Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Igor18
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumachera
Re: Lewis Hamilton
Evo nekaj kaj sam našo na autosportovom forumu. Za prošlu godinu.
1. Number of overtaking manoeuvres /overtaking on Lotus, Virgin HRT cars is excluded/
01. Hamilton - 28
02. Sutil - 25
03. Alonso - 22
04. Webber - 18
05. Vettel - 17
06. Massa - 17
07. Liuzzi - 15
08. Alguersuari - 14
09. Kobayashi - 13
10. Button - 12
11. De La Rosa - 11
12. Barrichello - 11
13. Rosberg - 11
14. Petrov - 10
15. Buemi - 10
16. Schumacher - 10
17. Kubica - 10
18. Hulkenberg - 5
2. Number of overtaking manoeuvres, but only those, which happened in TOP 10
01. Hamilton - 27
02. Webber - 21
03. Sutil - 18
04. Alonso - 15
05. Button - 11
06. Vettel - 10
07. Schumacher - 9
08. Rosberg - 8
09. Kubica - 7
10. Petrov - 7
11. Liuzzi - 7
12. Kobayashi - 7
13. De La Rosa - 6
14. Alguersuari - 6
15. Massa - 4
16. Barrichello - 4
17. Hulkenberg - 3
18. Buemi - 2
3. Ranking according to importance of driver, who was overtaken. I used a special point system here -9 points for overtaking a Red Bull car, 8 points for overtaking McLaren, 7 points for overtaking Ferrari and so on... The ranking of teams was based on constructors championship standings...
And the result is:
01. Hamilton - 150 points
02. Webber - 95 points
03. Alonso - 91 points
04. Sutil - 79 points
05. Button - 67 points
06. Vettel - 67 points
07. Massa - 65 points
08. Schumacher - 52 points
09. Alguersuari - 51 points
10. Petrov - 47 points
11. Liuzzi - 44 points
12. Barrichello - 40 points
13. De La Rosa - 38 points
14. Rosberg - 37 points
15. Kobayashi - 37 points
16. Buemi - 31 points
17. Kubica - 29 points
18. Hulkenberg - 20 points
Hamilton, btw. overtook 5 times a Red Bull driver, 3 times a Ferrari driver and 2 times his own teammate... Lewis is definitely king of this year's overtaking with Webber, Alonso and Sutil being also very high in each of these statistics... On other hand Nico Hulkenberg was almost everytime last, with only very few overtaking produced this year...
And what to mention as a bonus is a statistics, who was a "favorite" driver for overtaking for each driver... /Lotus, HRT and Virgin is not included/
Button - overtook Alonso 2x
Hamilton - overtook Webber 4x
Schumacher - overtook Button 3x
Rosberg - overtook Hulkenberg 3x
Vettel - overtook Schumacher 3x
Webber - overtook Massa 4x
Massa - overtook Petrov 3x
Alonso - overtook Petrov 4x !!! (what a bad irony)
Barrichello - overtook Petrov 2x
Hulkenberg - overtook Petrov 2x
Sutil - overtook Kobayashi 5x
Liuzzi - overtook Buemi and Alguersuari 3x
Buemi - overtook Hulkenberg 2x
Alguersuari - overtook Petrov 3x
Kobayashi - overtook Alguersuari 4x
De La Rosa - overtook Hulkenberg 4x
some specialities:
Kovalainen - overtook Hamilton and Massa 1x
Trulli - overtook Massa 1x
Glock - overtook Schumacher 1x
The most unbelievable thing is Alonso, who overtook Petrov 4 times this year, so more times then any other driver on grid, couldn t pass him, when it was neccessary and important...
EDIT:
Tu je i link.. da nebi bilo...http://forums.atlasf1.com/lofiversion/i ... 0-100.html" onclick="window.open(this.href);return false;
1. Number of overtaking manoeuvres /overtaking on Lotus, Virgin HRT cars is excluded/
01. Hamilton - 28
02. Sutil - 25
03. Alonso - 22
04. Webber - 18
05. Vettel - 17
06. Massa - 17
07. Liuzzi - 15
08. Alguersuari - 14
09. Kobayashi - 13
10. Button - 12
11. De La Rosa - 11
12. Barrichello - 11
13. Rosberg - 11
14. Petrov - 10
15. Buemi - 10
16. Schumacher - 10
17. Kubica - 10
18. Hulkenberg - 5
2. Number of overtaking manoeuvres, but only those, which happened in TOP 10
01. Hamilton - 27
02. Webber - 21
03. Sutil - 18
04. Alonso - 15
05. Button - 11
06. Vettel - 10
07. Schumacher - 9
08. Rosberg - 8
09. Kubica - 7
10. Petrov - 7
11. Liuzzi - 7
12. Kobayashi - 7
13. De La Rosa - 6
14. Alguersuari - 6
15. Massa - 4
16. Barrichello - 4
17. Hulkenberg - 3
18. Buemi - 2
3. Ranking according to importance of driver, who was overtaken. I used a special point system here -9 points for overtaking a Red Bull car, 8 points for overtaking McLaren, 7 points for overtaking Ferrari and so on... The ranking of teams was based on constructors championship standings...
And the result is:
01. Hamilton - 150 points
02. Webber - 95 points
03. Alonso - 91 points
04. Sutil - 79 points
05. Button - 67 points
06. Vettel - 67 points
07. Massa - 65 points
08. Schumacher - 52 points
09. Alguersuari - 51 points
10. Petrov - 47 points
11. Liuzzi - 44 points
12. Barrichello - 40 points
13. De La Rosa - 38 points
14. Rosberg - 37 points
15. Kobayashi - 37 points
16. Buemi - 31 points
17. Kubica - 29 points
18. Hulkenberg - 20 points
Hamilton, btw. overtook 5 times a Red Bull driver, 3 times a Ferrari driver and 2 times his own teammate... Lewis is definitely king of this year's overtaking with Webber, Alonso and Sutil being also very high in each of these statistics... On other hand Nico Hulkenberg was almost everytime last, with only very few overtaking produced this year...
And what to mention as a bonus is a statistics, who was a "favorite" driver for overtaking for each driver... /Lotus, HRT and Virgin is not included/
Button - overtook Alonso 2x
Hamilton - overtook Webber 4x
Schumacher - overtook Button 3x
Rosberg - overtook Hulkenberg 3x
Vettel - overtook Schumacher 3x
Webber - overtook Massa 4x
Massa - overtook Petrov 3x
Alonso - overtook Petrov 4x !!! (what a bad irony)
Barrichello - overtook Petrov 2x
Hulkenberg - overtook Petrov 2x
Sutil - overtook Kobayashi 5x
Liuzzi - overtook Buemi and Alguersuari 3x
Buemi - overtook Hulkenberg 2x
Alguersuari - overtook Petrov 3x
Kobayashi - overtook Alguersuari 4x
De La Rosa - overtook Hulkenberg 4x
some specialities:
Kovalainen - overtook Hamilton and Massa 1x
Trulli - overtook Massa 1x
Glock - overtook Schumacher 1x
The most unbelievable thing is Alonso, who overtook Petrov 4 times this year, so more times then any other driver on grid, couldn t pass him, when it was neccessary and important...
EDIT:
Tu je i link.. da nebi bilo...http://forums.atlasf1.com/lofiversion/i ... 0-100.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Michael is faster than you!!
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Da, i šta želiš reći? Sreća, je li?Ćale od Lewisa je napisao/la:spektakularno/atraktivno prestizanje se može svakome desiti, to se jednostavno podesi takav trenutak. Dođeš pri većoj brzini nekom ili kraj nekog i reagiraš refleksno (u tom slučaju ne kako najbolje misliš) da se čim prije probiješ/izbjegneš/izmigoljiš i ako pogriješiš pa se zabiješ ili izletiš ispadneš najveći telac... u slučaju da uspije kao Kobayasiu (koji je s +0.300 uletio na kočenju čovjeku u putanju) dižu te u nebesa. Na zadnjoj trci ja bi reko da je Rubens bio puno bliže Rosbergu nego Kobayasi Buemiu ali jednostavno u tom trenutku on je mislio da će proć, Rosberg nije htio ni milimetra tolerirat za razliku od Buemia i zakvačili su se.The Greatest je napisao/la: Ali Alonsovi potezi su bolji. A reći da se 130R u Suzuki ne broji radi guma... To je isto kao i reći da Hamiltonovo prestizanje Fisija ne vrijedi zato što je Fisi bio u sporijem autu.
Alonso je preticao Schumahera jer je bio već dosta ispred i Schumaher (iskusni mačak) popustio je malo na unutarnjoj jer zna se što bi bilo da su side by side probali ić kroz 130R. Da se Schumaher nije branio Alonso bi ga opet prošao jer je ulovio slip i razvijo znatno veću brzinu samo i u tom slučaju opet bi Schumaher morao popustit bi i s unutarnje mu bio s pola bolida napred. Evo to ti je čisti primjer naleta/brzine i refleksnog poteza, e sad o toleranciji branitelja ovisi koliko će lud potez i uspit.
Avanti FER, Avanti!!!
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Evo šta naš cjenjeni stručnjak Mladen Jergović kaže na pitanje o najboljim pretjecanjima.A kad to dođe od čovjeka kome Alonso sigurno nije pri vrhu omiljenih vozača(ovo je izjava iz 2007g)Ćale od Lewisa je napisao/la: spektakularno/atraktivno prestizanje se može svakome desiti, to se jednostavno podesi takav trenutak. Dođeš pri većoj brzini nekom ili kraj nekog i reagiraš refleksno (u tom slučaju ne kako najbolje misliš) da se čim prije probiješ/izbjegneš/izmigoljiš i ako pogriješiš pa se zabiješ ili izletiš ispadneš najveći telac... u slučaju da uspije kao Kobayasiu (koji je s +0.300 uletio na kočenju čovjeku u putanju) dižu te u nebesa. Na zadnjoj trci ja bi reko da je Rubens bio puno bliže Rosbergu nego Kobayasi Buemiu ali jednostavno u tom trenutku on je mislio da će proć, Rosberg nije htio ni milimetra tolerirat za razliku od Buemia i zakvačili su se.
Alonso je preticao Schumahera jer je bio već dosta ispred i Schumaher (iskusni mačak) popustio je malo na unutarnjoj jer zna se što bi bilo da su side by side probali ić kroz 130R. Da se Schumaher nije branio Alonso bi ga opet prošao jer je ulovio slip i razvijo znatno veću brzinu samo i u tom slučaju opet bi Schumaher morao popustit bi i s unutarnje mu bio s pola bolida napred. Evo to ti je čisti primjer naleta/brzine i refleksnog poteza, e sad o toleranciji branitelja ovisi koliko će lud potez i uspit.
Uuuf. Sad ovako, na brzinu, sigurno ću nešto zaboraviti, ali idem nabacati onih koje se prvo sjetim:
- Alonso (prešao M Schumachera) u Suzuki 2005.
- Mansell (prešao Piqueta) u Silvestoneu 1987.
- Fangio (prešao Hawthorna i Collinsa) u Nürburgringu 1957.
- Häkkinen (prešao M Schumachera) u Spau 2000.
- M Schumacher (prešao Räikkönena) u Interlagosu 2006.
- Senna (5 pretjecanja u prvom krugu) u Doningtonu 1993.
Hm, to je već šest, a tek sam počeo. Dobro, izbacite jedno van, bilo koje, osim prvog na listi!
Ne umanjujte to pretjecanje zbog Bridgssteona kao što ne treba ni umanjivati Hamiltonovo pretjecanje Fisica zbog slabog bolida
Ja sam se već izjasnio oba vozača su na tom polju izvrsni tako da nema smisla raspravljati ko je bolji jer je to većinom subjektivna stvar.Uglavnom javio sam se konkretno zbog ovog pretjecanja jer mi zaista nije jasno da neko može reći da nije odlično pretjecanje,ne morate misliti da je najbolje ali omalovažavati ovo pretjecanje mi je zaista čudno.
Meni osobno ovo pretjecanje uz Hakinenovo pretjecanje u Spa-u su najbolja 2 pretjecanja(moje mišljenje s kojim i ne očekujem da se složite)
...put u raj nije posut ružama...
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
nije sreća, prošo bi ga i u slučaju da se branio i da nije. Ja priznam to pretjecanje bez obzira na gume.The Greatest je napisao/la:
Da, i šta želiš reći? Sreća, je li?
Ja sam htio samo objasnit razliku od 'spektakularnog' i klasičnog preticanja. Ako možeš izvuci mi snimku u tom trenutku telemetriju Schumahera. Onda bi točno vidio na što mislim.
Opet kažem ponajviše ovisi o toleranciji vozača koji se brani a Schumaher je iskusan u napadu i obrani. Da je bio netko neoprezniji moglo bi svakako završit (bez obrzira jeli to Alonso ili neko treći...) a onda bi se pričalo papak pokušao s vanjke u 130R.
Jedno za mene najjače preticanje Montoye u bus-stop. Tu se točno vidi da ga Schumaher ima u vidu i kako ga lagano propušta da ne dođe do kontakta. Mogao je jednostavno pratit svoju putanju pa bi Montoya morao kratit šikanu (kao kad je Hamilton morao, isto u spa kad se Kimi pravio da ga ne vidi) ili krilom u Schumahera pa šta bude. Svaka čast Montoyi na hrabrosti al ja cjenim ovdje i Schumaherovo iskustvo za neke situacije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=giZu7-A2 ... re=related[/youtube]

- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Da ne potežemo opet ali Hamilton 2008-me nije MORAO već ODLUČIO skratit šikanu jer je po svaku cijenu htio ostati Raikkonenu na repu ... da je izuzetan vozač - je, da je beskompromisan po cijenu prelaženja granice fer i korektnog - je ... to ga i čini jednim od najboljih vozača današnjice (za uopće ćemo još malo pričekati) jer samo čista brzina nije dovoljna ... treba biti gladan uspjeha šta košta-košta...Ćale od Lewisa je napisao/la:nije sreća, prošo bi ga i u slučaju da se branio i da nije. Ja priznam to pretjecanje bez obzira na gume.The Greatest je napisao/la:
Da, i šta želiš reći? Sreća, je li?
Ja sam htio samo objasnit razliku od 'spektakularnog' i klasičnog preticanja. Ako možeš izvuci mi snimku u tom trenutku telemetriju Schumahera. Onda bi točno vidio na što mislim.
Opet kažem ponajviše ovisi o toleranciji vozača koji se brani a Schumaher je iskusan u napadu i obrani. Da je bio netko neoprezniji moglo bi svakako završit (bez obrzira jeli to Alonso ili neko treći...) a onda bi se pričalo papak pokušao s vanjke u 130R.
Jedno za mene najjače preticanje Montoye u bus-stop. Tu se točno vidi da ga Schumaher ima u vidu i kako ga lagano propušta da ne dođe do kontakta. Mogao je jednostavno pratit svoju putanju pa bi Montoya morao kratit šikanu (kao kad je Hamilton morao, isto u spa kad se Kimi pravio da ga ne vidi) ili krilom u Schumahera pa šta bude. Svaka čast Montoyi na hrabrosti al ja cjenim ovdje i Schumaherovo iskustvo za neke situacije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=giZu7-A2 ... re=related[/youtube]
-
- Početnik
- Navijam za: Mclaren-Mercedes
The Greatest je napisao/la:Meni smeta jedino omalovažavanje. Ja nisam niti jedan post protiv Hamiltona napisao. Jednostavno sam reagirao kada je napisano da je najbolji u prestizanju u povijesti. To nije istina. Što se tiče Alonsa - Hamiltona... Da. Hamilton količinski ima više prestizanja. Ali Alonsovi potezi su bolji. A reći da se 130R u Suzuki ne broji radi guma... To je isto kao i reći da Hamiltonovo prestizanje Fisija ne vrijedi zato što je Fisi bio u sporijem autu.
Evo ga opet Alonso je bolji pa tako će netko reči Lewis je bolji i tako u krajnost. Gore je armanini sve lijepo objasnio i mislim da je glupo više govorit tko je kaj. Hamilton je u f1 4 godine, a Alonso 10 i naravno da Alonso puno više taktizira jer je i stariji te zato i pametniji. Moje mišljenje je da je Alonso kompletniji vozač, ali kao trkač ipak nešto lošiji.
- ELESSAR
- Navijam za: Pretjecanja
ma ne obadaji ga... iskompleksiran je...
vratimo se temi...
šta vi mislite, ima li šanse da lewis ode u red bull? i kako bi to uopće izgledalo? da su vettel i hamilton u istoj momčadi...
vratimo se temi...
šta vi mislite, ima li šanse da lewis ode u red bull? i kako bi to uopće izgledalo? da su vettel i hamilton u istoj momčadi...
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ako se ne varam Kimi je tu prestigao i Fisica koji je vozio na Michelin gumama, tako da ovaj klip baš i ne drži tu teoriju o gumama.Dani je napisao/la:Jer nije bilo potrebe. Pogledaj gdje je Kimi ulovio Šumija i kako ga je lako prošao. Baci pogled na borbu sa ulaskom u zavoje.
Ko od aktivnih vozača najbolje pretiče? Kako se to uopšte može izmjeriti? Schumacher je u najboljim godinama imao najmanje preticanja iz prostog razloga što je najčešće startao iz prva dva reda i što je suvereno vodio utrke od početka do kraja. Teoretski vozač koji sve utrke sezone krene s PP-a i vodi ih od početka do kraja ne bi imao niti jedno preticanje. Po tim mjerilima bio bi najlošiji u preticanju.
Ili možda vozači RBR-a koji su prošlu sezonu skoro na svakoj stazi bili najbrži nisu puno preticali zato što su najčešće oni bili ti koje je trebalo preteći, ali i zbog toga što njihov auto zbog svojih aero karakteristika teško pretiče.
Budući da je tema Lewis Hamilton da se dotaknemo i njega. Sigurno je najagresivniji vozač na gridu i uvijek pokušava proći ispred. Zbog toga veliki respect. To mu niko ne može uzeti i samo može pokupiti simpatije ljubitelja F1. S druge strane prošle sezone je zbog tog agresivnog stila možda izgubio i titulu (Massa u Monzi, Webber u Singapuru). Opet da su on i Button imali RB6 pod guzicom vjerovatno bi imao najmanje pretjecanja, jer bi s PP-a odjurio ili po pobjedu ili odustajanje.
I opet sad pitanje koji vozač najbolje pretiče?
Ako ćemo subjektivno šampion je Kamui Kobayashi

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
pa izgledalo bi vrlo zanimljivo...ELESSAR je napisao/la: šta vi mislite, ima li šanse da lewis ode u red bull? i kako bi to uopće izgledalo? da su vettel i hamilton u istoj momčadi...

čak i najaluđa opcija za iduću godinu
- hamilton u RB
- vetel u ferari
- alonso se vrati u renault
- kimi dojde u RB
- schumaher završi u McL-u

kaj se same mogućnosti tiče, pa to je pak stvar novca nakon kimija i alonsa u ferariju, sad je doslovce sve moguće
-
- Početnik
ELESSAR je napisao/la:ma ne obadaji ga... iskompleksiran je...
vratimo se temi...
Jedine šanse za to su ako Mclaren bude očajan ove sezone i Lewis doživi još jedno razočaranje. Bilo bi fantastično vidjeti taj dvoboj unutar momčadi i moja objektivna predviđanja su da bi Vettel prvo vrijeme prao Lewisa u kvalifikacijama, a Lewis njega u trci. Kasnije bi to moglo preću u domaniaciju Hamiltona jer je u cjelini bolji vozač.
Inače ne bi me iznenadilo da Kubica završi u RB-u jer je odličan vozač i jedini nema dobru ekipu iza sebe ili Hamilton u RB-u, a Kubica u mclarenu.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Mislim da bi Hamilton bio lud da ode iza jedne momčadi poput McLarena koja u potpunosti stoji iza njega, na tuđi teritorij, u momčad koja evidentno stoji 100% uz Vettela. Ne znam šta bi se trebalo desit da se to ostvari...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
I ja sam tog mišljenja. Hami je od malena u Mclarenu i oni su iz njega napravili ovo što danas jeje, ikona motorsporta, marketinški je bolja za njega i za Mclaren da ostane gdje je sada. Lewis nikad nije rekao da bi htio otići ili da je nezadovoljan ili nešto u tom stilu, novinari su sami izmislili tu priču nakon loših testiranja a paše im zato jer će Webber otići poslije ove godine iz RBR-a.Slash je napisao/la:Mislim da bi Hamilton bio lud da ode iza jedne momčadi poput McLarena koja u potpunosti stoji iza njega, na tuđi teritorij, u momčad koja evidentno stoji 100% uz Vettela. Ne znam šta bi se trebalo desit da se to ostvari...
- Igor18
- Veteran
Horner je izjavio da kombinacija Vettel-Hamilton nebi funkcionirala. Usporedio ju je sa onom Alonso-Hamilton. Tak da dok je Vettel tam nema šanse da Hami dođe.
Da se to dogodi, Hamilton bi se našao u situaciji kao Alonso kad je došao u McLaren, možda čak i goroj. Cijeli RB stoji iza Vettela, on je njihovo dijete, njihov šampion...
Bio bi to samoubilački potez.
Da se to dogodi, Hamilton bi se našao u situaciji kao Alonso kad je došao u McLaren, možda čak i goroj. Cijeli RB stoji iza Vettela, on je njihovo dijete, njihov šampion...
-
- Početnik
Igor18 je napisao/la:Horner je izjavio da kombinacija Vettel-Hamilton nebi funkcionirala. Usporedio ju je sa onom Alonso-Hamilton. Tak da dok je Vettel tam nema šanse da Hami dođe.
Pa Vettel je tak dobar da ga je Webber zamalo pobijedio prošle sezone, a da nisu forsirali Vettela ne bi on vidio onog naslova. Tužno i žalosno je bilo u RB-u prošle sezone ipak takvo stanje nije bilo u mclarenu 2007 tamo je tek pred kraj sezone Hamilton postao favorit momčadi.
- goran007
- Profesionalni vozač
s ovim se slazem...za moj ukus svakako premala razlika izmedu njega i Webbera i da nije bila rijec o njihovom djetetu mozda bi se prije odlucili za Webbera...i Fernando i Lewis su se puno lakse obracunali sa svojim momcadskim kolegama,a ne bi bas reko da su slabiji od WebberaHrC je napisao/la:Igor18 je napisao/la:Horner je izjavio da kombinacija Vettel-Hamilton nebi funkcionirala. Usporedio ju je sa onom Alonso-Hamilton. Tak da dok je Vettel tam nema šanse da Hami dođe.
Pa Vettel je tak dobar da ga je Webber zamalo pobijedio prošle sezone, a da nisu forsirali Vettela ne bi on vidio onog naslova. Tužno i žalosno je bilo u RB-u prošle sezone ipak takvo stanje nije bilo u mclarenu 2007 tamo je tek pred kraj sezone Hamilton postao favorit momčadi.
i s ovim drugim se djelomicno slazem...nije bilo tako u McM-u 2007.g...dok je u ovom slucaju momcad navijala za Vettela,ali Webberu takode pruzala kaj je trebao(osim kad su mu uzeli krilo),2007.g se Ron cak i javno ne samo oprijedijelio za Lewisa nego cak i izjavio da su se utrkivali i protiv Kimija i protiv fernanda...tak da usporedbe izmedu te dvije momcadi nisu bas na mjestu
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Vettel i Webber su imali iste šanse. Bolji je pobijedio.HrC je napisao/la:Igor18 je napisao/la:Horner je izjavio da kombinacija Vettel-Hamilton nebi funkcionirala. Usporedio ju je sa onom Alonso-Hamilton. Tak da dok je Vettel tam nema šanse da Hami dođe.
Avanti FER, Avanti!!!
- Igor18
- Veteran
Speaking to journalists at Silverstone today, the RBR chief said that pairing Hamilton and Vettel as team-mates would be inviting the same kind of tension seen between Hamilton and Fernando Alonso in their fractious season at McLaren in 2007.
"It's difficult to see how you could have two drivers of Lewis and Sebastian's calibre under one roof," said Horner.
"There tends to be fireworks, as we saw with Fernando Alonso and Lewis. So we're very happy with the line-up that we have and we'll see how things evolve."
Horner denied that he was implying that Red Bull's current line-up of Vettel and Mark Webber worked because the duo were not of equal standard.
"They're at different stages of their careers and they complement each other," said Horner. "You've got an 11-year age gap between Mark and Seb and that 11 years in life experience is pretty valuable.
"In Lewis and Sebastian you've got two drivers that are within a year or two and still in the early stages of their careers."
He added that at present he could not foresee a situation in which Hamilton would join Red Bull in the coming years.
"Lewis is a wonderfully gifted driver," Horner said. "He's obviously happy at McLaren. We're very happy with the driver line-up that we have.
"Of course if he wanted to drive for Red Bull then of course you couldn't ignore a driver of his calibre. But I understand that he's got a multi-year contract with McLaren and I'd envisage that he'd be there for a while yet.
"With any driver/team relationship there's got to be a desire on both sides, and that's what makes the relationship work so well with our current drivers. Sebastian's been with Red Bull since he was 12.
"But who knows, in the future, you can never rule anything out. But there would have to be a strong desire on both sides to do something like that."
"It's difficult to see how you could have two drivers of Lewis and Sebastian's calibre under one roof," said Horner.
"There tends to be fireworks, as we saw with Fernando Alonso and Lewis. So we're very happy with the line-up that we have and we'll see how things evolve."
Horner denied that he was implying that Red Bull's current line-up of Vettel and Mark Webber worked because the duo were not of equal standard.
"They're at different stages of their careers and they complement each other," said Horner. "You've got an 11-year age gap between Mark and Seb and that 11 years in life experience is pretty valuable.
"In Lewis and Sebastian you've got two drivers that are within a year or two and still in the early stages of their careers."
He added that at present he could not foresee a situation in which Hamilton would join Red Bull in the coming years.
"Lewis is a wonderfully gifted driver," Horner said. "He's obviously happy at McLaren. We're very happy with the driver line-up that we have.
"Of course if he wanted to drive for Red Bull then of course you couldn't ignore a driver of his calibre. But I understand that he's got a multi-year contract with McLaren and I'd envisage that he'd be there for a while yet.
"With any driver/team relationship there's got to be a desire on both sides, and that's what makes the relationship work so well with our current drivers. Sebastian's been with Red Bull since he was 12.
"But who knows, in the future, you can never rule anything out. But there would have to be a strong desire on both sides to do something like that."
- ELESSAR
- Navijam za: Pretjecanja
zanimljivi komentari...
u biti uvjeren sam da će lewis biti još godinama u mclarenu, možda čak i do kraja karijere, osim ako ne dođe do nečeg tipa melbourne i DSQ, pa lewisu dojadi....
slažem se o viđenju vettela i webbera, i njihovoj ne velikoj razlici u vremenima kao kod nekih timova... al o tome ću u vettelovoj temi...
ali zanima me još jedna stvar... šta mislite zašto lewis i jenson tako dobro funkcioniraju? tj. zašto bi neko funkcionirao dobro s lewisom a neko ne? čiji ego, karakter ili štaveć, je tu problematičan?
u biti uvjeren sam da će lewis biti još godinama u mclarenu, možda čak i do kraja karijere, osim ako ne dođe do nečeg tipa melbourne i DSQ, pa lewisu dojadi....
slažem se o viđenju vettela i webbera, i njihovoj ne velikoj razlici u vremenima kao kod nekih timova... al o tome ću u vettelovoj temi...
ali zanima me još jedna stvar... šta mislite zašto lewis i jenson tako dobro funkcioniraju? tj. zašto bi neko funkcionirao dobro s lewisom a neko ne? čiji ego, karakter ili štaveć, je tu problematičan?
-
hamilton neće u red bull sve dok je vettel tamo, a ni u ferrari dogod je tamo alonso, tako da mu predviđam lipu i svitlu budućnost u mclarenu idućih 5-6 godina...
- darky
- Profesionalni vozač
Jason dobro funkcionira sa luisom iz razloga:ELESSAR je napisao/la: ali zanima me još jedna stvar... šta mislite zašto lewis i jenson tako dobro funkcioniraju? tj. zašto bi neko funkcionirao dobro s lewisom a neko ne? čiji ego, karakter ili štaveć, je tu problematičan?
- svjetski je prvak (i više mu niko ne može soliti pamet oko toga)
- napatio se svega i svačega dok konačno nije dobio u ruke pravi bolid
- konačno je došao u momčad koju je sanjao cijeli život
- i da više ništa ne napravi (da čak i bude druga violina) može biti zadovoljan plačom i karijerom i odnosom momčadi prema njemu
Ovo ne velim da ga omalovažavam i da je lošiji od luisa već jednostavno on je mirniji i zadovoljniji
osim toga njemu očito odgovora ovaj stil "drugog" vozača ili preciznije govoreči "vozača iz sjene" di se šulja iza vodećih i onda iznenada prevari sve njih i pobijedi.
dakle ono kaj ja očekujem od ove sezne je:
- luis će jurišati na svaku pobjedu po svaku cijenu
- jeson će strpljivo i marljivo skupljati bodove i čekati svoju priliku (a sigurno će mu se ukazati)
pa i proše je godine bila ista stvar, jason je bio u trci za naslov do predzanje utrke i lako se moglo dogoditi da i on pobjedi.
- Igor18
- Veteran
Sigurno, čovjek je prošao sve i svašta. Dugo je već u F1, iskusan je, svjetski je prvak. Općenito kao osoba (ono što možemo vidjeti iz medija) nije vatren. Skuliran je i miran čovjek, nije neka razmažena zvijezdica da sve mora biti po njegovom i ako se svijet ne vrti oko njega on nije zadovoljan. Čovjek jednostavno radi s onim šta ima u rukama, došao je napokon u veliku ekipu i vjerovatno uživa u svakom trenutku.darky je napisao/la:Jason dobro funkcionira sa luisom iz razloga:ELESSAR je napisao/la: ali zanima me još jedna stvar... šta mislite zašto lewis i jenson tako dobro funkcioniraju? tj. zašto bi neko funkcionirao dobro s lewisom a neko ne? čiji ego, karakter ili štaveć, je tu problematičan?
- svjetski je prvak (i više mu niko ne može soliti pamet oko toga)
- napatio se svega i svačega dok konačno nije dobio u ruke pravi bolid
- konačno je došao u momčad koju je sanjao cijeli život
- i da više ništa ne napravi (da čak i bude druga violina) može biti zadovoljan plačom i karijerom i odnosom momčadi prema njemu
Ovo ne velim da ga omalovažavam i da je lošiji od luisa već jednostavno on je mirniji i zadovoljniji
osim toga njemu očito odgovora ovaj stil "drugog" vozača ili preciznije govoreči "vozača iz sjene" di se šulja iza vodećih i onda iznenada prevari sve njih i pobijedi.
dakle ono kaj ja očekujem od ove sezne je:
- luis će jurišati na svaku pobjedu po svaku cijenu
- jeson će strpljivo i marljivo skupljati bodove i čekati svoju priliku (a sigurno će mu se ukazati)
pa i proše je godine bila ista stvar, jason je bio u trci za naslov do predzanje utrke i lako se moglo dogoditi da i on pobjedi.
- Igor18
- Veteran
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
ja mislim isto da RB skriva pravu brzinu a pogotovo Vettel. Sutra u kvalama vidit ćemo kad utekne pola sekunde ispred svih.

- Igor18
- Veteran
čini mi se da nisu koristili DRS.. barem kad je kamera pokazivalaĆale od Lewisa je napisao/la:ja mislim isto da RB skriva pravu brzinu a pogotovo Vettel. Sutra u kvalama vidit ćemo kad utekne pola sekunde ispred svih.
- l3n00x
- Navijam za: alonso
lewis skoro do polea,Mclaren jako blizu RB