da,a šteta mogao je jenson dobar posao napraviti danas.čini se da je mclaren ipak jako dobar i nadam se da će malo stisnut bikovedarky je napisao/la:ma to je čisto vozačka odluka jel je ili nije bio naprijed, suci a i komentatori su rekli da nije i dobio je penalty box (kraj priče, pravila se znaju).vidc je napisao/la:da je odmah vratio poziciju sve bi bilo puno bolje.identična stvar kao alonso prošle godine na silverstonu.valjda kontaju da će to nekako proć pred sucima.da je i kojim slučajem i bio ispred masse,sječenjem zavoja je bio još više ispred masse,dakle stekao nepoštenu prednost
Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - McLaren
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
a ovo sta je jenson napravio je totalno bzvz, mislim da jedan vozac sa toliko utrka iza sebe nesmije napravit tako idiotski potez
McLaren u <3
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
nije on kriv. kaže da je massa otišao preduboko u zavoj i nije imao izbora nego presjeći šikanu. pito je ekipu da provjere kaj bi trebo napravit i rekli su mu da ostana tu di je dok se valjda ne čuju sa sudcima il kog već pitaju za to.. ovi im valjda nisu niš odgovorili a u međuvremenu ferrari je maknuo massu u box i više nije bilo mogućnosti da vrati poziciju.McLewis je napisao/la:a ovo sta je jenson napravio je totalno bzvz, mislim da jedan vozac sa toliko utrka iza sebe nesmije napravit tako idiotski potez
Michael is faster than you!!
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
A čuj, da nije sjekao zavoj vjerojatno bi izbacio massu i sebe iz utrke. Lewis na kraju sa oštećenim bolidom samo je mogao doći do cilja tako da to nije uopće loše. MOŽDA bi dobio utrku da je Button uspio zadržati Vettela iza sebe do kraja onog kruga...McLewis je napisao/la:a ovo sta je jenson napravio je totalno bzvz, mislim da jedan vozac sa toliko utrka iza sebe nesmije napravit tako idiotski potez
Moramo biti zadovoljni!

-
- Navijam za: Nikoga
Dobro je, naravno žao mi je zbog buttona, ali šta je tu je.
Jedina stvar koja mi nije jasna je vettel-lewis prije prvog boksa lewis je došo vettelu na 1,2 s, a poslije tog boksa zaoste je 4,5s nije mi jasno gdje je to izgubio.
Ali u svakom slučaju zadovoljan sam prije mjesec dana mislili smo, ako osvojimo koji bod to če biti super, a sada se borimo za prvo mjesto.
Jedina stvar koja mi nije jasna je vettel-lewis prije prvog boksa lewis je došo vettelu na 1,2 s, a poslije tog boksa zaoste je 4,5s nije mi jasno gdje je to izgubio.
Ali u svakom slučaju zadovoljan sam prije mjesec dana mislili smo, ako osvojimo koji bod to če biti super, a sada se borimo za prvo mjesto.
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Vettel imao friške gume 2 kruga, tu je nastala prednost.
The exhausts are longer and blow into a cut-out outside section of the diffuser (as on the Red Bull). Another change is that the diffuser is now made in titanium (highly resistant to heat), using a quick prototyping technique.
link
The exhausts are longer and blow into a cut-out outside section of the diffuser (as on the Red Bull). Another change is that the diffuser is now made in titanium (highly resistant to heat), using a quick prototyping technique.
link
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
- Centurion
- Test vozač
Svakako pozitivan tjedan, iako, kako su rekli, ima još dosta posla kako bi se sve završilo,
i ne treba sad dovesti automobil do konkurentnog auta protiv red bulla, treba ga još razvijati,
to smo mogli vidjeti čak u prošlim godinama kako bi MCL zaustavio razvijati na malo više od pola godine svoj bolid: "za sljedeću godinu",
i zato bi imali problema, ove godine će se prvenstvo dobivati na brzini, a ne baš kao prošle godine na konstantnosti,
u svakom slučaju, dobar početak godine
i ne treba sad dovesti automobil do konkurentnog auta protiv red bulla, treba ga još razvijati,
to smo mogli vidjeti čak u prošlim godinama kako bi MCL zaustavio razvijati na malo više od pola godine svoj bolid: "za sljedeću godinu",
i zato bi imali problema, ove godine će se prvenstvo dobivati na brzini, a ne baš kao prošle godine na konstantnosti,
u svakom slučaju, dobar početak godine

- Centurion
- Test vozač
- ELESSAR
- Navijam za: Pretjecanja
prije njih su u boxu bili massa i alonso, i s novim gumama bili brži od vettela i hamiltona za 1-2 sekunde, isto tako je i vettel bio brži od hamiltona s novim gumama,.... tu je jedna nezgodna stvar... triba bit što duže na stazi u jednom stintu, da ne bi minjali gume puno puta, al nove donose veliku prednost... na toj taktici će se dobivat ovih prvih par utrka, kao i ova uostalom...hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:Jedina stvar koja mi nije jasna je vettel-lewis prije prvog boksa lewis je došo vettelu na 1,2 s, a poslije tog boksa zaoste je 4,5s nije mi jasno gdje je to izgubio.
-
- Početnik
- Navijam za: Mclaren-Mercedes
ELESSAR je napisao/la:prije njih su u boxu bili massa i alonso, i s novim gumama bili brži od vettela i hamiltona za 1-2 sekunde, isto tako je i vettel bio brži od hamiltona s novim gumama,.... tu je jedna nezgodna stvar... triba bit što duže na stazi u jednom stintu, da ne bi minjali gume puno puta, al nove donose veliku prednost... na toj taktici će se dobivat ovih prvih par utrka, kao i ova uostalom...hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:Jedina stvar koja mi nije jasna je vettel-lewis prije prvog boksa lewis je došo vettelu na 1,2 s, a poslije tog boksa zaoste je 4,5s nije mi jasno gdje je to izgubio.
Uglavnom Mclaren je s Lewisom trebao pokrit potez Seba Vettela i otić u boks odmah za njim.. no valjda su očekivali da će Button zadržat Vettela malo duže no nije bio sposoban(šteta).. tako da i dalje mislim da je ova utrka imala jaku malu granicu između dominacije Red Bulla i pobjede Mclarena.. Previše neki hvale Red Bull, ali mišljenja sam da je Mclaren bolid s puno većim potencijalom za ovu godinu samo treba vidjet koliko će KERS doprinjeti Red Bullu.. No kad se sve uzme i zbroji prednost Red Bulla u Maleziji nad Mclarenom bi mogla biti vrlo malena oko 0.2(u najj slućaju)-0.3 desetinke... Možda moj post nije objektivan jer sam navijač Mclarena no i dalje stojim pri ovoj tvrdnji...
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6706Xz6x ... ure=relmfu[/youtube]
Michael is faster than you!!
- mcLuke
- Početnik
Baš su simpatični ti videji di Lewis i Jenson glumataju skupa.
Ima još ona dobra di bolid slažu skupa. Dobro ih Vodafone iskorištava za reklamu.
Ima još ona dobra di bolid slažu skupa. Dobro ih Vodafone iskorištava za reklamu.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
-
- Profesionalni vozač
McLaren "samo" treba napraviti flexi prednje krilo i doraditi bolid (i sami su vec rekli da su tek poceli upoznavati bolid) i bit ce ispred Red Bull-a. Pogotovo sa motorom i KERS-om kakve imaju, oba su bolja od onog sto Red Bull ima.
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
SRV je napisao/la:McLaren "samo" treba napraviti flexi prednje krilo i doraditi bolid (i sami su vec rekli da su tek poceli upoznavati bolid) i bit ce ispred Red Bull-a. Pogotovo sa motorom i KERS-om kakve imaju, oba su bolja od onog sto Red Bull ima.
samo što nikada neće moći napraviti tako dobro prednje krilo kao rb
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- Dani
- Legenda
Napraviti će onda bolje. Nikad ne reci nikad.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Početnik
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
zanimljiv članak koji samo pokazuje koliko samopouzdanje vlada u Mclarenu i kakva je atmosfera. Treba napomenuti da su prije Australije govorili da se nadaju barem nekim bodovima, a na kraju su ostali i sami zapanjeni koliko je bolid dobar. Naravno to sve ne bi začudilo toliko da ovaj bolid praktički nije sklepan u 10 dana te da je na njemu puno ne testiranih djelova..
zanimljiv članak koji samo pokazuje koliko samopouzdanje vlada u Mclarenu i kakva je atmosfera. Treba napomenuti da su prije Australije govorili da se nadaju barem nekim bodovima, a na kraju su ostali i sami zapanjeni koliko je bolid dobar. Naravno to sve ne bi začudilo toliko da ovaj bolid praktički nije sklepan u 10 dana te da je na njemu puno ne testiranih djelova..

-
- Profesionalni vozač
Australija je ipak specificna, tako da je moguce da bas i ne budu jaki na stazama poput Sepanga. Jos je puno toga nejasno, ali RBR nije moguce uhvatiti bez flexi prednjeg krila.
-
- Početnik
SRV je napisao/la:Australija je ipak specificna, tako da je moguce da bas i ne budu jaki na stazama poput Sepanga. Jos je puno toga nejasno, ali RBR nije moguce uhvatiti bez flexi prednjeg krila.
Pa i mclaren ima flexi prednje krilo kolko sam vidio iz nekih snimaka, a ako je suditi po top speedu, nešto boljem i bržem motoru te boljoj uporabi KERSA mclaren bi trebao biti možda još brži. Tu još treba uzet u obzir da je mclaren u Australiji nastupao sa novim djelovima kao koji nisu dorađeni te Red Bull nije koristio KERS(vjerovatno bi ih samo usporio) s razlogom jer ne donosi toliku predonost na toj stazi.
-
- Profesionalni vozač
Brzi zavoji su ono gdje RBR rastura. Tek cemo vidjeti kako ih podnosi MP4-26.
-
- Početnik
SRV je napisao/la:Brzi zavoji su ono gdje RBR rastura. Tek cemo vidjeti kako ih podnosi MP4-26.
Istina no i dalje ta staza ima dvije velike ravnice, a bez KERSA puno bi Red Bull mogao gubit tamo. Naravno koristit će KERS, ali pitanje je koliko će im to poremetit balans, a vjerujem da bi moglo podosta. Teško mi je povjerovat da ih je brinula pouzdanost više se radilo o balansu bolida u Australiji očigledno da im ne paše dodatna kilaža.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
- Centurion
- Test vozač
zbog težine im se prednje krilo više savija pa udara o podHrC je napisao/la:SRV je napisao/la:Brzi zavoji su ono gdje RBR rastura. Tek cemo vidjeti kako ih podnosi MP4-26.
Istina no i dalje ta staza ima dvije velike ravnice, a bez KERSA puno bi Red Bull mogao gubit tamo. Naravno koristit će KERS, ali pitanje je koliko će im to poremetit balans, a vjerujem da bi moglo podosta. Teško mi je povjerovat da ih je brinula pouzdanost više se radilo o balansu bolida u Australiji očigledno da im ne paše dodatna kilaža.

- ostoja
Hehehe,koju su priču ove Švabe pustile,i već par godina je forsiraju.Kao imaju najbolji motor.Pa kako da ne,ovi ostali su bolji od njih zato što koriste propulzioni pogon a oni samo najbolji motorSRV je napisao/la:McLaren "samo" treba napraviti flexi prednje krilo i doraditi bolid (i sami su vec rekli da su tek poceli upoznavati bolid) i bit ce ispred Red Bull-a. Pogotovo sa motorom i KERS-om kakve imaju, oba su bolja od onog sto Red Bull ima.
Nemože bit da je to najbolji motor i njenjač a svi koji ih koriste kakskaju za ostalim.Ako je jedne godine bolid promašen nemože svake godine bit uz "najbolji motor"hehehe.Smiješno i patetično.

- Mazzacane
- Navijam za: Renault
mclaren se od mogućeg razočaranja, pretvorio u zasad jedinog rb rivala...
a tek su otkrivaju potencijal bolide... spasit će sezonu
a tek su otkrivaju potencijal bolide... spasit će sezonu
“Technical problems are something you can do nothing about as a driver, in the sense that you are not able to go and redesign the pistons, or whatever,”
The Flying Finn
The Flying Finn