Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ferarist
Ja sam: Vozač
Navijam za: Alonso i Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Ferarist »

Ne znam, nemoguće da nakon onakvih testiranja i odvoženih km sad odjednom ništa ne valja. Vjerovatno je do temp. staze i guma a to će u utrci drugačije izgledati, Alonso starta na čistoj strani i ako pretekne na startu Buttona ili Webbera opet je u igri a svi znamo da su u simulacijama utrka na testiranjima bili najbolji i nisu to đabe testirali. Treba im vjerovati a poslije utrke ćemo vidjeti šta smo dobili. AVANTI FERRARI
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

nisam odgledo kvale i dolazim odma na komp da vidim ukljucim ferrari.com vidim naslov Ferrari early surprises in albert park i mislim si dali je moguce da su oderali konkurenciju kad ono 5 mjesto sekunda i nesto iza i wtf ?!?! danas definitivno nije bio dobar dan za crvene . Valjda ce bit bolje u trci ako ne .... jednostavno treba lovit sto vise bodova
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

Mika_bar je napisao/la:
Dani je napisao/la:Daj si zemi peptoran za želudac. Ma ovo je specifična staza. Tek tamo u Europi će stvari biti jasnije.
Mislim da nema šta bit jasnije, tako se i lani komentiralo, svi su govorili kada se dođe u Europu vidjet će se kako stvari stvarno stoje, ko je kolko brz itd., nema se šta čekat Europa, ako nisi u igri od prve utrke, nečeš biti ni od pete, tako da se nema šta vidjet, sve je jasno, RBR je zvijer kao i lani, a Ferrari i McM će morati upregnuti sve svoje godine, naslove, tvornice, ljude i sve ostalo šta imaju da konkuriraju RBR-u i Sebu, koji su ocito najaca kombinacija u F1, rekao bi od 2001. i MSC-a i Rossa u Ferrariu!
jako zanimljiva teorija...vec nakon prvih kvala proglasit prvaka je u najmanju ruku smiješno...zbilja mi nije jasno odakle ova teorija o RBR-u i Sebu ko najvecoj snazi u F1 od ne znam ni sam koje kad se prosle godine vidjelo da unatoc velikoj prednosti u brzini bolida jedva(i to pogreskom ferrarijevog boksa)osvajaju naslov...Alonso prosle godine na sredini prvenstva ije bio ni blizu osvajanju titule pa je na kraju bio prvi favorit...
s druge strane na utrci se krilo ne moze koristiti kad se zeli...danas prije kvala je bila lijepa usporedba kliko ranije RB-ovi koriste pomicno krilo od Ferraria,a te prednosti u trci nece biti...zato,zbilja mi je u najmanju ruku hrabro tak komentirat nakon jednih kvala(i to prvih) i to i sezoni u kojoj ima pregrst novih pravila i nepoznanica
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Ja predlažem da idemo u Maranello i zapalimo tvornicu :) .

Ljudi idete iz krajnosti u krajnost. Na temi McLaren sve je bilo crno do današnjih kvala, a onda danas druga krajnost. Ovde obratno. Od "oderat ćemo guzove RBR-u" do "ništa ne valja u toj momčadi". Sezona je duga, auto uopšte nije tako loš. Jednostavno smo danas uhvaćeni na lijevoj nozi. Više malo vjere u momčad.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Ferarist

One and only je napisao/la:Ja predlažem da idemo u Maranello i zapalimo tvornicu :) .

Ljudi idete iz krajnosti u krajnost. Na temi McLaren sve je bilo crno do današnjih kvala, a onda danas druga krajnost. Ovde obratno. Od "oderat ćemo guzove RBR-u" do "ništa ne valja u toj momčadi". Sezona je duga, auto uopšte nije tako loš. Jednostavno smo danas uhvaćeni na lijevoj nozi. Više malo vjere u momčad.
U pravu si One. treba malo pričekati i vjerovati u njih ako smo pravi fanovi i kad ne ide kako smo očekivali, posložit će oni stvari na svoje mjesto to je tek 1 utrka koja još nije ni počela a mi njih več razapinjemo. RB malo kemija sa kersom i balansom ali već ćemo mi njih sredit, ostali su zatečeni sa brzinom i gripom kako je i Alonso rekao poslije kvala. Moraju proradit a utrka je idealna za to. Glavu gore ferraristi!
Mika_bar
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Mika_bar »

goran007 je napisao/la:
Mika_bar je napisao/la:
Dani je napisao/la:Daj si zemi peptoran za želudac. Ma ovo je specifična staza. Tek tamo u Europi će stvari biti jasnije.
Mislim da nema šta bit jasnije, tako se i lani komentiralo, svi su govorili kada se dođe u Europu vidjet će se kako stvari stvarno stoje, ko je kolko brz itd., nema se šta čekat Europa, ako nisi u igri od prve utrke, nečeš biti ni od pete, tako da se nema šta vidjet, sve je jasno, RBR je zvijer kao i lani, a Ferrari i McM će morati upregnuti sve svoje godine, naslove, tvornice, ljude i sve ostalo šta imaju da konkuriraju RBR-u i Sebu, koji su ocito najaca kombinacija u F1, rekao bi od 2001. i MSC-a i Rossa u Ferrariu!
jako zanimljiva teorija...vec nakon prvih kvala proglasit prvaka je u najmanju ruku smiješno...zbilja mi nije jasno odakle ova teorija o RBR-u i Sebu ko najvecoj snazi u F1 od ne znam ni sam koje kad se prosle godine vidjelo da unatoc velikoj prednosti u brzini bolida jedva(i to pogreskom ferrarijevog boksa)osvajaju naslov...Alonso prosle godine na sredini prvenstva ije bio ni blizu osvajanju titule pa je na kraju bio prvi favorit...
s druge strane na utrci se krilo ne moze koristiti kad se zeli...danas prije kvala je bila lijepa usporedba kliko ranije RB-ovi koriste pomicno krilo od Ferraria,a te prednosti u trci nece biti...zato,zbilja mi je u najmanju ruku hrabro tak komentirat nakon jednih kvala(i to prvih) i to i sezoni u kojoj ima pregrst novih pravila i nepoznanica
:thumbup: Prvo započeo sam post sa : mislim da... dakle to je samo moje mišljenje odnosno prvi dojam, a ne neka stručna teorija, pa se nemoj tolko zamarat s mojom izjavom i nisam proglasio ga prvakom vec favoritom. Ali nije to samo zbog današnjih kvala, to je nastavak prošle sezone u kojoj je Red Bull bio apsolutno dominatan po pitanju čiste brzine, pa pogledaj samo to da su imali 15 polea u 19 utrka, i to sa koliko prednosti su ostavljali druge momcadi (kao i danas), to ni Brawn nije napravio 2009. , a izgleda da se trend nastavlja i dalje zar, ne? Naravno, utrke i osvajanje naslova su nešto drugo, ali čovjek je najmlađi prvak u povijesti, brani naslov, prepun samopouzdanja što se i vidi u njegovoj vožnji i očito u rukama opet ima najbrži bolid! Dakle svi preduvjeti da se dominacija nastavi su tu, a dal ce tako na kraju i biti, preostaje da vidimo...
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

A jedna stvar koju sam primjetio je da među navijačima Ferrarija i McLarena vlada neviđena harmonija na ovom forumu kad nam RBR dere guzove kolektivno :D .

Udružujemo snage protiv zajedničkih nam dušmana :mrgreen:
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Mika_bar
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Mika_bar »

Ha ha, kako ide ona, neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj? :?
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Šta napravih "tvornica pića" od ovog foruma, Hamilton je u pravu... treba to eliminirati da se vratimo starom trolanju tipa "moj tata je jači od tvog tate"

Bilo bi i ovo drugačije da netko ovdje ubiti navija za umjetnu tvorevinu zvanu Red Bull :P
rockstena
Navijam za: alonso ferrari

Post Postao/la rockstena »

Sta mislite sutra ferrari ode samo jednom u boks mozda tako i pobijedi jedino je ta nada ostala,mozda su napravili bolid da manje dere gume ko ce ga znat samo ovaj rezultat je katastrofa mora da redbull ima nesto ilegalno u bolidu 3 sekunde brzi od desetog ne mogu da vijerujem.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nažalost sumnjam u takav rasplet. Možda bi i mogli ostati dugo na gumama, al na testiranjima je viđeno da jako padaju performanse guma i da se dosta gubi, tako da je možda bolje jednom više otić u boks nego se igrati HRT-a
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

One and only je napisao/la:A jedna stvar koju sam primjetio je da među navijačima Ferrarija i McLarena vlada neviđena harmonija na ovom forumu kad nam RBR dere guzove kolektivno :D .
...samo ti se čini...može Mcl biti i predzadnji samo da je Ferrari iza njih :D ... Red Bull se još uvijek ne doživljava kao prava momčad več kao instant napitak...doduše ako nastave ovako još desetak godina vjerojatno će jednog dana i biti momčad...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Neozbiljno je od Ferrari-ja što ne znaju u čemu je problem, ekipa sa takvom tehničkom postavom i iskustvom, sa najvećim brojem odvoženih km na testiranju nezna u čemu je problem :evil: , pa nisu oni HRT. To je ono što me brine i što me više razočaralo od ovog zaostatka za Vetttel-om.
Što se tiče navijača, vidim da neki pozivaju da treba ostati uz Ferrari - to me podsjeća na političare,ja sam uvjek uz Ferrari i kad bi se bolid kretao brzinom puža ali ču uvjek kritikovati odluke ili neznanje koja ruše kredibilitet Ferrari-ja ;) .
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ma bit će sve u redu.
Avanti FER, Avanti!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Nisam zadovoljan...
Ali vidjet ćemo da li su istinite tvrdnje da je Ferrari brži od Red Bulla na utrci.

Danas mi se čini da gume nisu dobro funkcionirale jer su u svakom krugu vozači imali proklizavanja, nitko nije odvezao perfektan krug.
Ferarist

Mislim da odgovor leži u ovome i nije mi jasno da se ne pobune Ferrari i druge ekipe. :evil:
http://www.bug.hr/_cache/d183751162a955 ... =787472592" onclick="window.open(this.href);return false;
Ferarist

Ferarist je napisao/la:Mislim da odgovor leži u ovome i nije mi jasno da se ne pobune Ferrari i druge ekipe. :evil:
http://www.bug.hr/_cache/d183751162a955 ... =787472592" onclick="window.open(this.href);return false;
A pogledajte prednje krilo od Red bulla. STRAŠNO
http://www.bug.hr/_cache/06e0ddeaca4b88 ... =193044559" onclick="window.open(this.href);return false;
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

ne mozes biti pametan,nadam se najboljem sutra...
Alonsista hasta la muerte..
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ferarist je napisao/la:
Ferarist je napisao/la:Mislim da odgovor leži u ovome i nije mi jasno da se ne pobune Ferrari i druge ekipe. :evil:
http://www.bug.hr/_cache/06e0ddeaca4b88 ... =193044559" onclick="window.open(this.href);return false;
Možeš li naći sličnu sliku od Ferrarija?
Avanti FER, Avanti!!!
Ferarist

The Greatest je napisao/la:
Ferarist je napisao/la:
Možeš li naći sličnu sliku od Ferrarija?
Nema od Ferrarija ali ima ova od Mercedesa i to je jako velika razlika u visini ovdje može proći ruka a tamo na RB ni čačkalica. Neki kažu da imaju čak cijeli nos flexibilan a ne samo prednje krilo,sve u svemu to je definitivno prednost jer imaju bolji grip i aerodinamiku općenito. :x
http://www.bug.hr/_cache/d803fb800cb2c9 ... =545602437" onclick="window.open(this.href);return false;
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

alonso ce proc buttona na startu i bit sporiji od trojca ispred al ce hamilton odustat onda ce fia posle trke proglasit redbull ilegalnim zbog kersa i fleksiranja i evo pobjede :biggrin:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsp ... 436936.stm" onclick="window.open(this.href);return false;
kaj ne postoje pravila o tom kersu kak moze bit laksi i kak ga smiju punit prije trke trebalo bi ga punit u krugu zagrijavanja [-X
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ma ono što meni izgleda najrealnije (ili najoptimističnij?...) je upravo što je "Goran" napisao:

s druge strane na utrci se krilo ne moze koristiti kad se zeli...danas prije kvala je bila lijepa usporedba kliko ranije RB-ovi koriste pomicno krilo od Ferraria,a te prednosti u trci nece biti...

Ovisi o podešavanju bolida, mora se naći balans između iskoristivosti krila koje se ne smije spuštati (za utrku) i kada se smije (za pole). To su praktički dve razlilčite verzije bolida.
Vidjet ćemo sutra
Samo neka se trkaju.
Ferarist

dmarijon je napisao/la:Ma ono što meni izgleda najrealnije (ili najoptimističnij?...) je upravo što je "Goran" napisao:

s druge strane na utrci se krilo ne moze koristiti kad se zeli...danas prije kvala je bila lijepa usporedba kliko ranije RB-ovi koriste pomicno krilo od Ferraria,a te prednosti u trci nece biti...

Ovisi o podešavanju bolida, mora se naći balans između iskoristivosti krila koje se ne smije spuštati (za utrku) i kada se smije (za pole). To su praktički dve razlilčite verzije bolida.
Vidjet ćemo sutra

Da u pravu si ali ima tu još tajni i mislim da se cijeli bolid svija od nosa do prednjeg krila ako pogledaš sliku od RB od malo ranije, tako da vjerujem da ima neka caka i front suspensionu i što bolidu prijanja da se zalijepi za stazu te na kočenjima u zavojima bolid se svija od silne sile, krilo se automatski flexi spusti s njim i dobivaju ulaskom u zavoju ground effect i bolid je puno mirniji, gume se manje troše itd itd. Alonso se do prva 2 sectora dobro držao ali u trećem gdje ima dosta brzih zavoja i gdje to prednje krilo ima prednost je izgubio više od sec. [-X
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

a možda je ferrariu prešla frtajler kapa
rockstena
Navijam za: alonso ferrari

Post Postao/la rockstena »

Stvarno je ovi ferrari mrtav i taktika i sve im je nula da nije Alonso isao tri puta u boks zavrsio bi treci pa ja ne znam u sta su bacali pare,prvi su se prepali da gume nece izdrzati kompletnu treba postavu mijenjati sto se tice taktike sami su sebi najveci neprijatelji.
Odgovori