Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- mrd
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: NOVOSTI - Travanj
Baš sam juče razmišljao o toj DRS zoni u Monacu ui nije mi palo na pamet di bi mogli da je stave. Što se mene tiče, podržavam ideju da ne bude DRSa, slažem se sa sa Igor18 potpuno.

- ivan599
- Početnik
- Navijam za: Michaela Schumachera
po meni jedno jedino mjesto krivina od ulaska u tunel pa do zavojamrd je napisao/la:Baš sam juče razmišljao o toj DRS zoni u Monacu ui nije mi palo na pamet di bi mogli da je stave. Što se mene tiče, podržavam ideju da ne bude DRSa, slažem se sa sa Igor18 potpuno.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
po meni nema smisla uopce koristit drs.Dok se auto izvuce iz onih pravaca, dok ulovi potrebnu brzinu vec je u onoj sikani tako da nema smislaivan599 je napisao/la:po meni jedno jedino mjesto krivina od ulaska u tunel pa do zavojamrd je napisao/la:Baš sam juče razmišljao o toj DRS zoni u Monacu ui nije mi palo na pamet di bi mogli da je stave. Što se mene tiče, podržavam ideju da ne bude DRSa, slažem se sa sa Igor18 potpuno.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- mr no recall
- Navijam za: M Schumacher
Pa ako se je tamo preticalo bez drs-a sigurno nebi bilo teže sa njime tako da i nije baš da nema smislaF1NAC je napisao/la: po meni nema smisla uopce koristit drs.Dok se auto izvuce iz onih pravaca, dok ulovi potrebnu brzinu vec je u onoj sikani tako da nema smisla
cuore sportivo
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
tu će KERS učiniti svoje... kratka je staza, puno zavoja što znači da postoji puno mjesta gdje mogu ga iskoristiti... a već smo vidjeli da Vettel vjerojatno najbolje iskorištava KERS... tako da je vjerojatnost da će on ponovno biti najbrži tamo...mr no recall je napisao/la:Pa ako se je tamo preticalo bez drs-a sigurno nebi bilo teže sa njime tako da i nije baš da nema smislaF1NAC je napisao/la: po meni nema smisla uopce koristit drs.Dok se auto izvuce iz onih pravaca, dok ulovi potrebnu brzinu vec je u onoj sikani tako da nema smisla
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
male su ravnice, i grbava cestamr no recall je napisao/la:Pa ako se je tamo preticalo bez drs-a sigurno nebi bilo teže sa njime tako da i nije baš da nema smislaF1NAC je napisao/la: po meni nema smisla uopce koristit drs.Dok se auto izvuce iz onih pravaca, dok ulovi potrebnu brzinu vec je u onoj sikani tako da nema smisla

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- mr no recall
To da Vettel najbolje koristi kers ja nisam primjetija osim što su to spomenuli naši vrli komentatoriCenturion je napisao/la:već smo vidjeli da Vettel vjerojatno najbolje iskorištava KERS... tako da je vjerojatnost da će on ponovno biti najbrži tamo...

mislim da svaka budala zna na izlasku iz svakog zavoja stisnit pola sekunde kers al nebi se baš kladija da je to najbolje iskorišten kers
cuore sportivo
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Nisam našao prikladnu temu za ovaj poučan članak sa ESPN koji govori o novcu, raspodjeli novca među timovima ili kratko i jasno "politici"...kako slijedeće godine istiće tzv. "Concorde Agreement" dvoje novinara (Caroline Reid and Christian Sylt) si je dalo truda i pokušali nam približiti vjerojatne opcije koje su u igri za budućnost F1 - puno postotaka, zakulisnih igara i različitih želja o utjecajima na budućnost...no bez obzira na sve zaključak pisaca je jednostavan: "So the teams can still direct F1's future direction but the keys to it are, as ever, in Ecclestone's hands."
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
zanimljivo zanimljivo.. thx na linku..
kolko sam polovio - timovi dobivaju sada 50% ukupne zarade ili 50% zarade od tv prava? znaci pola svima njima, pola berniu?
nego.. uvijek je zanimljivo za primjetit:
The remaining third comes from race hosting fees and these can easily be increased as a number of countries are queuing up to pay huge fees to host F1. Poland, South Africa and the Ukraine immediately spring to mind with Thailand, the Philippines and Croatia also likely to be on the horizon.
kolko sam polovio - timovi dobivaju sada 50% ukupne zarade ili 50% zarade od tv prava? znaci pola svima njima, pola berniu?

The remaining third comes from race hosting fees and these can easily be increased as a number of countries are queuing up to pay huge fees to host F1. Poland, South Africa and the Ukraine immediately spring to mind with Thailand, the Philippines and Croatia also likely to be on the horizon.
- Toon
- Veteran
...da, da u nekakvim smo "planovima" a još ni svo zemljište nije otkupljeno (koliko ja znam)...sve mi se čini da čemo što se novog ugovora tiče imati pravi "rat" u kojem će se pucati iz svog raspoloživog arsenala - bit će "mrtvih"...a da je Berijeva raspodjela "pravedna" ne treba ni sumnjatiArmanini je napisao/la:zanimljivo zanimljivo.. thx na linku..

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Armanini
- Svjetski prvak
u 2 se navrata spominje 100 M ferrariju.. letimicno sam procitao pa moze malo objasnjenje..?
- Toon
- Veteran
2005. godine se pojavila organizacija koja je htjela "ukrasti" utrke tako da organizira svoje...Ferrari je bio poprilično zainteresiran (bar se tako činilo) zbog "pravednije" raspodjele dobara...ovako s odmakom mi se čini da je to prije svega bila "dobra igra" jer je raspodjela bila u to doba još puno povoljnija u korist pohlepnog straca i momčadi su se pobunile...Ferrari se "smirio" nakon što im je ispod stola (bez znanja ostalih momčadi) bilo isplaćeno tih 100M - a to je na vidjelo izašlo tek nakon par godina prilikom jednog drugog njihovog "konflikta" (ubi me ali se sada ne mogu sjetitiArmanini je napisao/la:u 2 se navrata spominje 100 M ferrariju.. letimicno sam procitao pa moze malo objasnjenje..?

Edit: ipak mi nije dao vrag mira - do sukoba između Ferraija i Bernia je došlo 2007 (ili 08) zbog limitiranja momčadi u potrošnji (kao neki salary cup - 40M) pa je Ferrari pravdu poželio potražiti na sudu i tada je došlo do otkrivanja "prljavog veša" tj. izašlo je na vidjelo da Ferrari dobija posebnu "stimulaciju" i veće nagrade nego ostali...
- GERMAN
- Početnik
- Navijam za: Rosberg
- Centurion
- Test vozač
pretjerano, mislim da je taže pomicati noge za vrijeme vožnje nego ruke...tomica je napisao/la:Četiri momčadi KERS aktiviraju kickdownom
- GERMAN
- Početnik
Da a Mercedes ima trecu papucicu za DRSCenturion je napisao/la:pretjerano, mislim da je taže pomicati noge za vrijeme vožnje nego ruke...tomica je napisao/la:Četiri momčadi KERS aktiviraju kickdownom

- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
http://www.index.hr/sport/clanak/pa-nec ... 48790.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; he,he..zanimljiv članak 

RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
Centurion je napisao/la:pretjerano, mislim da je taže pomicati noge za vrijeme vožnje nego ruke...tomica je napisao/la:Četiri momčadi KERS aktiviraju kickdownom

a da se malo informises sta je i kako se koristi kikdown?
- GERMAN
- Početnik
on vjerovatno misli na mercedesov DRS koji je opisan trecom papucicomkimi&pablo.u.bmw je napisao/la:Centurion je napisao/la:pretjerano, mislim da je taže pomicati noge za vrijeme vožnje nego ruke...tomica je napisao/la:Četiri momčadi KERS aktiviraju kickdownommislis?

- mr no recall
Što vi smatrate da oni za vrijeme vožnje rade neš ti problema stisnut livom nogom na pravcu papučicu stvarno im je jadnicima teškotomica je napisao/la: Da a Mercedes ima trecu papucicu za DRS
kolko me pamćenje služi Barrichello je rekao da on livu nogu ne koristi za kočenje nego sve radi sa desnom
cuore sportivo
- Armanini
- Svjetski prvak
ne bi rekao da sve radi desnom nogom jer reakcije izmedju kocenja i gasa su nenormalno male.. nema coastanja u f1 ni kvarat sekunde..
a mozda on i vozi tako.. objasnilo bi neke stvari
nego.. stvarno im je tesko.. sto je onda bilo kada su formule imale 4 papucice + rucni mjenac?
a mozda on i vozi tako.. objasnilo bi neke stvari

nego.. stvarno im je tesko.. sto je onda bilo kada su formule imale 4 papucice + rucni mjenac?
- Centurion
- Test vozač
znam ja šta je to nego mislim da ti nisi pogledao tu stranicu koju ti je tomica poslao,kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:Centurion je napisao/la:pretjerano, mislim da je taže pomicati noge za vrijeme vožnje nego ruke...tomica je napisao/la:Četiri momčadi KERS aktiviraju kickdownommislis?
unutar vožnje vozač ima par stvari koje mora stalno raditi, držati papučicu gasa i kočnice,
i mijenjati brzine, ali za mijenjati brzine ne mora cijelo vrijeme stiskati već samo u nekim trenutcima,
a i za mijenjanje brzine vozaču čak i netrebaju 2 ruke, i za to su se pobrinuli ^^
- mr no recall
Evo baš razmišljam i dolazim do spoznaje da se nemogu sitit auta na kojem treibaju 2 ruke za promjenu brzineCenturion je napisao/la: a i za mijenjanje brzine vozaču čak i netrebaju 2 ruke, i za to su se pobrinuli ^^
cuore sportivo
- Ferrari-BiH
- Veteran
Za promjenu jedne brzine ne, ali za saltanje gore dole imas mnogo primjera, sa polugama iza volana, koje se nalaze na lijevoj i desnoj strani, jedna strana upshift a druga downshiftmr no recall je napisao/la:Evo baš razmišljam i dolazim do spoznaje da se nemogu sitit auta na kojem treibaju 2 ruke za promjenu brzineCenturion je napisao/la: a i za mijenjanje brzine vozaču čak i netrebaju 2 ruke, i za to su se pobrinuli ^^

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- mr no recall
- Ferrari-BiH
- Veteran
Ne razumijem pitanjemr no recall je napisao/la:što oni mogu preskakat brzine ?

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu