Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Formula 1 team - Ferrari
Jednostavno nisu imali SAPE za pratiti red bull i mclaren. Nadamo se da će biti bolje. Odmah na početkus e dalo zaključiti, ako se Alonso ne može odmaknuti sa teškim bolidom, kako će tek biti kada budu lagani. To se i dogodilo.
Bit će bolje
Bit će bolje
Samo neka se trkaju.
- sennacher
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Vettel
Auto nije dobar ni u jednom dijelu utrke. I dok je jučer vodio nakon odličnog starta (snaga motora je kod svih tu negdje pa jedino na startu nešto i može napraviti) stvarao je vlakić iza sebe od čak 4 bolida koji ga nisu mogli proći, ali već tada se vidjelo da su bitno brži.
Ako se tvrdi da je Alonso vozio samo koliko treba da bi kontrolirao Mercedese, kako nije uspio iskontrolirati Buttona koji je nakon starta pao na 10 mjesto? Start je pokazao da je Alonso imao svoj dan (Španjolski GP, sigurno je dao sve od sebe). Ne, ne ide taj Ferrari nikako i ne treba se previše ove godine nadati od njega.
Razvoj naravno ide dalje, ali ni ostali ne stoje na mjestu, a zaostatak je velik.
Ako se tvrdi da je Alonso vozio samo koliko treba da bi kontrolirao Mercedese, kako nije uspio iskontrolirati Buttona koji je nakon starta pao na 10 mjesto? Start je pokazao da je Alonso imao svoj dan (Španjolski GP, sigurno je dao sve od sebe). Ne, ne ide taj Ferrari nikako i ne treba se previše ove godine nadati od njega.
Razvoj naravno ide dalje, ali ni ostali ne stoje na mjestu, a zaostatak je velik.
- homersimpson
- Početnik
i Button i Webber su već bili gotova priča kad je on vozio samo kako bi kontrolirao mercedese.
Ne tvrdim da je tako ali tako sam ja razumio taj post iznad.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Da to i ja mislim,zadnji stint je morao voziti 26 krugova na istim gumama,a nije mogao s 5. pozicije pa ja vjerujem da je ipak samo krstariohomersimpson je napisao/la:i Button i Webber su već bili gotova priča kad je on vozio samo kako bi kontrolirao mercedese.
...put u raj nije posut ružama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
"Wikileaks"
informacije o sastanku u Maranelu

The traditional meeting between Luca di Montezemolo and Ferrari's organizers in Maranello today is tense. The collection will be tough. Take a tour of the four first placed, like yesterday, in Barcelona, is humiliating.
The Group of experts coordinated by Nikolas Tombazis and Aldo Costa prepares a new version of the model this year to the GP of Canada, on 12 June. But what is the President, definitely sedimented yesterday, is a major restructuring of the formula one team. There does not happen.
Pat Fry, former McLaren today with carte blanche at Ferrari, is seeking in restricted market of professional designers that can strengthen the technical area. Depending on weight of hired, Tombazis and Costa may be deprived of major responsibilities, first option of Montezemolo.
Administratively, there is more information that I got, but interpretation, it will be very difficult to stay Stefano Domenicali in the general direction of time. The new leader of the Organization shall determine the new direction of the team. Review the excessively liberal policy of Domenicali. Call to itself responsibility for decisions. The model of Jean Todt on his time as Director should be your inspiration.
Felipe Massa's situation may not be as strong as Montezemolo promised a week ago. Will depend a lot of whom, I believe, will assume command of the formula one team. The fact is that Mass has to produce more. The differences between what does Alonso and he may not be as great as we saw in two races.
No more doubts: Ferrari, in 2012, will have new professionals in key roles in the organization. At this point, the more urgent is to find who can design the model of the next season, Ferrari's biggest shortcoming. Tombazis and Costa are no match for the designers of the Red Bull and McLaren. At the Circuit de Catalunya track more car than anything else, it became very evident.
http://blogs.estadao.com.br/livio-oricc ... truturada/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Legenda
Ne znam, Mclaren je napravio najveće ponmake naprijed, očito. A ferrari, možda je već kasno (vjerojatno) ali pričekajmo par idućih netipičnih utrka. Počevši od Monaca.
Samo neka se trkaju.
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
A koga će uzeti?
Rory je jedina opcija ali...
Čovjek je već u godinama, plus nije taj posao radio nekoliko godina. Pitanje je koliko je još uvijek dobar.
Rory je jedina opcija ali...
Čovjek je već u godinama, plus nije taj posao radio nekoliko godina. Pitanje je koliko je još uvijek dobar.
Avanti FER, Avanti!!!
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
COSTA IS OUT 
Po glasinama cini se da je to tek početak, bit ce jos njih
evo tih nekih glasina
Sa Ferrarijeve stranice

evo tih nekih glasina
naletio na forumu jednomI'm also hearing about a lot of other staff changes within maranello, perhaps an all new senior management team will be in place
Sa Ferrarijeve stranice
Maranello, 24 May - Scuderia Ferrari Marlboro announces that, as from today, Aldo Costa relinquishes his current position as Technical Director to take on new responsibilities within the Company.
At the same time, the technical activity has been restructured in three areas: Director for the Chassis side is Pat Fry, Production is in the hands of Corrado Lanzone, while Engine and Electronics continues with Luca Marmorini. All three report directly to the Team Principal, Stefano Domenicali.
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 24 svi 2011, 16:10, ukupno mijenjano 2 puta.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- McRambo
- Navijam za: McLaren
Šteta, ja bi ga držao još desetljećima....F1NAC je napisao/la:COSTA IS OUT
u Ferrariju naravno.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
F1NAC je napisao/la:COSTA IS OUT
evo tih nekih glasina
naletio na forumu jednomI'm also hearing about a lot of other staff changes within maranello, perhaps an all new senior management team will be in place
Sa Ferrarijeve stranice
Maranello, 24 May - Scuderia Ferrari Marlboro announces that, as from today, Aldo Costa relinquishes his current position as Technical Director to take on new responsibilities within the Company.
At the same time, the technical activity has been restructured in three areas: Director for the Chassis side is Pat Fry, Production is in the hands of Corrado Lanzone, while Engine and Electronics continues with Luca Marmorini. All three report directly to the Team Principal, Stefano Domenicali.
neka neka,jos koji treba dobiti po tintari,to sto se radi je nedopustivo za Ferrari
Alonsista hasta la muerte..
- vidc
- Veteran
ferrari se počeo raspadati,teško da će oni ponovit eru schumachera,brawna i todta.krenuli su linijom manjeg otpora i sad im se to odbija o glavu.trebaju se ugledat na mclaren,inače će skroz propast.šteta alonsa u takvoj ekipi,takav talent propada
- Dero
- Profesionalni vozač
Počeo raspadat? Pa ovo je prva dobra vijest za Ferrari od početka sezonevidc je napisao/la:ferrari se počeo raspadati,teško da će oni ponovit eru schumachera,brawna i todta.krenuli su linijom manjeg otpora i sad im se to odbija o glavu.trebaju se ugledat na mclaren,inače će skroz propast.šteta alonsa u takvoj ekipi,takav talent propada
Zadnja izmjena: Dero, dana/u 24 svi 2011, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
- darky
- Profesionalni vozač
gle uvijek je to takovidc je napisao/la:ferrari se počeo raspadati,teško da će oni ponovit eru schumachera,brawna i todta.krenuli su linijom manjeg otpora i sad im se to odbija o glavu.trebaju se ugledat na mclaren,inače će skroz propast.šteta alonsa u takvoj ekipi,takav talent propada
prvo je problem skupiti prave ljude, pa ih složiti da rade skupa, no nakon nekog vremena dolazi do "zamora" i oni više nemaju kreativnih ideja, onda je to znak da uvedeš svježe krvi, nekoga da pretumba stanje i da se sve ponovo počne od početka
- Dero
- Profesionalni vozač
Novi šef odjela za aerodinamiku:
Nicolas Hennel de Beaupreau
1997-1999 : aerodynamicist, CFD engineer > Benetton (F1)
2000-2002 : CFD engineer > Ferrari (F1)
2003-2006 : team leader in the aerodynamic department > Renault (F1)
2006-2008 : principal aerodynamicist > McLaren (F1)
apr 2009-oct 2009 : manager future car development, aerodynamic > Toyota (F1)
nov 2009- : principal aerodynamicist, in charge of 661 car (2010) and 663 (2012) > Ferrari (F1)
Pat Fry ce biti zaduzen za šasiju
Nicolas Hennel de Beaupreau
1997-1999 : aerodynamicist, CFD engineer > Benetton (F1)
2000-2002 : CFD engineer > Ferrari (F1)
2003-2006 : team leader in the aerodynamic department > Renault (F1)
2006-2008 : principal aerodynamicist > McLaren (F1)
apr 2009-oct 2009 : manager future car development, aerodynamic > Toyota (F1)
nov 2009- : principal aerodynamicist, in charge of 661 car (2010) and 663 (2012) > Ferrari (F1)
Pat Fry ce biti zaduzen za šasiju
- Stručnjak
- Navijam za: Ferrari Alonso Massa
Članak s Index.hr-a
RAZOČARAVAJUĆI početak sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1 poslom je platio Ferrarijev tehnički direktor Alberto Costa koji, ipak, ostaje u kompaniji na još nepotvrđenom drugom odgovornom mjestu.
U nizu strukturnih promjena u momčadi mjesto direktora šasije uručeno je Patu Fryu, dok će Corrado Lanzone biti odgovoran za produkciju. Vodstvo motorskog i elektronskog odjela momčadi i dalje je u rukama Luce Marmorinija.
Sva će trojica direktno odgovarati šefu momčadi Stefanu Domenicaliju.
U konstruktorskom poretku nakon pet odrađenih utrka Ferrarijeva momčad zauzima treće mjesto sa 75 osvojenih bodova. Vodeći Red Bull ima ih 185, a drugoplasirani McLaren -Mercedes 138.
RAZOČARAVAJUĆI početak sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1 poslom je platio Ferrarijev tehnički direktor Alberto Costa koji, ipak, ostaje u kompaniji na još nepotvrđenom drugom odgovornom mjestu.
U nizu strukturnih promjena u momčadi mjesto direktora šasije uručeno je Patu Fryu, dok će Corrado Lanzone biti odgovoran za produkciju. Vodstvo motorskog i elektronskog odjela momčadi i dalje je u rukama Luce Marmorinija.
Sva će trojica direktno odgovarati šefu momčadi Stefanu Domenicaliju.
U konstruktorskom poretku nakon pet odrađenih utrka Ferrarijeva momčad zauzima treće mjesto sa 75 osvojenih bodova. Vodeći Red Bull ima ih 185, a drugoplasirani McLaren -Mercedes 138.
Život bez brzine nije život
- McRambo
I naravno prvo pošli u shopping kod McLarena.
Glasine su da neki "big name" iz mcm-a počinje sa radom 2012. g.
Ako misle na Tima Gossa (mada ne vjerujem), rado bi ga propustio, ali uz uvijet da oni nama vrate Tombazisa i svi sretni. Valjda

Glasine su da neki "big name" iz mcm-a počinje sa radom 2012. g.
Ako misle na Tima Gossa (mada ne vjerujem), rado bi ga propustio, ali uz uvijet da oni nama vrate Tombazisa i svi sretni. Valjda

- F1NAC
- Moderator
to su samo glasine niko nece doc ... Sve je vec postavljeno za rad na sljedecem autu svi znaju svoju poziciju amen. Čini se da nije tunel nis kriv bio valjda su skuzili da su prekonzervativni i da su spori (Valjda zatvaramo to poglavlje).. Vrijeme je za novu stranicu u Maranellu

- vidc
- Veteran
kakva nova stranica dok je domenicali šef momčadi.ferrari pod hitno treba uložiti hrpu para u nove ljude,inače ništa od njih
- F1NAC
- Moderator
Ja se pouzdam u decke i domenicallija i nadam se da cemo ako ne ove, sljedece sezone upotpunosti zaustavit bikove i vratit ih tamo di pripadaju .

-
- Navijam za: Felipe Massa
Veliki novac ne znači kvalitetne i strucne ljude,treba se zaletiti po bjelosvjetskim sveučilištima i hvatatividc je napisao/la:kakva nova stranica dok je domenicali šef momčadi.ferrari pod hitno treba uložiti hrpu para u nove ljude,inače ništa od njih
magove za aerodinamiku i dizajn...

- xajphak
- Navijam za: Schumachera i Hakkinena
Ferrari ima dve opcije.Jedna je povratak Rory Byrne-a i to je jedino spasonosno resenje.Sve drugo je propast...Ostace isto ili gore!
- vidc
- Veteran
u teoriji ne znači,ali u praksi da,i ferrari to zna.sredinom 90-ih su utukli velike pare u schumachera,brawna i ekipu i isplatilo se.ja bih na njihovom mjestu drastično srezao plaće alonsu i massi (a vjerujem da bi obojica pristali samo da dobiju pobjednički bolid) i dao neweyu i njegovom timu ljudi ponudu koju ne mogu odbiti.i eto rezultataDjekson je napisao/la:Veliki novac ne znači kvalitetne i strucne ljude,treba se zaletiti po bjelosvjetskim sveučilištima i hvatatividc je napisao/la:kakva nova stranica dok je domenicali šef momčadi.ferrari pod hitno treba uložiti hrpu para u nove ljude,inače ništa od njih

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Pitanje je...vidc je napisao/la:u teoriji ne znači,ali u praksi da,i ferrari to zna.sredinom 90-ih su utukli velike pare u schumachera,brawna i ekipu i isplatilo se.ja bih na njihovom mjestu drastično srezao plaće alonsu i massi (a vjerujem da bi obojica pristali samo da dobiju pobjednički bolid) i dao neweyu i njegovom timu ljudi ponudu koju ne mogu odbiti.i eto rezultataDjekson je napisao/la:Veliki novac ne znači kvalitetne i strucne ljude,treba se zaletiti po bjelosvjetskim sveučilištima i hvatatividc je napisao/la:kakva nova stranica dok je domenicali šef momčadi.ferrari pod hitno treba uložiti hrpu para u nove ljude,inače ništa od njih
S kolikom svotom novca bi zadovoljili Neweyevu ženu?
Avanti FER, Avanti!!!
- Ferrari-BiH
- Veteran
Sa 20 centiThe Greatest je napisao/la:
Pitanje je...
S kolikom svotom novca bi zadovoljili Neweyevu ženu?

Nicija nije do zore sijala, pa tako nece ni Neweyeva...2009. Brawn, 2010 i 11 Newey, sljedece godine je neko treci
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
vidc je napisao/la:u teoriji ne znači,ali u praksi da,i ferrari to zna.sredinom 90-ih su utukli velike pare u schumachera,brawna i ekipu i isplatilo se.ja bih na njihovom mjestu drastično srezao plaće alonsu i massi (a vjerujem da bi obojica pristali samo da dobiju pobjednički bolid) i dao neweyu i njegovom timu ljudi ponudu koju ne mogu odbiti.i eto rezultataDjekson je napisao/la:Veliki novac ne znači kvalitetne i strucne ljude,treba se zaletiti po bjelosvjetskim sveučilištima i hvatatividc je napisao/la:kakva nova stranica dok je domenicali šef momčadi.ferrari pod hitno treba uložiti hrpu para u nove ljude,inače ništa od njih
misliš da newey ima trkaćeg konja?

"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon