Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la vidc »

darky je napisao/la:i sad je horner potvrdio Ediju Jordanu da nisu i nemaju KERS....

edit:
to objašnjava kako mogu biti toliko brži u zavojima...
sad ostaje pitanje FIA i FOTA-e oko toga
ne znam šta FOTA i FIA imaju s tim. KERS nije obvezan,druga stvar je što prave budale od drugih ekipa kao i od nas gledatelja
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

stvarno prave budale od timova i gledatelja. Trebali su donjet odluku OBAVEZNO kers u svim autima ili BEZ kersa. a ne ovako.
Gotovo svi imaju to, zanči cca 30 kg više u autu a RB odluči bez kersa i automatski imaju prednost u balansu auta i prolascima kroz zavoje.
Još jedno u nizu nedorečenih pravila u F1.
Michael is faster than you!!
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

pa dogovor je bio da imaju svi (kakti) (FOTA)
prednost neimanja KERS-a je u kočenjima u zavoju te boljem balansu.
no vidjeti ćemo kako će dalje ići razvoj ostalih momčadi, jer ovo je sad presedan
neke će odustati, a neke nastaviti razvoj KERS-a
mislim da bude intersantnih rezultata do kraja sezone
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Igor18 je napisao/la:stvarno prave budale od timova i gledatelja. Trebali su donjet odluku OBAVEZNO kers u svim autima ili BEZ kersa. a ne ovako.
Gotovo svi imaju to, zanči cca 30 kg više u autu a RB odluči bez kersa i automatski imaju prednost u balansu auta i prolascima kroz zavoje.
Još jedno u nizu nedorečenih pravila u F1.
Ko tjera ostale da ga koriste ;)
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

pa ako je dogovor prije sezone bio da ga svi imaju, osim valjda ovih novih ekipa koje si i da oće ne mogu priuštiti kers, onda bi se dogovor trebao poštivati kaj ne?
Ako je to što sam ja čitao istina, da je bio takav dogovor.
Jebiga, znam da je u interesu biti bolji od konkurencije al trebali bi se poštivati dogovori... vidjet ćemo kaj će biti u idućim danima
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Odluka da se koristi KERS je bila odluka timova a ne FIA tako da ne vidim u čemu je problem.
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Igor18 je napisao/la:pa ako je dogovor prije sezone bio da ga svi imaju, osim valjda ovih novih ekipa koje si i da oće ne mogu priuštiti kers, onda bi se dogovor trebao poštivati kaj ne?
Ako je to što sam ja čitao istina, da je bio takav dogovor.
Jebiga, znam da je u interesu biti bolji od konkurencije al trebali bi se poštivati dogovori... vidjet ćemo kaj će biti u idućim danima
Dogovori su dogovori, a pravila su pravila.....
U pravilima nije obavezno :)
Ali i u prošlosti se nisu postivali dogovori, vazan je rezultat bio i bit ce ;)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

darky je napisao/la:pa dogovor je bio da imaju svi (kakti) (FOTA)
prednost neimanja KERS-a je u kočenjima u zavoju te boljem balansu.
no vidjeti ćemo kako će dalje ići razvoj ostalih momčadi, jer ovo je sad presedan
neke će odustati, a neke nastaviti razvoj KERS-a
mislim da bude intersantnih rezultata do kraja sezone
Ne, dogovor nije bio da ga imaju svi, nego je prošle godine bio dogovor da ga ne koriste iako je bio dozvoljen. Ove godine ga nemaju ni Lotus ni Virgin, ni ona momčad koja ne vozi trke... Legitimna odluka RBR.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ma doć će to njima glave.ako sad nemaju kers,neće ga ni imati do kraja sezone jer ga nemaju kad testirat,a kers traži jaaaaako puno testiranja,bar ja mislim tako.pa mercedes i mclaren su od početka testova s kersom,i imaju puno iskustva od 2009. pa opet imaju problemčiće.s obzirom na to da mclaren s kersom nije toliko daleko od red bulla i da će vjerojatno još dosta toga uspjeti izvući iz kersa,prednost red bulla će se istopiti,iako ni sad u utrci nije velika
rockstena
Navijam za: alonso ferrari

Post Postao/la rockstena »

Ovaj red bull mora da ima nesto ilegalno na bolidu kakva dominacija i to bez kersa,ferrari mora izvrsiti korijenite promijene zeli li nesto uciniti u sezoni.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ma dat će im ga renault.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Ne znam jel još netko primjetio, al Webber ni na startu nije koristio KERS, ili bar grafika nije pokazala da je koristio.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Slash je napisao/la:Ne znam jel još netko primjetio, al Webber ni na startu nije koristio KERS, ili bar grafika nije pokazala da je koristio.
Ma kolega, red bull uopce nije imao kers ovu utrku, uopce ga nisu imali ugrađenog u auto, kuzis? Barem sam ja tako skužio iz Hornerove izjave nakon utrke.
Zato se i ljudi cude kako ovi i bez kersa mogu bit tolko brži od ostalih..
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Da bumo ih vidjeli na Sepangu i Kini, o Monzi da ni ne pričamo. Tada će morati koristiti kers, i onda papa balans.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

K1M1 je napisao/la:
Slash je napisao/la:Ne znam jel još netko primjetio, al Webber ni na startu nije koristio KERS, ili bar grafika nije pokazala da je koristio.
Ma kolega, red bull uopce nije imao kers ovu utrku, uopce ga nisu imali ugrađenog u auto, kuzis? Barem sam ja tako skužio iz Hornerove izjave nakon utrke.
Hmm, ali šta nebi trebalo onda bit da je na grafiki tam di je baterija KERS-a piše X, ili barem da je prazna, ak se dobro sjećam tak su izgledale grafike bolida bez KERS-a 2009. :?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
mimimorris
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la mimimorris »

RB prednje krilo, osim pomaka gore dolje, vjerovatno ima i pomak naprijed natrag.
( da li netko ima koji filmic o tome, svi pokazuju samo ovo gore dolje?)

pod proracunatim pritiskom zraka, tj brzine, pomakne se koji milimetar natrag i zatim slobodno klizi dolje
kad se smanji pritisak podigne se gore i naprijed, i tad je fiksno(prolazi pravila)

a zabranit ga mogu, ako ga proglase pokretnim prednjim krilom

a cini mi se i da imaju najbolji prednji ovjes, kad se vidi nagib, zatur, polozaj u zavojima razlicit za lijevi i desni kotac, neznam kako to nazvati, aktivni prednji ovjes :D
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Slash je napisao/la:
K1M1 je napisao/la:
Hmm, ali šta nebi trebalo onda bit da je na grafiki tam di je baterija KERS-a piše X, ili barem da je prazna, ak se dobro sjećam tak su izgledale grafike bolida bez KERS-a 2009. :?
do završetka utrke nitko nije znao da rb nema kers u autu, pa valjda nisu mogli pripremit grafiku :D
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Igor18 je napisao/la:
do završetka utrke nitko nije znao da rb nema kers u autu, pa valjda nisu mogli pripremit grafiku :D
nisu uopce lose startali covjece, kao da drugi isto nisu koristili kers....
McLaren u <3
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Sviđa mi se kako je Horner zajebantski rekao da Newey ne voli da mu nešto kvari aerodinamiku, a KERS spada u tu kategoriju. Vidjet ćemo šta će od ovog do kraja ispasti.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/90275" onclick="window.open(this.href);return false;

znači neko nije poštivao đentlmenski dogovor među ekipama!!!!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ZD1400RT je napisao/la:Svaka čast Red Bullu! Odličan posao! Ako je Brwan GP prošao sa DD difuzorom onda ni ovo nije upitno. Ja sam se pomirio sa tim da je F1 takva te da se brzina ne traži unutra pravila, već van njih. Sad je era Red Bulla, za koju godinu netko drugi će se nečeg sjetit pa će vladat par godina.
Red Bull je imao dobar bolid i 2009 sa standardnim difuzorom. Znači da već dvije godine posjeduju naprednije znanje od drugih i to dobro iskorištavaju.
Sve me zanima kakve sve ponude dobiva od drugih Adran Newey :D
Kenny je napisao/la:hebiga snašli su se, meni nije normalno da se vozača izvlači sa kranom, pa se to napravilo
hahaha
Da se nadovežem na ovo o DD difuzoru. To je bila rupa u pravilima koja je iskorištena. No ovdje nema rupe, ovdje je očito kršenje pravila:

3.15 Aerodynamic influence :
With the exception of the driver adjustable bodywork described in Article 3.18 (in addition to minimal parts
solely associated with its actuation) and the ducts described in Article 11.4, any specific part of the car
influencing its aerodynamic performance :

- must comply with the rules relating to bodywork.
- must be rigidly secured to the entirely sprung part of the car (rigidly secured means not having any degree of freedom).
- must remain immobile in relation to the sprung part of the car.

Any device or construction that is designed to bridge the gap between the sprung part of the car and the ground is prohibited under all circumstances.
No part having an aerodynamic influence and no part of the bodywork, with the exception of the skid block in 3.13 above, may under any circumstances be located below the reference plane.
With the exception of the parts necessary for the adjustment described in Article 3.18, any car system,
device or procedure which uses, or is suspected of using, driver movement as a means of altering the aerodynamic characteristics of the car is prohibited.

Evo ovo boldano. Ako ovo prednje krilo kod RB-a ne krši ovo onda sam ja papa. Tako je jasno opisano i opet nitko ništa ne poduzima

I samo da se podsjetimo 2006. kad je Ferrari imao flexi prednje krilo na prve 2 utrke, pa su u Melbourne morali doći sa promijenjenim prednjim krilom. I to je doneseno na osnovu video snimki tada.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Je, ništa, diskvalifikacija onda. Pa imaju i to pomično prednje krilo i aktivni ovjes i još k tome nemaju kers. Samo za njih vrijede druga pravila. Pa, recimo jel gdje piše u nogometnim pravilima da ja ne smijem uzet lopatu na utakmicu te njom donijet loptu u golu dok me svi gledaju? I jel bi se to smatalo protuzakonitim ako ja to napravim a nije nigdje u pravilima zabranjeno?
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
Neno Koš
Navijam za: Renault F1

Post Postao/la Neno Koš »

Morgan Freeman je napisao/la:Je, ništa, diskvalifikacija onda. Pa imaju i to pomično prednje krilo i aktivni ovjes i još k tome nemaju kers. Samo za njih vrijede druga pravila. Pa, recimo jel gdje piše u nogometnim pravilima da ja ne smijem uzet lopatu na utakmicu te njom donijet loptu u golu dok me svi gledaju? I jel bi se to smatalo protuzakonitim ako ja to napravim a nije nigdje u pravilima zabranjeno?
Upravo tako! =D> :biggrin:
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

Morgan Freeman je napisao/la:Je, ništa, diskvalifikacija onda. Pa imaju i to pomično prednje krilo i aktivni ovjes i još k tome nemaju kers. Samo za njih vrijede druga pravila. Pa, recimo jel gdje piše u nogometnim pravilima da ja ne smijem uzet lopatu na utakmicu te njom donijet loptu u golu dok me svi gledaju? I jel bi se to smatalo protuzakonitim ako ja to napravim a nije nigdje u pravilima zabranjeno?

A player may use equipment other than the basic equipment provided
that its sole purpose is to protect him physically and it poses no danger
to him or any other player.
All items of clothing or equipment other than the basic equipment must
be inspected by the referee and determined not to be dangerous.
Modern protective equipment such as headgear, facemasks and knee
and arm protectors made of soft, lightweight padded material are not
considered dangerous and are therefore permitted.

ovo je izvod iz pravila. nekako sumnjam da bi lopata prošla pod dodatnu opremu :biggrin:
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

To si dobro povukao usporedbu. U nogometu isto možeš i loptu nositi na majci, sve dok ju ne dodiruješ rukama. i doneseš ju pred gol i spustiš ju unutra. A zašto to nitko ne radi? Jer nije u duhu sporta i nekih uvaženih normi, makar nigdje zapisanih. E sad ako se oni ne mogu držati dogovora kojeg se drže sve ekipe (vezano za KERS) i ako se ne mogu držati tehničkih pravila (flexi krilo, ovjes) onda neznam šta glume ovdje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Odgovori