Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la K1M1 »

V3GI je napisao/la:Senzacija na pomolu: Hamilton napušta McLaren, prelazi u Red Bull!?

"Helmut Marko, sportski direktor Red Bulla, potvrdio je u razgovoru za Sport Bild da za sljedeću sezonu Formule 1 njegova momčad ima namjeru Sebastianu Vettelu priključiti Lewisa Hamiltona"

http://gol.hr/clanak/rubrika/automoto/s ... ltona.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovi na gol-hr-u su stvarno biseri. To je bila prvoaprilska šala na jednom stranom portalu, i oni sad to išli prevodit s 2 dana zakašnjenja misleći da je to istina..

EDIT: hm, ili ne, sad i na planetf1 isto stavili vijest. :? Više ni sam nzm, jel šala il nije, ne vjerujem da bi Marko to išao ovako izjavljivat, hm... :|
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

čiste gluposti, Hamilton nijednom nije rekao nikakvu kritiku prema bolidu ni nezadovoljstvo. Naprotiv i dok je bolid sekundu sporiji hvali ga.
Što je više vremena u McLarenu sve je zadovoljniji te koliko primjećujem sve okreću njemu i ulažu u njega. Button je bio i vjerojatno će još biti pokusni na nekim stazama kako bi se Hamiltonu omogućio čim bolji plasman i napredak. Čovjek se izborio za to i tko god dođe mora mu bit jasno da će bit u drugom planu.
Bio bi lud napustit ovo carstvo. Podsjeća me malo na Miku koji je uvjek bio i ostao Mercedeso-McLarenovac jednog dana vjerujem da će mu i na spomeniku ponosno stojat Mercedesova srebrna zvjezda :D
slika
mcLuke
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mcLuke »

V3GI je napisao/la:Senzacija na pomolu: Hamilton napušta McLaren, prelazi u Red Bull!?

"Helmut Marko, sportski direktor Red Bulla, potvrdio je u razgovoru za Sport Bild da za sljedeću sezonu Formule 1 njegova momčad ima namjeru Sebastianu Vettelu priključiti Lewisa Hamiltona"

http://gol.hr/clanak/rubrika/automoto/s ... ltona.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Neko je gadno zabrljal u prijevodu ili nešto... Nema šanse!
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

I ja sam malo bio skeptičan u ovaj naslov na GOL.hr-u al evo i na planet f1.. isto ;).. uglavnom ovo neznači ništa Red Bull ako je izjavio, izjavio je vjerovatno da je Lewis jedna od mogućnosti ako doživi razočaranje ove sezone u Mclarenu. Nevidim ništa loše u svemu tome ipak je Lewis taj koji odlučuje, a i sve je jasnije da mladi Vettel žudi da prijeđe jednog dana u Ferrari pa kad ga Lewis u dve sezone ispraši u Red Bullu neće mu drugo niti preostat :D.. Šalu na stranu Hamilton ima predobre uvjete u Mclarenu i jak tim te dobar ovogodišnji bolid i teško da će preć igdje drugdje. No opet godine prolaze, a Lewis je definitivno jedan od najtalentiranijih ako ne i najtalentiraniji vozač u proteklih 10 godina i svakako da bi volio osvojiti kad je mlad još pokoji naslov.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

mcLuke je napisao/la:Nije rekao da je on Senna niti uspoređuje svoje vozačke sposobnosti s Sennom. On samo uspoređuje stanja u momčadima danas i nekad i rivalstvo na slikoviti način.
Malo se igra Senne, lijepo je to.
Ne razumijem uopće zašto bi u tom duelu on bio Senna, a Alonso Prost, možda zbog žute kacige? Smiješan lik.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
limach
Navijam za: Williams i Nico Rosberg

Post Postao/la limach »

Iako je uoči starta nove sezone podcjenjivački govorio o Red Bullu, nazvavši ga 'običnom tvornicom pića', Britanac Lewis Hamilton mogao biti iduće sezone voziti upravo za momčad iz Milton Keynesa.

Takav scenarij je najavio Helmut Marko, sportski direktor Red Bull Racing Teama, koji je u razgovoru za Sport Bild potvrdio da bi se aktualnom svjetskom prvaku Sebastianu Vettelu sljedeće sezone mogao pridružiti Lewis Hamilton.

Cijelu su priču s okusom senzacije dodatno 'začinili' i britanski mediji koji razlog mogućeg Hamiltonovog nezadovoljstva vide u ovosezonskom McLarenovom bolidu.

Ipak, najavljeni transfer treba uzeti s velikom dozom rezerve, jer je prije samo desetak dana Britanac vrlo podcjenjivački govorio o Red Bullu, nazvavši ga 'običnom tvornicom pića', a veličao je povijesnu ulogu i ugled svoje sadašnje momčadi u svijetu oktanskog cirkusa. Izvor Net.hr
slika

Adrian Newey vrati se!!!!
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Meni sad nešto nije jasno sličan ovakav članak se vrtio po portalima prije VN Australije u kojem se kao pročulo da je Lewis nezadovoljan bolidom. Naravno to su sve spekulacije no nakon VN Australije je Lewis izjavio da je bolid iznenađujeće sjajan i da love Red Bull. Uglavnom novinari su spojili razgovor Helmuta Marka sa tkz. izjavom Lewisa Hamiltona prije VN Australije te od toga napravili senzaciju. Recite mi koja momčad ne bi htjela Hamiltona osim Ferrarija koji imaju Alonsa i netreba im rat. Uglavnom Red Bull ima Vettela koji je dobar vozač no još uvijek se nije dokazao kao kalibar Lewis-Alonso. Zato Red Bull pikira Hamiltona već sada jer su valjda i sami svjesni koliko je ipak Vettelu dan dobar bolid. Tako da ovo sve nije daleko od istine no sve ovisi o Lewisu kojem ja mislim trenutačno nije prioritet mijenjat momčad, ali ako se ove sezone bolid nedokaže teško da će ga mclaren zadržat ako mu ovi daju dobre uvjete.
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Sanel je napisao/la:
mcLuke je napisao/la:Nije rekao da je on Senna niti uspoređuje svoje vozačke sposobnosti s Sennom. On samo uspoređuje stanja u momčadima danas i nekad i rivalstvo na slikoviti način.
Malo se igra Senne, lijepo je to.
Ne razumijem uopće zašto bi u tom duelu on bio Senna, a Alonso Prost, možda zbog žute kacige? Smiješan lik.
Hmm. Senna i Prost jesu blizu najboljih u povijesti, najbolji vozači svog doba.
Alonso i Hamilton su najbolji vozači svog doba, recimo. Mislim da je Hamilton bliže Senni po stilu vožnje, ako i ne osobnosti.
limach je napisao/la:Iako je uoči starta nove sezone podcjenjivački govorio o Red Bullu, nazvavši ga 'običnom tvornicom pića', Britanac Lewis Hamilton mogao biti iduće sezone voziti upravo za momčad iz Milton Keynesa.

Takav scenarij je najavio Helmut Marko, sportski direktor Red Bull Racing Teama, koji je u razgovoru za Sport Bild potvrdio da bi se aktualnom svjetskom prvaku Sebastianu Vettelu sljedeće sezone mogao pridružiti Lewis Hamilton.

Cijelu su priču s okusom senzacije dodatno 'začinili' i britanski mediji koji razlog mogućeg Hamiltonovog nezadovoljstva vide u ovosezonskom McLarenovom bolidu.

Ipak, najavljeni transfer treba uzeti s velikom dozom rezerve, jer je prije samo desetak dana Britanac vrlo podcjenjivački govorio o Red Bullu, nazvavši ga 'običnom tvornicom pića', a veličao je povijesnu ulogu i ugled svoje sadašnje momčadi u svijetu oktanskog cirkusa. Izvor Net.hr
Mediji kroje takve priče, Lewis je 100% McLarenovac, sigurno neće nigdje još neko vrijeme.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

RTL je bio prikazao to na vijestima xD
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Gospodo, ne znam znate li, alo jedini tko je otvoreno usporedio Hamiltona sa Sennom je Sennina sestra Viviane, nakon što je Hamilton osvojio prvenstvo...I šta ćete sad? :p Inače, ta je tema uveliko i davno prežvakana na stranim (engelskim) forumima.
slika
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

gringo73 je napisao/la:Gospodo, ne znam znate li, alo jedini tko je otvoreno usporedio Hamiltona sa Sennom je Sennina sestra Viviane, nakon što je Hamilton osvojio prvenstvo...I šta ćete sad? :p Inače, ta je tema uveliko i davno prežvakana na stranim (engelskim) forumima.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsp ... 124353.stm" onclick="window.open(this.href);return false;
Točno, evo link od toga. Sjećam se kako mi je drago bilo dok je to izašlo...
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

gringo73 je napisao/la:Gospodo, ne znam znate li, alo jedini tko je otvoreno usporedio Hamiltona sa Sennom je Sennina sestra Viviane, nakon što je Hamilton osvojio prvenstvo...I šta ćete sad? :p Inače, ta je tema uveliko i davno prežvakana na stranim (engelskim) forumima.
Ako su po nećemu najsličniji onda je to stil vožnje gotovo uvijek Lewis vozi na nož i zato ga obožavam gledat u akciji. Nema vozača koji danas tako napada to je rekao i sam Stirling Moss da je u povijesti bilo oko petero takivih vozača Fangio, Senna, Hamilton, Clark i još jedan nemogu se sjetiti, ali nije Prost niti Schumi...
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

HrC je napisao/la:
Ako su po nećemu najsličniji onda je to stil vožnje gotovo uvijek Lewis vozi na nož i zato ga obožavam gledat u akciji. Nema vozača koji danas tako napada to je rekao i sam Stirling Moss da je u povijesti bilo oko petero takivih vozača Fangio, Senna, Hamilton, Clark i još jedan nemogu se sjetiti, ali nije Prost niti Schumi...
Da nije Gilles Villeneuve?
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Način vožnje Senne je potpuno neusporediv sa ikime prije, za vrijeme i nakon njegove karijere, uključujući i Hamiltona. Čak i ovo guranje Hamiltona uz bok takvim imenima je krajnje neumjesno. Čovjek je od početka u vrlo konkurentnom McLarenu, a osvojio je samo jedan naslov, a i taj uz veliku dozu sreće u zadnjem zavoju. Čak ni Alonso za kojeg navijam i koji ima dva naslova i dvaput gubio naslov u zadnjim trkama ne može stati u istu rečenicu sa takvim velikanima, ne još, moći će kad i ako osvoji naslov sa Ferrarijem koji nije nadmoćan kao što je bio onaj Schumiev.
Da se razumijemo, Hamilton je fantastično brz i vrhunski vozač, a to su također bili primjerice Kimi i Mika H. ali još on mora naslova i pobjeda osvojiti da bi stao uz bok legendama F1.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Ja se slazem sa vecinom koji kazu da je Hamilton odlican vozac. Uvijek sam ZA vozaca koji zeli da pretice, ne boji se duela...jednostavno zeli da vozi.

Ali sta mi se kod malog ne svidja....
1. nije iskusio cari "malih" ekipa (prije je to bio arrows, minardi, jordan i sl.)
2. smeta mi njegova kaciga, koja podsjeca bas na "nekoga" (kao kada bi Mandzukic izasao na teren u Boksicevom dresu), i nerijetko se bas on "nalazi" u tom "nekom"
3. ne postoji kompetitivan sportista, koji se bori za svaki bod, a koji je prema svima nasmijesen...malo previse umjetno (zahvaljujuci Dennisovoj PR skoli)

Mozete dobacivati sve osim stolica i tupih predmeta :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Sanel je napisao/la:Način vožnje Senne je potpuno neusporediv sa ikime prije, za vrijeme i nakon njegove karijere, uključujući i Hamiltona. Čak i ovo guranje Hamiltona uz bok takvim imenima je krajnje neumjesno. Čovjek je od početka u vrlo konkurentnom McLarenu, a osvojio je samo jedan naslov, a i taj uz veliku dozu sreće u zadnjem zavoju. Čak ni Alonso za kojeg navijam i koji ima dva naslova i dvaput gubio naslov u zadnjim trkama ne može stati u istu rečenicu sa takvim velikanima, ne još, moći će kad i ako osvoji naslov sa Ferrarijem koji nije nadmoćan kao što je bio onaj Schumiev.
Da se razumijemo, Hamilton je fantastično brz i vrhunski vozač, a to su također bili primjerice Kimi i Mika H. ali još on mora naslova i pobjeda osvojiti da bi stao uz bok legendama F1.
Nitko ga ne stavlja uz bok, samo kažem da podsjeća na Sennu.
Isto tako, nemoj zaboraviti da je isti taj Hamilton svoju prvu sezonu u f1 izgubio za samo 1 bod jer ga je bolid malo zeznul u zadnjoj utrci. Ovo u zadnjem zavoju nema potrebe komentirati. Odma prvu sezonu je sjeo u McLaren i imao isti broj bodova kao Alonso. Zašto je loše to što je odma sjeo u takav bolid? Bolje to nego da je gubio te godine u Super Aguri ili Spyker-u.
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Sanel je napisao/la:Način vožnje Senne je potpuno neusporediv sa ikime prije, za vrijeme i nakon njegove karijere, uključujući i Hamiltona. Čak i ovo guranje Hamiltona uz bok takvim imenima je krajnje neumjesno. Čovjek je od početka u vrlo konkurentnom McLarenu, a osvojio je samo jedan naslov, a i taj uz veliku dozu sreće u zadnjem zavoju. Čak ni Alonso za kojeg navijam i koji ima dva naslova i dvaput gubio naslov u zadnjim trkama ne može stati u istu rečenicu sa takvim velikanima, ne još, moći će kad i ako osvoji naslov sa Ferrarijem koji nije nadmoćan kao što je bio onaj Schumiev.

Naravno da još nemože stati uz bok velikanima no stil vožnje Lewisa je vrlo sličan Senni i to je moje mišljenje. Neznam baš da je 2008 Lewis imao toliko sreće ipak je te sezone ostvario neke nevjerovatne pobjede i svakako je zaslužio naslov, a ako gledamo sezonu prije 2007, 2008 mu je sve vratila. Da vozi u dobrom bolidu, ali je bio fantastičan 2009 u jako lošem bolidu kada je odozada kretao u utrkama i odlično se probijao prema naprijed. Kimi je pokazao kolko voli f1 kada je osvojio naslov odvozio je dvije prosječne sezone kako bi zaradio još nešto para i onda se pokupio iz oktanskog cirkusa. Bio je neosporivo brz, ali nikako vozač o kojem će se pisati... Treba još uzet u obzir prošlu godinu kada je Lewis vozio u neš baš tako bajnom bolidu jer da je bajan ne bi Vettel ili Webber imali pole na skoro svakoj utrci. Te sezone je imao veliku nesreću u Barceloni te nesretno odustajanje u Singapuru(slična stvar i u Australiji gdje ga je Webber sj***) tu je još i problem sa brzinama u Japanu te Monza gdje si je doduše sam kriv. Ajde dobro i Vettel baš nije bio neke sreće u toj sezoni, ali je imao daleko najbrži bolid i momčad koja ga je preferirala jer da nisu Webber bi osvojio naslov.
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Ferrari-BiH je napisao/la:Ja se slazem sa vecinom koji kazu da je Hamilton odlican vozac. Uvijek sam ZA vozaca koji zeli da pretice, ne boji se duela...jednostavno zeli da vozi.

1. nije iskusio cari "malih" ekipa (prije je to bio arrows, minardi, jordan i sl.)
2. smeta mi njegova kaciga, koja podsjeca bas na "nekoga" (kao kada bi Mandzukic izasao na teren u Boksicevom dresu), i nerijetko se bas on "nalazi" u tom "nekom"
3. ne postoji kompetitivan sportista, koji se bori za svaki bod, a koji je prema svima nasmijesen...malo previse umjetno (zahvaljujuci Dennisovoj PR skoli)

Hamilton tu kacigu nosi još od djetinstva odnosno te boje vjerovatno u znak na Aytrona.. Iskusio je slabiji bolid 2009 i od njega uspio napraviti pobjednički iako je u prvoj utrci ako se nevaram bio tek 18 u kvalifikacijama...
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

HrC je napisao/la:
Ferrari-BiH je napisao/la:Ja se slazem sa vecinom koji kazu da je Hamilton odlican vozac. Uvijek sam ZA vozaca koji zeli da pretice, ne boji se duela...jednostavno zeli da vozi.

Hamilton tu kacigu nosi još od djetinstva odnosno te boje vjerovatno u znak na Aytrona.. Iskusio je slabiji bolid 2009 i od njega uspio napraviti pobjednički iako je u prvoj utrci ako se nevaram bio tek 18 u kvalifikacijama...
netočno
---->
My design dates right back to the start of my career. My Dad used to get nervous when I was competing in junior kart races, with kids all going for the same corner at the same time. Everyone used to wear the same colour helmets, so he couldn't see where I was on the track.
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Centurion je napisao/la:
HrC je napisao/la:

netočno
---->
My design dates right back to the start of my career. My Dad used to get nervous when I was competing in junior kart races, with kids all going for the same corner at the same time. Everyone used to wear the same colour helmets, so he couldn't see where I was on the track.
Da znam i to al je negdje davno izjavio da mu se uvijek sviđala žuta kaciga baš zbog Senne...
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

HrC je napisao/la:

hm....ocito ti ne razumijes sta znace ove momcadi koje sam naveo kao primjer...

Nije isto voziti se u "slabom" McLarenu i u "odlicnom" Minardiju ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Samo ste ljubomorni jer je momak brz i uspješan od početka svoje karijere. Zašto se Lewisa ili bilo kojeg drugog talentiranog vozača ne bi smjeslo uspoređivat sa Sennom? Pa nije Senna bio Bog pa da je nedodirljiv... Čovjek je danas legenda jer je preminuo pre rano i u krivom trenutku.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

King iCool je napisao/la:Samo ste ljubomorni jer je momak brz i uspješan od početka svoje karijere. Zašto se Lewisa ili bilo kojeg drugog talentiranog vozača ne bi smjeslo uspoređivat sa Sennom? Pa nije Senna bio Bog pa da je nedodirljiv... Čovjek je danas legenda jer je preminuo pre rano i u krivom trenutku.
Ayrton Senna je nedodirljiv po svojim vožnjama...... i to će još dugo biti tako.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

pospani gad je napisao/la:
King iCool je napisao/la:Samo ste ljubomorni jer je momak brz i uspješan od početka svoje karijere. Zašto se Lewisa ili bilo kojeg drugog talentiranog vozača ne bi smjeslo uspoređivat sa Sennom? Pa nije Senna bio Bog pa da je nedodirljiv... Čovjek je danas legenda jer je preminuo pre rano i u krivom trenutku.
Ayrton Senna je nedodirljiv po svojim vožnjama...... i to će još dugo biti tako.

Ma joj to su priče pa danas su vozači i fizički i psihićki spremniji nego prije.Teško je uspoređivat vozače kad su se bolidi promijenili nevjerovatno u posljednjih 20 godina. Da Senna je bio fantastičan, ali ga je legendom pretežito učinila smrt. Gore sam napisao što je rekao jedan Stirling Moss da su u povijesti postojala petorica nevjerovatnih trkača i Hamiltona je svrstao među njih. Trkač netreba biti pretežito vozač s najviše podija, pobjeda ili pole positiona nego čovjek koji u utrci vozi do kraja e takav je bio Senna, a takav je Lewis samo što Lewis vozi u vremenu kada ti bolid nedopušta da oslobodiš cjeli potencijal.
Odgovori