Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: VN Monaka, Circuit de Monaco, 26.-29.5.2011.

Post Postao/la gringo73 »

Igor18 je napisao/la:Sad zamislite, pustili su ih u utrku iako nisu zadovoljavali pravilo koje je uvedeno baš zbog njih..
Po krugu kasne 6 sekundi u najboljem slučaju, a Monaco je staza gdje se ne mogu maknut... več oko 15 kruga počet će ih zaobilaziti za cijeli krug... pa na ovakvoj stazi oni samo predstavljaju opasnost za druge vozače, jedan trenutak nepažnje i lagano mogu upropastiti utrku nekom od vodećih vozača..
Ko zna, možda je ovo payback zato što HRT nije digao tužbu za blown difussor ;)
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ko zna.. sve je moguće...
Pogotovo jer, realno gledajući šta HRT može napravit u Monacu? Ništa osim smetati.
Aj da je to neka staza tipa Kine il Malezije di se mogu maknut bez problema.. pa aj nek kruže.
Ali ovdje?!? U Australiji ih nisu pustili jer su rekli, prespori su i smetat će drugim vozačima..
Srećom pa ovdje neće, pokazali su "brzinu" na slobodnim treninzima :D
Michael is faster than you!!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

senamozart je napisao/la:mislim da će na izlasku iz tunela sutra biti više nesreča.
naime,ako se netko sječa kako je kimi naletio na tu ajmo reć udubljenje na stazi,jednostavno i perez i rosberg su nekako na to nasjeli i pokušavali su se izvući sa brzim okretanjem volana (kimiju je to uspjelo samo što je udario bolid ispred sebe).
mislim da to udubljenje na koje bolid dolazi sa preko 200 na sat je početak kočenja prije zavoja chicane i tko na njega nasjedne proći če kao i rosberg ili perez a možda još i gore.i dobro je button rekao.maknite one ležeće policajce sa navedenog zavoja jer da su oni bili postavljeni malo više nego što jesu,perez bi se prevrnuo.
glede kvala razočaran polovično i nadam se da će button bolje startati da malo pritisne fettelja.
Sad je vjerovatno teže nego Kimiju jer je stražnje krilo manje nego kad se on zabio u Sutila, a i ko zna kolika je promjena na tom djelu staze jer se svaki dan koriste te ceste.

Naravno da je bezveze da su HRT pustili na trku, ali ako pravilo kaže da treba uć u 107% na kvalifikacijama onda netreba nikog pustit, pa i da je to Vettel
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

u Q1 je za 107% bilo dovoljno 1:20:471 a to je HRT imao u FP 3
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Zar se 107% negleda od vremena PP?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

pa pravilo je koliko kužim da vrijeme sa treninga pokazuje da koliko bolid može napravit u q1 a to znači da su vozili upali bi a u q1 su bila sporija vremena nego u fp3 zbog štednje guma kod vodećih
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Igor18 je napisao/la:Sad zamislite, pustili su ih u utrku iako nisu zadovoljavali pravilo koje je uvedeno baš zbog njih..
Po krugu kasne 6 sekundi u najboljem slučaju, a Monaco je staza gdje se ne mogu maknut... več oko 15 kruga počet će ih zaobilaziti za cijeli krug... pa na ovakvoj stazi oni samo predstavljaju opasnost za druge vozače, jedan trenutak nepažnje i lagano mogu upropastiti utrku nekom od vodećih vozača..
Ako taj vodeći vozač bude Vettel, mislim da nitko ne bi imo niš protiv :D .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

ovo će bit čudna utrka u najmanju ruku.... i sad ti prognoziraj završni poredak

btw Hamilton starta 10. ... kažnjen zbog sijecanja šikane...
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Slash je napisao/la:
Ako taj vodeći vozač bude Vettel, mislim da nitko ne bi imo niš protiv :D .
hehe... a možda je to neka skrivena taktika.. kao pusti HRT- nek se vozikaju i slože sačekušu za Vettela.. :biggrin: I onda isprika, "jako mi je žao, htio sam se maknut ali nije bilo mjesta :D )
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

ELESSAR je napisao/la:ovo će bit čudna utrka u najmanju ruku.... i sad ti prognoziraj završni poredak

9. jer Perez neće voziti. Možda 8. ako i Massa dobije kaznu jer je i on under investigation...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

King iCool je napisao/la: 9. jer Perez neće voziti. Možda 8. ako i Massa dobije kaznu jer je i on under investigation...
Mislim da je omeo Hamiltona u brzom krugu al da je za kaznu čisto sumnjam, maknuo se čim je mogao a ovo je Monaco, shit happens

Baš sad čitam na autosportu teorije zavjere da su u Ferrariju namjerno poslali Massu da blokira Hamiltona, koji fail :lol:
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

King iCool je napisao/la:
ELESSAR je napisao/la:ovo će bit čudna utrka u najmanju ruku.... i sad ti prognoziraj završni poredak

9. jer Perez neće voziti. Možda 8. ako i Massa dobije kaznu jer je i on under investigation...
Perezovo mjesto bi trebalo ostat prazno, znači 8 Maldonado, 9 niko, 10 hamilton
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Perez nema vrijeme koliko ja znam.Hamiton je imao , pa mu je brisano, ali ga je napravio. Tako da malo ohladi.A ne znam zašto ste tako pesimistični oko utrke. Pa ovo je Monako. Ovdje uvijek ima sudara, udaranja u ogradu , safety cara. Tako da sutra teorestki može biti 24 pobjednika.A za Massu nisam siguran da nije bilo namjerno. Vidjelo se da nešto čekaju, a nije bilo zbog goriva.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Dani je napisao/la:Perez nema vrijeme koliko ja znam.Hamiton je imao , pa mu je brisano, ali ga je napravio. Tako da malo ohladi.A ne znam zašto ste tako pesimistični oko utrke. Pa ovo je Monako. Ovdje uvijek ima sudara, udaranja u ogradu , safety cara. Tako da sutra teorestki može biti 24 pobjednika.A za Massu nisam siguran da nije bilo namjerno. Vidjelo se da nešto čekaju, a nije bilo zbog goriva.
Zakaj se uvijek govori o nekim teorijama zavjere?. Taman posla da su išli gledat kad će Hamilton na stazu pa da žrtvuju Massu kako bi ga sjebali..
Kaj bi im značilo da zajebu Hamiltona, pa nije Hamilton taj koji dominira prvenstvom i čovjek kojeg treba pobijedit i pod svaku cijenu zaustavit..

Čekali su jedan pokušaj brzog kruga da bi se sačuvao set guma za utrku
Stručnjak
Navijam za: Ferrari Alonso Massa

Post Postao/la Stručnjak »

čisto sumnjam u teorije zavjere
Život bez brzine nije život
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

na kvalama opet sve po starom šta se tiče pole positiona..pošto je Webber 3. i na čistoj strani velika je mogućnost da sutra u 1.zavoju prva dvojica budu iz Red Bulla, sve naj Perezu koji je ovdje nadjača Kobayashija, Button takođerr odličan te mislim ako bude normalna utrka da će se s alonsom borit za postolje
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

mogli bi si vettel i webber polomit bolide u prvom zavoju, čisto tak nisu odavno :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Mogli bi..u svakom slučaju očekujen još jedan uzbudljiv Monte Carlo,i pokoje iznenađenje. :)
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Prije svake utrke ista priča. Ali uvijek, a posebno u Monte Carlu veće su šanse da se polome oni u sredini, a ako se to dogodi i ovima naprijed to je opet opasno za ove iza.
Čestitke Vettelu, rekli su mu "vidjet ćemo kakav ćeš bit u Monacu", za sada baš i nije loš. Ako prvenstvo postane "dosadno" to neće biti samo njegova "krivica" jer mu i glavni konkurenti u tome pomažu.
Žao mi je Hamiltona, ali zavjere sigurno nije bilo i ne mogu krivicu prebacivati na nekog drugog, ova taktika na kvalama je bila totalno glupa i sami su krivi. Najbolje je odmah postaviti solidno vrijeme i osigurati se koliko-toliko (McLaren to sigurno može), pa kasnije još probati popraviti jer rizik u Monte Carlu od incidenta je velik. Zar toliko uštede na gumama na tom jednom ili dva kruga?
Žao mi je i Pereza jer mali sasvim solidno vozi i nek se što prije vrati, ali nadam se da ga ovo neće previše stresti ubuduće. Ali zar više ne postoje opcije rezervnih vozača u utrci za ovakve situacije?
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Dero je napisao/la: Mislim da je omeo Hamiltona u brzom krugu al da je za kaznu čisto sumnjam, maknuo se čim je mogao a ovo je Monaco, shit happens

Baš sad čitam na autosportu teorije zavjere da su u Ferrariju namjerno poslali Massu da blokira Hamiltona, koji fail :lol:
u biti i jesu, i postigli su što je trebalo, samo kaj su zaboravili jednu drugu stvar, da je poslije hamiltona išao vetel i trebali su masu podmetnuti vetelu.
nemoj misliti da box ne računa na promet i kome tko bude smetao, jer idealno je da ubaciš svog vozača u instalacijski krug i konkurentima uništiš njihov brzi.
to da li je masa zaslužio kaznu je bez veze rasprava, ovo je monako, tu čim ne voziš 100% smetaš nekome tako da nije kriv, ja samo zamjeram ferarijevom boksu na sljepilu jer su krivoga štopali ili možda ferari navija za vetela?
Stručnjak

darky je napisao/la:
Dero je napisao/la: Mislim da je omeo Hamiltona u brzom krugu al da je za kaznu čisto sumnjam, maknuo se čim je mogao a ovo je Monaco, shit happens

u biti i jesu, i postigli su što je trebalo, samo kaj su zaboravili jednu drugu stvar, da je poslije hamiltona išao vetel i trebali su masu podmetnuti vetelu.
nemoj misliti da box ne računa na promet i kome tko bude smetao, jer idealno je da ubaciš svog vozača u instalacijski krug i konkurentima uništiš njihov brzi.
to da li je masa zaslužio kaznu je bez veze rasprava, ovo je monako, tu čim ne voziš 100% smetaš nekome tako da nije kriv, ja samo zamjeram ferarijevom boksu na sljepilu jer su krivoga štopali ili možda ferari navija za vetela?
ti se držiš neke zavjere a Alosno u garaži sa 4mjestom i kao"to je nama dovoljno, aj ti Massa sjebi tamo malo poredak"?..

čisto sumnjam u to, jednostavno čisto sumnjam, jer Hamilton nije opasnost, nego ispred Vettel i Webber u prvom tredu, i istina je da je Hamilton brz bio, al nije bio u FP-a do sad nikako od Alonsa..

To je po meni greška opet jedna velika, što su Massu poslali vanka a ne Alosna!
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Ja se samo nadam da ce biti puno udesa, i 2-3 SC-a.
Stručnjak

SRV je napisao/la:Ja se samo nadam da ce biti puno udesa, i 2-3 SC-a.
da, samo da Alosno, Massa, Lotus, HRT ostanu u utrci
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Stručnjak je napisao/la:
SRV je napisao/la:Ja se samo nadam da ce biti puno udesa, i 2-3 SC-a.
da, samo da Alosno, Massa, Lotus, HRT ostanu u utrci
Haha mogu svi zavrsiti trku samo red bull ne :)
Zadnja izmjena: elder, dana/u 29 svi 2011, 12:54, ukupno mijenjano 1 put.
Darkness rises when silence dies
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

darky je napisao/la: u biti i jesu, i postigli su što je trebalo, samo kaj su zaboravili jednu drugu stvar, da je poslije hamiltona išao vetel i trebali su masu podmetnuti vetelu.
Post,totalni promašaj,zavaravaš sam sebe,čuj Ferrari išao blokirati Hamiltona #-o .Hamiltonu je kriva jedino taktika jer ovo je Monaco i uvijek treba računati da su velike šanse za crvenu zastavu

Što se tiče današnje utrke samo neki SC može Vettelu uzeti pobjedu.
Od Alonsa se nadam da će na startu zadržati MS i ostati 4.,u suprotnom utrka mu je gotova
...put u raj nije posut ružama...
Zaključano