(ipak nije sve gotovo

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
sve je to super, ali na iducoj utrci garant u Q3 svi idu vozit jedan krug i cuvat gume za utrku....Centurion je napisao/la:svaka čast, nisam mislio da će taktika uspjeti (inače sam pesimist)
ali eto, uspjeloooo,
prvi koji je uspio skinuti Vettela sa trona ove sezone...
Pa iskreno nije ništa toliko spektakularno, sve je to bila taktika,Bad-Boy je napisao/la:Odlicna utrka pravi trkač
Kako je samo Vettela presao
Koma gume u odnosu na Brigdestone, a to je i meni bilo čudno i nadao sam se da će pokazati što je bilo, kad ono ništa.Ćale od Lewisa je napisao/la:Čestitke! srce, gas i asvalt...nema čuvaj (doduše malo ga muče gume al još jednom se pokazalo ko je rejser)
Volio bi samo vidjeti kako je više od 7sec izgubio u pola kruga ili je grafika nešto slagala. Kad ga je pretekao Vettel, Hamilton je već bio u problemima s gumama i još ostao krug više. Preuzeo je vodstvo i u tom trenutku je pisalo 1.Ham +7.xxx 2.Mass da bi od cilja do ulaska u boks ga prešao Massa. Zar je moguće da si 8 sec sporiji po krugu kad gume odu? Pa brže bi išao s intermediima, nisu mi još nikako jasne te gume.
ma jadne su i gume i drs meni ali sta je tu je, na kraju je dobro ispalo... ali nije mi to onaj lewis dok obilazi kojega volim gledat....Zweki je napisao/la:Koma gume u odnosu na Brigdestone, a to je i meni bilo čudno i nadao sam se da će pokazati što je bilo, kad ono ništa.Ćale od Lewisa je napisao/la:Čestitke! srce, gas i asvalt...nema čuvaj (doduše malo ga muče gume al još jednom se pokazalo ko je rejser)
Volio bi samo vidjeti kako je više od 7sec izgubio u pola kruga ili je grafika nešto slagala. Kad ga je pretekao Vettel, Hamilton je već bio u problemima s gumama i još ostao krug više. Preuzeo je vodstvo i u tom trenutku je pisalo 1.Ham +7.xxx 2.Mass da bi od cilja do ulaska u boks ga prešao Massa. Zar je moguće da si 8 sec sporiji po krugu kad gume odu? Pa brže bi išao s intermediima, nisu mi još nikako jasne te gume.
DRS je +, odličan je, ali nevolim Pirellija... stvarno su im odvratne gume, taman kad se vozač približi nekom drugom, i krene agresivnije, počne mu se mrviti guma i padne brzina...McLewis je napisao/la:ma jadne su i gume i drs meni ali sta je tu je, na kraju je dobro ispalo... ali nije mi to onaj lewis dok obilazi kojega volim gledat....Zweki je napisao/la:Koma gume u odnosu na Brigdestone, a to je i meni bilo čudno i nadao sam se da će pokazati što je bilo, kad ono ništa.Ćale od Lewisa je napisao/la:Čestitke! srce, gas i asvalt...nema čuvaj (doduše malo ga muče gume al još jednom se pokazalo ko je rejser)
uopce nisi upravu bas te gume su strava stvar jer svatko ima sansu,a ne dva put u box i koju poziciju si uhvatio na toj ces i ostat pogotovo ako si prvi po tome bi samo jedna mocad"red bull " bi pobjeđivala jer iskreno imaju najbolji bolid u ovom trenutku ovako lewis iskoristio sansuSpretni Pajkan je napisao/la:Da,ove gume su katastrofa,pogotovo nakon šta dosegnu taj "cliff",pa se brzo moraju prominit.Puno je bolje bilo,IMO,prije sa Bridgestonom i Michelinom.Na kraju priče ispada da je Webberova taktika da se prvo stave tvrde gume,pa u zadnjih 10ak krugova meke,pokazala najboljom.
je iskoristio je ali nevolim pobjede taktika nego vozaca......enesp_27 je napisao/la:uopce nisi upravu bas te gume su strava stvar jer svatko ima sansu,a ne dva put u box i koju poziciju si uhvatio na toj ces i ostat pogotovo ako si prvi po tome bi samo jedna mocad"red bull " bi pobjeđivala jer iskreno imaju najbolji bolid u ovom trenutku ovako lewis iskoristio sansuSpretni Pajkan je napisao/la:Da,ove gume su katastrofa,pogotovo nakon šta dosegnu taj "cliff",pa se brzo moraju prominit.Puno je bolje bilo,IMO,prije sa Bridgestonom i Michelinom.Na kraju priče ispada da je Webberova taktika da se prvo stave tvrde gume,pa u zadnjih 10ak krugova meke,pokazala najboljom.![]()
![]()
Pobijedila je taktika ali i u velikom postotku i vozač. Imao je super start i odmah je prošao Vettela. I onda su se kasnije zaredala pretjecanja Buttona, Masse, Rosberga i na kraju Vettela. I mislim da je samo Massu prošao uz pomoć DRS-a, a moglo bi se reći da čak niti to budući da mu se s DRS-om približio pa ga prošao na ciljnoj ravnini. Nikako ova pobjeda nije samo taktička, Button je imao istu taktiku ali možda čak i bolju poziciju u utrci budući da je ima prednost ulaska u boks, a završio je četvrti. I sam Lewis veli da je ovo jedan njegovi najboljih nastupa.McLewis je napisao/la:je iskoristio je ali nevolim pobjede taktika nego vozaca......enesp_27 je napisao/la:uopce nisi upravu bas te gume su strava stvar jer svatko ima sansu,a ne dva put u box i koju poziciju si uhvatio na toj ces i ostat pogotovo ako si prvi po tome bi samo jedna mocad"red bull " bi pobjeđivala jer iskreno imaju najbolji bolid u ovom trenutku ovako lewis iskoristio sansuSpretni Pajkan je napisao/la:Da,ove gume su katastrofa,pogotovo nakon šta dosegnu taj "cliff",pa se brzo moraju prominit.Puno je bolje bilo,IMO,prije sa Bridgestonom i Michelinom.Na kraju priče ispada da je Webberova taktika da se prvo stave tvrde gume,pa u zadnjih 10ak krugova meke,pokazala najboljom.![]()
![]()
jeeee, zadnji dio, kad je imao tvrde gume, bio je iza Masse i pokušao ga je preteći na onoj predzadnjoj dugoj ravnini (ako se ja dobro sjećam)darky je napisao/la:a nije ni palio gume danas, što je značajno
Mislim da su ljudi stekli malo pogrešan dojam što se tiče Hamiltonovih paljenja guma u Maleziji. Tamo je spalio jedan set softa u kvalama, pa je u utrci morao voziti na starim, potrošenim gumama i naranvno da će ih dokrajčiti. Tu je kvaka, naravno neku ulogu igra i temperatura staze ali presudan faktor su bile stare gume. U prava dva stinta s friškim gumama mogao je sasvim solidno pratiti Vettela, brzina mu je pala tek kasnije kada je vozio na starim gumama.darky je napisao/la:a nije ni palio gume danas, što je značajno
KAKO NISKOOOOO,elder je napisao/la:Jako me iznenadila izjava Christian Horner, poslje trke koju je dao BBC-u. Veli da su Hamiltona propustili, a ne da je prestigel Vettela. Nek da su ga samo propustiliali nek im bude