Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
HrC
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la HrC »

Ja sam na jednoj od stranica stavio post gdje uspoređujem ferrarijeva vremena iz austalije prošle i ove godine. Uglavnom jasno se vidi da je ferrariji sporiji nego prošlogodišnji na istoj stazi za oko 1 sekundu dok je RB brži za pola sekunde. Znači ferrari je gadno unazadio bolid i to me stvarno začuđuje jer su iskusna ekipa sa sjanim vozačem. Trebat će im jako dugo da osposobe ovaj bolid barem tamo do Barcelone ako ne i više. Istina da je riječ o ferrariju, ali ni 2009 nisu baš bili brzi u razvoju bolida kad je trebalo. Dobro nije niti mclaren, ali je ipak napredovao nešto bolje sa nešto lošijim bolidom.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

dmarijon je napisao/la:Sve to stoji. Mislim da si lijepo to opisao.
Ali s druge strane, uvijek kažem: treba pričekati, pogledati širu situaciju. Sjetimo se Mclarena i zimskim testiranjima i gdje su odjednom izvukli performanse? Ne znam. Smijali smo im se kad su govorili da imaju sekundu rezerve.
Ferrari je Ferrari. Ako bude potrebno, i zemlja će se okrenuti da budu konkurentni. Da ne ulazimo u politiku i ciljanje Montezemola na mjesto premijera Italije :)
E da, al oni su govorili da imaju rezerve. A po izjavama Ferrarijevaca ne samo da ne govore da imaju neku rezervu, nego govore da nema brzine, itd.. sve izjave su pesimistične.. :?
Sumnjam da pile naopako...
Michael is faster than you!!
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Ferrari je danas na oba treninga provodio aero testove sa oba bolida, nije da gajim previše nade ali ipak nije zaostatak na treningu pravo stanje ferrarijeve forme
Prema štivu na njihovoj stranici samo su par krugova prije kraja su pokušali uhvatiti pravo vrijeme i tu su naletili na promet

Treba čekati subotu i kvale da vidimo di smo zapravo
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

ja mislim da svi vi pretjerujete... [-X
ok ferari ne štima i nije najbolji (što je meni jako drago, ne :biggrin: ), ali tek je početak sezone, ovo su tek drugi treninzi, dugačka je sezona i svašta je moguće
mislim da možete početi opravdano pljuvati tek nakon monaka (ako budu loši) jer do onda će se vidjeti jel bolid valja ili ne.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

alonso izjavljuje da ne ocekuje nista bolje na kvalama i da ih ocekuje tezak vikend.. sve u svemu jedino im je da nastelaju full wet setup i padne kisa i onda mogu nesto po suhom tesko
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Jedino mjesto gdje se Ferrari može nositi sa ostalima biće Barcelona :biggrin:
Toliko su krugova tu odvezli i relativno bili dobri, ako ne i najbolji u simulaciji utrke i što je najgore, to prihvatili kao realnu sliku svoje brzine u odnosu na druge #-o
Mislim da će njih sjebat ta Barcelona ove godine i manjak treće test staze, koja bi im bar malo ranije otvorila oči.
Za sad izgledaju kao hrpa nesposobnjakovića kojima treba 1000 krugova pa da podese bolid.
Mogu se pouzdati u svoju pouzdanost bolida, u brzinu u kvalifikacijama ne vjerujem, jer je trenutno nemaju. U slučaju kiše stvarno ne znam, obično su prošle godine imali loša iskustva.
Mislim da ove godine McM ima velike šanse da preteknu RBR. Izgleda da će im radikalni dizajn uz pomoć kvalitetnog KERS-a donjeti veliki napredak, a možda i dvostruki naslov. Meni bar tako izgleda.
Ferrariju treba rekonstrukcija pod hitno, ako sutra ne budu bar malo bliži vodećima.
Ipak se nadam da ovi današnji treninzi nisu pravi pokazatelji Ferrarijevog stanja. Nisam gledao treninge ali čitajući ranije postove ne izgleda mi optimistično.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Najgore je što su izgleda u konstruisanju bolida negdje fulali i sada je teško to ispraviti, posebno kada se ima u vidu da je dosta toga ograničeno pravilima (raspored težine), nema testiranja, resursi kako ljudski tako i materijalni su ograničeni i svake godine sve su veće restrikcije u tim segmentima. Kada se na on board kamerama posmatra vožnja Alonsa i Masse vidi se koliko se oni bore sa bolidom i koliko je bolid nestabilan. Takođe za sada F150 ne pokazuje ni u jednom segmentu da je konkurentan ili da je najbolji, npr. za F10 se znalo da je dobar na kočenjima, da ima dobru trakciju, da nije loš u sporim zavojima a da su mu loša strana bili brzi zavoji i staze gdje naročito dolazi do izražaja aerodinamika bolida. Ja u ovom trenutku ne vidim kako Ferrari može smanjiti ovaj zaostatak za Red Bullom i McLarenom, posebno što Ferrari u poslednjih nekoliko godina nema inovativan pristup prilikom konstruisanja i razvoja bolida.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

možda ćete me sad razapeti ali...
meni se čini da nakon afere sa krađom dokumentacije za koju je MCL bio kažnjen, sad se više nitko ne usudi više krasti (ili su svi dodatno pojačali sigurnost), pa ni ferari ne može ukrasti dokumentaciju od konkurencije i sad zbog toga kaskaju za vodećima
(a s obzirom da su MCL platili 100 milja, vjerojatno su sad i našli nešto kaj valja iz ferarijeve dokumentacije :biggrin: )

kaj god svi rekli, ali šijunaža u F1 je i dalje navjeća moć F1 momčadi.
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

darky je napisao/la:ja mislim da svi vi pretjerujete... [-X
ok ferari ne štima i nije najbolji (što je meni jako drago, ne :biggrin: ), ali tek je početak sezone, ovo su tek drugi treninzi, dugačka je sezona i svašta je moguće
mislim da možete početi opravdano pljuvati tek nakon monaka (ako budu loši) jer do onda će se vidjeti jel bolid valja ili ne.

Ma nitko ne pretjerujem bolid je loš i toga su svijesni mnogi pa čak i najvjerniji fanovi ferrarija. Nema se kaj čekat do Monaka tak se svake sezone čekaju neke momčadi pa ih nikada ne dočekamo. Treba biti maksimalno realan i napraviti čistiku u ferrariju... Jedino svjetlo na kraju tunela je Alonso koji trenutačno čini mi se jedini može pogurati momčad u ovim trenutcima i ferrari može biti presretan što ga ima jer je Massa tulac.
puba
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la puba »

F1NAC je napisao/la:alonso izjavljuje da ne ocekuje nista bolje na kvalama i da ih ocekuje tezak vikend.. sve u svemu jedino im je da nastelaju full wet setup i padne kisa i onda mogu nesto po suhom tesko
Slažem se, a kako su samo govorili da je Kimi neradnik ovo,ono. Sad im fali takav vozač da može izvuči maksimum iz kante od Ferrarija.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Koliko sam sretan zbog prenosa f1 na Hrvatskim tv,toliko me je pogodilo ovakvo izdanje Ferraria.Bojim se da ništa od ove sezone
...put u raj nije posut ružama...
puba
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la puba »

Chuck Norris je napisao/la:Koliko sam sretan zbog prenosa f1 na Hrvatskim tv,toliko me je pogodilo ovakvo izdanje Ferraria.Bojim se da ništa od ove sezone
Mislim, nemoj gubiti nadu ali je očigledno da jedan vozač nema ama baš nikakvog utjecaja. Pogotovo kad nema testiranja.
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Najgore je što su izgleda u konstruisanju bolida negdje fulali i sada je teško to ispraviti, posebno kada se ima u vidu da je dosta toga ograničeno pravilima (raspored težine), nema testiranja, resursi kako ljudski tako i materijalni su ograničeni i svake godine sve su veće restrikcije u tim segmentima. Kada se na on board kamerama posmatra vožnja Alonsa i Masse vidi se koliko se oni bore sa bolidom i koliko je bolid nestabilan. Takođe za sada F150 ne pokazuje ni u jednom segmentu da je konkurentan ili da je najbolji, npr. za F10 se znalo da je dobar na kočenjima, da ima dobru trakciju, da nije loš u sporim zavojima a da su mu loša strana bili brzi zavoji i staze gdje naročito dolazi do izražaja aerodinamika bolida. Ja u ovom trenutku ne vidim kako Ferrari može smanjiti ovaj zaostatak za Red Bullom i McLarenom, posebno što Ferrari u poslednjih nekoliko godina nema inovativan pristup prilikom konstruisanja i razvoja bolida.
fulali su u straznjem ovjesu koji je sasvim kontra od redbulla a pokazuje se sad da je to vrlo vazno i za prednj kraj auta ma to je tak kad je talijan glavni dizajner nadam se da ce bolid za drugu godinu radit u potpunosti Pat Fry

da sad krenu radit B bolid kolko bi im trebalo?
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

alogoc je napisao/la:da sad krenu radit B bolid kolko bi im trebalo?
Nedugo posle prve trke 2009 poceli su sa razvojem B verzije, znaci nije bilo nikakvih parcijalnih poboljsanja, cekao se taj veliki update bolida, koji se bio spreman tek za Barselonu, znaci nesto vise od 2 meseca. Ne secam se sta je sve to bilo, DDD sigurno, olaksana sasija i valjda izmenjeno prednje krilo, itd...
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

alogoc je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Najgore je što su izgleda u konstruisanju bolida negdje fulali i sada je teško to ispraviti, posebno kada se ima u vidu da je dosta toga ograničeno pravilima (raspored težine), nema testiranja, resursi kako ljudski tako i materijalni su ograničeni i svake godine sve su veće restrikcije u tim segmentima. Kada se na on board kamerama posmatra vožnja Alonsa i Masse vidi se koliko se oni bore sa bolidom i koliko je bolid nestabilan. Takođe za sada F150 ne pokazuje ni u jednom segmentu da je konkurentan ili da je najbolji, npr. za F10 se znalo da je dobar na kočenjima, da ima dobru trakciju, da nije loš u sporim zavojima a da su mu loša strana bili brzi zavoji i staze gdje naročito dolazi do izražaja aerodinamika bolida. Ja u ovom trenutku ne vidim kako Ferrari može smanjiti ovaj zaostatak za Red Bullom i McLarenom, posebno što Ferrari u poslednjih nekoliko godina nema inovativan pristup prilikom konstruisanja i razvoja bolida.
fulali su u straznjem ovjesu koji je sasvim kontra od redbulla a pokazuje se sad da je to vrlo vazno i za prednj kraj auta ma to je tak kad je talijan glavni dizajner nadam se da ce bolid za drugu godinu radit u potpunosti Pat Fry

Glavni dizajner nije talijan već grk (Tombazis), a Pat Fry je glavni "taktičar" ... što se tiče razlike u zadnjem ogibljenju - pullrod ima svojih prednosti pred pushrod ogibljenjem ali (!) i mana tako da baš i ne mislim da je to problem posebno zato što je bilo vidljivo u Australiji da problem leži više naprijed (podupravljanje ili understeer, a današnje treninge nisam gledao, vjerovatno isti problem) ... jedna Vettelova izjava možda daje naslutiti šta to muči ferrari - teško je držati gume u "prozoru" tj na optimalnoj temperaturi. Ako si prenisko - površina gume se grije više od sloja do konstrukcije = nema tražene kemijske reakcije i rezultat je graining (nema gripa, preveliko trošenje u grubim komadima jer se guma "rulji") ... ako si previsoko guma prosto odlazi kao žvaka.

Sam bolid možda i nije profulan (bar ne nepopravljivo) koliko djelije da nisu baš najbolje shvatili gume ...

A sad idem potražiti čekić i čavle za darkya .... :evil:
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

zvjerko je napisao/la:
alogoc je napisao/la:

Glavni dizajner nije talijan već grk (Tombazis), a Pat Fry je glavni "taktičar" ... što se tiče razlike u zadnjem ogibljenju - pullrod ima svojih prednosti pred pushrod ogibljenjem ali (!) i mana tako da baš i ne mislim da je to problem posebno zato što je bilo vidljivo u Australiji da problem leži više naprijed (podupravljanje ili understeer, a današnje treninge nisam gledao, vjerovatno isti problem) ... jedna Vettelova izjava možda daje naslutiti šta to muči ferrari - teško je držati gume u "prozoru" tj na optimalnoj temperaturi. Ako si prenisko - površina gume se grije više od sloja do konstrukcije = nema tražene kemijske reakcije i rezultat je graining (nema gripa, preveliko trošenje u grubim komadima jer se guma "rulji") ... ako si previsoko guma prosto odlazi kao žvaka.

Sam bolid možda i nije profulan (bar ne nepopravljivo) koliko djelije da nisu baš najbolje shvatili gume ...

A sad idem potražiti čekić i čavle za darkya .... :evil:
glavni dizajner bolida ja talijan Aldo Kosta a Fry je u mclarenu bio jedan od "tima" glavnih dizajnera i mogo bi napravit bolid sam,grk je glavni za mehanicki dio kad talijan da dizajn
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

alogoc je napisao/la:
glavni dizajner bolida ja talijan Aldo Kosta a Fry je u mclarenu bio jedan od "tima" glavnih dizajnera i mogo bi napravit bolid sam,grk je glavni za mehanicki dio kad talijan da dizajn
Aldo Costa je bio u periodu 2005-2006. Od 2007 glavni dizajner (chief designer) je Nikolas Tombazis link pa se uvjeri... ili me razuvjeri.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ako i ova sezona bude promašena kao što je bila 2009. u Ferrariju se moraju desiti neke radikalne promjene.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

alogoc je napisao/la:

Pitanje je koliko toga moraju da promjene na F150, a kako stvari sada stoje moraju dosta toga da promjene na F150, osobno ja za to nisam mislim da je to "Sizifov posao" i da neće dati željene rezultate.
Ako se Ferrari ne može borit za prvo mjsto u oba prvenstva onda je irelevantno na kojoj će poziciji završiti 4-5-6-7 za mene to nije važno. ;)
Ono što ne ide na ruku je i to da 2012 neće biti velikih promjene kao recimo 2009 u odnosu na 2008 tako da je i pitanje ako sada krenu u razvoj bolida za 2012 da li će imati uspjeha.
Ono što u Ferrari-ju trebaju da urade je da naprave reorganizaciju tima i krenu u inovativan pristup izradi bolida.
Domenicalia treba otpustiti, šta je Domenicali donio Ferrari-ju -samo jednu konstruktorsku titulu 2008 i to samo za to što je McLaren imao samo jednog vozača. Da ponovim, Domenicali ima kredita kod poglavice LDM kao MMF i Svjetska banka zajedno. Poglavica LDM je za Kimija rekao da on nije "sveta krava" nadam se i da Domenicali nije "sveta krava" iako je talijan. ;)
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

puba je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:alonso izjavljuje da ne ocekuje nista bolje na kvalama i da ih ocekuje tezak vikend.. sve u svemu jedino im je da nastelaju full wet setup i padne kisa i onda mogu nesto po suhom tesko
Slažem se, a kako su samo govorili da je Kimi neradnik ovo,ono. Sad im fali takav vozač da može izvuči maksimum iz kante od Ferrarija.

E pa varaš se. Nisu svi govorili to. Ja sam uvijek govorio da vozač nije taj koji razvija auto. Veliki problem je i u novim pravilima. Nema testiranja. To pogađa Ferrari i Alonsa najviše. Isto kao i Schumachera i Mercedes. Bez testiranja moraju nabadat' dizajn. Ako upali, upali. Moja jedina zamjerka na Kimija je bila... Lika nije zanimalo apsolutno ništa. Niti je davao koliko može. A što se tiče druge stvari, ni Kimi ne bi sa ovim autom napravio ništa. Jedina je nada (izgleda) da padne u nedelju kiša.
Avanti FER, Avanti!!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da ne znam, rekao bi da vam živo ovisi o formi ferrarija. Ja vam samo kažem: E, kako će vas Massa sutra ujutro razuvjerit :D

malo šale, ali: iako je gotovo nevjerojatno, to bi me razveselilo više nego išta; i ne toliko da sam fun ferrarija, nego u prvom redu zato što je F1 F1 onda kada se Ferrari bori na vrhu.
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

dmarijon je napisao/la:Da ne znam, rekao bi da vam živo ovisi o formi ferrarija. Ja vam samo kažem: E, kako će vas Massa sutra ujutro razuvjerit :D

malo šale, ali: iako je gotovo nevjerojatno, to bi me razveselilo više nego išta; i ne toliko da sam fun ferrarija, nego u prvom redu zato što je F1 F1 onda kada se Ferrari bori na vrhu.
sta se svi nadate kisi znate kak felipe vozi po kisi hahahahahhaa
a to je u pravu, meni nije toliko ni krivo kad mcm izgubi od red bulla koliko od ferraria, zna se tko su vječni rivali....
McLaren u <3
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

dmarijon je napisao/la:Da ne znam, rekao bi da vam živo ovisi o formi ferrarija. Ja vam samo kažem: E, kako će vas Massa sutra ujutro razuvjerit :D

Ja mislim da si htio reći "fan" Ferrarija. "Fun" je "zabava" u prevodu.
Avanti FER, Avanti!!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Fan, da. hvala na ispravci. Kako god, sad nakon 3. treninga bojim se da ni najveći optimisti više ne mogu biti optimisti...
Samo neka se trkaju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Loše loše bojim se da su čak i Renaulti brži.Sedmo mjesto realnost,5. maksimum za Alonsa
...put u raj nije posut ružama...
Odgovori