Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
jaaako dobra trka za Ferrari konačno su došli do podijuma i pokazali da su ravnopravni s Red Bullom
u Barceloni možemo ići na pobjedu to je definitivno
možda je Ferrari pogriješio na kraju na zadnjem odlasku u boks sto je umjesto PRIME trebao staviti OPTION tyres znači umjesto hard soft
tada ga webber ne bi prestigao sigurno al nema veze i ovo je super zapravo odlično.
Felipe je mogao do 4.mjesta da nije onoliko izletio u zavoju 8.
Uglavnom čestitke Ferrariju.
možda je Ferrari pogriješio na kraju na zadnjem odlasku u boks sto je umjesto PRIME trebao staviti OPTION tyres znači umjesto hard soft
tada ga webber ne bi prestigao sigurno al nema veze i ovo je super zapravo odlično.
Forza FERRARI
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Fenomenalna utrka za Ferrari,sad sam 100posto,da postoji napredak,u Barci dolazi jos novih i boljih djelova tako da mozemo navijati konacno za pobjedu

Alonsista hasta la muerte..
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
A ne znam baš da su ravnopravni Vettel je kontrolirao gap,ali u svakom slučaju napredak je vidljiv.drsrle je napisao/la:jaaako dobra trka za Ferrari konačno su došli do podijuma i pokazali da su ravnopravni s Red Bullom
I ne bi rekao da je dobra utrka za Ferrari već samo za Alonsa,massa se pogubio negdje od sredine utrke čak završio iza Kobayashia koji je zadnji startao
...put u raj nije posut ružama...
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Doktore Option-a vise nije bilo,naravno da bi mu stavili da su imali.drsrle je napisao/la:jaaako dobra trka za Ferrari konačno su došli do podijuma i pokazali da su ravnopravni s Red Bullom
-
- Navijam za: ferrari
ok drug hvala stvarno nisam znao da su iskoristili sve soft gume
hihi ja bih mu soft stavio i on bi pobjedio webbera
hihi ja bih mu soft stavio i on bi pobjedio webbera

Forza FERRARI
-
kaj sam vam reko a ? još 2 utrke i ferrari će se borit za sami vrh ... a ovim bahatima kaj mi se grče da mi ne radi kugla i te fore nek se malo informiraju kaj je to Ferrari!
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Pit-stop-ovi su Ferrarijeva bolna tocka,katastrofa.Na danasnja 4 stopa ovako odokativno su izgubili 5 sekundi u prosjeku u odnosu na red-bull.
-
- Navijam za: Ferarri
joj da oce skinut taj red-bull sa prvog mjesta u kvalifikacijama,toliko mi idu na zivce da sam prestao i piti red bull pa 15 kn manje za razvoj hehehe sala...

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Utrka je bila OK za Ferrari-Alonsa, ali ni na prošlim utrkama što se tiče race pace Ferrari nije bio loš ali zahvaljujući nekim okolnostima, nešto slično što se juče desilo na početku Hamiltonu, nisu uspeli da na prošlim utrkama ostvare bolje rezultate.
Mogu da prihvatim činjenicu da Ferrari nema takvog genija kao što je Newey ali ne mogu da prihvatim činjenicu da Ferrari tako loše radi pit stop. Ukupno vrijeme pit stopa:
-Alonso 1:26:121
-Vettel 1:21:609
-Webber 1:24:401.
Za ovo je kriv Domenicali
, nema on autoritet i čvrstu ruku, mehaničati rade šta hoće, šetkaju se po box-u i zagledaju stražnjice pit babes, umjesto da vježbaju pit stopove i vidimo rezultat.
Da je Todt u Ferrari-ju to se ne bi dešavalo, Ferrari bi obavljao pit stop u vremenu kao i Vettel ako ne i bolje, mislim da bi Todt mehaničare podvrgnuo većoj obuci od one koju rade spacijalci "SAS" i "foke".
Mogu da prihvatim činjenicu da Ferrari nema takvog genija kao što je Newey ali ne mogu da prihvatim činjenicu da Ferrari tako loše radi pit stop. Ukupno vrijeme pit stopa:
Za ovo je kriv Domenicali

Da je Todt u Ferrari-ju to se ne bi dešavalo, Ferrari bi obavljao pit stop u vremenu kao i Vettel ako ne i bolje, mislim da bi Todt mehaničare podvrgnuo većoj obuci od one koju rade spacijalci "SAS" i "foke".

- blekii
- Prvak F1 kladionice 2010.
To sam je primjetio još tokom utrke FA je čekao izmenu guma 4.1 s, dok su u Red Bullu to radili za malo vipe od 3s u prosjeku.F2004_the_best_ever je napisao/la:Utrka je bila OK za Ferrari-Alonsa, ali ni na prošlim utrkama što se tiče race pace Ferrari nije bio loš ali zahvaljujući nekim okolnostima, nešto slično što se juče desilo na početku Hamiltonu, nisu uspeli da na prošlim utrkama ostvare bolje rezultate.
Za ovo je kriv Domenicali, nema on autoritet i čvrstu ruku, mehaničati rade šta hoće, šetkaju se po box-u i zagledaju stražnjice pit babes, umjesto da vježbaju pit stopove i vidimo rezultat.
![]()
Bar se to može vježbat kad već nema testiranja.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ferrari Hi Res pictures
Ferrari confident of progress in Spain
Ferrari confident of progress in Spain
Ferrari is confident that its season is now heading in the right direction after Fernando Alonso finally delivered its first podium finish of 2011 in Turkey.
With its early campaign ruined by a lack of pace in qualifying, the Maranello-based outfit has spent the last few weeks getting to the bottom of wind-tunnel calibration issues that were hindering progress.
With that area of its car design process now having been sorted, the team expects the upgrades planned for the Spanish Grand Prix to deliver exactly what they should do.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Pojavile su se glasine po forumima da Ferrari za Barcelonu donosi izduvni sistem i difuzor sličan kao što je kod Red Bull-a i McLarena i smatra se da će to donijeti Ferrari-ju 0.8-1 s po krugu. Mnogi smatraju da je ključ McLarenove konkurentnosti na utrkama, za razlku od predsezonskih testriranja, upravo implementiranje Red Bull-ovog izduvnog sistema.
Očekuje se da će Ferrari prednje flexi krilo donijeti u Monako ili u Kanadu, procjene su da bi ono moglo donijeti oko 0.5 s po krugu.
Da ponovim ovo su samo nagađanja.
Očekuje se da će Ferrari prednje flexi krilo donijeti u Monako ili u Kanadu, procjene su da bi ono moglo donijeti oko 0.5 s po krugu.

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Malo preoptimistična nagađanja po mom sudu
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Zaista zvuči malo pretjerano. Uostalom ako bi Ferrari napravio toliki pomak izbio bi ispred RBR-a bez problema. Realističnije je očekivati da ćemo jednostavno moći konkurisati RBR-u u borbi za pobjede, mada vjerujem da će i u Španjolskoj oni biti ispred nas. Izvlači nas to što imamo najboljeg vozača.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
McLaren je mogao dobiti "sekundu po krugu", samo zato sto je bolid bio ocajan. Ali ima Ferrari itekako prostora za poboljsanja.
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Ma nema teorije. Tek će u narednoj utrci Red Bull ostaviti sve. To je aerodinamična staza... poderaće sve kao i prošle godine.F2004_the_best_ever je napisao/la:Pojavile su se glasine po forumima da Ferrari za Barcelonu donosi izduvni sistem i difuzor sličan kao što je kod Red Bull-a i McLarena i smatra se da će to donijeti Ferrari-ju 0.8-1 s po krugu. Mnogi smatraju da je ključ McLarenove konkurentnosti na utrkama, za razlku od predsezonskih testriranja, upravo implementiranje Red Bull-ovog izduvnog sistema.
Avanti FER, Avanti!!!
- Armanini
- Svjetski prvak
ja cu samo ponosno reagirat na "novu" brzinu bolida i rec da sam trubio kako precrno gledate.. doduse nisam mislio da ce u turskoj bit brzi, gledajuci na proslu godinu, al eto..
pol sekunde jest previse, al ferrari je jos uvijek "gol", bez konkretnijih upgradeova.. doduse svi isto kenjaju kako nisu stavili prakticki nis novo, mecka prvenstveno, a svi se jako ubrzali.. bit ce pase im europski zrak..
ugl.. nadajmo se da ce novotarije donjeti poboljsanje i ubrzanje, a da ce ostali imat malo sporiji tempo razvoja i eto nas u borbama..
i obavezno lupit po placi one mehanicare, jer nije slucajno da ne mogu ni jedan stop ispod 4 sekunde..
vettlov je svaki bio oko 3 i pol, cak i manje..
pol sekunde jest previse, al ferrari je jos uvijek "gol", bez konkretnijih upgradeova.. doduse svi isto kenjaju kako nisu stavili prakticki nis novo, mecka prvenstveno, a svi se jako ubrzali.. bit ce pase im europski zrak..
ugl.. nadajmo se da ce novotarije donjeti poboljsanje i ubrzanje, a da ce ostali imat malo sporiji tempo razvoja i eto nas u borbama..
i obavezno lupit po placi one mehanicare, jer nije slucajno da ne mogu ni jedan stop ispod 4 sekunde..
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Da, to mi je fascinantno. Kod Pit stopova McM i Ferrari su k'o amateri prema RBR-u. Ovi nevjerojatno to brzo obave, kao da su oni u F-1 već 100 godina, a ne ovi naši i vašiArmanini je napisao/la:

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Ferrari-BiH
- Veteran
Ne znam je li se to samo meni cini ili prilikom izlaska vozaca iz pita, Vettel izleti kao cep, sa toliko sigurnoscu da je posao obavljen, dok i Alonso i Massa sacekaju trenutak, pa tek onda krenuSlash je napisao/la:Da, to mi je fascinantno. Kod Pit stopova McM i Ferrari su k'o amateri prema RBR-u. Ovi nevjerojatno to brzo obave, kao da su oni u F-1 već 100 godina, a ne ovi naši i vašiArmanini je napisao/la:
vettlov je svaki bio oko 3 i pol, cak i manje...

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
vjerojatno traume iz 2008. xD
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- F1NAC
- Moderator
Alonso urges Ferrari to take 'risks' with its car design
Forza Nando
Fernando Alonso is behind Ferrari's decision to take a more radical and innovative approach with the design of its 2011 car over the coming races.
In the build up to the Turkish Grand Prix head designer Nikolas Tomabazis admitted: "We realised that, for various reasons, we were neither reactive nor aggressive enough in the development stages." He added: "Now we are reacting and we want to rediscover the spirit of innovation which maybe we have lost a bit over the past two years."
Alonso, who took the team's first podium of the year with an upgraded car at Istanbul Park last weekend, said he was fully behind taking a gamble to improve the car.
"I think Ferrari has to try to change a little bit the way we work, risking more and being more innovative," he said. "From now on we have to start inventing."
Alonso is already 53 points behind championship leader Sebastian Vettel in the dominant Red Bull RB7, but said he would not throw in the towel. "We will not give up so soon but we are aware of the difficulty of having this championship."
But Ferrari technical director Aldo Costa has warned that it will take time for the F150 Italia to become a race winner.
"Probably in Barcelona we will take another step forward," he told Diario Sport. "But we will have to wait for some more races to fight for victory."
Meanwhile, Red Bull's lead F1 designer Adrian Newey has been asked for his thoughts on his competitors by Spain's El Pais newspaper
"The Renault has impressed me the most," he revealed. "It's exhaust system is completely different to the others. I haven't analysed it deeply but the path they have taken is completely unique and very brave, and that's always good."
As for the 2011 Ferrari, Newey said it is "a conventional car". And McLaren "have worked hard on the sidepods, which are different, but I think the change is more visual than anything else. I think the vast majority of teams chose to evolve their previous cars."
For that reason, Newey said rival teams subsequently copying the dominant RB7's exhaust layout is simultaneously "flattering" but also "irritating".
Forza Nando

- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Hah, pa zasto bi 0.8 sec bilo mnogo za izduvni sistem po uzoru na Red Bull, te za difuzor... Mislim da su to realne cifre, pod uslovom da sve funkcionise onako kako je predvidjeno... No u svemu tome niko ne uzima u obzir da ce i drugi donijeti velike update iz kojih ce izvuci makar po 0.3 - 0.5 sec.
Ipak, ja u Ferrariju vidim bas zbog njegove konzervativnosti veliki prostor za napredak u tom aerodinamickom dijelu... Nadajmo se da ce posloziti stvari kako treba... Sve u svemu, u utrci su odlicno stojali i bili dostojan protivnik Red Bulla.
Ipak, ja u Ferrariju vidim bas zbog njegove konzervativnosti veliki prostor za napredak u tom aerodinamickom dijelu... Nadajmo se da ce posloziti stvari kako treba... Sve u svemu, u utrci su odlicno stojali i bili dostojan protivnik Red Bulla.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- F1NAC
- Moderator
Eurosport spain says that Ferrari will have a new car for Canada
Bude se momci iz Maranella ! !
tu je prijevod :

Bude se momci iz Maranella ! !

tu je prijevod :
Ps. Sretan rođendan StefanoFerrari is determined not to throw the season and give the Spanish a weapon with which to fight for the World Cup with Red Bull and McLaren. The podium in Turkey has been a major moral blow in the Scuderia, which is preparing another major package of improvements to Montmelo and the final in Canada.
In Maranello have finally found the weak point of 150 ° Italy and what is best for Alonso, the improvements in the Grand Prix of Turkey functioned as predicted in the factory and so cut some distance in the race with Red Bull.
However, Alonso said although nothing more than to finish the last race that he hoped to make the jump final at the Grand Prix of Spain at Montmelo, not until after two races in Canada (June 12) when put Ferrari on track a completely new car is expected to be and fight for victory with the Red Bull and McLaren.
Between Barcelona and Montreal will host the urban race in Monaco, where both Ferrari and other teams used the specific aerodynamic package and has little to see the behavior of the car with the other circuits.
Therefore, Alonso and Ferrari will have to wait two more races to fight for first win of the season. Although what is clear is that with the Spaniard at the wheel everything can happen already in Istanbul was ten seconds behind the winner Sebastian Vettel and just over Mark Webber and proved to be able to advance the recovery times of 150 º Italy it competitive much earlier than forecast its engineers.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
I da idući proslaviš kao šef McLarenaF1NAC je napisao/la: Ps. Sretan rođendan Stefano

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu