Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Felipe Massa

Post Postao/la Cuky »

Ovaj put se moram ne složiti. Massa je odvozio 5 sezona u Ferrariju, koje nisu bile baš tako loše:
2006. Je bio vodonoša Schumacheru, imao dvije pobjede ako se dobro sjećam (Turska i Brazil). Ja ovo nebih nazvao lošom sezonom.
2007. Je u ekipu umjesto Schumachera dobio Raikkonena, koji kako znamo ne razmišlja puno o momčadskom kolegi nego samo vozi...tad je Raikkonen bio brži i Massa mu je na kraju malo i pomogao da dođe do naslova. Ovu sezonu opet nebih nazvao lošom.
2008. Ova mu se sezona nikako ne može pripisat kao loša. Imao je najviše pobjeda te sezone i za 1 bod osvojio naslov. Također, mora se priznat da je F2008 bio jako sličan po brzini sa MP4-23, ako ne i malo sporiji tako da je stvarno dobro odradio sezonu. U njoj je bio bolji i od prije spomenutog Raikkonena.
2009. Ova je sezona bila loša za kompletnu momčad Ferrarija, a ne samo za Masssu. Bolid je jednostavno bio loš od početka i kad je krenuo kakav-takav napredak momčad je prestala razvijat bolid. Zatim se dogodila i Mađarska i ona ozljeda....opet, nemože se reć da je ovo Massina loša sezona.
2010. Ovo je prva sezona u Ferrariju za koju bi se mogla reć da je lošija. Iako, pitanje je koliko se on psihički oporavio od nesreće u Mađarskoj. Također u ekipu je opet dobio po meni bržeg vozača - Alonsa. Auto opet nije bio najbrži, po meni u 1. djelu sezone 3. po brzini a prema kraju 2. iza Red Bulla. 6. mjesto loše??? Zašto to??? pa čekaj, ako je F10 po brzini djelom sezone bio 3. a drugim djelom sezone 2. auto po brzini onda je realno da Massa završi među prvih 6 vozača u ukupnom poretku. Tj. da pojasnim, ako su 3 ekipe u vrhu koje imaju bolje aute od ostalih, možemo reć da su prvih 6 mjesta "rezervirana" za njih. Jeli Massa bio među prvih 6?? Bio je. Prema tome, mislim da ni ova sezona nije promašaj..

Dati još koju šansu??? Svakako!! Koga bi vi umjesto njega?? Vettela?? Pa da se ponovi kao u McLarenu 2007....Hamiltona??? Alonso + Hamilton se i nije pokazala kao dobitna kombinacija...Kubica?? Možda, al opet, Massa poznaje ekipu, poznaje aute...Hulkenberg?? Po meni preneiskusan....iskreno mislim da je od vozača koji su trenutno u F1 za Ferrari najbolje da Massu zadrže.

A što se Fissichelle tiče, vidjeli smo kako je prošle godine prošao - debelo na začelju

I da...ja nisam navijač Masse da se razumijemo. Ja navijam za Ferrari. Ko vozi - manje bitno, ako je u Ferrariju moj je favorit...tako su prošle upravo završene sezone moji favoriti bili Alonso i Massa, a nadam se da će isti dvojac biti i dogodine
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

ice_man je napisao/la:
kowalski je napisao/la: ...
Kakogod, mijenjaju se gume, i mislim da dečku treba pružiti još jednu šansu.
Budimo realni, koliko treba biti tih "još jednih šansi"?

5 sezona provedenih u Ferrariju je dosta veliki period, pokazao je ono što zna i umije i vrijeme je da mu se ekipa zahvali i zovne nekog novog, jer ovako 6.mjesto osvojeno u ukupnom poretku (samo 2 više od Rosberga koji je vozio lošiji bolid)
bi moglo biti ostvareno da su na njegovom mjestu sjedili npr. Trulli, Fissichella,
Ovako:

2006.,Složit ćeš se odvozio je pristojnu sezonu pekući zanat uz velikog Michaela.
2007. Zaostatak za pobjednikom desetak bodova
2008. Razvaljuje Kimija, bori se za naslov do zadnje trke
2009. Opet na dobrome putu da razvali Kimija

2010. Jedina loša sezona, za koju su uzroci poznati. Vjerujem da će dogodine biti jednako konkurentan kao prve 4 sezone u Ferrariju.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
The Chaser

Post Postao/la The Chaser »

Ne znam zašto mi je post izbrisan... :?:
Samo sam rekao da se slažem sa onime što je napisao kolega kowalski.

Ali, stvarno ozbiljno...što svi imaju protiv Masse?
Ovo mu je jedina ozbiljno lošija sezona u karijeri, a kako sam kaže, razlog za to je samo jedan.
Imao je problema sa gumama...

Pričekajmo sljedeću sezonu da pokaže da je zasluženo u Ferrariju.
Jer, ja sam siguran da će to i dokazati.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Ja sam ti post obrisao jer ako se ne varam, post je bio ovakav : Potpisujem
U pravilu stoji da se takvi postovi brisu bez upozorenja ( Napomena : pravilo br. 12 )
Citat:
12. Postovi koji sadrže samo smajliće ili neargumentirani komentar poput "potpisujem", "slažem se" i sl. bit će obrisani bez upozorenja.
Scud.

Nazad na temu.
Da, treba pricekati iducu sezonu, te vidjeti, hoce li biti u formi, ako ne, siguran sam da ce mu se Ferrari zahvaliti na suradnji, te ce pronaci nekog drugog.

Kao sto sam i prije vec rekao, ( opet se ponavljam) iduca mu je sezona " Dan D "
slika
The Chaser

Post Postao/la The Chaser »

Hvala na detaljnom pojašnjenju, Scuderia. ;)
Nisam znao da sam prekršio neko od pravila foruma...ali, i to se događa kad ih ne pročitaš.

Nego, slažem se sa tobom...
Iako mi je Massa najdraži vozač, ako mu iduća sezona bude loša, onda se neću buniti ako ga zamjene.
Ali, nekako čvrsto vjerujem da ćemo ga opet gledati i na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. 8)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

The Chaser je napisao/la: Nego, slažem se sa tobom...
Iako mi je Massa najdraži vozač, ako mu iduća sezona bude loša, onda se neću buniti ako ga zamjene.
Ali, nekako čvrsto vjerujem da ćemo ga opet gledati i na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. 8)
Neka se potrudi u svojoj zadnjoj sezoni u Ferrariju sada.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

tako je, neka bude prvak, da alonso dobije nogu :badgrin: :p
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

darky je napisao/la:tako je, neka bude prvak, da alonso dobije nogu :badgrin: :p
Neću kuriti vatru (ili hoću) ali već sam pročitao razmišljanja po forumima da je Massina "beskrvnost" u zadnjim utrkama pa bolje vrijeme na testiranju sa pirelliem nego na utrci bila namjerna kako nebi pomogao Alonsu ... nekako je lakše tražiti isti status u timu (utopija) protiv nekog tko nema broj 1 na bolidu ... valjda mu još nemože oprostiti Singapore prije dvije godine (eto materijala za teoriju zavjere). :biggrin: :evil:
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Schumy.d je napisao/la:
The Chaser je napisao/la: Nego, slažem se sa tobom...
Neka se potrudi u svojoj zadnjoj sezoni u Ferrariju sada.
Ima ugovor i za 2012., zar ne? :?
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Piquet20 je napisao/la: Ima ugovor i za 2012., zar ne? :?
Mislim da da, ali ako nastavi sa ovakvim lošim vožnjama, neće dočekati 2012. ;)
To je moje mišljenje.
Scuderia
Moderator
Moderator

Massa o iducoj sezoni
KLIK
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

l3n00x
Navijam za: alonso

Post Postao/la l3n00x »

dobar trening danas za massu
Schumy.d
Legenda
Legenda

Eh, da vozi ovako i utrke, onda sam za ostanak u Ferrariju doživotno s takvim vožnjama... :D

Nadam se da će ovo bit njegova sezona, ali želje su jedno, a realnost drugo, vidjet ćemo.
Scuderia
Moderator
Moderator

Massa o danasnjem danu.
KLIK
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Felipe Massa the workaholic of Montmelo
The Brazilian brought his winter testing to an end, putting together 233 laps, which equates to 1086.945 kilometres. Today, Felipe also did a race weekend simulation, which was concluded in positive fashion.

“These two days of testing were very important and the outcome is good,” commented the Brazilian. “We introduced a lot of new components on the 150° Italia and their effect was clear to see: there’s more downforce and therefore, even the tyres were working better, even if their level of degradation is still significant. Today, we did a race simulation and the car also worked well in this situation. I don’t know where we are compared to the others because we just concentrated on ourselves.”

After seven days of testing, Felipe tried to predict what sort of scenario might begin to emerge in Melbourne: “I think that qualifying will still be important, but the race will be very different to last year. I expect a lot of pit stops, as can be seen from the fact that today I did four and it will be important to manage the tyres very carefully, even in qualifying. Strategy will become even more important, that’s for sure. I myself feel more confident, because to have more grip on the first flying lap is vital for me and I think that my style of driving is well suited to these tyres, whereas last year I struggled a lot because the tyres, especially the fronts, were very hard.”
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Alonso: Nema puno vozača koji su brži od Masse

http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Sanjao sam sinoć da je Massa osvojio Pole u Australiji, Bit će da sam podsvijesni fun! :)
Upravo ono što mu je prošle godine bio problem zbog njegovog načina vožnje, ove godine bi mu (moooožda) mogla biti prednost. Vozački stil i zagrijvanje guma. Tu se više manje svi slažu. ali da bi mogao konkurirati Alonsu... mislim da ni pravi funovi to ne vjeruju.
Samo neka se trkaju.
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Ferraristi, nemojte se ljutit, ali zaista mi nije jasno šta vi očekujete od Masse, pa taj čovjek je izgubio bilo kakvu sportsku motivaciju onog trenutka kad je Alonso potpisao za Ferrari, pa pogledajte malo činjenice, od tada koliko dobrih utrka je imao Felipe (osim jedne u kojoj je Fernando bio faster then you!), čovjek koji je nekoliko sekundi bio svjetski prvak u tom istom Ferrariju?
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ja sam još prošle sezone govorio da je nakon 5 sezona vrijeme da Massa ode iz Ferrarija.
slika
peki
Navijam za: ferrari

Post Postao/la peki »

Mika_bar je napisao/la:Ferraristi, nemojte se ljutit, ali zaista mi nije jasno šta vi očekujete od Masse, pa taj čovjek je izgubio bilo kakvu sportsku motivaciju onog trenutka kad je Alonso potpisao za Ferrari, pa pogledajte malo činjenice, od tada koliko dobrih utrka je imao Felipe (osim jedne u kojoj je Fernando bio faster then you!), čovjek koji je nekoliko sekundi bio svjetski prvak u tom istom Ferrariju?

Massa i Ferrari to je gotova priča on mora otiči pa makar i ne u top momčad jer tamo očito za njega trenutno nema mjesta , al neka ode onda barem negdje di će imati jednak tretman sa timskim kolegom. Ferrari će sve karte baciti na Alonsa isto kao i prošle godine.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

peki je napisao/la: Massa i Ferrari to je gotova priča on mora otiči pa makar i ne u top momčad jer tamo očito za njega trenutno nema mjesta , al neka ode onda barem negdje di će imati jednak tretman sa timskim kolegom. Ferrari će sve karte baciti na Alonsa isto kao i prošle godine.
ali tu je i famozna kvaka 22
ferari mora imate dva vrlo kvalitetna vozača
može se lako desiti da zbog sudara i kvarova alonso kao prvi vozač u nekom divljem scenariju ne završi ni jednu utrku u sezoni
što onda?
u tavkvim slučajevima broj 2 mora preuzeti palicu i odraditi stvar do kraja
Uvijek moraš imati plan A i plan B
kad pokušaš sa improvizacijom obije ti se u glavu nazad (kad je masa bio van stroja zbog ozljede, badoer i fisikela su bili sve ono što ferari ne treba)
masa je pokazao da zna i da može.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

peki je napisao/la:

Massa i Ferrari to je gotova priča on mora otiči pa makar i ne u top momčad jer tamo očito za njega trenutno nema mjesta , al neka ode onda barem negdje di će imati jednak tretman sa timskim kolegom.
Ima on i sada jednak tretman,ko mu je smetao da bude danas ispred Alonsa
...put u raj nije posut ružama...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ma nije massa lud da odlazi iz ferrarija, alo.. produzuju mu ugovore, placaju ga masno.. kao da je pravi vozac.. boli njega briga kako se njega dozivljava i oce li ostat zapamcen kao vozac.. boli njega briga oce li skupit ovoliko ili onoliko bodova.. oce li pobjedit koju utrku ili ne.. ma briga njega oce li bit na postolju..

necu rec da je massa zadnji, pokazao je da moze vozit i imao je dobrih utrka.. al pa sto onda.. to je bilo pred 4 sezone.. tko ce ga cekat.. i za sto?

ajde da barem skupi koji bod.. da je prosle sezone bio prosjecan vozac umjesto njega ferrari bi uzeo konstruktorski..
rFactor F1 HR server Info
slika
Memphis

Post Postao/la Memphis »

massa je primjer školoskog vozača ... kada je sve kako treba onda vozi sjajno ... čim je nešto van šablone odmah opada ...ferrari zna to i drži ga iz jednog razloga a to je ono ferrarijevo pravilo uvijek postoj vozač br.1 i br.2 i to je to. Massa je br2 i odrađuje svoj posao sakupljanjući bodove ...

Ako pogledate kakve su romasne bile u mclaernu i redbullu i čime je sve to rezultiralo i koliko god svi zzamjerali to ferrariju ali to je zasad najbolja taktika.
Odgovori