da katastrofa podhitno sve talijane van švabe i engleze nutra da im odluke donoserockstena je napisao/la:Stvarno je ovi ferrari mrtav i taktika i sve im je nula da nije Alonso isao tri puta u boks zavrsio bi treci pa ja ne znam u sta su bacali pare,prvi su se prepali da gume nece izdrzati kompletnu treba postavu mijenjati sto se tice taktike sami su sebi najveci neprijatelji.
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: alonsa
Re: Formula 1 team - Ferrari
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Ne valja ovo... :thumdown:
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Zaposlili su Pat Fry i Neil Martinaalogoc je napisao/la:da katastrofa podhitno sve talijane van švabe i engleze nutra da im odluke donoserockstena je napisao/la:Stvarno je ovi ferrari mrtav i taktika i sve im je nula da nije Alonso isao tri puta u boks zavrsio bi treci pa ja ne znam u sta su bacali pare,prvi su se prepali da gume nece izdrzati kompletnu treba postavu mijenjati sto se tice taktike sami su sebi najveci neprijatelji.

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
pa nije toliko loše,alonso završio 4.,skoro pa 3. što je dobro s obzirom na to da je imao vrlo loš prvi krug.a massa,njemu ni ross brawn iz 2004. godine ne bi pomogao tako da njegovi rezultati nemaju veze sa strategijom
-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Cudan start Alonso pao za par mjesta a Massa se digo!
- Ferarist
- Navijam za: Alonso i Ferrari
Znači svi oni kilometri na testiranjima uzalud odveženi, taktika loša i onda ti se još desi nesreća kao Alonsu da te na startu zatvore i izgubiš 4 mjesta i dok se vratiš ovi sa vrha odjure na 20 sec razlike. E da nema Alonsa bila bi pušiona totalna, ovako možda se dignu i budu konkurentni sa mcl i rb.
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
- Ferarist
Evo usporedbe krila sa MCL i sa RB i lijepo se vidi zašto su tako brzi, plus što nemaju kers koji su dogovorili sa ostalim ekipama a to je cca 30-tak kg i automatski bolji balans bolida u zavojima gdje i ostvaruju prednost. Sramota,
http://desmond.yfrog.com/Himg640/scaled ... &ysize=640" onclick="window.open(this.href);return false;

http://desmond.yfrog.com/Himg640/scaled ... &ysize=640" onclick="window.open(this.href);return false;
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Bar su pokazali da Ferrari ima brzinu.Čekaćemo Maleziju koja je brza staza pa ćemo vidjeti kako će se tamo pokazati.
KLIK
KLIK
- Ferarist
Tu se lijepo vidi kako radi prednje krilo od Red bulla, na ravnim dijelovima se savija i polaže
na stazu a na kočenju i pri ulasku u krivinu se vrača gore. I onda se brane i kažu da nije istina pa nismo ćoravi, bitno da su Sauber diskvalificirali zbog prednjeg krila bagra jedna obična.
http://www.youtube.com/watch?v=_SfR3msz ... detailpage" onclick="window.open(this.href);return false;
na stazu a na kočenju i pri ulasku u krivinu se vrača gore. I onda se brane i kažu da nije istina pa nismo ćoravi, bitno da su Sauber diskvalificirali zbog prednjeg krila bagra jedna obična.
http://www.youtube.com/watch?v=_SfR3msz ... detailpage" onclick="window.open(this.href);return false;
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Ako prolazi test onda je legalno ... ne kužim zašto se traže isprike ako je netko napravio bolji bolid.Ferarist je napisao/la:Tu se lijepo vidi kako radi prednje krilo od Red bulla, na ravnim dijelovima se savija i polaže
Isprike nisu potrebne, potreban je rad - ne priča "moramo raditi" (pogodi tko) već stvarni rad! Imamo resurse, imamo sposobne vozače ali, nažalost, imamo i "političare" koji će sposobnog prikazati kao nesposobnog da bi sačuvao svoju g*****!
- Ferarist
OK slažem se ako neko napravi bolji bolid skidam kapu i svaka čast ali to krilo je nelegalno i nemam pojma kako prolazi kod FIA, evo danas su diskvalificirali Sauber koji ima isto krilo kao i Red Bull a njima ništa. Stvarno ne kužim. Ništa treba zasukati rukave u Ferrariju i doradit bolid jer ovako će stalno bit 3 ekipa. Nema predaje AVANTI FERRARIzvjerko je napisao/la:Ako prolazi test onda je legalno ... ne kužim zašto se traže isprike ako je netko napravio bolji bolid.Ferarist je napisao/la:Tu se lijepo vidi kako radi prednje krilo od Red bulla, na ravnim dijelovima se savija i polaže
Isprike nisu potrebne, potreban je rad - ne priča "moramo raditi" (pogodi tko) već stvarni rad! Imamo resurse, imamo sposobne vozače ali, nažalost, imamo i "političare" koji će sposobnog prikazati kao nesposobnog da bi sačuvao svoju g*****!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Iluzorno je bilo očekivat da se problemi koji su se pojavili na slobodnim treninzima a nastavili se u kvalifikacijama u još većem obimu riješe na utrci, tako da je ovaj rezultat Alonsa, uzimajući u obzir i probleme koje je on imao na startu, dobar. Mislim da se u Ferrari-ju moraju resetovat i vidjet koje su propuste načinili u pripremi utrke, u setup bolida i u managementu guma i otkloniti ih do Malezije.
Gene je rekao španjolskim medijima da u Ferrariju nisu planirali nove dijelove na bolidu za Maleziju ali da će zbog ovog rezultata u Australiji biti vjerovatno pod pritiskom da donesu nove dijelove u Maleziju, dok je Pedro de la Rosa rekao da u McLarenu spremaju dosta novih dijelova za Maleziju i za svaku narednu utrku.
Jedan španjolsi novinar je rekao da Ferrari sprema za Tursku veliki upgrade bolida.
Gene je rekao španjolskim medijima da u Ferrariju nisu planirali nove dijelove na bolidu za Maleziju ali da će zbog ovog rezultata u Australiji biti vjerovatno pod pritiskom da donesu nove dijelove u Maleziju, dok je Pedro de la Rosa rekao da u McLarenu spremaju dosta novih dijelova za Maleziju i za svaku narednu utrku.
Jedan španjolsi novinar je rekao da Ferrari sprema za Tursku veliki upgrade bolida.
-
- Navijam za: Renault F1
nije vezano uz temu ali se nadovezuje da prethodni post o updatima, danas izjava Allisona, šefa tehničkog dizajnerskog odijela LRGP-a da za Maleziju na R31 donose nove dijelove vrijedne nekoliko desetinki. Obzirom da su imali u Australiji dobar race pace i to s 2 samo zaustavljanja u boks mogu očekivat još jednu sličnu utrku kao u Australijim bar se nadamF2004_the_best_ever je napisao/la:Iluzorno je bilo očekivat da se problemi koji su se pojavili na slobodnim treninzima a nastavili se u kvalifikacijama u još većem obimu riješe na utrci, tako da je ovaj rezultat Alonsa, uzimajući u obzir i probleme koje je on imao na startu, dobar. Mislim da se u Ferrari-ju moraju resetovat i vidjet koje su propuste načinili u pripremi utrke, u setup bolida i u managementu guma i otkloniti ih do Malezije.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak

Može se vidjet da nije samo prednje krilo flexi kod RB i McL već i prednji kraj tačnije nos bolida.

Neznam šta rade ovi u Ferrari-ju ili su ćoravi ili oni to ne znaju da naprave na svom bolidu, nema treće opcije.

- vidc
- Veteran
ja sam mišljenja da ferrari opet ima pogrešnu strategiju razvoja.bolid nije loš,pogotovo u alonsovim rukama.možda bi trebali malo stati s velikim upgradeima i donositi pomalo,a više raditi na setupu bolida od utrke do utrke.testiranja su ograničena na minimum,i siguran sam da čak ni ferrari koji ima najviše testiranih kilometara još nije upoznao bolid do kraja.očit primjer je mercedes prošle godine,odustali od razvoja na pola sezone,do kraja se zezali s bolidom i tek zadnjih par utrka taj bolid nije izgledao toliko loše kao u sredini sezone kad su svaku utrku donosili nove exhaust difuzore i f-ductove i pogubili se u svemu tome.naravno,ferrari je bolja ekipa od mercedesa,ali svejedno mislim da im je ovaj način rada loš.
bez obzira na sve,ne treba paničariti na osnovu ove utrke,ionako je australija uvijek posebna priča.primjerice sezona 2007. i 2008.godina. tih godina su brutalno dominantno pobjedili raikkonen u ferrariju i hamilton u mclarenu...već sljedeću utrku priča potpuno drugačija.ok,mnžda neće odmah biti ispred red bulla,ali mislim da će biti jako blizu narednu utrku
bez obzira na sve,ne treba paničariti na osnovu ove utrke,ionako je australija uvijek posebna priča.primjerice sezona 2007. i 2008.godina. tih godina su brutalno dominantno pobjedili raikkonen u ferrariju i hamilton u mclarenu...već sljedeću utrku priča potpuno drugačija.ok,mnžda neće odmah biti ispred red bulla,ali mislim da će biti jako blizu narednu utrku
- F1NAC
- Moderator
ferrariju treba odlazak domenicallija ..to bi bio veliki upgrade

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Da se mene pita on nije trebao ni dolaziti na čelo momčadi ali očigledno da se poglavica LDM kad je postavljao Domenicalija za šefa rukovodio nekim drugim principima a ne kako stvoriti najbolji tim, što je po meni debilno i naravno da nema rezultata.F1NAC je napisao/la:ferrariju treba odlazak domenicallija ..to bi bio veliki upgrade

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
To savijanje je kod Mclarena minimalno u odnosu na RBR. Uostalom vidi se po vremenima u 3. sektoru. A ferrari je isto imao takvo krilo još prošle godine.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mislim da i nije više fazon toliko u tom prednjem"flexi" krilu koliko u prednjem kraju bolidaKing iCool je napisao/la:To savijanje je kod Mclarena minimalno u odnosu na RBR. Uostalom vidi se po vremenima u 3. sektoru. A ferrari je isto imao takvo krilo još prošle godine.

-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
Ferarist je napisao/la:Tu se lijepo vidi kako radi prednje krilo od Red bulla, na ravnim dijelovima se savija i polaže
istini za volju diskvalificirani su zbog zadnjeg krila prema člancima 3.10.1 3.10.2 koji govore o stražnjem dijelu auta
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
-
- Navijam za: alonso ferrari
ovo sa prednjim krilima vrlo je moguce da pravi razliku,ali cudi me da ferrari to ne vidi i ne pokusa nesto slicno usta bacaju pare stvarno ne znam da im nije Alonsa bili bi na samom zacelju kakvog vozaca imaju i ne mogu nista stvarno za ne povijerovat.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
A kak ti znaš da je nelegalno? Pa jebemu miša, ak je prošlo testove onda je legalno. RB je očito napravio nešto kaj drugi nisu dokučili i jedino kaj mogu svirat borbeneFerarist je napisao/la:OK slažem se ako neko napravi bolji bolid skidam kapu i svaka čast ali to krilo je nelegalno i nemam pojma kako prolazi kod FIA, evo danas su diskvalificirali Sauber koji ima isto krilo kao i Red Bull a njima ništa. Stvarno ne kužim. Ništa treba zasukati rukave u Ferrariju i doradit bolid jer ovako će stalno bit 3 ekipa. Nema predaje AVANTI FERRARIzvjerko je napisao/la:Ako prolazi test onda je legalno ... ne kužim zašto se traže isprike ako je netko napravio bolji bolid.Ferarist je napisao/la:Tu se lijepo vidi kako radi prednje krilo od Red bulla, na ravnim dijelovima se savija i polaže
Michael is faster than you!!
- F1NAC
- Moderator
a vjerovatno je mozda materijal neki drukciji od ostalih cim se cijeli nos uvija ne samo krilo .. tesko ce to bit kopirat

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Sjećaš se Spa prošle godine kad je Vettel pogodio Buttona ... nekakve sajle su visile iz Red Bulla.F1NAC je napisao/la:a vjerovatno je mozda materijal neki drukciji od ostalih cim se cijeli nos uvija ne samo krilo .. tesko ce to bit kopirat
Nije problem kopirati ako ti je jasno šta radiš - McLarenova kopija RBR- ova ispuha sklepana na brzinu pošto "hobotnica" nebi prošla ... izgledalo je kao da su i selotejp koristili u McM-u ali je radilo
- Dero
- Profesionalni vozač
Igor18 je napisao/la: A kak ti znaš da je nelegalno? Pa jebemu miša, ak je prošlo testove onda je legalno. RB je očito napravio nešto kaj drugi nisu dokučili i jedino kaj mogu svirat borbene
Imate na FIA stranicama
Članak 3.14 2011 F1 Technical Regulations
Aerodynamic influence :
With the exception of the driver adjustable bodywork described in Article 3.18 (in addition to minimal parts solely associated with its actuation) and the ducts described in Article 11.4, any specific part of the car influencing its aerodynamic performance :
- must comply with the rules relating to bodywork ;
- must be rigidly secured to the entirely sprung part of the car (rigidly secured means not having any degree of freedom) ;
- must remain immobile in relation to the sprung part of the car.
Any device or construction that is designed to bridge the gap between the sprung part of the car and the ground is prohibited under all circumstances.
No part having an aerodynamic influence and no part of the bodywork, with the exception of the skid block in 3.13 above, may under any circumstances be located below the reference plane.