Utrke 2011 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: VN Monaka, Circuit de Monaco, 26.-29.5.2011.
Jedan detalj iz današnje trke mi se nije baš svidio. A to je nastavak nakon prekida. Razumijem da je vožnja pod CS-om "zacimentirano" stanje koje je bilo na stazi do njegovog izlaska; znači oni s krugom (ili više) zaostatka će se voziti tamo gdje su bili, između svih onih kojih su ih isprestizali. Ali kad je došlo do prekida trke, i ponovnog starta, mislim da bi trebali bolidi posloženi prema trenutno plasmanu. To bi meni bilo logično... I stvar za koju nisam znao, a bome nisu ni vozači, kad se prekida trka da je dozvoljeno svo ono popravljanje i mjenjanje guma. Dobri su bili Alonso i Button kad su to opisivali, poprilično zbunjeni svim tim radovima na bolidima. 

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Al u prenosu na BBC-u su spomenuli da se gume nesmiju mjenjati, vec da se mogu napraviti popravci na bolidima. Ali sve mora biti na stazi jer ako auto uđe u box odmah dobiva kaznu. A vidis da su na kraju i gume promjeniligringo73 je napisao/la: kad se prekida trka da je dozvoljeno svo ono popravljanje i mjenjanje guma.
Darkness rises when silence dies
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Mislim da ni oni nisu znali, jer nigdje u pravilniku ne piše da je zabranjena promjena guma. Sve što je zabranjeno je nadolijevanje goriva.elder je napisao/la:Al u prenosu na BBC-u su spomenuli da se gume nesmiju mjenjati, vec da se mogu napraviti popravci na bolidima. Ali sve mora biti na stazi jer ako auto uđe u box odmah dobiva kaznu. A vidis da su na kraju i gume promjeniligringo73 je napisao/la: kad se prekida trka da je dozvoljeno svo ono popravljanje i mjenjanje guma.

- mrd
- Profesionalni vozač
a jeste li primjetili da je vettel prestao da se dernja u radio nakon pobijede? ja sam očekivao da će opet da plače, s obzirom da mu je ovo prva pobijeda u monacu, ono ništa. kul. mislim da je i prstić izostao, ali nisam obraćao pažnju. Bez obzira na to sve mislim da mali izrasta u pravog vozača, a hamilton, iako mi je omiljeni vozač postaje razmažen (još uvijek to ne utiče na vožnju srećom, ali ponašanje mi se ne sviđa).

- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Bio je prstić, a mislim da ćemo se tog prstića još nagledati.
- homersimpson
- Početnik
Mislim da je to ipak vezano uz Pereza i Petrova, nakon onakve utrke i borbe da se održi na prvom mjestu mislim da bi se itekako derao, osim toga ipak je to Monte Carlomrd je napisao/la:a jeste li primjetili da je vettel prestao da se dernja u radio nakon pobijede? ja sam očekivao da će opet da plače, s obzirom da mu je ovo prva pobijeda u monacu, ono ništa. kul. mislim da je i prstić izostao, ali nisam obraćao pažnju. Bez obzira na to sve mislim da mali izrasta u pravog vozača, a hamilton, iako mi je omiljeni vozač postaje razmažen (još uvijek to ne utiče na vožnju srećom, ali ponašanje mi se ne sviđa).
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Da,srićom da su obojica prošli bez težih ozljeda,stvarno je bilo pakleno u Monte Carlu ovaj vikend,srićom pa staza nije među bržima u kalendaru.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
cuj ja mislim da nikad necemo dozivit da ne pokaze prstic i da ne vristi u jednoj trci XD. Uvijek ce bit jednog 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Schumacher se nakon svake pobjede veselio ko onF1NAC je napisao/la:cuj ja mislim da nikad necemo dozivit da ne pokaze prstic i da ne vristi u jednoj trci XD. Uvijek ce bit jednog

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Navijam za: ferrari
jel bi neko bio dobar da stavi link sa snimkom utrke za nas koji nismo mogli gledat
nemora bit vrhunska kvaliteta
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
kolega imas u podforumu download i zabava kolega miroslavmiki stavlja linkove od tamo skinigrumf je napisao/la:jel bi neko bio dobar da stavi link sa snimkom utrke za nas koji nismo mogli gledat

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Piquet20
- Svjetski prvak
Neznam da li je netko spomenuo vec to, ali meni uopce nije jasno zasto se trka nastavila?gringo73 je napisao/la:Jedan detalj iz današnje trke mi se nije baš svidio. A to je nastavak nakon prekida. Razumijem da je vožnja pod CS-om "zacimentirano" stanje koje je bilo na stazi do njegovog izlaska; znači oni s krugom (ili više) zaostatka će se voziti tamo gdje su bili, između svih onih kojih su ih isprestizali. Ali kad je došlo do prekida trke, i ponovnog starta, mislim da bi trebali bolidi posloženi prema trenutno plasmanu. To bi meni bilo logično... I stvar za koju nisam znao, a bome nisu ni vozači, kad se prekida trka da je dozvoljeno svo ono popravljanje i mjenjanje guma. Dobri su bili Alonso i Button kad su to opisivali, poprilično zbunjeni svim tim radovima na bolidima.
Pa inace je bilo pravilo ako bi bila pokazana crvena zastava, a odvozilo se vise od 75% utrke, da se trka proglasava gotovom i dodjeljuju se puni bodovi (polovicni ako bi bilo odvozeno manje od 75% utrke, a nebi bilo mogucnosti za nastaviti ju).
Isto tako zanima me da li su se "prenosili" zaostaci koji su bili prije prekida? To su i prije "fusali" te su se jedne sezone zaostaci prenosili, a druge ne.

- homersimpson
- Početnik
zaostaci nisu, a obično se nakon crvene zastave utrka nastavlja osim ako su uvjeti za vožnju nepovoljni (npr. jaka kiša). Ono što je bila uobičajena praksa je da se bolidi poredaju na gridu po pozicijama i startaju iza SC ili ako je prekid došao u ranoj fazi utrke ponovljenim startom.
- Piquet20
- Svjetski prvak
Ali ne i kada bi se vec odvozilo preko 75% utrke...homersimpson je napisao/la:obično se nakon crvene zastave utrka nastavlja

Primjeri kojih se ja sjecam:
- Brazil 2003.
- Kanada 1997.
- Portugal 1990.

- homersimpson
- Početnik
ne sječam se ali možda je prošlo više od 2 sataJames Hunt je napisao/la:Ali ne i kada bi se vec odvozilo preko 75% utrke...homersimpson je napisao/la:obično se nakon crvene zastave utrka nastavlja
Primjeri kojih se ja sjecam:
- Brazil 2003.
- Kanada 1997.
- Portugal 1990.
EDIT
da malo sam pogledao, uglavnom nesreće i izlijetanja, neznam
-
nije masa nista izgubio zbog hamiltona..http://forum.f1-hr.com/posting.php?mode ... 64304#.ono" onclick="window.open(this.href);return false; u loewvu il kak se vec pise to je hamilton pogrijesio, al nije masa zbog toga ispo, ispo je zbog tunela sta je otiso na prljavu stranu...a to si je sam kriv...i nigdje nema snimka de se vidi da je bilo dodira u tunelu....masa kad je vidio da je hamilton s unutarnje strane zavoja mogo ja malo pustit gas i ne bi izletio, izgubio bi poziciju, al tu nije tak i tak nist mogoRicxpa je napisao/la:Neosporiva cinjenica jest da (u slucaju Hamiltona)elder je napisao/la:Ako gledamo realno situaciju, kad je kimi spucal par krugova prije kraja sutila i onda se je mozda kimi trebal staviti u sutilovu poziciju. Ali naglasavam Kimi nije onda bio kaznjen. Sad ak ga kazne sve jedno, ovu trku Hamilton treba cim prije zaboraviti i misliti kak biti bolji u kanadiRicxpa je napisao/la:. Hamilton mozda je malo pretjerao u slucaju s Maldonadom, ipak treba se staviti i u poziciju Maldonada i cinjenice da je imao jako lijep broj bodova dok se nije desio sudar. Mislim da ce ga kazniti nekim dodatnim vremenom.
1) odlicno preticanje Schumachera
2) preticanje Masse i izazivanje sudara - kaznjen
3) preticanje Maldonada i izazivanje sudara - trebao bi biti kaznjen
Hoce li ga kazniti s dodatnim vremenom ili ekstra pozicijama u Kanadi, sasvim mi je nebitno ali neke stvari trebaju imati mjeru, oba spomenuta preticanja su bila opasna i bila su isforsirana i ishod je bio da su i Massa i Maldonado izgubili dobar broj bodova radi Hamiltona. Uvijek sam za utrkivanje i atraktivna preticanja ali uspoređivanje današnje vožnje Hamiltona s jednim Sennom i s nekakvim ''utrkivanjem'' je suludo. Neka mu zalijepe kaznu pa da slijedeci put dobro promisli prije nego sto nekoga doslovno izgura sa staze.
- Piquet20
- Svjetski prvak
Massa je izletio zbog posljedica sudara sa Hamiltonom.mc fan je napisao/la:nije masa nista izgubio zbog hamiltona..http://forum.f1-hr.com/posting.php?mode ... 64304#.ono" onclick="window.open(this.href);return false; u loewvu il kak se vec pise to je hamilton pogrijesio, al nije masa zbog toga ispo, ispo je zbog tunela sta je otiso na prljavu stranu...a to si je sam kriv...i nigdje nema snimka de se vidi da je bilo dodira u tunelu....masa kad je vidio da je hamilton s unutarnje strane zavoja mogo ja malo pustit gas i ne bi izletio, izgubio bi poziciju, al tu nije tak i tak nist mogo
Ali to ni nije bitno jer je Hamilton kaznjen zbog kontakta u Loewsu (kao i Di Resta), a ne zato sto je Massa odustao.

- Bara993
- Početnik
- Navijam za: Hamilton i McLaren
Massa je se sudario u tunelu od posljedice udarca u Webbera, kada je prednje krilo oštetio, to je i sam izjavioJames Hunt je napisao/la:Massa je izletio zbog posljedica sudara sa Hamiltonom.mc fan je napisao/la:nije masa nista izgubio zbog hamiltona..http://forum.f1-hr.com/posting.php?mode ... 64304#.ono" onclick="window.open(this.href);return false; u loewvu il kak se vec pise to je hamilton pogrijesio, al nije masa zbog toga ispo, ispo je zbog tunela sta je otiso na prljavu stranu...a to si je sam kriv...i nigdje nema snimka de se vidi da je bilo dodira u tunelu....masa kad je vidio da je hamilton s unutarnje strane zavoja mogo ja malo pustit gas i ne bi izletio, izgubio bi poziciju, al tu nije tak i tak nist mogo
Ali to ni nije bitno jer je Hamilton kaznjen zbog kontakta u Loewsu (kao i Di Resta), a ne zato sto je Massa odustao.
tu se lijepo vidi:
- Piquet20
- Svjetski prvak
A zasto je udario u Webbera?Bara993 je napisao/la:Massa je se sudario u tunelu od posljedice udarca u Webbera, kada je prednje krilo oštetio, to je i sam izjavio
No, vec sam rekao, nije zbog Massinog izlijetanja Hamilton dobio kaznu. Dobio bi ju i da Massa nije izletio.

- Bara993
- Početnik
- Navijam za: Hamilton i McLaren
e to je već druga stvar, ja sam te samo ispravio da je od udarca u Webbera, a ne od udarca HamiltonaJames Hunt je napisao/la:A zasto je udario u Webbera?Bara993 je napisao/la:Massa je se sudario u tunelu od posljedice udarca u Webbera, kada je prednje krilo oštetio, to je i sam izjavio
No, vec sam rekao, nije zbog Massinog izlijetanja Hamilton dobio kaznu. Dobio bi ju i da Massa nije izletio.
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Massa se sudario u tunelu zbog vlastite precjene..
meni se svidjalo kako je vozio, pecao je i on rosberga i jako ga lijepo presao.. pravo muski
no, ovdje unatoc tome sto je lewis lumpao po bolidu i massa je vjerojatno ocekivao da ga ovaj nece domah ic napadat posto je cas prije uletio u potez za kaznjavanje, svejedno kada je vec lewis bio na dobroj putanji (neznam kako je lewis uspio tako bolje proc i postavit se na pravu stranu), a massa se nasao na strani po kojoj se ne vozi i sa krilom koje moze bit uzdrmano, trebao je pregrist ponos i pustit ovom "divljaku" da uzme tu poziciju jer je jurnjava po onom blatu 90% odustajanje..
uglavnom, moja zakasnjela ocjena utrke - cista 10-ka za monaco.. ajde 9. jer su ukenjali sa finishom i promjenom guma, al sve u svemu, super zabavna utrka, sa jbte brdom preticanja.. dva palca gore!
osobno sam nekako htio da button uzme pobjedu, al ajd, tko god da je izasao prvi, bio bi zasluzeno..
koba - konacno!
i maldonado konacno pokazao sto zna..
rubens pass -
kaze dc to mu je moralo znacit najvise u utrci - kaze brundle - sta u utrci - u zivotu 
meni se svidjalo kako je vozio, pecao je i on rosberga i jako ga lijepo presao.. pravo muski

no, ovdje unatoc tome sto je lewis lumpao po bolidu i massa je vjerojatno ocekivao da ga ovaj nece domah ic napadat posto je cas prije uletio u potez za kaznjavanje, svejedno kada je vec lewis bio na dobroj putanji (neznam kako je lewis uspio tako bolje proc i postavit se na pravu stranu), a massa se nasao na strani po kojoj se ne vozi i sa krilom koje moze bit uzdrmano, trebao je pregrist ponos i pustit ovom "divljaku" da uzme tu poziciju jer je jurnjava po onom blatu 90% odustajanje..
uglavnom, moja zakasnjela ocjena utrke - cista 10-ka za monaco.. ajde 9. jer su ukenjali sa finishom i promjenom guma, al sve u svemu, super zabavna utrka, sa jbte brdom preticanja.. dva palca gore!
osobno sam nekako htio da button uzme pobjedu, al ajd, tko god da je izasao prvi, bio bi zasluzeno..
koba - konacno!
rubens pass -

- Stručnjak
- Navijam za: Ferrari Alonso Massa
jesi ga se nasra (sry na izrazu), a ona ti uvodna rečenica se može jedino okarakterizirat sa EPIC FAIL i to opasniArmanini je napisao/la:Massa se sudario u tunelu zbog vlastite precjene..
koba - konacno!
rubens pass -kaze dc to mu je moralo znacit najvise u utrci - kaze brundle - sta u utrci - u zivotu
Život bez brzine nije život
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
oke, kazem - meni se svidjalo.. to sto si ti strucnjak - ja tu nis ne mogu..
massa koji je plesao i driftao sa bolidom kroz cijeli vikend, rosbergu se lijepio jako hrabro, onaj mali okrsaj sa zadnjim krajem, gdje je izgubio malo krila nije nesto strasno, iako je na suludom mjestu htio nesto pokusat, al to je sve oke.. preticanje je bilo odlicno..
ti odi EPIC FAILAT na facebook, ovdje il objasni zasto replyas il ne spamaj..
massa koji je plesao i driftao sa bolidom kroz cijeli vikend, rosbergu se lijepio jako hrabro, onaj mali okrsaj sa zadnjim krajem, gdje je izgubio malo krila nije nesto strasno, iako je na suludom mjestu htio nesto pokusat, al to je sve oke.. preticanje je bilo odlicno..
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
upravo dao trci ocjenu 9. gleadao sam na miru ponovo na bbc-u. doista smo ovaj put vidjeli skoro sve: nekoliko odličnih startova, preticanja na svim mogućim i nemogućim mjestima, dobre taktike, loše taktike, zajebe epskih razmjera kod izmjene guma, spektakularna razbijanja bez težih povreda, utrkivanje trojice vodećih bez imalo mjesta za grešku uz dodatnu napetost kome će prvom krepati gume. doista, samo sitnica do desetke.
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- Stručnjak
- Navijam za: Ferrari Alonso Massa
u jesi mi se nareka jbt miš..Armanini je napisao/la:oke, kazem - meni se svidjalo.. to sto si ti strucnjak - ja tu nis ne mogu..
objasnit tebi neam ništa, to što si sve napisa je "meni se to sviđalo", znači govoriš iz svog stajališta, a to"stajalište"ne dijele baš svi, tako da stručnjak za tebe možda i jesam možda i nisam glede tih stvari al oči imam kao i ti, samo što ja i drugi koji gledamo utrke drugačije tu "dobijenu"sliku koju vidimo "odradimo"u mozgu od tebe!
"rosbergu se lijepio jako hrabro"--> lijepio mu je se zbog čega? Pa zbog toga jer je ima bolid koji je 10X bio bolji od rosbergovog, ok, rosberg je dominira zajedno s alonsom i vettelom FP-e, ok, al u utrci, massa je ima bolji, brži bolid, logično zar ne?!
i da, EPIC FAIL si napisa s toga, primi kritiku kao muško a ne kaoooo, hmm..curica...

Život bez brzine nije život