Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la SRV »

Istina, ali ova pobjeda je zbilja besramna. Danas nije trebao pobijediti. Ni u najboljem autu nije bio bolji od Buttona, ali lik ima srece da je to nevjerojatno. Cak i kad gubi mu se sve poslozi.
ostoja
Ja sam: Vozač

Post Postao/la ostoja »

Odlična vožnja,nema ovo njegovo mijesto mnogo veze sa srećom,više sa pameću i umiujećem koje pojedinci nemaju.Odlično i zasluženo.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

McLewis je napisao/la:
vidc je napisao/la:
K1M1 je napisao/la:Odlično odvozio, ali kao da mu to nije dovoljno nego još ima i sreće cijeli ovaj vikend za popiz....
kakve sreće?
na kvalama lewis popusi, i kad je bio na katastrofalno starim gumama i imao superbrzog alonsa i buttona iza sebe se prekine utrka s cime je stekao pravo da stavi nove gume i pobjedi....
to što je lewis popušio na kvalama je greška mclarena i lewisa.na katastrofalno starim gumama čovjek vozi taman dovoljno brzo da alonso ne može napasti kako treba i drži ga iza sebe.superbrzi alonso ga je stigao i bio iza njega već bar 10-ak krugova i nije ga uspio napasti kako treba,sumnjam da bi ga do kraja pretekao,isto vrijedi i za situaciju alonso-button.vettel je imao starije gume i kako su krugovi prolazili gume su postajale sve lošije,ali isto tako i alonsove su bile sve lošije.osim toga,ekipa mu usere prvi boks i izgubi vodstvo,tu je button izašao 2 sekunde ispred a njegov boks trajao 3.5 sekunde brže od nekog prosjeka red bulla.safety car izađe taman kad su alonso i button odradili boksove a on ostao vani i prednost mu se istopila,pogotovo ispred alonsa koji je bio iza njega i odradio boks,dakle umjesto da ispred alonsa ima 20ak sekundi on je nakon sc-a imao 5-6 sekundi.mali je odvozio odlično,unatoč problemima i manjku sreće.
matrix_23
Navijam za: M. Schumachera

Post Postao/la matrix_23 »

Seb je danas pokazao da je klasa. Ako se ne varam u 16 krugu je otišao u boks i frajer je uspio sačuvati gome skoro do samog kraja, čudo. Novi Schumacher definitivno.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

neka dohvati podij svaku trku (2 ili 3. mjesto) bit ce prvak
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Nadao sam se da će završiti treći da bi sezona bila uzbudljivija ali ništa od toga.
Niže uspijehe jedan za drugim, od 2004. nismo vidjeli da jedan vozač ovako dominira početkom sezone.
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Bilo je takvo nesto 2009. (Button)
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

U pravu si, i tad je izgledalo da niko neće stići Buttona ali ipak je sezona odlučena jednu trku prije kraja.Možda se desi sličan scenario i ove godine.
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Znači da ga uspoređuješ s jednim od najvećih (možda i najvećim) vozača svih vremena i simbolom ovog sporta. Pametnom dosta :zivili:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Da je pobjedio bez onog prekida pod crvenom zastavom, mislim da bi ovo bio pothvat za 10. Ovako ostaje nagađanje šta bi, kad bi... I ovo što je napravio s gumama je fantastična stvar, ali kako bi to izgledalo do kraja...štetat što nećemo doznati. Jer kod ovih guma je zeznuto to da nisu kao lanjske, pa kad odu, to padanje se očituje korz nekoliko desetinki po krugu. Kod ovih, kad dođu do kraja (englezi to slikovito nazivaju "cliff") onda je to pad performansi i do 3 sekunde u jednom krugu da bi kroz par krugova postale doslovno nevozive. Ova staza je zasigurno najlakša za zadržavanje bolida iza sebe, ali kod ovakvih padova performansi bi to i vodje bilo preteško. Button je baš rekao kako je gledao kad će ga Alonso napast za pretjecanje, i vjerojatno bi i on došao u tu priliku... ali tad je došao prekid i spas. Ali, svaka čast za današnju vožnju.
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Nema se sta dodati ovome sto je gringo napisao. Alonso je sam rekao da je stedio gume za napad u zadnjih 10 krugova, nazalost tih 10 krugova nismo odgledali... No to ne umanjuje njegovo vozacko umjece. Definitivno je rame uz rame sa Hamiltonom i Alonsom po vozackom umjecu po mom skromnom misljenju.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Sebastiane dosadan si :)
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Što još treba mali napraviti da bi bili zadovoljni (neki, iako je taj broj nekako sve manji)?
Ovo je bila genijalna vožnja u kojoj ne vrijedi "Thank you, guys" već guys mogu reći "Thank you, Seb" koji je svojom vožnjom spasio od propasti loše odrađeni prvi box i (po meni) totalno promašenu taktiku. Taktiku su trebali riktati prema Buttonu s kojim je jedino bio u realnoj borbi do prvog boxa kojeg su loše odradili pa je Button prošao naprijed nakon što je ranije bio u boxu (brži krug na novim gumama + nekoliko dodatnih sekundi u boxu). Osim toga, staviti tvrđe gume u vrijeme dok braniš prvu poziciju bilo je glupo kompromitiranje konkurentne brzine pa mu je Button dodatno nabijao preko sekunde po krugu.
Kod prvog SC-a (koji sigurno nije bio faktor sreće za Vettela) opet pogreška jer nije stigao u box kojeg je Button taman obavio, a i Alonso ga je odradio u SC-fazi.
Sve poslije toga genijalna vožnja na samo jednim gumama i čista kocka (Monte Carlo je ipak kockarski grad) - znali su da im postolje ne može pobjeći (3. mjesto) što je u općoj situaciji (sve ove pogreške i stanje u prvenstvu) također dobar rezultat (to je Vettel i izjavio poslije utrke) pa su odlučili pokušati na tim gumama obraniti se do kraja.
Crvena zastava definitivno je bila olakšanje, iako ja vjerujem da je imao realne šanse za obranu na ovoj stazi. Ako bi to bilo nemoguće vjerujem da bi popustio (kao nedavno kad je Hamilton pobijedio) ne riskirajući bodove, kao što je i Alonso izjavio: 50 % šanse za proći, a 50 % šanse da završe u ogradi (iako bi mu ja u Monacu dao 20 % šanse za proći jer Vettel se zna braniti, ali to nikad nećemo saznati).
Najviše je popušio Button koji nije (skupa s ekipom) iskoristio na pravi način pogreške RedBulla, a i Ferrari je očito promijenio taktiku pa je ostao ispred njih. Ipak, mora se reći da je Button odlično odvozio i zaslužio više.
Osim toga, sad mi već pomalo ide na živce kako Vettel radi to što radi jer ima daleko najbrži bolid, meni se čini da ih je McLaren dostigao, a u posljednje dvije utrke je definitivno imao brži bolid, pa opet ćorak.
Niti mislim da je prvenstvo gotovo, iako Vettel ima odličnu situaciju jer uvijek pobjeđuje, a prvi pratioci se iz utrke u utrku izmjenjuju.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Izgleda da je Sebova "taktika" bila zapravo plod pogreške. :)
Kod prvog ulaska u box, gume su bile spremne za Webbera, a onda je ušao Vettel i njemu su stavili Webberove gume jer je bilo prekasno da nešto mijenjaju. Nakon toga ulazi Webber i nisu imali ništa spremno, zato mu i je pitstop trajao dugo.
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Sta je legalno stavljat gume od drugog vozaca ?
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ajmo kazne odmah. Mislim da nije dozvoljeno jer tako mogu kalkulirati recimo sa Massom kako bi Alonso dobio bolje gume.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:Ajmo kazne odmah. Mislim da nije dozvoljeno jer tako mogu kalkulirati recimo sa Massom kako bi Alonso dobio bolje gume.
Daju Webberu Vettelove gume i to je to ;)
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rbDVk8pa ... re=related[/youtube]
Kako je Seb zalio šampanjcem ovog čuvara u bijelom :lol:
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Dani je napisao/la:Ajmo kazne odmah. Mislim da nije dozvoljeno jer tako mogu kalkulirati recimo sa Massom kako bi Alonso dobio bolje gume.
Mislim da nisu zamijenili gume jer bi vec bila velika drama oko toga....
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Vettel ove sezone vozi puno zrelije nego prošle. Lani je znao prosuti dobivene utrke, dok ove sezone sve odrađuje perfektno. Mislim da počinje polako stasati u velikog šampiona i da će ga biti skoro pa nemoguće zaustaviti ove sezone.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

Vettel ove sezone stvarno perfektno vozi, doduše imao je dosta sreće u Monacu (stavili mu Weberove soft gume), i ako nebude nekih kvarova na Red Bullu lako će uzeti prvenstvo.
Jedini tko ga "možda" može stići je Hamilton, i eventualno Alonso ako poboljšaju Ferrari, nitko drugi.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma mali je dvostruki prvak,vozi sezonu bez greške,najbolje je savladao pirelli gume.ostali već sad mogu spremat se za sljedeću sezonu
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ja se nadam da će ostali napravit nešto bar od polovice sezone pa dalje da gledamo dobre trke jer ovo počinje ličit na šumaherovu eru gdje pobjeđuje u naj autu sve od reda a tu i tamo mu se malo umješa Montoya (Hamilton) i Kimi (Alonso) al ništa ozbiljno.

RedBullu i Vettelu svaka čast. Mali vozi odlično. Ima najbrži auto, izvuče polepostion, te pole lagano pretoči u pobjedu... točno kako se treba kad imaš naj auto. Ne griješi, ne kvari mu se auto i sve ide podmazano. Isto nam je pokazao Button pred dvije sezone, kad nemaš konkurencije još šeprtljavog kolegu naslov je tu.
Jednostavno čini mi se kao da sjedi bilo koji konstantiji vozač (Button, Alonso, Hamilton, ...)u tom bolidu odvezo bi se po naslov. Ne umanjujem ja njegov naslov već su mi takve sezone s dominacijama jednog tima (bilo kojeg), sezone koje brzo zaboravljam
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

78 boda je webber imao nakon monaca (1. mjesto u poretku) vettel ove godine ima duplo vise bodova. Mislim da je to njegova godina (nadam se posljednja) :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
Odgovori