Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Armanini »

kako god bilo, koje god razloge navodili za massinu konstantnu losu predstavu, situacija je ko i lani.. massa ne pridonosi nis za konstruktorski tako da je i ove godine ferr osudjen popusiti od mcma..

quick nick ima vise bodova nego massa trenutno.. :!!

naravno, massa nije zavrsio 2 utrke, imao je dosta gluposti, ali 2 sezone ferrari nema 2 vozaca i to nema smisla..

malo sam preletio neke postove tu (al malo jer mi pao mrak na oci kad sam procitao neke nebuloze, tipa rossi je bolji vozac od rosberga :D ) , i rosberg bi bio fantastican za ferr.. takodjer i button, al to su neke nerealne price tako da.. rosberg jos maybe, ovisi najvise o mecki.. iako ja ne vidim da ce mercedes bit iole komeptitivniji sljedece sezone nego do sada, tako da tamo nece docekat pobjedu..
rFactor F1 HR server Info
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ha, drag mi je Massa i teško mi je priznati, ali slažem se da bi Button ili Rosberg možda mogli biti brži.
No opet, sve u sve, puno mi je ozbiljniji ove sezone nego prošle i kladio bi se u bilo što da će početi hvatali lijepe rezultate. I u Monacu je lijepo i mudro vozio sve dok tulipan nije uletio u njega.
(ne znam tko je i kako zaključio da je Hamiltonovo pretjecanje Schumachera bilo pretjecanje utrke, pored živog MAsse pokraj Rosberga!).

edit.
... iako, ponekad mi je teško bilo gledati kako MAssa u nekim utrkama popušta i prolaze ga. Ovo je bio jedini put kad je (radi strategije) slobodno mogao pustiti Hamija ispred, i baš je taj put i on bio podosta agresivan.
Samo neka se trkaju.
Djekson
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la Djekson »

A preticanje Rosberga u Monacu niko da spomene...hahahahahhaha
EDIT.
Centurion je napisao/la:
mislav 1984 je napisao/la:nije massa kriv što ferrari nije ni blizu konstruktorskog naslova.
Budimo iskreni, Massa se jako pogoršao od 2009. (dobro od 2008. ali mislim na onu nezgodu),
kako Alonso u identičnom autu ipak izvlači maksimum (ili čak i malo više) od auta, i dobiva neke bodove,
dobro, Ferrari je 3. u poredku ali gotovo 2 i pol puta manje bodova imaju od Red Bulla, ali takvo je stanje,
za sada je Massa u zadnje dvije utrke odustajao, a gledaj i bodove, skoro duplo manje bodova od McLarena...
moraš priznati da je Massa ipak kriv malo za ovo stanje...
De malo procitaj sta kazu drugi likovi iz F1 koliku podršku u odnosu na Massu ima Alonso... :roll:
Zadnja izmjena: Scuderia, dana/u 03 lip 2011, 21:22, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: dupli post
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

[quote="Djekson"]A preticanje Rosberga u Monacu niko da spomene...hahahahahhaha
EDIT.

"ne znam tko je i kako zaključio da je Hamiltonovo pretjecanje Schumachera bilo pretjecanje utrke, pored živog MAsse pokraj Rosberga!"
Samo neka se trkaju.
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Djekson je napisao/la:A preticanje Rosberga u Monacu niko da spomene...hahahahahhaha
EDIT.
De malo procitaj sta kazu drugi likovi iz F1 koliku podršku u odnosu na Massu ima Alonso... :roll:
I ti takoder procitaj isto to sto isti ti kazu, al do kraja... Pa ces shvatit da je ta podrska i opravdana...
I ti bi podrzao jednog od 3 najbolja vozaca u F1... Osim toga, Alonso toliku podrsku nije imao u prvih
nekoliko utrka prosle godine kada je Massa samo njega stopao a svi ostali su ga prolazili kao da ga nema...
Stekao je to rezultatima tako da..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Djekson je napisao/la:A preticanje Rosberga u Monacu niko da spomene...hahahahahhaha
EDIT.
Centurion je napisao/la:
mislav 1984 je napisao/la:nije massa kriv što ferrari nije ni blizu konstruktorskog naslova.
Budimo iskreni, Massa se jako pogoršao od 2009. (dobro od 2008. ali mislim na onu nezgodu),
kako Alonso u identičnom autu ipak izvlači maksimum (ili čak i malo više) od auta, i dobiva neke bodove,
dobro, Ferrari je 3. u poredku ali gotovo 2 i pol puta manje bodova imaju od Red Bulla, ali takvo je stanje,
za sada je Massa u zadnje dvije utrke odustajao, a gledaj i bodove, skoro duplo manje bodova od McLarena...
moraš priznati da je Massa ipak kriv malo za ovo stanje...
kakve veze što Massa ima podršku, ja samo iznosim činjenice...
kvragu pa meni je draži Massa nego Alonso (iako priznajem da je Alonso bolji vozač)...
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Centurion,upravo suprotno,nema podršku kao Alonso...
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Djekson je napisao/la:Centurion,upravo suprotno,nema podršku kao Alonso...
objasni mi kako da mu Ferrari da podrsku kad se mota od 8-10 mjesta???
Alonsista hasta la muerte..
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

a kako ju daje alonsu?? i on se u prve 3 utke motao oko 7 mjesta.. odma pokraj masse
čovjek i kad ima dobru utrku ili ga sjebe ekipa u situaciji kada je mogao pobijediti utrku, ili ga pogodi neki preambiciozni vozač pa mu sjebe utrku
Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 04 lip 2011, 15:24, ukupno mijenjano 1 put.
Michael is faster than you!!
spojler
Početnik
Početnik

Post Postao/la spojler »

Igor18 je napisao/la:a kako ju daje alonsu?? i on se u prve 3 utke motao oko 7 mjesta.. odma pokraj masse
možda ju je alonso zaslužio prošlom sezonom?
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

A Massa nije svim predhodnim sezonama koje je proveo u Ferrariju??
Vidjelo se prošle sezone kolko im je stalo do podrške massi kad su mu lijepo sredinom sezone javili nek se makne ispred Alonsa.. lijepo su mu dali do znanja kaj može očekivat u nastavku sezone... veoma stimulativno su djelovali
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

kako je krenulo Ferrari-ju . Ne bi me čudilo da dođe do nekih 10 godina posta kod njih
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Massa ne može osvojiti prvenstvo i da dobije Red Bull u ruke. To je činjenica.
A ovo da ga zeznu u boksu je istina, ali ljudi moji, pa ne rade njemu to mehaničari namjerno. Jednostavno nema sreće baš s tim.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Igor18 je napisao/la:a kako ju daje alonsu?? i on se u prve 3 utke motao oko 7 mjesta.. odma pokraj masse
čovjek i kad ima dobru utrku ili ga sjebe ekipa u situaciji kada je mogao pobijediti utrku, ili ga pogodi neki preambiciozni vozač pa mu sjebe utrku
1 i pol sezonu ne može ni primirisati Alonsu,i vaditi se na jednu jedinu utrku u Njemačkoj gdje je samo slučajnošću izbio na 1. mjesto.I kako su mu uvijek neki pehovi razlog što je loš :roll:
Šta mu u kvalifikacijama smeta da bude bolji ili bar blizu Alonsa.Gubi 6-0.Je li mu tu razlog da ga ekipa sjebe ili nešto drugo?

Jednostavno Alonso je klasa iznad njega vozač i tu je sva poanta,nikakvi pehovi i nešto slično
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

spacedoc je napisao/la:kako je krenulo Ferrari-ju . Ne bi me čudilo da dođe do nekih 10 godina posta kod njih
a već se dogodilo 20 pa zašto nebi i 10...a ono najgore kako sada stvari izgledaju lako bi se povijest mogla ponoviti jer oni baš i nemaju nekih velikih ideja na bolidu...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Chuck Norris je napisao/la:
1 i pol sezonu ne može ni primirisati Alonsu,i vaditi se na jednu jedinu utrku u Njemačkoj gdje je samo slučajnošću izbio na 1. mjesto.I kako su mu uvijek neki pehovi razlog što je loš :roll:
Šta mu u kvalifikacijama smeta da bude bolji ili bar blizu Alonsa.Gubi 6-0.Je li mu tu razlog da ga ekipa sjebe ili nešto drugo?

Jednostavno Alonso je klasa iznad njega vozač i tu je sva poanta,nikakvi pehovi i nešto slično
Pa nitko nije rekao da je Massa bolji od Alonsa. Alonso je naravno klasa iznad.
Govorimo o tome kakvu podršku ima i kakav je njegov status u ekipi... ona njemačka nije bila nikakva slučajnost, ne govori napamet.
Nema potrebe da dižeš Alonsa u nebesa jer je Massa za njega idealan momčadski kolega. Šuti iako je svima jasno da nema ravnopravan položaj u ekipi.
Idealnijeg vozača za kolegu neće imat...
Ove sezone u utrkama jedino di nije mogao prismrdit Alonsu je u Turskoj.

Kako nije ništa u pehovima? Bodovna razlika (trenutna) nije proizašla iz same razlike u kvaliteti, nego je potpomognuta i stvarima na koje Massa nije mogao utjecat. Kvar i sudar, gdje je izgubio cca 15-tak bodova...

S razmišljanjem da ga Alonso ponižava ove sezone nikako se ne slažem
Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 04 lip 2011, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Igor18 je napisao/la: Pa nitko nije rekao da je Massa bolji od Alonsa. Alonso je naravno klasa iznad.
Govorimo o tome kakvu podršku ima i kakav je njegov status u ekipi... ona njemačka nije bila nikakva slučajnost, ne govori napamet.
Nema potrebe da dižeš Alonsa u nebesa jer je Massa za njega idealan momčadski kolega. Šuti iako je svima jasno da nema ravnopravan položaj u ekipi.
Massa se mogao izboriti za to mjesto vođe u Ferrariju. Nakon odlaska Schumachera, doveden je Kimi i opet je bio bolji od Masse, onda je doveden Alonso i opet bio bolji od Masse. Massa je imao svoju priliku, ali ju nije znao iskoristiti. ;)
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Schumy.d je napisao/la:
Igor18 je napisao/la: Pa nitko nije rekao da je Massa bolji od Alonsa. Alonso je naravno klasa iznad.
Massa se mogao izboriti za to mjesto vođe u Ferrariju. Nakon odlaska Schumachera, doveden je Kimi i opet je bio bolji od Masse, onda je doveden Alonso i opet bio bolji od Masse. Massa je imao svoju priliku, ali ju nije znao iskoristiti. ;)
I Kimi i Alonso za klasu su bolji vozači od njega..
Kimi je bio bolji 2007. Massa 2008. godina za koju mi je strašno žao Masse, tu prvenstvo nije izgubo on nego ekipa Ferrarija.. ono sranje u Singapuru koje su mu priredili i ono crkavanje motora 2 kruga prije kraja u Mađarskoj uzelo mu je naslov..
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

damjan.cule je napisao/la:
spacedoc je napisao/la:kako je krenulo Ferrari-ju . Ne bi me čudilo da dođe do nekih 10 godina posta kod njih
a već se dogodilo 20 pa zašto nebi i 10...a ono najgore kako sada stvari izgledaju lako bi se povijest mogla ponoviti jer oni baš i nemaju nekih velikih ideja na bolidu...
već od 2007. su počeli lagano tonuti , tada ih je spasilo to kaj je glavna konkurencija mjenjala gumara .
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Igor18 je napisao/la: I Kimi i Alonso za klasu su bolji vozači od njega..
E pa onda, u čemu je problem? Ne može se nametnuti kao vođa u Ferrariju i za to si je sam kriv.
Igor18 je napisao/la:Kimi je bio bolji 2007. Massa 2008. godina za koju mi je strašno žao Masse, tu prvenstvo nije izgubo on nego ekipa Ferrarija.. ono sranje u Singapuru koje su mu priredili i ono crkavanje motora 2 kruga prije kraja u Mađarskoj uzelo mu je naslov..
OK, može se to tako gledati, ali ajmo pogledati i one piruete koje je izvodio na početku godine zbog ukidanja traction controla. Možemo reći da mu je i to uzelo naslov.
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Ovaj Igor 18 je jedan od rijetkih realnih forumasa u ovom topicu...
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Chuck Norris je napisao/la:

Tebi je slučajnost da Massa ima bolji start od Alonsa???Da,ima ga...I tebi je slucajnost tako uzeti poziciju br.1??? :lol:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Djekson je napisao/la:Ovaj Igor 18 je jedan od rijetkih realnih forumasa u ovom topicu...
Loša sreća mu ne može biti opravdanje da u 6 utrka skupi 24 boda. Dakle, vozi Ferrari, ne Sauber. ;)

To je moje mišljenje i ostajem čvrsto kod njega sviđalo se to kome ili ne. ;)
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Nije Sauber ali nije ni Ferrari s početka 2000.-tih :D

Ja bi mu dao još nekoliko utrka...
ne gledam sve kroz bodovno stanje... prošlo je tek 6 utrka, od toga je 2 odustao i to dvije u kojima je Ferrari napokon pokazao znakove života.
zanemarivši tursku, Alonso i Massa bili su odmah jedan uz drugog u Australiji, Kini i Maleziji, bili bi i u Monacu vjerovatno..
Ako je Alonso pokazatelj Ferrarijeve snage onda gledajući stvari iz drugačije perspektive Massa solidno radi svoj posao...
Odustajanja se događaju.. 2 DNF-a Masse značila su 20-25 bodova manje u odnosu na Alonsa...

Ako se ona nemogućnost Alonsa da u odlučujućoj utrci za naslov prođe Petrova okarakterizirala kao peh i nesreća, onda se ja usuđujem reći da je trenutačni (pre)veliki zaostatak u bodovima uvelike plod nedostatka sreće u pojedinim trenutcima.

Vjerujem da će u narednim utrkama rezultati biti puno bolji.

GO MASSA!!
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Igor18 je napisao/la:Nije Sauber ali nije ni Ferrari s početka 2000.-tih :D

Ja bi mu dao još nekoliko utrka...
ne gledam sve kroz bodovno stanje... prošlo je tek 6 utrka, od toga je 2 odustao i to dvije u kojima je Ferrari napokon pokazao znakove života.
zanemarivši tursku, Alonso i Massa bili su odmah jedan uz drugog u Australiji, Kini i Maleziji, bili bi i u Monacu vjerovatno..
Ako je Alonso pokazatelj Ferrarijeve snage onda gledajući stvari iz drugačije perspektive Massa solidno radi svoj posao...
Odustajanja se događaju.. 2 DNF-a Masse značila su 20-25 bodova manje u odnosu na Alonsa...

Ako se ona nemogućnost Alonsa da u odlučujućoj utrci za naslov prođe Petrova okarakterizirala kao peh i nesreća, onda se ja usuđujem reći da je trenutačni (pre)veliki zaostatak u bodovima uvelike plod nedostatka sreće u pojedinim trenutcima.

Vjerujem da će u narednim utrkama rezultati biti puno bolji.

GO MASSA!!
kako mozes reci da massa radi solidno svoj poso...ja bi taj poso napravio bolje od masse
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
Odgovori