Utrke 2011 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: VN Španjolske, Circuit de Catalunya, 20.-22.5. 2011.
Nisu usporili.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Evo ti na njihovom sajtuIgor18 je napisao/la:ako netko nađe na emisiju bbc-a nakon utrke molim da stavi link
http://www.bbc.co.uk/bbcone/programmes/ ... ndon/today" onclick="window.open(this.href);return false;
sve utrke stoje još 7 dana za gledanje, samo namjesti neki proxy koji će da ti ubaci britanski IP (recimo ExpantShield) i možeš gledat.

- mcLuke
- Početnik
Zanimljiva stvar u utrci je ona žurba u boksu rbr. Mislim da su točno znali kad će Vettel u boks i da to nije bilo toliko naglo koliko su time htjeli zavarat McLarenovce. Taj rani boks i krug na izlasku iz boksa mu je spasio pobjedu.
Hamilton je odvozio odličnu utrku samo da je još prošao na stazi ili kroz bokseve bi bilo savršeno.
Hamilton je odvozio odličnu utrku samo da je još prošao na stazi ili kroz bokseve bi bilo savršeno.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
-
- Profesionalni vozač
Da, obzirom kako je bilo tesko nesto napraviti direktno na stazi, jedina sansa mu je bila proci ga u zadnjem pit stopu, ali nazalost to je propalo.
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Da,a opet je failala i Ferrarijeva taktika kroz bokseve,prvo kad je Alonso bija prvi na stazi,pa onda i u dvoboju sa Webberom.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Španjolska je staza na kojoj svi testiraju, svi je jako dobro poznaju i tu nema opravdanja za nikoga osim ako je u pitanju tehnički kvar, iako su mnogo toga odradile i gume jer očito se nikad ne zna što će Pirelli pripremiti. Na taj način ona pokazuje tko je tko u F-1, bilo da govorimo o vozačima ili momčadima. A samo RBR i McM u istom krugu, uzbuna u Maranellu (njima najbolje da već počnu razvijati bolid za iduću godinu), ali i ostali ne mogu biti bezbrižni.
Ja bih ovu utrku nazvao utrkom svjetskih prvaka, jasno su pokazali zašto su se tim naslovima okitili Alonso (start), Vettel, Hamilton, Button, Schumacher unatoč svim kritikama. Još bih im pridružio jednog starog majstora Heidfelda koji taj naslov nema (jedino mi nije jasno kako je Petrov onako loše završio nakon ponovo dobrih kvala).
Weber je već na startu pokazao zašto je br.2, prečesto griješi i nema kontinuitet. Barem drugi puta ove sezone Vettel je sjedio u lošijem RedBullu (problematičnom) što bi trebalo značiti da nije baš toliko favoriziran od ekipe (naravno, nisu oni namjerno to tako napravili). Pk+okazuju to KERS-problemi kao i čak 0,2 sec razlike u kvalama.
Ne želim omalovažiti odličan start Alonsa, ali Vettel je također odlično startao, ali dok je kružio oko Webbera Nando se našao na najboljoj strani i najbolje ušao u prvi i ostale zavoje iza. Na sličan način, na startu je dobro "ubo" i MSC.
Button - s manje guma odlična brzina (briga više za crvene). Što bi bilo da je koliko-toliko startao kak treba.
Odličan McLaren, ali i dobra obrana Vettela. Hamilton bi sigurno prošao naprijed svojim poznatim kasnim kočenjem kad se dimi iz guma prije prvog zavoja da ne dolaze oni nezgodni idući zavoji. Ovako nije imao šanse na ovoj stazi uz bolji izlazak RBR-a iz posljednjeg zavoja na ciljnu ravninu.
Veliki udio u pobjedi Vettela imaju mehaničari koji najbrže odrađuju boks. I taktika je na kraju ispala dobra jer je svaki boks bio u pravom trenutku, osim prvog kad su ga izbacili u gužvu na stazi.
Ja bih ovu utrku nazvao utrkom svjetskih prvaka, jasno su pokazali zašto su se tim naslovima okitili Alonso (start), Vettel, Hamilton, Button, Schumacher unatoč svim kritikama. Još bih im pridružio jednog starog majstora Heidfelda koji taj naslov nema (jedino mi nije jasno kako je Petrov onako loše završio nakon ponovo dobrih kvala).
Weber je već na startu pokazao zašto je br.2, prečesto griješi i nema kontinuitet. Barem drugi puta ove sezone Vettel je sjedio u lošijem RedBullu (problematičnom) što bi trebalo značiti da nije baš toliko favoriziran od ekipe (naravno, nisu oni namjerno to tako napravili). Pk+okazuju to KERS-problemi kao i čak 0,2 sec razlike u kvalama.
Ne želim omalovažiti odličan start Alonsa, ali Vettel je također odlično startao, ali dok je kružio oko Webbera Nando se našao na najboljoj strani i najbolje ušao u prvi i ostale zavoje iza. Na sličan način, na startu je dobro "ubo" i MSC.
Button - s manje guma odlična brzina (briga više za crvene). Što bi bilo da je koliko-toliko startao kak treba.
Odličan McLaren, ali i dobra obrana Vettela. Hamilton bi sigurno prošao naprijed svojim poznatim kasnim kočenjem kad se dimi iz guma prije prvog zavoja da ne dolaze oni nezgodni idući zavoji. Ovako nije imao šanse na ovoj stazi uz bolji izlazak RBR-a iz posljednjeg zavoja na ciljnu ravninu.
Veliki udio u pobjedi Vettela imaju mehaničari koji najbrže odrađuju boks. I taktika je na kraju ispala dobra jer je svaki boks bio u pravom trenutku, osim prvog kad su ga izbacili u gužvu na stazi.
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
VN Monaka, Circuit de Monaco, 26.-29.5.2011.

Prva utrka: 21. svibnja 1950.
Dužina kruga: 3 340 metara
Ukupno krugova: 78 (260.520 km)
Najbrži krug: M. Schumacher - 1:14:439 (2004, Ferrari)
Postolje 2010.: 1. M Webber 2. S Vettel 3. R Kubica
Četvrtak
1. slobodni trening 10:00 - 11:30
2. slobodni trening 14:00 - 15:30
Subota
3. slobodni trening 11:00 - 12:00
Kvalifikacije 14:00
Nedjelja
Utrka 14:00

- darky
- Profesionalni vozač
Re: VN Monaka, Circuit de Monaco, 26.-29.5.2011.
hm, baš bilo fora da jednu utrku okrenu na obrnutu stranu da se vozi obrnuto od kazaljke na satu....
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
E to bi bilo zanimljivodarky je napisao/la:hm, baš bilo fora da jednu utrku okrenu na obrnutu stranu da se vozi obrnuto od kazaljke na satu....

Darkness rises when silence dies
- -ferrari-F1-
- Početnik
- Navijam za: Fernando Alonso
kako je dobro kad je utrka vikend za vikendom
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...i ništa od DRS u tunelu...FIA agrees to Monaco tunnel DRS ban
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Profesionalni vozač
Sad mi nije jasno hoce li se DRS moci koristiti u kvalama? Samo kazu da u utrci nece biti DRS zone.
- Dero
- Profesionalni vozač
U kvalama i na treninzima ce se koristiti svugdje osim u tunelu.SRV je napisao/la:Sad mi nije jasno hoce li se DRS moci koristiti u kvalama? Samo kazu da u utrci nece biti DRS zone.
Na utrci ce DRS zona biti startno ciljna ravnina.
-
- Profesionalni vozač
Trebali su u potpunosti zabraniti DRS. Ovo je glupavo, i sami su priznali da DRS nema smisla u tunelu.
Charlie Whiting.
Charlie Whiting.

-
- Navijam za: Felipe Massa
Nadam se da ce Felipe biti u top 5...Za pobjednika bi volio Hamiltona...
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...ma trebali su ga dozvoliti svima za cijelu stazu (hehehe) pa ko voli nek izvoli - dajte pravog spektakla...SRV je napisao/la:Trebali su u potpunosti zabraniti DRS. Ovo je glupavo, i sami su priznali da DRS nema smisla u tunelu.
Charlie Whiting.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Bila zabrana ili ne, DRS se ovog vikenda ionako neće koristiti.
EDIT:
Truck fire damages Monaco track surface
EDIT:
Truck fire damages Monaco track surface
Michael is faster than you!!
- Stručnjak
- Navijam za: Ferrari Alonso Massa
kontam da je monaco prestiž, šminka, ovo-ono al staza mi je oduvijek bila glupa, baš glupa!!
zadnje dvije momčadi će zaostajat +10tak krugova, boxevi će odlućivat o pobjedniku, ono, nema mi neke napestosti..osim što će neko se zalipit iza nekog i vozit se XX krugova iza njega...
zadnje dvije momčadi će zaostajat +10tak krugova, boxevi će odlućivat o pobjedniku, ono, nema mi neke napestosti..osim što će neko se zalipit iza nekog i vozit se XX krugova iza njega...
Život bez brzine nije život
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- ice_man
- Početnik
- -ferrari-F1-
- Početnik
- Navijam za: Fernando Alonso
kad ce vise bit kisaNitrous Oxide Systems je napisao/la:Sunčano će biti i ovaj vikend
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
za mene je zanimljivo tamo gledat samo te vozace kako jure na 5 cm od ograde pri tako velikim brzinama, neznam kako vam to moze bit dosadno......Stručnjak je napisao/la:kontam da je monaco prestiž, šminka, ovo-ono al staza mi je oduvijek bila glupa, baš glupa!!
pogledaj samo ovaj krug kubice......
McLaren u <3
- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Tu ce po meni ferrari bit najbolji jer sam primjetio da imaju jako dobar mehanicki grip sto je u monacu veoma potrebno.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Nadam se, to bi bilo pravo čudo da Ferrari trijumfuje u Monaku.Mansell je napisao/la:Tu ce po meni ferrari bit najbolji jer sam primjetio da imaju jako dobar mehanicki grip sto je u monacu veoma potrebno.
Jer su zadnji put pobijedili prije deset godina!!!