Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la V3GI »

alogoc je napisao/la:izgleda da ce mclaren ipak zaprijetiti toro rossu
ove godine
Napredovali su mozda prestignu i lotus :lol:
Po meni su pomjesali lončiće ove sezone prvo preskacu testiranja, pa problemi s autom pa izmišljaju toplu vodu....
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

da ne bude ona poslovica:Ko se zadnji smije........ nadam se da nece biti tako :)
Alonsista hasta la muerte..
Mika_bar
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Mika_bar »

Igor18 je napisao/la:koda je bitno kak koji bolid izgleda... ljepota se ne broji, bitna je brzina i funkcionalnost... za koju se iskreno nadam da mclaren nema :D
FASTEST TIMES

1 Webber Red Bull 1m22.544s
2 Button McLaren 1m22.910s +0.366
3 Perez Sauber 1m24.117s +1.573
4 Heidfeld Renault 1m24.735s +2.191
5 Di Resta Force India 1m25.039s +2.495
6 Petrov Renault 1m25.119s +2.575
7 Valsecchi Lotus 1m25.406s +2.862
8 Buemi Toro Rosso 1m26.004s +3.460
9 Hulkenberg Force India 1m26.030s +3.486
10 Razia Lotus 1m26.723s +4.179
11 D'Ambrosio Virgin 1m32.060s +9.516

LAPS:Webber 84 - Perez 81 - Button 74 - D'Ambrosio 57 - Valsecchi 50 - Buemi 35 - Hülkenberg 31 - Di Resta 26 - Heidfeld 20 - Petrov 19 - Razia 16

Možda još ne, ali sve su bliže i bliže...
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

I još jedan aero dodatak danas; krilca koja su neznatno ispod i iza bočnih ogledala...

slika

slika
slika
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

kkaj nisu takve stvari zabranili 2008 su bolidi bili puni toga
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Mika_bar je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:koda je bitno kak koji bolid izgleda... ljepota se ne broji, bitna je brzina i funkcionalnost... za koju se iskreno nadam da mclaren nema :D
FASTEST TIMES

1 Webber Red Bull 1m22.544s
2 Button McLaren 1m22.910s +0.366
3 Perez Sauber 1m24.117s +1.573
4 Heidfeld Renault 1m24.735s +2.191
5 Di Resta Force India 1m25.039s +2.495
6 Petrov Renault 1m25.119s +2.575
7 Valsecchi Lotus 1m25.406s +2.862
8 Buemi Toro Rosso 1m26.004s +3.460
9 Hulkenberg Force India 1m26.030s +3.486
10 Razia Lotus 1m26.723s +4.179
11 D'Ambrosio Virgin 1m32.060s +9.516

LAPS:Webber 84 - Perez 81 - Button 74 - D'Ambrosio 57 - Valsecchi 50 - Buemi 35 - Hülkenberg 31 - Di Resta 26 - Heidfeld 20 - Petrov 19 - Razia 16

Možda još ne, ali sve su bliže i bliže...
Al opet, kad pogledaš duge stintove, RB je opet bio dominantan u odnosu na McLaren i ostatak.
Išli su od 1m27s/1m28s pa dalje kako su se gume trošile a McLaren od 1m30s pa do 1.34

Button: McLaren behind Red Bull, Ferrari
Michael is faster than you!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Šalu na stranu ljudi...

Ja mislim da je Mclaren od silne želje da napravi nešto novo i revolucionarno (što bi puno ubrzalo auto), krenuo krivim smjerom totalno. A Martin se nije trebao onoliko hvalit' u medijima prije testiranja. To im se sad sve vraća u negativnom smislu.
Avanti FER, Avanti!!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

alogoc je napisao/la:kkaj nisu takve stvari zabranili 2008 su bolidi bili puni toga
Jesu, ali vjerovatno ne na mjestu gdje su McLarenovci to stavili (vjerovatno zbog neobičnog koncepta bolida).

Button ne vjeruje da do prve utrke mogu sustići RBR i Ferrari: http://www.autosport.com/news/report.php/id/89801

On mi djeluje dosta pesimističnije od Hamiltona. Možda mu bolid lošije leži ili je Hamilton preoptimističan. Ili se unaprijed pravda jer će mu Hamilton opet guzove oderat :D
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Alonso-champ je napisao/la:http://www.planetf1.com/news/18227/6801 ... -s-testing

opet preskacu testiranje
Ne preskaču. Samo su preorganizirali. ;)
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

One and only je napisao/la:Button ne vjeruje da do prve utrke mogu sustići RBR i Ferrari: http://www.autosport.com/news/report.php/id/89801

On mi djeluje dosta pesimističnije od Hamiltona. Možda mu bolid lošije leži ili je Hamilton preoptimističan. Ili se unaprijed pravda jer će mu Hamilton opet guzove oderat :D
Da, ali ovaj zadnji intervju mi zvuči puno optimističnije, nego ono neposredno nakon prošlomjesečnog testa u Barceloni. Govori kako se vidi napredak, i kako bolid reagira na promjene u set-up, što očito nije bio primjer prije. I on napominje da još ima vremena do trke, i da se dosta toga može srediti do Australije. Naravno, ne postoji čarobni štapić i trebat će vremena da se to sve složit. Što se tiče izjava Hamiltona i Buttona, mislim da kod Hamltona ima više PR-a, tako da ja kod njega uvijek malo odvadim ;)
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ma složit će se mclaren oni su velika momčad.danas se vidio veliki napredak i za očekivat je da su se malo približili red bullu koji je mislim još nedodirljiv.ali uhvatit čemo i ta krila.sutra nastupa hamilton ako se ne varam.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

"Small hydraulics leak for McLaren this morning has limited their running. Will be fixed soon and Lewis will be back out on track!" - fantastično!!! :evil:
Odradili su samo vježbanja u pit boksu. Za to vrijeme Paffet radi punom parom na simulatoru.

EDIT (12:30): "Bad news for McLaren fans, Hamilton has another problem. This time it's an exhaust failure." - tako potrebni kilometri se ne odrađuju zbog hrpe kvarova...
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Unatoč tome je Hamilton već sad neznatno brži od Buttona.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

gringo73 je napisao/la:De la Rosa vuelve a McLaren como probador - ili za one koje ne hablaju španjolski; Pedro se vraća kući :) On je nedavno izrazio želju da se vrati, a kako "As" tvrdi, pregovori su počeli i to je skoro gotova stvar. Njegovo iskustvo s Pirelli gumama bi trebalo biti dobra stvar.
Službena objava o "davnoj" (27.siječnja) glasini: Vodafone McLaren Mercedes is pleased to welcome Pedro de la Rosa back as its official test and reserve driver. Znači službeni test i rezervni vozač. Link
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

It was another very tough day for McLaren. A hydraulic leak and then two exhaust issues interrupted Lewis Hamilton's morning, forcing the team to abandon a planned race simulation. He later got up to fourth on a single-lap, qualifying-style run in the afternoon.
Hm... bez neke namjere provociranje, kad se pogledaju svi testovi do sada Mclaren je na svakom imao problema, stalno neki kvarovi.
Mogla bi ovo biti teška sezona za mclaren. Ovo su zadnji testovi a oni niti su odradili neki posao sa slaganjem setupa niti su napravili neki posao sa pouzdanošću bolida, a bome niti im je brzina na razini.
Michael is faster than you!!
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Igor18 je napisao/la:
It was another very tough day for McLaren. A hydraulic leak and then two exhaust issues interrupted Lewis Hamilton's morning, forcing the team to abandon a planned race simulation. He later got up to fourth on a single-lap, qualifying-style run in the afternoon.
Hm... bez neke namjere provociranje, kad se pogledaju svi testovi do sada Mclaren je na svakom imao problema, stalno neki kvarovi.
Mogla bi ovo biti teška sezona za mclaren. Ovo su zadnji testovi a oni niti su odradili neki posao sa slaganjem setupa niti su napravili neki posao sa pouzdanošću bolida, a bome niti im je brzina na razini.
Slažem se, mislim da ih čeka užasna sezona, vjerojatno još gora od 2009. Možda bi im pametnije bilo već slagat auto za 2012. :D pošto ove godine nemaju nikakve šanse.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

malo mi je teško razumijeti ali ako su krivo posložili bolid (a izgleda po testovima da jesu) onda ovu sezonu treba prekrižiti.mislim da su 4 ili čak 5 momčad na gridu ali i za ta mjesta više nisam siguran.
radikalni uradci na bolidu izgleda nisu dali rezultata.no,preostaje nam još dva testiranja i onda čemo pravo stanje vidjeti u australiji.malo sam :(
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Igor18 je napisao/la:Hm... bez neke namjere provociranje, kad se pogledaju svi testovi do sada Mclaren je na svakom imao problema, stalno neki kvarovi.
ne bih tvoj post označio provokacijom već zapažanjem...
istina je da već par godina nisu imali ovoliko problema (mislim na nepozdanosti)
iz čega možemo izvuči sljedeće
a) auto je možda totalni promašaj, ali ne brzajmo, utrke još nisu ni počele, vremena treninga možemo objesiti mačku o rep...
b) auto zbog radikalnog dizajna ima i novu radikalno redizajniranu opremu koja ima dječje bolesti i nakon što se to riješi biti sve OK.

Koliko sam ja vidio auto ima brzinu, ali problem je što voze malo krugova...
ako se ponovo vratimo na gornje slučajeve opet imamo dvje teorije
a) auto je katastrofa nepouzdan (brzina je OK), ali stalno neki kvarovi
b) auto je anjc, "A", pa se "glume kvarovi" i baca prašina konkurneciji da auto ne valja (s obzirom na mali broj krugova teže je raditi kontra analizu dizajna Mcl-a)
Bilo koja varijanta uključujući i kombinaciju a) + b) lako je moguća
no pravo stanje ćemo saznati tek u prvoj utrci, onda više neće biti skrivanja.

@Slash
kako to misliš da nemaju šanse? :roll:
pa nije ni odvožena nijedna utrka, čak i predlani kad je auto bio očajno spor u utrci nisu bili loši.

@senamozart
testiranja nisu vjerodostojno mjerilo za utrku...
da je tako, RB bi prošle godine glatko odnio sve pobjede, pa ipak su strepili do samog kraja i zamalo su izgubili naslove
U samoj utrci imaš puno više faktora od toga tko može napraviti najbrži krug.
ogi
Navijam za: Michael Schumachera

Post Postao/la ogi »

Ma budimo realni auto je kanta.
Centurion
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Centurion »

ogi je napisao/la:Ma budimo realni auto je kanta.
pazi, ova kanta nosi jednaki znak na nosu bolida kao i schumacherov, a i nije ni njegov bolid u najboljoj poziciji...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Centurion je napisao/la:
pazi, ova kanta nosi jednaki znak na nosu bolida kao i schumacherov, a i nije ni njegov bolid u najboljoj poziciji...
kakve veze schumacher i mercedes imaju s ovim?
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Prerano je donositi konačne zaključke. Po svemu sudeći McLaren čeka teška godina, ali ko zna kako se sve može okrenuti.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Centurion
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Centurion »

vidc je napisao/la:
Centurion je napisao/la:
kakve veze schumacher i mercedes imaju s ovim?
pa vidim da navijaš za schumachera, ako ne mogao bi barem maknuti ^^
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Centurion je napisao/la: pa vidim da navijaš za schumachera, ako ne mogao bi barem maknuti ^^
hm,opet ne razumijem...nitko nije rekao :"mclaren je kanta,schumacher i mercedes će ih poderat ove sezone" ili nešto slično. realno,mclaren jest u problemima,uostalom kao i mercedes ali svejedno ne vidim zašto bi to spominjali na temi o mclarenu,iz čista mira...jedino ako misliš da nitko osim navijača mclarena ne bi smio otvarati topic o mclarenu a kamoli komentirati...
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

vidc je napisao/la:
Centurion je napisao/la: pa vidim da navijaš za schumachera, ako ne mogao bi barem maknuti ^^
hm,opet ne razumijem...nitko nije rekao :"mclaren je kanta,schumacher i mercedes će ih poderat ove sezone" ili nešto slično. realno,mclaren jest u problemima,uostalom kao i mercedes ali svejedno ne vidim zašto bi to spominjali na temi o mclarenu,iz čista mira...jedino ako misliš da nitko osim navijača mclarena ne bi smio otvarati topic o mclarenu a kamoli komentirati...
Ogi jeje rekao. :biggrin:
Odgovori