Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Alonso
Re: Formula 1 team - Ferrari
U ovom Ferrariju se okupila grupa najglupljih stratega koje je ovaj svijet izrodio... Pa ne mogu da vjerujem koliko lose citaju utrku, ovaj Ferrari u utrci ima toliko potencijala, ali kako da naprave bilo sto kada imaju ovakve nesposobnjakovice na celu...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- goran007
- Profesionalni vozač
e dragi moji,umjesto da ste nakon Malezije otputovali u Maranello pametnije im bi bilo da su posjetili Vrapce ili Jankomir...od jedne utrke gdje su bili potpuno ravnopravni na pocetku sa svojom odlicnom strategijom su izgubili cak i od Webbera koji ni u Q2 nije usao....
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Katastrofalna strategija, Ferrari ima brzinu u trci ali im treba prava strategija da bi se ta brzina iskoristila.
Ovi likovi na čelu Ferrarija se moraju konačno zapitati šta je trulo u državi Ferrari.
Ovi likovi na čelu Ferrarija se moraju konačno zapitati šta je trulo u državi Ferrari.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Katastrofalna taktika Ferraria.Nije mi jasno gdje im je pamet bila.Danas im je Mercedes pokazao kako se to radi.Nije mi jasno zašto ih nisu povukli u boks kad su zapeli iza Rosberga,mogli su komotno do pobjedničkog postolja
...put u raj nije posut ružama...
- Stručnjak
- Navijam za: Ferrari Alonso Massa
sramota!!!!
totalno sam razočaran utrkom, iako je Massa dobro vozio, imao je pace dobar, i to vozio jedno vrijeme vrhom, al' na kraju krajeva, 6, 7 misto, NE, luca di montezemolo mora nešto promjenit pod hitno!!!!
totalno sam razočaran utrkom, iako je Massa dobro vozio, imao je pace dobar, i to vozio jedno vrijeme vrhom, al' na kraju krajeva, 6, 7 misto, NE, luca di montezemolo mora nešto promjenit pod hitno!!!!
Život bez brzine nije život
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Opet Ferrari-jev pitwall-katastrofa.
Nisu vozače pozivali u box u pravo vrijeme i luzerska odluka da idu na 2 boxa, posebno imajući u vidu da Ferrari ima slabi race pace na hard gumama. Ferrari na soft gumama skoro može držati race pace kao Red Bull i McLarena ali na hard gumma ima slabi tempo , to su pokazali Austalija, Malezija a Kina je to danas samo potvrdila.
Ferrari-jev pitwall
, ja se pitam analiziraju li oni uopšte podatke sa utrka. 

Nisu vozače pozivali u box u pravo vrijeme i luzerska odluka da idu na 2 boxa, posebno imajući u vidu da Ferrari ima slabi race pace na hard gumama. Ferrari na soft gumama skoro može držati race pace kao Red Bull i McLarena ali na hard gumma ima slabi tempo , to su pokazali Austalija, Malezija a Kina je to danas samo potvrdila.
Ferrari-jev pitwall

- blekii
- Prvak F1 kladionice 2010.
Ja neznam jel iko na pitwallu ferrarija ima mozak... ili se oni sprdaju... neshvatljivo mi je da neko može napravit toliko loših strateških odluka...
- Stručnjak
Imam neki sjećaj da su duže ostali na hard gumama, jer se soft brzo troše u odnostu softića, sad, uvijek postoji neki komrpomis u taktici, al to inje opravdanje zbgog loše taktike s pitwalla, loše...!!!F2004_the_best_ever je napisao/la:Opet Ferrari-jev pitwall-katastrofa.![]()
Ferrari-jev pitwall, ja se pitam analiziraju li oni uopšte podatke sa utrka.
- _dreamer_
- Rezervni vozač
Stvarno su kreteni. Umjesto da tu prednost koju imaju po pitanju guma iskoriste za optimiranje 3 stop strategije, oni pokusavaju sa 2 stop strategijom sa obojicom i unistavaju si utrku. Umjesto da kad zapnu iza jednog vozaca udju ranije, oni se zakace iza njega, puste ga da udje u boks i onda sa novim gumama onemoguci da ferrari prodje. To je bio slucaj s rosbergom. Da su uvukli ferrarije ranije, izasli bi ispred njega, a posto svakako bolje paze na gume, rosi ih na stazi ne bi sigurno mogao obici... Ali to su takvi nesposobnjakovici, i to nije vise slucaj, vec je postalo sasvim normalno. Takodjer je i Fernandov prvi pitstop opet bio daleko od optimalnog...
Massa je odvozio odlicnu utrku, nije imao problema sa obilazenjem kao Alonso te je mogao iskoristiti brzinu ferrarija bolje. Ali dzaba i to, kada strategija ne stima. Mogao je do postolja, pa cak mozda i do pobjede... Jedina utjeha mi je u tome sto je i Red Bull istu glupost napravio, a ne sumnjam da bi i Webber bio na 2 stop strategiji da je bio na startu tamo gdje i Vettel.
Jednostavno, ovaj tim je toliko zbunjen i izgubljen da vise stvarno nemam zivaca da ih gledam. Sreca pa je slijedeca utrka za 3 sedmice...
Massa je odvozio odlicnu utrku, nije imao problema sa obilazenjem kao Alonso te je mogao iskoristiti brzinu ferrarija bolje. Ali dzaba i to, kada strategija ne stima. Mogao je do postolja, pa cak mozda i do pobjede... Jedina utjeha mi je u tome sto je i Red Bull istu glupost napravio, a ne sumnjam da bi i Webber bio na 2 stop strategiji da je bio na startu tamo gdje i Vettel.
Jednostavno, ovaj tim je toliko zbunjen i izgubljen da vise stvarno nemam zivaca da ih gledam. Sreca pa je slijedeca utrka za 3 sedmice...
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Da se to događa povremeno bilo bi katastrofa ali to sedogađa svaku trku i uvijek iste greške, nemam riječi za to. Ne mogu shvatiti da ih ljudi još i plaćaju za to. Kao da te zaposle u tvornici da svakodnevno razbijaš strojeve. Čudesnoblekii je napisao/la:Ja neznam jel iko na pitwallu ferrarija ima mozak... ili se oni sprdaju... neshvatljivo mi je da neko može napravit toliko loših strateških odluka...
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- Mickey
- Navijam za: male momchadi
Massa je drugu utrku zaredom završio ispred Alonsa. Princ je polagano ugrožen.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
katastrofa plan B... ako na turskoj dijelovi ne budu valjalali i ako strategija takva ostane ako se ne opamete bye bye championship

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
a možda flavio nije pričao gluposti o novoj sezoni ??????
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
a možda se i Kimi sad na ovo sve smije ...
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Stručnjak
zahtjevam flavija na ferrari pitwallu i da smijeni onog glavnog panja stefana domenicalia otmah, jer flavio bi moga namjestit pokoju utrku da mi ferrari dođe do podija ako ne do 1 mista

- _dreamer_
- Rezervni vozač
I Alonso se opet pravi pametan i govori kako nije strategija previse utjecala na ishod utrke... VIse mi je muka od njegovog sticenja ekipe... Dovoljno je pogledati Webbera i Vettela da bi coravom covjeku bilo jasno da je ova strategija bila pa barem 20tak sekundi sporija...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Soft gume su se na Ferrari-ju manje trošile u odnosu na Red Bull i McLaren ali nisu mogli izdržati dovoljno na soft gumama da bi imali 2 box-a, kada je takva situacija ideš agresivno i pokušavaš da pretekneš onog na stazi ispred sebe-Rozberga a ako ne onda ideš ranije u box. Ferrari je imao dva bolida iza Rozberga, tebali su sa jednim bolidom pokušati ranije ući u box i onda iskoristiti 1-2 kruga na novim-soft gumama i proći Rozberga, naravno voditi računa da se bolid kada izađe iz boxa ima praznu stazu i mogućnost da iskoristi pun potencijal soft guma koje već u prvom krugu dobro rade i koje dobro rade na Ferrari-ju.Stručnjak je napisao/la:
Imam neki sjećaj da su duže ostali na hard gumama, jer se soft brzo troše u odnostu softića, sad, uvijek postoji neki komrpomis u taktici, al to inje opravdanje zbgog loše taktike s pitwalla, loše...!!!

Ja mislim da bi 90% kolega sa ovog foruma bolje strategijske odluke donosili od ljudi koje trenutno sjede na Ferrari-jevom pitwall, opet ću da ponovim Ferrari-jev pitwall= KRETENI

- Stručnjak
Općenito je poznato da je Ferrari ja mislim najblaži s gumama , tj ima bolid koji jako malo troši gume i unatoč tom saznanju taktika im je loša, u ranu s samim začeljem ovog grida!
Slažem se s kratkom analizom koju si ovdje napisao, Alonsko je trebao ranije uć u box, prije rosberga, jer je em istrošio gume na njemu a nije na kraju ništa dobio puno s tim, što je se na kraju pokazalo!
trebao se mi uključit kao"savjetnici" ferraria, i jebeš mi gumu ako nebi bili uspješni u tome

Slažem se s kratkom analizom koju si ovdje napisao, Alonsko je trebao ranije uć u box, prije rosberga, jer je em istrošio gume na njemu a nije na kraju ništa dobio puno s tim, što je se na kraju pokazalo!
trebao se mi uključit kao"savjetnici" ferraria, i jebeš mi gumu ako nebi bili uspješni u tome

- ivan mesar
- Navijam za: ferrari
vec mi na zivce idu ove odluke u ferrariju sa ulaskom u boxsove bili su u prvim ulaskima 0,5 iza hamiltona jos je i massa presao hamiltona i onda masa jos uspije pratiti vodece ali alonso gubio dosta po krugu pa jos sa schumijem 5 krugova nadmudrivanja i onda jos ostane 10 krugova na losim gumama eeee moglo je biti i gore ...moraju nesto napraviti jer su sada vec 4 momcad u vrh lose jako lose i zabrinjavajuce bice valjda bolje
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
čudno, Massa već 2. utrku je bolji od Alonsa...
nespretan splet okolnosti ili???
Meni je Massa baš cool, sad se dokazuje u Ferrariju...
nespretan splet okolnosti ili???
Meni je Massa baš cool, sad se dokazuje u Ferrariju...
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
mene zanima dali imaju Alonso i Massa pravo sta reci na strategiju dok traje utrka???dali mogu oni povuci neki potez???
Alonsista hasta la muerte..
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
mogu uci u box na svoju ruku a mehanicari na brzinu neka trce i posloze se hahahahahAlonso-champ je napisao/la:mene zanima dali imaju Alonso i Massa pravo sta reci na strategiju dok traje utrka???dali mogu oni povuci neki potez???
McLaren u <3
- Ferarist
- Navijam za: Alonso i Ferrari
Dosad smo mogli govoriti kako je tek početak sezone i kako ima vremena ali već ozbiljno zaostajemo za RBR i MCL a Mercedes nam se opasno približava, ako nas i oni već nisu prešli. Uz spor bolid i donekle dobru vožnju Mase i Alonsa tu još useru i sa strategijom, totalno krivo. Sad imaju 3 tj. slobodno i spominjali su nekakav plan B, mislim da se bolid mora promijeniti u korijenu odnosno aerodinamika i to famozno prednje flexi krilo, Alonso je sad zaostao 30 sec za Hamiltonom i to nije malo.U Turskoj ako ne dođu do podija mislim da teško mogu konkurirati i za prvaka i za konstructora i mislim da je vrijeme da ode Dominicali i ekipa a dođe netko sposobniji,imaju novaca neka daju nemoralnu ponudu i dovedu Neweya u Ferrari. Čovjek je genije i jedino on može vratit Ferrari na pobjedničke staze,na žalost. 

AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
- ELESSAR
- Navijam za: Pretjecanja
a sad da vidimo te radikalne promjene...
ide skroz novi bolid od sad..
ide skroz novi bolid od sad..
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Newey neće nigdje iz Engleske. Ne da mu žena.Ferarist je napisao/la:Dosad smo mogli govoriti kako je tek početak sezone i kako ima vremena ali već ozbiljno zaostajemo za RBR i MCL a Mercedes nam se opasno približava, ako nas i oni već nisu prešli. Uz spor bolid i donekle dobru vožnju Mase i Alonsa tu još useru i sa strategijom, totalno krivo. Sad imaju 3 tj. slobodno i spominjali su nekakav plan B, mislim da se bolid mora promijeniti u korijenu odnosno aerodinamika i to famozno prednje flexi krilo, Alonso je sad zaostao 30 sec za Hamiltonom i to nije malo.U Turskoj ako ne dođu do podija mislim da teško mogu konkurirati i za prvaka i za konstructora i mislim da je vrijeme da ode Dominicali i ekipa a dođe netko sposobniji,imaju novaca neka daju nemoralnu ponudu i dovedu Neweya u Ferrari. Čovjek je genije i jedino on može vratit Ferrari na pobjedničke staze,na žalost.
Avanti FER, Avanti!!!