, pa ono ferrarijevo rješenje protoka zrake na felgama, pa f-duct, pa red bullov ovjes prošle sezone, pa sad ovaj ispuh na renaultu, kemija se kolko hoćeš, ja ne pamtim da su ikad toliko toga izmišljali kako bi se bolid ubrzao kao sada.damjan.cule je napisao/la:Problem je što sada kad su svi bolidi toliko jednaki i kad je toliko toga standardizirano da jednostavno za neke probleme ne može inžinjer izmislit riješenje. Prije si mogao probati malo ovoga ovdje, malo onoga tamo i nešto iskemijaš...sad toga više nema i uglavnom gledamo vlakiće...
A i ova zadnja konstantacija da gledamo vlakiće nije istina, nzm dal si ti gledao prošlu sezonu il si je prespavao, al meni je 2010. bila najbolja i najuzbudljivija sezona od kad pratim f1 (od 98.negdje)..

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
izmišljaju oni puno toga i pokušavaju okrenut pravila u svoju korist samo što lovatore (Ferr, McL, Mercedes....) muči jedna druga stvar a to su ograničena testiranja.
Sad je takvo vrijeme da može i Lotus povest igru samo treba ubost nešto što će proć "mimo" pravila i što će funkcionirat već na prvim testiranjima.
Uvode kers i mnoge novotarije koja se opet uz bolid može unapređivat u svom smjeru.
Meni se sviđaju ograničena testiranja, smanjen buđet i sve to da se izjednače. Ne sviđa mi se što vozači osim gasa imaju dodatna ubrzanja s tipkama na volanu, moraju mislit gdje će šta ispucat itd...
Ja bi vratio turbo i smanjio downforce da bolidi dosta ovise o mehaničkom gripu. Uveo bi takve gume koje bi nakon pola trke se potrošile te ne bi imale gripa i naravno nema zamjena gume do kraja već vozi kako znaš.
Sad je takvo vrijeme da može i Lotus povest igru samo treba ubost nešto što će proć "mimo" pravila i što će funkcionirat već na prvim testiranjima.
Uvode kers i mnoge novotarije koja se opet uz bolid može unapređivat u svom smjeru.
Meni se sviđaju ograničena testiranja, smanjen buđet i sve to da se izjednače. Ne sviđa mi se što vozači osim gasa imaju dodatna ubrzanja s tipkama na volanu, moraju mislit gdje će šta ispucat itd...
Ja bi vratio turbo i smanjio downforce da bolidi dosta ovise o mehaničkom gripu. Uveo bi takve gume koje bi nakon pola trke se potrošile te ne bi imale gripa i naravno nema zamjena gume do kraja već vozi kako znaš.

- blekii
- Prvak F1 kladionice 2010.
I onda bi ti Alonso bija prvak jer najbolje čuva gume... a, onda bi plakali ...Ćale od Lewisa je napisao/la:izmišljaju oni puno toga i pokušavaju okrenut pravila u svoju korist samo što lovatore (Ferr, McL, Mercedes....) muči jedna druga stvar a to su ograničena testiranja.

A da ne govori šta bi Hamilton i Kobayashi napravili od tih istih guma ...

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
E ove godine će biti važno biti brz jer kao što su vozači rekli nema veze tko kako čuva gume sa ovim pirellijicama.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Legenda
To mi je promaklo. Hoćeš reći, mišljenje je da se gume troše tako kako se troše, i da nema razlike u tome koliko ih čuvaš? Ima logike. Znači, troše se od same vožnje, ne od trenja proklizavanja
Samo neka se trkaju.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Kolko se vozači i timovi žale na trošenje guma imam osjećaj da bi nakon nekoliko utrka Pirelli pod pritiskom mogao promijeniti nešto u komponenti guma kako bi trajale duže. Samo se nadam da te promjene neće dovest do onoga kaj smo imali do prošle godine da gume bez problema mogu trajati cijelu utrku.
Michael is faster than you!!
-
- Legenda
I ja se nadam da neće gume postat bolje, da će ostat ovakve
. Nekako se cijelo vrijeme bojim da su samo privremeno ovako loše, i da će ih "pokvalitetit" več do početka sezone. Nadam se da se varam-

Samo neka se trkaju.
- Schumy.d
- Legenda
Dani je napisao/la:E ove godine će biti važno biti brz jer kao što su vozači rekli nema veze tko kako čuva gume sa ovim pirellijicama.

Kako to misliš? Po meni će gume igrati jako bitnu ulogu jer će se trošiti dosta brzo, a onaj koji ih uspije najviše sačuvati će imati dosta veliku prednost. Čak i lani je to bio vrlo bitan faktor, čak možda i veći od same brzine pojedinca.
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
http://sportske.jutarnji.hr/u-bistri-po ... -1/929277/" onclick="window.open(this.href);return false;
evo još malo o Bistri i stazi u Hrvatskoj.
I
evo još malo o Bistri i stazi u Hrvatskoj.
I
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

- Igor18
- Veteran

Ajde nek se i to dogodi

Michael is faster than you!!
- V3GI
- Rezervni vozač
Slazem se samo da ne puknu pod pritiskom premda ja jos uvijek vjerujem da timovi pretjerivaju u vezi guma,bas da ce ih 4 put ici mjenjat sumljamIgor18 je napisao/la:Kolko se vozači i timovi žale na trošenje guma imam osjećaj da bi nakon nekoliko utrka Pirelli pod pritiskom mogao promijeniti nešto u komponenti guma kako bi trajale duže. Samo se nadam da te promjene neće dovest do onoga kaj smo imali do prošle godine da gume bez problema mogu trajati cijelu utrku.

- -ferrari-F1-
- Početnik
- Navijam za: Fernando Alonso
meni se ne cini da je ideja debilna, npr. uzmi stazu u monaku, tamo skoro nikad ne bude uzbudljivo osim ako ne padne kisa, zato mislim da je ideja s umjetnom kisom odlicna na stazama gdje se ne moze preticati npr: monako, valencia, singapur itd.darky je napisao/la:Takagi je napisao/la: Što se tiče "kišnih" utrka ideja je debilizam kao i većina ideja koje izađu iz Bernijevih usta.
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
- V3GI
- Rezervni vozač
Ti je berni mozda kaj u rodu ??-ferrari-F1- je napisao/la:meni se ne cini da je ideja debilna, npr. uzmi stazu u monaku, tamo skoro nikad ne bude uzbudljivo osim ako ne padne kisa, zato mislim da je ideja s umjetnom kisom odlicna na stazama gdje se ne moze preticati npr: monako, valencia, singapur itd.darky je napisao/la:Takagi je napisao/la: Što se tiče "kišnih" utrka ideja je debilizam kao i većina ideja koje izađu iz Bernijevih usta.

- Lord of the Ring
- Rezervni vozač
- Navijam za: sebe_i_MS
Fakat nije losa staza ovako po layoutu (dobra je i ova kart staza), steta kaj nema neki elevation change nego je sve ko po dasci.Igor18 je napisao/la:[ http://www.jutarnji.hr/multimedia/archi ... 5897S1.jpg ]
Ajde nek se i to dogodiAutom sam za 10 minuta tamo hehe
Ali daaaaaaaleko je sve to od realizacije....to toliko toga ovisi o politici.

- bluemonday
- Početnik
- Navijam za: williamsF1
Sigurno i 99% ovisi o politici. A kad bi to konačno netko i amenovao,
staza i sve oko nje, po ovim našim cijenama ne bi koštala ispod milijardu
eurića. Koliko sam skužio , staza bi bila istočno od auto-puta, malo sjevernije
West gatea ?
staza i sve oko nje, po ovim našim cijenama ne bi koštala ispod milijardu
eurića. Koliko sam skužio , staza bi bila istočno od auto-puta, malo sjevernije
West gatea ?
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
pa čuj, to je jako blizu Italije i ako naši nagovore ferari da podrži utrku niš nije nemoguće...
-
- Navijam za: alonsa
skoro je propalo vec dobiveno prvenstvo u rukometu jer se nisu mogli dovorit oko arene a kamoli oko staze za formulu!!!
i jos jedna stvar pitajte Bistrane dali se smatraju zagorcima,kad sjekire krenu nema vam spasa
i jos jedna stvar pitajte Bistrane dali se smatraju zagorcima,kad sjekire krenu nema vam spasa