Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la V3GI »

Ferrari vjeruje da neke momčadi KERS koriste samo za start utrke
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;

Dobar tekst najzanimljivije je ovo
"Kada se sve zbroji i oduzme, jedina stvarna prednost KERS-a je start jer tijekom kruga (zbog težine i dimenzija koje uvjetuju balans i oblik bolida) donosi više štete nego koristi."
slika
borna_driver
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la borna_driver »

zizi je napisao/la:
borna_driver je napisao/la:vozim ja karting utrke već 6 godina pa dost dobro znam kak se može zeznut sa set upom :D u formuli ne tolko jer je sve postalo kompjuterski al opet može :/

dozvoli da ti citiram jednog pametnog čovjeka: “To err is human, but to really foul things up you need a computer.”

postavke možeš ukakit podjednako uspješno s računalom i bez njega
ja nigdje nisam spomenuo da se s računalom nemože zeznut set up, samo sam reko da ''kompjuterski'' puno manja šansa za zeznut set up (jer tak je i kod nas u kartingu), a vidim da nije jasno ovo kompjuterski ---> mislio sam na telemetriju a sad, nadam se da znate šta je to tj trebali bi znat
Anyone can drive a fast car, few can drive a car fast.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

borna_driver je napisao/la:
ja nigdje nisam spomenuo da se s računalom nemože zeznut set up, samo sam reko da ''kompjuterski'' puno manja šansa za zeznut set up (jer tak je i kod nas u kartingu), a vidim da nije jasno ovo kompjuterski ---> mislio sam na telemetriju a sad, nadam se da znate šta je to tj trebali bi znat
telemetrija = prikupljanje i analiza podataka/parametara ... zna to i zizi samo te malo "pali na guranje" ... :D

...ajde da nije skroz off - izgleda da su "papci" podcijenili polaganje gume od drugih serija (pirelli zelenu stazu ostavlja zelenom tj položeni sloj gume se ne drži) voženih prije F1 i koncentrirali se na trajnost guma u utrci - i promašili...
Mazzacane
Navijam za: Renault

Post Postao/la Mazzacane »

desi se... al mora bolje
“Technical problems are something you can do nothing about as a driver, in the sense that you are not able to go and redesign the pistons, or whatever,”
The Flying Finn
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

Ferrari opet nemiran kroz zavoje ne sluti na dobro
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

alogoc je napisao/la:Ferrari opet nemiran kroz zavoje ne sluti na dobro
Ak nisam prespaval nekaj, čini mi se da se ovaj put samo Alonso igral u piješćaniku :D
Michael is faster than you!!
drsrle
Navijam za: ferrari

Post Postao/la drsrle »

Jaaaako loše za Ferrari.
Degradacija guma je jako velika, downforce-a na bolidu nema, a zaostatak za vodećim je oko sekunde. Katastrofa za Ferrari. Jedino ih kiša može spasiti.
Forza FERRARI
EdijanH
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la EdijanH »

Nažalost, nemožemo cijele godine očekivati kišu niti se nadati sreći! Po ovom sa slobodnih treninga, Ferrari ne samo da je nekonkurentan u poređenju sa Red Bullom ili McLarenom, nego sve više vuče ka sredini poredka... Opet, nadam se dobrom race-pace-u, s tim da se bojim da će ih odlasci u box mnogo koštati... Jedino što može popraviti ukupnu sliku je sama staza, jer, kad bi ove godine utka bila upola kao prošle, barem bi uživali u utrkivanju... Neznam, bojim se da se od Ferrarija nemogu očekivati pobjede u slijedećih par utrka, a koliko će borba za 3-4 mjesto zadovoljiti njihove navijače, neznam... Naravno, dao bog da se varam!
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

EdijanH je napisao/la:Nažalost, nemožemo cijele godine očekivati kišu niti se nadati sreći! Po ovom sa slobodnih treninga, Ferrari ne samo da je nekonkurentan u poređenju sa Red Bullom ili McLarenom, nego sve više vuče ka sredini poredka... Opet, nadam se dobrom race-pace-u, s tim da se bojim da će ih odlasci u box mnogo koštati... Jedino što može popraviti ukupnu sliku je sama staza, jer, kad bi ove godine utka bila upola kao prošle, barem bi uživali u utrkivanju... Neznam, bojim se da se od Ferrarija nemogu očekivati pobjede u slijedećih par utrka, a koliko će borba za 3-4 mjesto zadovoljiti njihove navijače, neznam... Naravno, dao bog da se varam!
nema od toga nista
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

Suosjećam se sa fanovima ferrarija iako navijam za mclaren volim obje momčadi i nadao sad se napretku ferrarija. Opet sačekajmo kvalifikacije no i dalje bolid je stvarno na momente loš čak možda iza williamsa jedino ga vozači drže ispred.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Na osnovu ovoga smo mogli da vidimo do sad na ova 2 slobodna treninga loše se piše za Ferrari :( jedino im bi kiša mogla nešto da pomogne ali pitanje je kako bi se i u kišnim uvjetima snašao Ferrari-jev pitwall a i kako bi se u takvim uvjetima ponašao Ferrari-jev bolid. ;)
Domenicalli zajedno sa ostalim mehaničarima iz Ferrari-ja bi već mogao da krene da igra jedan rain dance. :biggrin: :lol:
Pošto ja pokušavam u svakoj lošoj situaciji da vidim i neko svjetlo na kraju tunela, ako Ferrari bude ove godine loš kao 2009 onda je ovo konačno prilika da se Ferrari riješi Domenicalija i još nekih ljudi i da napravi novu organizaciju tima i nov pristup konstruisanju i izradi bolida, testiranju......... ;)
Ali bojim se da će teško Ferrari se riješti Domenicalia, izgleda da on ima više kredita kod poglavice LDM nego što iznose kineske devizne rezerve. :biggrin:
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

A neki su se smijali kada im je Flavio rekao da se okrenu sljedecoj sezoni...
Mislim da nista od ove sezone za ferrari... Nazalost...
Koliko god oni dobri bili u razvoju... Mislim da kasne za vodecima puno vise nego prosle godine...
Navijam da Flavio zasjedne na crvenu fotelju :D
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

Jedina im je nada da se okrenuo u totalno ekstremna riješenja bolida te da budu na granici legalnosti moraju nekaj smislit. Ista stvar i sa mclarenom ako nebudu ispod pola sekunde u kvalifikacijama treba im nekaj radikalno. Red Bull je ipak čini mi se pouzdaniji ove godine, a prošle ih je jedino to kočilo.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Gledajući iz bolida stvarno izgleda strašno frustrirajuće taj nedostatak gripa i kontrole. Posebno mi je bolan zadnji zavoj, prije ciljne ravnine. Vuku vuku, ali ne ide.
Osim kiše... i tog scenarija, zamišljam kako su ipak nekako pronašli setup gdje se prednji dio bolida puno ljepše stišće za podlogu (možda podignut malo zadnji kraj, kao što tvrdi red bull :) ), ili veliki sloj gume na stazi sutra na kvalama, koji će ići u korist najviše ferarriju i izuzetno im poboljšati grip. eh...
Samo neka se trkaju.
rockstena
Navijam za: alonso ferrari

Post Postao/la rockstena »

Ma nema nista ferrari je krepao jos vidjecemo sutra ako budu kasnili sekundu treba da se okrenu sledecoj sezoni dobro im je Briatore rekao,i naravno jedino rijesenje je cijelu postavu zamijenit na celu sa Domenikalijem, osim vozaca.
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

nije dobro...
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Ja mislim da je to glupost, i to totalna. Prošle godine su (osim na prvoj utrci) bili kao i sada, možda samo ninan su bolji sve tamo do 8, 9 trke. Nisu se okretali 2011., nego su grizli, i na kraju se borili za vozački naslov. A da se nakon treninga 2. utrke okreću 2012.-toj. :besmislica.
Samo neka se trkaju.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

problem je kaj je RB bolji neg prošle godine a oni nisu napravili korak naprijed, nego korak nazad ili u najboljem slučaju ostali su na onoj razini kao sa početka prošle godine..
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

zaje*ali su u ferrariju na veliko ... Ne razumijem kako su uspjeli toliko unazadit bolid lose, lose :(
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Dobro. Hipotetski: da li bi bio grozan neuspjeh da RB osvoji oba naslova a Ferarri se bori za drugo mjesto s Mclarenom i uhvati pokoju pobjedu? To je pitanje?
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:Dobro. Hipotetski: da li bi bio grozan neuspjeh da RB osvoji oba naslova a Ferarri se bori za drugo mjesto s Mclarenom i uhvati pokoju pobjedu? To je pitanje?
da nekom kazes pred 3 godine da ce rb bit tako neuhvatljiv bi ti se smijao :D .. Ajme majko di su spali McM i Ferrari
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ja mislim da bi bio neuspjeh. Ferrari je ekipa koja ima ambicije da se svake sezone bori za naslov. To je Ferrari, ništa manje od toga ne može se prihvatiti kao uspjeh.
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

ne bi bio, al trenutno je realnije da će se borit s mercedesom i možda renaultom, nego mclarenom...
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ovo po mom mišljenju izgleda gore nego prošle sezone :( , sad će me mnogi optužit da sam pesimista ali ja sam navikao na to. :biggrin:
Prošle godine je bilo prostora za napredak, F-duck i produvani difuzor, to je Ferrari kasnije i implementirao manje-više uspješno.
Ovo godine glavni problem je manjak gripa na prednjem kraju bolida. Ono što mene zabrinjava je to što ljudi u tehničkom odjelu Ferrari-ja nisu ništa uradili na polju flexi prednjeg krila i generalno prednjeg kraja bolida. Znali su da je to "legalno", istina prošle sezone su na F10 imali neku blažu varijantu flexi krila, ali u ovoj pauzi u Ferrari-jevom tehničkom odijelu ništa nisu povodom toga uradili a znali su, bolje rečeno trebali su pretpostaviti da će Red Bull a i ostali još više raditi na tom područiju. Očigledno da u Ferrari-ju neznaju kako to funkcioniše, kako to napraviti i sumljam da će oni to uspjeti napraviti na F150 kad već do sada nisu to napravili, jer je to nešto što nije od ove sezone to je nešto što je prošle sezone bilo poznato. ;)
Mislim da kad bi Ferrari imao flexi prednji kraj kao Red Bull da ni tada ne bi mogao pobjediti Red Bull u kvalifikacijama ali bi im mogao konkurirati u utrci.
dmarijon
Legenda
Legenda

Sve to stoji. Mislim da si lijepo to opisao.
Ali s druge strane, uvijek kažem: treba pričekati, pogledati širu situaciju. Sjetimo se Mclarena i zimskim testiranjima i gdje su odjednom izvukli performanse? Ne znam. Smijali smo im se kad su govorili da imaju sekundu rezerve.
Ferrari je Ferrari. Ako bude potrebno, i zemlja će se okrenuti da budu konkurentni. Da ne ulazimo u politiku i ciljanje Montezemola na mjesto premijera Italije :)
Samo neka se trkaju.
Odgovori