Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
bluemonday
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: williamsF1

Re: Novosti - Ožujak

Post Postao/la bluemonday »

Igor18 je napisao/la:[ http://www.jutarnji.hr/multimedia/archi ... 5897S1.jpg ]

Ajde nek se i to dogodi :D Autom sam za 10 minuta tamo hehe :D
slika

Da li postoje neke sličnosti u stazama ?
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Meni je ova staza (naša) isti Hungaroring :s.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Slash je napisao/la:Meni je ova staza (naša) isti Hungaroring :s.
Hungaroring? Si siguran? Ja ne vidim ni najmanju sličnost. :? :D
Meni također sliči na ovu gdje će bit VN SAD-a.
Inače sviđa mi se staza, zanimljivo djeluje. Sviđa mi se ovaj zavoj koji je sličan zavoju broj 8 u Turskoj. :) Vidi se da je Tilke primijenio dosta ideja sa nekih prijašnjih staza koje je projektirao..
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Meni sliči na novi Hockenheim samo se vozi u krivom smjeru. Ovako od oka nema baš puno potencijalnih mjesta za preticanje al bolje išta nego ništa
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

po meni klasična Tilkeova staza, bolje da se sredi Grobnik
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

bluemonday je napisao/la: Da li postoje neke sličnosti u stazama ?
Ne da postoje sličnosti, nego su skoro iste! Jeli ova američka isto Tilkeov dizajn? Možda nije prihvaćen, pa je on to prebacio u Bistru...
I jel nije ta Bista u Zagorju, šta ne stave stazu na koji brežuljak :D

Kenny, kao što ti piše u članku, za sređivanje Grobnika bi trebala vjerovatno ista količina love, ako ne i više, a i postoje ti neki
pravni problemi. Ja jesam za da se i Grobnik malo modernizira (čitaj izgrade nove zgrade i sve oko staze i asfalt) ali ako je već moguće, zašto nebi imali dvije dobre staze :)
slika
bluemonday
Početnik
Početnik
Navijam za: williamsF1

Post Postao/la bluemonday »

Tilke je vjerovatno shvatio da kod projekt neće ići dalje od razgovora i papira
pa je samo malo reciklirao ovu stazu u Austinu.
U Austinu se vozi iduće godine GP, jel tako ?
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

bluemonday je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:[ http://www.jutarnji.hr/multimedia/archi ... 5897S1.jpg ]

Ajde nek se i to dogodi :D Autom sam za 10 minuta tamo hehe :D
slika

Da li postoje neke sličnosti u stazama ?
Meni se čini da je cca 60% staze isto. Ovako na prvi pogled, neda mi se detaljno analizirat svaki zavoj :D
Michael is faster than you!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ma ista pašta stavi to u photoshop ili nekako preslikaj jednu u drugu pa ces vidit mozda ova u austinu ima zavoj viska i sitnija je od ove "naše"
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

47 je napisao/la:
Kenny, kao što ti piše u članku, za sređivanje Grobnika bi trebala vjerovatno ista količina love, ako ne i više, a i postoje ti neki
pravni problemi. Ja jesam za da se i Grobnik malo modernizira (čitaj izgrade nove zgrade i sve oko staze i asfalt) ali ako je već moguće, zašto nebi imali dvije dobre staze :)
i nisam siguran da možemo imati 2 dobre staze :biggrin: ovih Tilkeovih mi je već pun qurac

a Grobnik koliko znam da je dobra staza samo treba da se modernizira i to je to
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

što nemogu naći jos nekog drugog inzinjera ili se uvijek sve mora vrtit oko ovog tilkea ? neka ga posalju da radi autoceste s asfaltnim zonama izlijetanja
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:što nemogu naći jos nekog drugog inzinjera ili se uvijek sve mora vrtit oko ovog tilkea ? neka ga posalju da radi autoceste s asfaltnim zonama izlijetanja
Mislim da on jedini ima pravo dizajnirat F1 staze
slika
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Kenny je napisao/la: a Grobnik koliko znam da je dobra staza samo treba da se modernizira i to je to
Grobnik kao staza je super i vole ga ljudi, ali sve osim asfalta nije baš u najboljem stanju! Od zgrada (upravna zgrada, boxovi) pa sve do ograda, sve bi trebalo mjenjati kompletno.
Uostalom, za F1 je grobnik prekratak, ali kad bi se sredio bio bi super za motore i manje klase automobila.

I to se zna, ali već se eto godinama, desetljećima, ništa ne događa. A da ne govorimo o jednoj od najboljih lokacija u europi! :)
Ma, mislim da ćemo još dugo maštati o tome.... :(
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Zašto je prekratka staza kad je F1 tamo trebala i bit? a i ako je prekratka lako tilke napravi neki miki maus dio :biggrin:
slika
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

Kao što to biva u prekrasnoj našoj i ovo je samo još jedan od projekata gdje su se tresla brda a rodio se miš. Ne bih dao ni 1% šanse realizaciji tog projekta, a ako i krene otići će u sasvim drugom smjeru tj. neće biti ni blizu standarda koji se spominje.
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ja bi bil prezadovoljan da se izgradi i bez F1 standarda.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ova staza, ako sve ne propadne biti će sa turističkog i promocijskog aspekta odličan potez za grad Zagreb i državu. Ako Tilke bude gradio napravit će se odlična staza (kvalitetom). Nacrti izgledaju odlično, a Tilke je govorio da će se pratiti konfiguracija terena kao u Turskoj i to bi mogla ispasti vrlo dobra ako ne i odlična staza.
Lokacija je fenomenalna, mislim da je najbolja od svih u F1, ili u rangu najboljih (od ostalih ne znam). Autoput je na par minuta od lokacije, u pozadini Sljeme...lokacija za poželjeti, TV režiseri mogli bi poslati prekrasne slike u svijet.
Gledati WTCC, Moto GP i slična natjecanja bio bi pravi užitak.. Možda i neke niže serije formula..
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

http://www.onestopstrategy.com/dailyf1n ... e+bid.html" onclick="window.open(this.href);return false;
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

lijepo je ovo vidjet al ovi prosvjedi u drzavi mislim da daju losu sliku tome
slika
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Ovaj projekt samo pokazuje koliko Tilke uzima ovaj posao ozbiljno.

Uzeo je projekt Austina, obrisao zavoj, promjenio radijus na druga 2 zavoja i evo vam staze. Vi ste Hrvati balkanci i nećete skužiti kako je to staza plagijat.

Mišljenja sam da se projekt mora odmah odbaciti i ako se već mora angažirati Tilke nek posao odradi kako treba i nek stazi da osobnost a ne da bude samo jedna u nizu sličnih (u ovom slučaju istih) postojećih.

S druge strane mislim da uz Grobnik hrvatskoj ne treba drugi ovakav objekt, naravno ako postoje privatni investitori nek si naprave 10 ovakvih staza gdje god hoće ali nek ne diraju u moj džep (državni proračun).

Ako će država sudjelovati u projektu onda nek se uhvate Grobnika i nek ga dovedu u red, nitko ne može tvrditi da je izgradnja jeftinija od dogradnje i obnove Gobnika.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

...kamo srece da se ovo ostvari, pa da na utrku mogu i bajsom otici...

Mada staza izgleda (na ovoj skici) potpuno Tilkeovski...bez duse, sa dosta slicnosti vecini njegovih staza...
Iako sama moderna F1 igra veliku ulogu, mislim da je Tilke prije svega arhitekta za civilne i glamurozne projekte, ne za F1 staze.

Covjek ne bi rekao da on nikad nije sudjelovao na utrkama, jos je vozio na Ringu...sigurno se prepao, pa sada pravi ovakve staze
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Daj pustite taj Grobnik na miru. Da se sa Grobnikom htjelo nešto napravit napravilo bi se. Grobnik je takav kakav je i nitko se ne želi niti će se u bliskoj budućnosti s njim bavit.
Za ovu stazu, zaboli me a mislim i većinu nas jel sliči na neku stazu (koja još nije niti napravljena) ili ne sliči.
Još se nije ništa ni počelo a već se javljaju zli jezici, i takvi će na kraju i sjebat projekt. Nažalost kad god se treba investirat i nešto radit u ovoj našoj već pomalo sjebanoj državi javljaju se ljudi i neke glupe, zle i ljubomorne priče koje na kraju otjeraju sve normalne ljude koji bi htjeli nešto napravit u ovoj državi.
Staza može bit identična kopija neke druge, koga briga. Ko smo mi da postavljamo neke uvjete?! Daj Bože da se napravi nešto, da se pokrene gospodarstvo, da dobijemo na promociji, da nam i u Zagreb dođu turisti, bogati gosti koji će potrošiti novaca.
Tim ljudima trebalo bi staviti crveni tepih da hodaju po njemu, klečat i moliti ih da ne odustanu od projekta. Jer ovo je jedina ozbiljnija investicija unazad dugo vremena.

Post nije upučen nikome posebno na forumu
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ma sve je to lijepo krasno, al meni se riga od tog metropoliziranja..

jest, sigurno da bernie voli kada je staza uz glavni grad, al je bitna i lokacija.. tjerat turizam u jedan zagreb koji turisticki moze ponuditi samo cinjenicu da je glavni grad i da ima maskotu bandica..

neznam bas za ovu postavku situacije od igora.. znaci ne bi trebala zemlja imat nikakvog utjecaja na nacin i ideju staze? jasno mi je da ovaj smrad ima koncesiju, al staza nije ni radjena odredjeno za nas.. tako nesto bi uvijek imalo gorak okus..
rFactor F1 HR server Info
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Armanini je napisao/la:ma sve je to lijepo krasno, al meni se riga od tog metropoliziranja..

jest, sigurno da bernie voli kada je staza uz glavni grad, al je bitna i lokacija.. tjerat turizam u jedan zagreb koji turisticki moze ponuditi samo cinjenicu da je glavni grad i da ima maskotu bandica..

neznam bas za ovu postavku situacije od igora.. znaci ne bi trebala zemlja imat nikakvog utjecaja na nacin i ideju staze? jasno mi je da ovaj smrad ima koncesiju, al staza nije ni radjena odredjeno za nas.. tako nesto bi uvijek imalo gorak okus..
A kako bi to država trebala utjecat na dizajn staze? Neće Kosorica odredit kak bi staza trebala izgledat. Tilke ima koncesiju, on i njegov tim su zaduženi za izradu nacrta i to je to. Kak oni odluče staza se radi.
Kaj se tiče lokacije, ona gledano logistićki ne može biti bolja. Doslovno siđeš sa autoceste na stazu.
Ne kažem da bi se turizam trebo tjerat u Zagreb koji naravno nema ništa za ponudit. A kao glavni grad ima potencijala i morao bi poradit na tome, al za to trebaju sposobni ljudi. Ali kad u obzir uzmeš činjenicu da je hrvatska mala država i da si za 45 minuta avionom u Dubrovniku i ako bi se utrke vozile u sezoni (turističkoj) di ćeš bolje. Bogataši u svojim privatnim avionima :D Odlete malo na jadran, troše pare :biggrin:
Ne znam, nebih se složio da bi činjenica da staza nalikuje nekoj sa drugog kraja svijeta imala gorak okus. Zašto?
Koda će neko negodovat ili razbijat glavu oko toga kad dođe u gledališta i gleda utrke MotoGP-a ili WTCC-a.
Zaključano