Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Walter
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- kowalski
- Rezervni vozač
Re: Formula 1 team - Ferrari
Zaostatak je pogolem.
RBR se ne kvari.
Vettel je svj. prvak, jači, iskusniji.
Alonso ga s ovim hardewareom ne može pobijediti.
Još jedna godina posta za Ferrari i Alonsa.
RBR se ne kvari.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- -ferrari-F1-
- Početnik
- Navijam za: Fernando Alonso
ne bi se ja jos kladio... daleko je kraj sezone...sjeti se samo prosle godine, svi su ga otpisivali, a u zadnjoj utrci je bio glavni favoritkowalski je napisao/la:Zaostatak je pogolem.
RBR se ne kvari.
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Procitaj opet ono "RBR se ne kvari". 

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Evidentno je da je Ferrari napredovao. I to prilicno, u odnosu na prethodne tri utrke. Pronasli su pravac u kome treba da idu i to je sada najvaznije.
Za preostale utrke, svi pripremaju nesto novo, tako da efekat Ferrari-jevih poboljsanja mozda nece biti toliko vidljiv.
Tombazis najavljuje radikalan pristup u nastavku sezone, sto znaci da bi se mogle desiti zanimljive situacije.
Red Bull je zaista razoran bolid. Newey je covjek koji je genije svoje vrste. Uklopio je sve, malo se smirio sa svojim fix idejama iz vremena kada je bio u McLarenu, i to je dobitna kombinacija. Tek sada se vidi koliko je McLaren pogrijesio kada je Newey-a prakticno istjerao iz momcadi, u korist njihovog sadasnjeg komiteta.
Ferrari-ju treba jedan Newey. Imali su ga do 2006 kada je bio Byrne glavni dizajner, dok sada nemaju toliko genijalnog covjeka da gleda ispred vremena u kome se nalazi. Tombazis jeste dobar inzinjer, ali on je bolji kada je samo inzinjer, a ne glavni dizajner koji treba utvrditi pravac kojim inzinjeri treba da idu. Ferrari-jev najveci problem je upravo taj, treba im genije. Sada, u F1 jedan jedini je Adrian Newey, a njega je tesko odvuci iz Engleske ( svi znamo i zbog cega
).
Za preostale utrke, svi pripremaju nesto novo, tako da efekat Ferrari-jevih poboljsanja mozda nece biti toliko vidljiv.
Tombazis najavljuje radikalan pristup u nastavku sezone, sto znaci da bi se mogle desiti zanimljive situacije.
Red Bull je zaista razoran bolid. Newey je covjek koji je genije svoje vrste. Uklopio je sve, malo se smirio sa svojim fix idejama iz vremena kada je bio u McLarenu, i to je dobitna kombinacija. Tek sada se vidi koliko je McLaren pogrijesio kada je Newey-a prakticno istjerao iz momcadi, u korist njihovog sadasnjeg komiteta.
Ferrari-ju treba jedan Newey. Imali su ga do 2006 kada je bio Byrne glavni dizajner, dok sada nemaju toliko genijalnog covjeka da gleda ispred vremena u kome se nalazi. Tombazis jeste dobar inzinjer, ali on je bolji kada je samo inzinjer, a ne glavni dizajner koji treba utvrditi pravac kojim inzinjeri treba da idu. Ferrari-jev najveci problem je upravo taj, treba im genije. Sada, u F1 jedan jedini je Adrian Newey, a njega je tesko odvuci iz Engleske ( svi znamo i zbog cega

FORZA FERRARI!!!
- Morgan Freeman
- Navijam za: Mercedes
Luca opet spominje da bi se krajem 2012-e kada istječe Concorde ugovor Ferrari mogao povući skupa s ostalim momčadima te po uzoru na Nba bi osnovali vlastito natjecanje kao razlog tome među ostalim spominje trenutačni sportski i tehnički pravilnik koje po njemu postao previše umjetan te je posebno kritizirao velik broj odlazaka u boks, što vi mislite o tome? Jel moguće da Ferrari i ostale ekipe 2013-pokrenu vlastito prvenstvo? Po meni bi ti u jednu ruki bila dobra stvar jer mislim da zadnjih godina Berni i Fia dosta uništavaju F1 golemim promjena pravila kao i tehničkog pravilnika gdje se ne dopušta da imamo najbolje u auto-industriji u F1, no otom potom.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
- Cuky
- Moderator
Pa to je bilo i prije koju godinu priča da bi ekipe mogle svoje prvenstvo osnovat kad su se pokušavale progurat neke ideje, pa se od tih ideja odustalo i ekipe su se smirile. Iskreno, slažem se da je sve pomalo umjetno i da je previše ulazaka u boksove. Al kako se kaže, o ukusima se ne raspravlja i nekome je ovo možda super.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Armanini
- Svjetski prvak
mislim da je to samo nacin na koji se ferrari prije novog ugovora i jaca vlastitu poziciju za pregovore koji sljede..
tako je radio svaki put do sada..
iako.. bilo je govora i o tome da ne zele sudjelovati u "unistavanju" formule uvodjenjem malih motorcica i dodatnog ogranicavanja i usporavanja sporta, jer se to kosi sa idejom formule, a i njihovom politikom..
sve su to naklapanja za vrsit sto veci pritisak..
ja se nekako ne bojim da ce do odlaska bilo kojeg tima doc, nit da ce se konstrukcija formule kao perjanice autosporta bitno mjenjat..
tako je radio svaki put do sada..
iako.. bilo je govora i o tome da ne zele sudjelovati u "unistavanju" formule uvodjenjem malih motorcica i dodatnog ogranicavanja i usporavanja sporta, jer se to kosi sa idejom formule, a i njihovom politikom..
sve su to naklapanja za vrsit sto veci pritisak..
ja se nekako ne bojim da ce do odlaska bilo kojeg tima doc, nit da ce se konstrukcija formule kao perjanice autosporta bitno mjenjat..
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Ferrari prijeti odlaskom ili osnivanjem nećeg novog - Déjà vu - a što se događa ispod stola?
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ili ne znaju napraviti kompetitivan turbo motor.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Dero
- Profesionalni vozač
Ferrari je proizvodio 1.5 turbo motore u kasnim 80ima za potrebe F1, reno i cosworth su ih isto proizvodili jedino Mercedes od trenutnih dobavljaca nije.Dani je napisao/la:Ili ne znaju napraviti kompetitivan turbo motor.
I ti turbo motori su bili mrcine

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ja sam mislio na motor koji konkurentan ( jednako dobar ).Dero je napisao/la:Ferrari je proizvodio 1.5 turbo motore u kasnim 80ima za potrebe F1, reno i cosworth su ih isto proizvodili jedino Mercedes od trenutnih dobavljaca nije.Dani je napisao/la:Ili ne znaju napraviti kompetitivan turbo motor.
I ti turbo motori su bili mrcine
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ferrari Aero department Restructure
znaci jedan mali dio se prebacio na 2012. dok drugi i dalje razvijaju 150There are reports in Italy that Ferrari’s F1 head of aerodynamics Marco de Luca has been moved sideways from his role and is no longer in charge of the development of the F150th with a completely new aerodynamic package being planned (by others) for the Canadian GP. De Luca has been in charge of the team’s aerodynamics since December 2009, which is not a long time in the world of F1 engineering. The team says that there is nothing major to report, with the structure staying the same, “just rearranging some resources here and there”

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- darky
- Profesionalni vozač
Sve je u novcu i ferari ovako na nježan način upozorava bernija da još malo odriješi novčanik i da im da više loveMorgan Freeman je napisao/la:Luca opet spominje da bi se krajem 2012-e kada istječe Concorde ugovor Ferrari mogao povući skupa s ostalim momčadima te po uzoru na Nba bi osnovali vlastito natjecanje kao razlog tome među ostalim spominje trenutačni sportski i tehnički pravilnik koje po njemu postao previše umjetan te je posebno kritizirao velik broj odlazaka u boks, što vi mislite o tome? Jel moguće da Ferrari i ostale ekipe 2013-pokrenu vlastito prvenstvo? Po meni bi ti u jednu ruki bila dobra stvar jer mislim da zadnjih godina Berni i Fia dosta uništavaju F1 golemim promjena pravila kao i tehničkog pravilnika gdje se ne dopušta da imamo najbolje u auto-industriji u F1, no otom potom.
Ako ferari kaže da osniva novu konkurentsku ligu F1 prvi će im se pridružiti najveći rival McL, uz njih će preći i mercedes, a sve ostale male momčadi će ih slijediti
jedini koji će ostati uz FIAu je Williams (oni su već godinama sabotirali, čak i više od ferarija) sjetite se prije samo dvije godine je zamalo došlo do raspada.
- GERMAN
- Početnik
- Navijam za: Rosberg
Bilo bi bolje da naprave svoje prvenstvo izglasaju SAMI pravila ( ne da im stari prdonje zapovijedaju).darky je napisao/la:Sve je u novcu i ferari ovako na nježan način upozorava bernija da još malo odriješi novčanik i da im da više loveMorgan Freeman je napisao/la:Luca opet spominje da bi se krajem 2012-e kada istječe Concorde ugovor Ferrari mogao povući skupa s ostalim momčadima te po uzoru na Nba bi osnovali vlastito natjecanje kao razlog tome među ostalim spominje trenutačni sportski i tehnički pravilnik koje po njemu postao previše umjetan te je posebno kritizirao velik broj odlazaka u boks, što vi mislite o tome? Jel moguće da Ferrari i ostale ekipe 2013-pokrenu vlastito prvenstvo? Po meni bi ti u jednu ruki bila dobra stvar jer mislim da zadnjih godina Berni i Fia dosta uništavaju F1 golemim promjena pravila kao i tehničkog pravilnika gdje se ne dopušta da imamo najbolje u auto-industriji u F1, no otom potom.
Ako ferari kaže da osniva novu konkurentsku ligu F1 prvi će im se pridružiti najveći rival McL, uz njih će preći i mercedes, a sve ostale male momčadi će ih slijediti
jedini koji će ostati uz FIAu je Williams (oni su već godinama sabotirali, čak i više od ferarija) sjetite se prije samo dvije godine je zamalo došlo do raspada.
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Svakih par godina počnu te priče o otcjepljivanju nekih timova od F1 i FIA, i na kraju se opet potpiše taj Konkord ugovor.
Ja mislim da ti timovi koji prijete napuštanjem F1 samo žele da stvore takvu atmosferu da se donesu neka pravila u pravilnik za koja oni misle da su ispravna(i tu ih podržavam).
Ko bi dozvolio da se raspadne F1, ipak je to institucija koja traje decenijama i obrće milione dolara godišnje.
Ja mislim da ti timovi koji prijete napuštanjem F1 samo žele da stvore takvu atmosferu da se donesu neka pravila u pravilnik za koja oni misle da su ispravna(i tu ih podržavam).
Ko bi dozvolio da se raspadne F1, ipak je to institucija koja traje decenijama i obrće milione dolara godišnje.
- f.alonso
- Navijam za: alonso
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false; FIA regulisala korištenje blown difuzora(Svjetska automobilistička federacija uputila je pismo momčadima Formule 1 u kojem ih informira da se plinovi u difuzor više neće moći pumpati dok je bolid na kočenju) 

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Ferrari produzio ugovor s Nandom do 2016,cestitke. 

- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
- Navijam za: Schumachera
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/2599 ... h-ferrari/" onclick="window.open(this.href);return false;
linkuša
linkuša
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Odlična vijest.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Znači li to da Vettel neće u Ferrari do 2016?Alonso Fernando je napisao/la:Ferrari produzio ugovor s Nandom do 2016,cestitke.

- Stručnjak
- Navijam za: Ferrari Alonso Massa
Zamisli Vettla i Nanda u Ferrariugringo73 je napisao/la:Znači li to da Vettel neće u Ferrari do 2016?Alonso Fernando je napisao/la:Ferrari produzio ugovor s Nandom do 2016,cestitke.

Život bez brzine nije život
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
- Navijam za: Schumachera
zamisli pogled u očima Fernanda kad bi saznal za potpis ugovora sa Vettelom.. auuuu
nema šanse..
nema šanse..

jedan je gazda F1 - Schumy

- darky
- Profesionalni vozač
ja vjerujem da je alonso sigurmo tražio klauzulu da ne smije u ferari doć ni hamliton, ni vetel (a možda ni kubica)Dodi_napalm je napisao/la:zamisli pogled u očima Fernanda kad bi saznal za potpis ugovora sa Vettelom.. auuuu
nema šanse..
- -ferrari-F1-
- Početnik
- Navijam za: Fernando Alonso
de mi reci zasto bi on to traziodarky je napisao/la:ja vjerujem da je alonso sigurmo tražio klauzulu da ne smije u ferari doć ni hamliton, ni vetel (a možda ni kubica)Dodi_napalm je napisao/la:zamisli pogled u očima Fernanda kad bi saznal za potpis ugovora sa Vettelom.. auuuu
nema šanse..
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)